Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

darker10
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la darker10 » 31 jan 2013, 14:39

Na sljaci jedini koji moze dobit Federera ako ovaj igra kako zna i moze je Nadal,i to ne samo na sljaci.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 31 jan 2013, 15:32

da, zato sa noletom ima 4-4 h2h na sljaci. i to je fed dobio prva 2 (1. 2006. kada je nole imao 18 godina a i tada mu je nole uzeo set) a nole posljednja 2 susreta (prosle godine u rimu i RG-u) i to bez izgubljenog seta!

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 31 jan 2013, 15:34

federer je prošlost. ne znam kako novak mora odigrati da ga roger dobije.. to je realnost, al jbg kad vi još uvijek živite u 2005.
sve su pite pitice, samo burek pitac je

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 31 jan 2013, 15:38

No1e je napisao/la:da, zato sa noletom ima 4-4 h2h na sljaci. i to je fed dobio prva 2 (1. 2006. kada je nole imao 18 godina a i tada mu je nole uzeo set) a nole posljednja 2 susreta (prosle godine u rimu i RG-u) i to bez izgubljenog seta!
Zaboravljas da je Federer prakticno sprijecio Djokovica da osvoji taj kalendarski Grand Slam i to dok je Djokovic bio u najboljoj formi i vjerovatno nikada vise nece ponoviti onakvu sezonu.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 31 jan 2013, 15:46

ne zaboravljam, prosto navodim fakte koje pobijaju to sto si rekao. da feda niko sem nadala ne moze dobiti na sljaci. sto se tice feda i noleta na zemlj, mislim da je (kao i uvjek u ostalom) mnogo vaznije za trenutni odnos snaga ono sto lezi blize u istoriji a ne dalje. zato sam i istakao da je h2h 4-4 ali je fed fobio prva 2 a nole posljednja 2 susreta. i to prosle godine (sto je nakon te 2011. i sto znaci da nole ne mora da ponovi 2011. da bi dobio feda na sljaci!) i to ga je nole pocistio u oba susreta. dobio je 5 setova a nije izgubio ni 1. na RG nisu ni TB igrali (6-4, 7-5, 6-3) a ni u rimu nije bilo bas previse napeto (6-2, 7-6(4))! puno neizvjesnije je bilo na tom RG-u 2011. kada je fed 2 od svoja 3 seta dobio u TB-u i to za 2p a nole je i uzeo 1 set (7-6(5), 6-3, 3-6, 7-6(5))!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 31 jan 2013, 21:22

Novakovci, vi fkt mislite da se Djokovic nece povrijediti?

Vidis da frajer ne misli glavom, i Nadal je onako radio, ritam fenomenalan, turnire ne propusta, umirati za svakom lopticom, to nije stvar kod Rogera, tesko da ce Novak igrati u 30. uopste blizu ove igre, lako je sada, malo taktike ukljuciti ne fali.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 31 jan 2013, 23:31

nadalu nista ne fali, da je nama par takvih! covjek je upisan u istoriju tenisa i to kao jedan od najvecih i apsolutno najveci na sljaci!

problem je sto se stalno uzima taj fed za standard! ne vidim razlog zasto? pa ima mjesta pored feda i samprasa i za lendla pa i za nadala. sta bi sada svi koji igraju fudbal a nisu maradona ili kosarku a nisu dzordan trebali da se ubiju?

ja sam iskreno prezadovoljan ovim sta je nole vec napravio. decko je vec u top10 open ere (a nije jos napunio ni 26.)! sjecam se, 2008. kada je nole zestoko krenuo, uzeo ozi i rim, svi su poceli pricati (na srpskim sajtovima) da je pocela njegova vladavina, da bi vec nakon toga jedan veliki broj pricao o nekom kratkotrajnom bljesku i da on nema taj kvalitet i da je svoj vrhunac vec dostigao i presao! tada sam (u tim susnim mjesecima sve do masterskupa u sangaju) poceo da govorim da ce nole biti br1 i to 2011. i/ili 2012. godine! mnogi su me ismijavali i mislili da imam pretjerana ocekivanja. a ja sam govorio da bih bio zadovoljan da nole napravi nesto kao hjuit. koju godinu bude br1 i uzme koji slem. sta ces vise! elem.... nole je tacno kako sam i mislio kuburio par godina, trebalo je vremena da sazri i fizicki i psihicki i igracki i da preboli neke djecje bolesti! kada je 2011. uzeo svoj 2. ozi i usao u onu seriju, pisao sam (cak i na klixu tada) da ce nole, ukoliko ne bude nekih povreda, zavrsiti karijeru kao top10 igrac open ere! ne da su me svi ismijavali nego (pogotovo kada sam pisao i da je tada najdominantniji sportista planete, a kasnije i sluzbeno proglasen istim)... nema veze! evo, nepune 2. godine poslije je nole vec uradio to (dostigao status top10 u open eri) i vec nadmasio moja ocekivanja. iskreno nisam (iako su me mnogi ionako smatrali nerealnim ludakom) mislio (ali jesam se nadao) da ce nole vec u ovo vrijeme imati 6 slemova i 2. godine YENo1!

svaki sljedeci slem ili YENo1 ce ga penjati na toj vjecnoj listi teniskih i sportskih velikana.

ovo je vec uspjesna sezona za mene.... pa da nista vise ne uradi. otkako je nole digao standarde (od top3 na kraju godine, cime sam bio zadovoljan 2009. i 2010. do multipl slem pobjednika i br1) za mene postoje 5 glavnih ciljeva u godini- 4 slema i YENo1! 1 od toga vec cini sezonu uspjesnom a 2 (bilo koja kombinacija) su vec jako veliki uspjeh i ja bih licno to odmah potpisao za noleta pred svaku narednu sezonu! cak mi je i samo 1 od tih ciljeva velicanstven uspjeh ukoliko se radi o RG-u, sve dok ga ne osvoji. poslije bih volio da OZI napravi svojim (a za to mu treba samo jos 1) kao sto je RG nadalov turnir (cak ni veliki fed nema ni 1 slem koji je potpuno njegov i koji ne dijeli sa drugim koji su isto tako uspjesni na njemu kao i on, ali ima sansu da to uradi ukoliko osvoji vimbl ili USO). ali u principu sa 1 od tih 5 stvari u sezoni sam zadovoljan tom sezonom a sa 2 i prezadovoljan (kao 2012.). sve vise od toga je vec nestvarno dobro (recimo kao 2011. ali i 2 slema i YENo1 je nenormalno dobro)!

*da dodam samo da nole do sada nije bio sklon povredama. ali da se ista moze desiti svakome. u svojim prognozama sam se uvjek ogradjivao recenicom, ukoliko ne bude neke povrede. svi u top10 su kuburili sa povredama ali nole, hvala bogu, za sada (osim onih manjihh problema sa ramenom sa kraja 2011.) nije. imao je problema sa disanjem i vruce-vlaznom kombinacijom na pocetku karijere i mislio sam da ce ga to kostati masu turnira, ali je i to prevazisao. a sada, treba sa tim povredama imati i srece. evo npr. navode da je teren za ovaj DC u ("azarenkinoj") belgiji toliko los da je opasan za igru. mozes se samo nadati da ce ga povrede mimoici. a nadalovo pojacano kuburenje sa koljenima, fedovo smanjivanje turnira i marejevo losije snalazenje na sljaci su bile dio mojih kalkulacija oko noletovog br1 za 2011. i/ili 2012. tokom 2009-2010. kada sam jos cvrsce branio taj stav a kada je broj skeptika bio na vrhuncu!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 31 jan 2013, 23:47

AA23 je napisao/la:Novakovci, vi fkt mislite da se Djokovic nece povrijediti?

Vidis da frajer ne misli glavom, i Nadal je onako radio, ritam fenomenalan, turnire ne propusta, umirati za svakom lopticom, to nije stvar kod Rogera, tesko da ce Novak igrati u 30. uopste blizu ove igre, lako je sada, malo taktike ukljuciti ne fali.
čuj neće povrijediti... Novak je već nekoliko puta imao povrijede,koje su umnogome smanjile broj osvojenih titula,pobjeda u finalima ;) Ne zaboravi da je Novak bolovao i od astme,a svi asmatičari znaju šta to znači + baviti se tako zahtjevnim sportom,dodamo li tome problem sa vidom i sočiva kao sredstvo,te probleme sa istima kada su vremenske prilike bljak..... sasvim dovoljno. Stoga mu se još više treba dići kapa.

Kako se ti razumiješ u tenis,čuj turnire ne propušta,e majko mila....

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 31 jan 2013, 23:50

Federer se uzima za standard zato sto vecina ljudi misli da je covjek najbolji svih vremena,samo fanovi Djokovica spominju da je igrao u slaboj eri itd.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2013, 23:55

darker10 je napisao/la:Federer se uzima za standard zato sto vecina ljudi misli da je covjek najbolji svih vremena,samo fanovi Djokovica spominju da je igrao u slaboj eri itd.
Štaviše novakovci tvrde da je igrao u super teškoj eri, Novaka i Nadala....
Drugi tvrde to što ti spominješ... formance i magica....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 31 jan 2013, 23:57

nisi ti razumio druze. i ja kazem da je najveci svih vrmena. i mnogi navijaci noleta. vecina njih.

ali to nije standard. mnogi koji omalovazavaju noleta, ili nekog drugog nije vazno, kazu... a kako fed? a fed je ovo a fed je ono? i? sta s tim? sta sada ako se ne prestigne feda nisi nista postigao? sampras, lendl i agasi su q od ovce?

zato sam ti i naveo primjere da ne mora svako biti maradona da bi igrao fudbal i dzordan da bi bacao loptu kroz obruc. tenis kao sport je dovoljno velik da pored feda ima mjesta i za druge velikane tog sporta koji ce isto tako na svoj nacin ispisati istoriju tog sporta. sto nole uveliko vec cini!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 01 feb 2013, 00:00

darker10 je napisao/la:Federer se uzima za standard zato sto vecina ljudi misli da je covjek najbolji svih vremena,samo fanovi Djokovica spominju da je igrao u slaboj eri itd.
nisu samo fanovi Đokovića u pitanju. Al naravno ti isključivo i isključivo fanove Đokovića smatraš nekakvim mrziteljima Rodžera... Obrati malo šta se piše na španskim sajtovima i portalima... Španija je puno veća država i veći narod od Srbije.... Takođe u Škotskoj,odeš malo slobodno i do USA,znaćeš da je Pit jedan jedini,da bez obzira na broj Roger nikada neće biti no.1.... Al naravno ti gradiš sliku na osnovu postova na ovom forumu,slobodno ćeš zaključiti tako kako na ovom forumu ima 95% fanova Rogera i 2% fanova Novaka...

Roger je veliki,ali ne znači da će biti i najveći svih vremena već za 4 godine.... Đokoviću je dovoljno da ove sezone uzme 4GS i da postane najveći svih vremena... pa ti vidi

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 01 feb 2013, 00:05

Hahaha pa gledas li ti ikad Federerove meceve,kada covjek osvoji poen publika se prodere kao da su sve i jedan dobili na lotu,a kada njegov protivnik osvoji poen,cuje se znatno tisi aplauz.Ti si nabrojo Skote,Spance,Amerikance,pa normalno da ce oni govoriti za svoje,tu nije nista cudno,ali tvrditi da velicam Federer samo zbog postova na ovom forumu je pomalo glupo.Publika svugdje zeli da Federer dobije,cak i kad igra protiv Francuza na Roland Garrosu.Federera se dobija na snagu i nikako drugacije,tako je vec duzi niz godina,od pojave Nadala.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 feb 2013, 00:07

Zar nije najveći Ivo Karlović, ili Džon Izner?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 00:07

a zasto mora postati najveci svih vremena da bi mu se priznao uspjeh?

sjecam se koliko su se smijali noletu i kako nikada nece biti br2 dok god igraju fed i rafa, pa nece nikada biti br1, nece nikada uzeti vimbldon, nece nikada biti medju najboljim u open eri... a kada je postao ne samo najbolji teniser, nego i sportista svijeta (2011.) ili evrope evo vec 2. godine za redom i sa 25 vec jedan od velikana.... e sada eto nece nikada biti najbolji teniser svijeta svih vremena ... ako se nekim cudom i to desi... onda ce biti da nikada ne bi prebio tajsona ili dobio bolta na 100m!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 01 feb 2013, 00:11

Pogledaj malo gore,nigdje nisam podcjenjivao Djokovica,niti namjeravam.Covjeku svaka cast na svemu,sigurno ce on osvojiti jos dosta do kraja karijere,ali Federerov stil jednostavno volim i ne samo ja nego citava planeta zato i ima toliki broj fanova sirom svijeta.Ne znam sto se cudis tome sto su govorili,Federer i Nadal su dugi niz godina izgledali neprikosnoveno,cak i 2-3 godine dok je Djokovic bio 3. na svijetu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 feb 2013, 00:13

Bekam je prevara od igrača pa je najpopularniji fudbaler....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 00:14

uopste se ne cudim, cak sta vise to je uvjek bilo potpuno ocekivano! cudno bi mi bilo da nije bilo tako i da ga se hvalilo!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 01 feb 2013, 00:15

Beckham je bio dobar igrac za United,tu je izgradio ime,od kojeg evo vec 10 godina zivi,ne radeci nista.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 feb 2013, 00:18

darker10 je napisao/la:Beckham je bio dobar igrac za United,tu je izgradio ime,od kojeg evo vec 10 godina zivi,ne radeci nista.
Nećemo o Bekamu... Upotrijebio sam ga kao primjer, sliku...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.