Ok pa neka onda povedu i Jagodica sa sobom, jer razlicito je od igraca do igraca npr. Izet Hajrovic i Seferovic su igrači za Svicarsku U-21 i kod nas bi mogli igrati samo za A repku a ne za mladu, dok bi npr. Hajrovic mladji, Kolasinac ili Arslanagic mogli igrati za nasu mladu repku. A moraju i Susic i Bakovic ici u paket dogovarati takve igrace, Susic kao selektor i igracka legenda bi trebao biti zaduzen za sportsku stranu a Bakovic za ovu administrativnu. Kao sto su to u KS BIH uradili Petrovic i Mahmutovic kod Nurkica ili Sulejmanovicaemir79 je napisao/la:Onda si trebao navesti Jagodica,a ne Susica. Budi realan pa priznaj,da niti jedan nije kvalitet za A reprezentacije,pa ne vidim razlog,zasto bi Susic vodao Bakovica. Seferovic nikad nebi dobio poziv u Svicarsku,da se nije proculo ovo oko Ljubljane. A ako je mulac odazvace se i zavrsiti kao Izoni. Sead Hajrovic je miljama od A reprezentacije,pa i njeg nabijate Susicu na nos. Alen Halilovic isto tako. Kolasinac u dosadasnjem prvesntvu vije sakupio ni 90 minuta za Schalke,i vi bi takve u A reprezentaciju. Ma daj.Talenti jesu,ali ne za A reprezentaciju,da su bolji igrali bi u klubovima.vendeta87 je napisao/la:adriano_leite logicno bi bilo da u toku pauze tj. u ovom period kada repka nema utakmica Pape uzme Bakovica za ruku i posjeti sve te potencijalne reprezentativce, obavi sa njima razgovor i vidi kakvo je stanje sa njihovom papirologijom, i ljepo kaze Bakovicu (koji je za to i placen) da tim momcima pomogne u proceduri dobijanja potrebnih dokumenata.I kada procedure budu zavrsene onda te momke po svojoj zelji i potrebi pozove u repku. Tako bi to radio ozbiljan selektor.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
adriano_leite nemogu se Jagodicu nametati igraci koji su presli godiste za mladi tim tj oni koji su rodjeni prije 1992. godine. I ne mislim ja de se svi mogu rjesiti jednom tekmom al zato se treba radit kao u HNS-u koji kaparisu sveijednog igraca koji ima bilo kakve veze sa Hrvatskom.
Da,da, vjerovatno.TMovac je napisao/la:Svicarska i Norveska nisu clanice EU.Tako da mislim da se i oni tretiraju strancima.ceze je napisao/la:Ima tu i jos jedna strana, igrac koji treba da igra za nasu reprezentaciju u vecini slucajeva treba da se odrekene jednog drzavljanstva ( sa zemljom koja nema bilateralni ugovor sa BiH ) kako bi mogao nastupati za nas.
A to mu odnosi mnogo privilegija, prije svega nastupao bi za klub kao igrac "van EU", a taj broj je limitiran.
I zasto bi neko to radio ako ne dobije poziv za reprezentaciju, nego samo poziv na "druzenje" ili neciju rijec da ce igrati.
Ne znam koje su tacno zemlje u pitanju, znam da je Austrija jedna.
I neka me neko ispravi ako grijesim
Ali mislio sam koje na to koje zemlje nemaju ugovor sa nama o dvojnom drzavljanstvu

EDIT:
Evo sad vidim da se i igrac iz Svicarske smatraju igracima "EU".

Zadnja izmjena: ceze, dana/u 01 feb 2013, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- adriano_leite
- Kontakt:
Ajde reci iskreno, da si otisao iz BiH zbog rata, pa tamo odrastao, postao fudbaler, da imas recimo Svicarsko drzavljanstvo, da li bi tebi morao Susic doci na vrata i da te moli da igras za repku?vendeta87 je napisao/la: Ok pa neka onda povedu i Jagodica sa sobom, jer razlicito je od igraca do igraca npr. Izet Hajrovic i Seferovic su igrači za Svicarsku U-21 i kod nas bi mogli igrati samo za A repku a ne za mladu, dok bi npr. Hajrovic mladji, Kolasinac ili Arslanagic mogli igrati za nasu mladu repku. A moraju i Susic i Bakovic ici u paket dogovarati takve igrace, Susic kao selektor i igracka legenda bi trebao biti zaduzen za sportsku stranu a Bakovic za ovu administrativnu. Kao sto su to u KS BIH uradili Petrovic i Mahmutovic kod Nurkica ili Sulejmanovica
Drugi scenarij, da si se rodio tamo, ali ipak si odmore provodio u BiH, pa te vuce tamo, volis to, da li bi tebi neko trebao kucati na vrata i vuci te za rukav da obuces sveti dres sa grbom zemlje gdje su se rodili tvoji roditelji?
Kad sam sebi odgovoris ova pitanja, vidjeces da se tvoji odgovori mnogo razlikuju od odgovora tih mladica, koji cekaju da im se neko nakloni i lijepo upita da li su za nastup u nasem dresu.
Btw. onaj post prije se odnosio iskljucivo na igrace za mladu repku, a svi ti potencijalni reprezentativci su unazad dvije godine mogli da igraju za nas, ali nisu htjeli.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Nije Susic bog pa da mu bude ispod casti da ode porazogvarati sa nekim igracem. Pa svi selektori sa ovih nasi prosotra su to radili i nisu imali problem sa tim samo teleca glava je prevelika da nekom potencijalnom reprezentativcu ode pokucati na vrata. Jer u ovom slucaju je Susic glavni adut u pridobijanju tih igraca al izgleda da on toga jos nije svjesan.adriano_leite je napisao/la:Ajde reci iskreno, da si otisao iz BiH zbog rata, pa tamo odrastao, postao fudbaler, da imas recimo Svicarsko drzavljanstvo, da li bi tebi morao Susic doci na vrata i da te moli da igras za repku?vendeta87 je napisao/la: Ok pa neka onda povedu i Jagodica sa sobom, jer razlicito je od igraca do igraca npr. Izet Hajrovic i Seferovic su igrači za Svicarsku U-21 i kod nas bi mogli igrati samo za A repku a ne za mladu, dok bi npr. Hajrovic mladji, Kolasinac ili Arslanagic mogli igrati za nasu mladu repku. A moraju i Susic i Bakovic ici u paket dogovarati takve igrace, Susic kao selektor i igracka legenda bi trebao biti zaduzen za sportsku stranu a Bakovic za ovu administrativnu. Kao sto su to u KS BIH uradili Petrovic i Mahmutovic kod Nurkica ili Sulejmanovica
Drugi scenarij, da si se rodio tamo, ali ipak si odmore provodio u BiH, pa te vuce tamo, volis to, da li bi tebi neko trebao kucati na vrata i vuci te za rukav da obuces sveti dres sa grbom zemlje gdje su se rodili tvoji roditelji?
Kad sam sebi odgovoris ova pitanja, vidjeces da se tvoji odgovori mnogo razlikuju od odgovora tih mladica, koji cekaju da im se neko nakloni i lijepo upita da li su za nastup u nasem dresu.
Btw. onaj post prije se odnosio iskljucivo na igrace za mladu repku, a svi ti potencijalni reprezentativci su unazad dvije godine mogli da igraju za nas, ali nisu htjeli.
Potrebno je da ljudi odu do njega i da popricaju sa njim o svemu, kao Aco Petrovic, koji je doslovno molio neke igrace da igraju za nas.adriano_leite je napisao/la:Ajde reci iskreno, da si otisao iz BiH zbog rata, pa tamo odrastao, postao fudbaler, da imas recimo Svicarsko drzavljanstvo, da li bi tebi morao Susic doci na vrata i da te moli da igras za repku?vendeta87 je napisao/la: Ok pa neka onda povedu i Jagodica sa sobom, jer razlicito je od igraca do igraca npr. Izet Hajrovic i Seferovic su igrači za Svicarsku U-21 i kod nas bi mogli igrati samo za A repku a ne za mladu, dok bi npr. Hajrovic mladji, Kolasinac ili Arslanagic mogli igrati za nasu mladu repku. A moraju i Susic i Bakovic ici u paket dogovarati takve igrace, Susic kao selektor i igracka legenda bi trebao biti zaduzen za sportsku stranu a Bakovic za ovu administrativnu. Kao sto su to u KS BIH uradili Petrovic i Mahmutovic kod Nurkica ili Sulejmanovica
Ima tu mali milion stvari, rodi se u Svicarskoj, isao u skolu tamo, zivio, prijatelji su ti tamo i normalno je da treba neko da dodje i poprica sa tobom da nastupis za drugu drzavu, ne zelim reci da te nagovori, ali tako nesto.
Nemamo mi bazu od pola milona fudbalera kao Brazil, Argentina, pa jedan nastupi za drugu repku i nama to nista ne znaci. Treba da se borimo za svakog igraca.
E nakon toga ako se neko odluci da igra za drugu drzavu, uredu. Ne moze se prigovoriti ni selektoru, ni savezu, a ni tom igracu.
A uvijek ima i ovakvih slucajeva :
http://www.vecernji.hr/sport/nogomet/ra ... nak-274483" onclick="window.open(this.href);return false;
- adriano_leite
- Kontakt:
Teleca glava, odlican naziv za jednog covjeka. Nije ni cudo da imas takvo misljenje, da treba da moli djecu, jer je on za tebe niko i nista. Da bi za nekoga rekao da je teleca glava, moras bas da ga mrzis.vendeta87 je napisao/la: Nije Susic bog pa da mu bude ispod casti da ode porazogvarati sa nekim igracem. Pa svi selektori sa ovih nasi prosotra su to radili i nisu imali problem sa tim samo teleca glava je prevelika da nekom potencijalnom reprezentativcu ode pokucati na vrata. Jer u ovom slucaju je Susic glavni adut u pridobijanju tih igraca al izgleda da on toga jos nije svjesan.
Ko je isao po Subotica? Mi ga zvali, on rekao hoce za Srbiju da igra. Treba razumjeti da jednostavno neki ljudi nece da igraju za nas, da mu ode rahmetli Alija on opet ne bi htio da igra za nas. Izeta su zvali i selektor i kapiten i najbolji igrac tima, ali ne, on je prihvatio poziv druge zemlje, iako mu srce puca za nasom. Da li ti je to normalno?
Btw. jos ne odgovori na pitanja, da li bi ti cekao da ti selektor kuca na vrata sa pozivom ili bi sam se nudio reprezentaciji svoje drzave?
@Ceze, mnogo je tesko porediti kosarkaskog selektora i fudbalskog selektora. Pogledaj samo potencijalnih kosarkasa, a onda fudbalera. Imas sigurno 100 potencijalnih fudbalera, tih mladica, ko da ih obidje? Pa samo da njih se obidje, Savez bi potrosio godisnju platu selektora. Jos kad uzmes u obzir da se neki ne javljaju ni na telefon, kako da uopste stupis s njima u kontakt? Sjeti se Begovica kada je bio ljut, sto bi covjek i otisao da s njim poprica, ovaj nece ni da se javi, a ne mozes ici na nevidjeno.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Iskreno, mene cudi da jos ima ljudi koji podrzavaju Susica. Ovo je vec nevidjena drskost !
Sent from my Commodore 64
Ne bih cekao da mi kuca na vrata al bi cekao da mi kaze da imam prespektive da igram kod njega. U tome i jeste stvar za sve te koji nece da igraju Pape bi ljepo nakon razogovra javno trebao reci da nece da igraju za nas i da je s tim prica zavrsena.adriano_leite je napisao/la:Teleca glava, odlican naziv za jednog covjeka. Nije ni cudo da imas takvo misljenje, da treba da moli djecu, jer je on za tebe niko i nista. Da bi za nekoga rekao da je teleca glava, moras bas da ga mrzis.vendeta87 je napisao/la: Nije Susic bog pa da mu bude ispod casti da ode porazogvarati sa nekim igracem. Pa svi selektori sa ovih nasi prosotra su to radili i nisu imali problem sa tim samo teleca glava je prevelika da nekom potencijalnom reprezentativcu ode pokucati na vrata. Jer u ovom slucaju je Susic glavni adut u pridobijanju tih igraca al izgleda da on toga jos nije svjesan.
Ko je isao po Subotica? Mi ga zvali, on rekao hoce za Srbiju da igra. Treba razumjeti da jednostavno neki ljudi nece da igraju za nas, da mu ode rahmetli Alija on opet ne bi htio da igra za nas. Izeta su zvali i selektor i kapiten i najbolji igrac tima, ali ne, on je prihvatio poziv druge zemlje, iako mu srce puca za nasom. Da li ti je to normalno?
Btw. jos ne odgovori na pitanja, da li bi ti cekao da ti selektor kuca na vrata sa pozivom ili bi sam se nudio reprezentaciji svoje drzave?
@Ceze, mnogo je tesko porediti kosarkaskog selektora i fudbalskog selektora. Pogledaj samo potencijalnih kosarkasa, a onda fudbalera. Imas sigurno 100 potencijalnih fudbalera, tih mladica, ko da ih obidje? Pa samo da njih se obidje, Savez bi potrosio godisnju platu selektora. Jos kad uzmes u obzir da se neki ne javljaju ni na telefon, kako da uopste stupis s njima u kontakt? Sjeti se Begovica kada je bio ljut, sto bi covjek i otisao da s njim poprica, ovaj nece ni da se javi, a ne mozes ici na nevidjeno.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa to je i rekao Izetu i Seadu i jos nekom, ne znam ko je bio u pitanju, da je kljucni problem sto su strani drzavljani i kao takvi ne mogu dobiti poziv. Ako procitas da Pape na tebe racuna, okrenes broj Saveza, stupis u kontakt sa selektorom, popricate 5 minuta i znas na cemu si. Medjutim, pojedini igraci se prave maloumni i jednostavno im je mrsko sve. Mozda ne vide perspektivu sa BH drzavljanstvom kao sa Svicarskim, Njemackim itd. Nije sve tako lagano kao sto se misli. Ja bih volio da pokupimo sve talente sirom Evrope, ali je pitanje koliko su ti talenti spremni da igraju za nas. Izet je dokaz tomevendeta87 je napisao/la: Ne bih cekao da mi kuca na vrata al bi cekao da mi kaze da imam prespektive da igram kod njega. U tome i jeste stvar za sve te koji nece da igraju Pape bi ljepo nakon razogovra javno trebao reci da nece da igraju za nas i da je s tim prica zavrsena.

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
adriano_leite je napisao/la: Pa to je i rekao Izetu i Seadu i jos nekom, ne znam ko je bio u pitanju, da je kljucni problem sto su strani drzavljani i kao takvi ne mogu dobiti poziv. Ako procitas da Pape na tebe racuna, okrenes broj Saveza, stupis u kontakt sa selektorom, popricate 5 minuta i znas na cemu si. Medjutim, pojedini igraci se prave maloumni i jednostavno im je mrsko sve. Mozda ne vide perspektivu sa BH drzavljanstvom kao sa Svicarskim, Njemackim itd. Nije sve tako lagano kao sto se misli. Ja bih volio da pokupimo sve talente sirom Evrope, ali je pitanje koliko su ti talenti spremni da igraju za nas. Izet je dokaz tome. Daj Boze da je nama Susic najveci problem, ali nazalost nije. Mnogi misle da se rjesavanjem Susica, otvaraju nova vrata, ali daleko je to od toga.

Objasnio.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Neutralan88
- Kontakt:
Jedna stvar je potrebna kod svih sportista a to je dobra volja
Nije nama ni Sušić kriv, nit savez nit bilo ko drugi..
Ako igrac ne riješi sam sa sobom želim igrati za Bosnu i Hercegovinu nema potrebe moliti ga
Hebeš ih sve redom, ako nece ne moraju.. igrali smo i bez njih a i igrat cemo bez njih ha ya
Ima siguran sam još Džeka u Bosni i Hercegovini

Nije nama ni Sušić kriv, nit savez nit bilo ko drugi..
Ako igrac ne riješi sam sa sobom želim igrati za Bosnu i Hercegovinu nema potrebe moliti ga

Hebeš ih sve redom, ako nece ne moraju.. igrali smo i bez njih a i igrat cemo bez njih ha ya
Ima siguran sam još Džeka u Bosni i Hercegovini

Zemljace,ne treba tebi Safet govoriti,hoce li ti igraci da igraju za BIH ili ne. Dovoljan pokazatelj je ovo sa Ljubljanom,4 pozvana (sigurno ne da dernece uz Stoju) ,i ko to osim dragog Boga ih moze sprijeciti da igraju za BIH,ako to oni hoce? Znaci pozvani su na razgovor,vjerovatno i prestupnica spremna ceka. Odgovor cemo svi dobiti 6 februara.vendeta87 je napisao/la: Ne bih cekao da mi kuca na vrata al bi cekao da mi kaze da imam prespektive da igram kod njega. U tome i jeste stvar za sve te koji nece da igraju Pape bi ljepo nakon razogovra javno trebao reci da nece da igraju za nas i da je s tim prica zavrsena.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Nije uopste mnogo tesko porediti selektore, da je nezahvalno jeste, ali nije mnogo tesko.adriano_leite je napisao/la: @Ceze, mnogo je tesko porediti kosarkaskog selektora i fudbalskog selektora. Pogledaj samo potencijalnih kosarkasa, a onda fudbalera. Imas sigurno 100 potencijalnih fudbalera, tih mladica, ko da ih obidje? Pa samo da njih se obidje, Savez bi potrosio godisnju platu selektora. Jos kad uzmes u obzir da se neki ne javljaju ni na telefon, kako da uopste stupis s njima u kontakt? Sjeti se Begovica kada je bio ljut, sto bi covjek i otisao da s njim poprica, ovaj nece ni da se javi, a ne mozes ici na nevidjeno.
Mnogo tesko je porediti trenera u klubu i selektora reprezentacije.
Imas 100 potencijalnih fudbalera, ali isto njih je 10-ak najkvalitetnijih koji zasluzuju da budu na nekom prosirenom spisku.
A to kada se ne javlja neko na telefon je izlorani incident, nema logike da ti sad ne zoves nikoga jer se Begovic , Hajrovic ili neko treci nije javio na telefon.
EDIT:
Slazem se sa tobom da mnogi smatraju da odlaskom Safeta nam se otvaraju nova vrata, sto nije tacno, naravno.
Ali isto tako se trazi malo veca ozbiljnost istog na njegovoj funkciji, ovakav pristup je u najmanju ruku nonsalantan.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ja ti kazem da ima svakakvih ljudi od tih potencijalnih reprezentativaca, pa kad nam je najbolji golman to mogao uraditi, onda moze i neki drugi igrac. Ja sam siguran da kontakt postoji sa onima koji su voljni da igraju. Susic je unio nesto dobro u repku, a to je da drzi novinare dalje od repke. Vjerovatno nece covjek sve medijima reci, s kim je govorio, ko ce igrati u buducnosti itd. Ne znam zasto bismo mi razbijali glavu o tim stvarima, kada nasoj repki ide sasvim dobro i kad Susic radi dobar posao. Kako god okrenes, najvise je novih igraca upravo kod Susica. Naravno mislim na dobre igrace, ne na Muline i takve kao on, nego prava pojacanja za repku.ceze je napisao/la:Nije uopste mnogo tesko porediti selektore, da je nezahvalno jeste, ali nije mnogo tesko.adriano_leite je napisao/la: @Ceze, mnogo je tesko porediti kosarkaskog selektora i fudbalskog selektora. Pogledaj samo potencijalnih kosarkasa, a onda fudbalera. Imas sigurno 100 potencijalnih fudbalera, tih mladica, ko da ih obidje? Pa samo da njih se obidje, Savez bi potrosio godisnju platu selektora. Jos kad uzmes u obzir da se neki ne javljaju ni na telefon, kako da uopste stupis s njima u kontakt? Sjeti se Begovica kada je bio ljut, sto bi covjek i otisao da s njim poprica, ovaj nece ni da se javi, a ne mozes ici na nevidjeno.
Mnogo tesko je porediti trenera u klubu i selektora reprezentacije.
Imas 100 potencijalnih fudbalera, ali isto njih je 10-ak najkvalitetnijih koji zasluzuju da budu na nekom prosirenom spisku.
A to kada se ne javlja neko na telefon je izlorani incident, nema logike da ti sad ne zoves nikoga jer se Begovic , Hajrovic ili neko treci nije javio na telefon.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ova cijela rasprave se pokrenula upravo zbog njegovih izjava u medijima.
Ja sam samo htio reci da njegov pristup potencijalnim reprezentativcima uopste nije za pohvalu, dapace. Ali ako on sa njima razgovara i ako je stalno u kontaktu, onda super, ne moze bolje. Mada za sad mi se cini da nije tako.
Nada se da grijesim.
I porocitaj moj edit na postu iznad, da i ti vidis sta sam htio reci svime ovim
Ja sam samo htio reci da njegov pristup potencijalnim reprezentativcima uopste nije za pohvalu, dapace. Ali ako on sa njima razgovara i ako je stalno u kontaktu, onda super, ne moze bolje. Mada za sad mi se cini da nije tako.
Nada se da grijesim.

- adriano_leite
- Kontakt:
Procitao sam sada. Da ti iskreno kazem brate, Pape ima milion mana, takodjer ima i milion dobrih strana, ali gledajuci s cim smo sve imali posla, on je trenutno najmanje zlo od svih prije njega. Stvorila se jedna lijepa atmosfera, radi ozbiljan posao, ne teferici s novinarima, ne prodaje igrace kroz repku, daje momcima iz PL sansu, momcima koji su najbolji igraci PL u datom momentu itd. Da su svi prije njega bili kao on, mi bismo zaigrali na nekom velikom takmicenju, ja sam ubijedjen u to, imali smo dobrih igraca, ali se radilo neozbiljno. Ovo sada sa njim ipak lici na nesto ozbiljnije nego sto je bio slucaj prije njega.ceze je napisao/la:Ova cijela rasprave se pokrenula upravo zbog njegovih izjava u medijima.
Nada se da grijesim.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Tako nekako.adriano_leite je napisao/la:Procitao sam sada. Da ti iskreno kazem brate, Pape ima milion mana, takodjer ima i milion dobrih strana, ali gledajuci s cim smo sve imali posla, on je trenutno najmanje zlo od svih prije njega. Stvorila se jedna lijepa atmosfera, radi ozbiljan posao, ne teferici s novinarima, ne prodaje igrace kroz repku, daje momcima iz PL sansu, momcima koji su najbolji igraci PL u datom momentu itd. Da su svi prije njega bili kao on, mi bismo zaigrali na nekom velikom takmicenju, ja sam ubijedjen u to, imali smo dobrih igraca, ali se radilo neozbiljno. Ovo sada sa njim ipak lici na nesto ozbiljnije nego sto je bio slucaj prije njega.ceze je napisao/la:Ova cijela rasprave se pokrenula upravo zbog njegovih izjava u medijima.
Nada se da grijesim.
Isto tako neki dan kad smo imali raspravu na drugoj temi u vezi selektora, i kad sam rekao ukoliko ne bi otisao na neko veliko prvenstvo, sa najjacim timom, do sad najlaksom grupom, dobrim savezom i slicno, da bi postao najgori selektor u historiji, mislio sam da bi to bila najveca katastorfa, samo sam pogresno intrpretiran. Pa da se ovim putem operem i od toga.
I drago mi je da ima neki forumas sa kojim mozes normalno voditi diskusiju, iako imate razlicita misljenja, a da se to odmah ne svodi na vrijedjanje i omalovazavanje drugog

Izet Hajrović zbog želje za dolaskom u Ljubljanu odbio Hitzfeldov poziv!
Zanimljivo, iako je Izet Hajrović bio na spisku za posljednji prijateljski meč Švicarske protiv Tunisa sada je izostavljen na listi igrača pozvanih za utakmicu u Atini.
Kako saznaje **** portal, Hajrović je želio zajedno sa svojim bratom Seadom doći u Ljubljanu na utakmicu između Slovenije i Bosne i Hercegovine, pa je zato odbio Hitzfeldov poziv.
- Izet Hajrović je želio doći u Ljubljanu i zajedno sa svojim bratom Seadom upoznati se sa čelnicima Nogometnog saveza BiH, kao i selektorom Sušićem i to je jedini razlog zašto nije na Hitzfeldovom spisku za Grčku. Nažalost, zbog obaveza u klubu njegov dolazak u Sloveniju je upitan, no Sead sigurno dolazi. - govori za **** Jusuf Bečirović, kućni prijatelj Hajrovićevih.
- Kada je riječ o Harisu Seferoviću, imam informaciju da on sigurno dolazi u Ljubljanu kao gost Nogometnog saveza BiH. - dodaje Bečirović.
Podsjetimo, Nogometni savez BiH pozvao je u Ljubljanu kao svoje goste Harisa Seferovića, Seada Hajrovića, Alena Halilovića i Seada Kolašinca, a svoj dolazak potvrdili su Hajrović i Seferović.
Jedan naj veci problem je (ili nije) to sto Susic Ne zeli zvati ove igrace iz vana ! vijerovatno misli da mu nisu potrebni??? inace bi on sve i jednog igraca kojeg pozeli imao na raspolaganju u roku od 2-3 mj.
kratki postupak: Susic nazove Bakovica, kaze igrac X , moram ga imati u sastavu,ODU do igraca , kazu mu trebas nam od tebe zavisi cijela BIH
(mi bosanci kakvi smo da smo, u svakom ima tog patriotizma ne vidio bosne nikako,neznao bosanski ni pricati, znam 100% da je tako) imas mijesec dana da izganjas papire (osnovne) dalje ce se savez pobrinuti ,vidijeli bi vi kako se to radi i stoji u redu za CIPS
ovako i ako je bilo neki poziva od saveza, ali nista konkretno ne treba nam biti krivo i ljutiti se na momke ako izaberu drugu drzavu, jer da bi ste to razumjeli morate sami dozivjeti pa bi se uvijerili da sam u pravu!!
kratki postupak: Susic nazove Bakovica, kaze igrac X , moram ga imati u sastavu,ODU do igraca , kazu mu trebas nam od tebe zavisi cijela BIH

ovako i ako je bilo neki poziva od saveza, ali nista konkretno ne treba nam biti krivo i ljutiti se na momke ako izaberu drugu drzavu, jer da bi ste to razumjeli morate sami dozivjeti pa bi se uvijerili da sam u pravu!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!