U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Head
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Head » 31 jan 2013, 10:47

Yebena gruba da ebenija ne moze biti.Realno nemamo ovdje sta traziti.
1946

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 31 jan 2013, 11:05

Meni je grupa odlicna, ok Spanija je prejaka ali imamo finu grupu gdje se mozemo uredno boriti za drugo mjesto.

Moglo je mnogo gore.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 jan 2013, 11:12

Žestoka grupa, samo ne znam za ove momke, tipa Hajrovića ( mlađeg ) i Kolašinca, da li bi oni mogli igrati za nas ?
Znam da bi mogao Hajrović, ali šta je sa Kolašincem, i da li bi mogli na vrijeme ( do početka kvalifikacija ) da srede papire, da ih možemo priključiti U - 21 vrsti ?
Njihova pomoć bi nam svakako dobrodošla.

Naravno da se ne treba odmah predavati, al zna se da bi u ovoj grupi Španija trebala da završi na prvom mjestu, biće žestoka borba od 2 - 5 mjesta.
Nisam upoznat sa AU, i HUN timom, al i oni imaju svoju računicu, te će tražiti svoju šansu ( što se podrazumjeva ).

Što se tiče određivanja ovih jakosnih skupina, nije mi jasno zašto smo u predzadnjem šeširu, a prošle kvalifikacije završli kao drugi, ispred Grčke i Bjelorusije, a iza Njemačke.?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 31 jan 2013, 11:20

Ljudi ne mojte se tako predavati, mozemo mi ovdje biti komotno drugi, i ici u baraz. Siguran sam da ove tri ekipe Austriju, Mađarsku i Alabaniju dobiti i kuci i u gostima.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 31 jan 2013, 11:31

dobra grupa!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 31 jan 2013, 11:48

vendeta87 je napisao/la:Samo me cudi da niko ne spomine golmana Bajernove u-17 ekipe Raifa Husica, taj bi nam stvarno dobor dosao, je uspio je da izbaci svabskog golmana iz ekipe i da zaigra za Njemacku u -17.
Pa kako ce ga zvati kad mu nije naum palo onako iz qrcevog cejfa da uzme BiH drzavljanstvo i popisa se na sve sto ima u Njemackoj........Pa jos mora pjesice doci na okupljanje itd itd
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 31 jan 2013, 11:52

Head je napisao/la:Yebena gruba da ebenija ne moze biti.Realno nemamo ovdje sta traziti.
Ma drugi smo 99%
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 31 jan 2013, 11:54

zizu1991 je napisao/la:Žestoka grupa, samo ne znam za ove momke, tipa Hajrovića ( mlađeg ) i Kolašinca, da li bi oni mogli igrati za nas ?

Što se tiče određivanja ovih jakosnih skupina, nije mi jasno zašto smo u predzadnjem šeširu, a prošle kvalifikacije završli kao drugi, ispred Grčke i Bjelorusije, a iza Njemačke.?
Pa nadali smo se da cemo nakon dobrih rezultata, preci u bolju jakosnu skupinu, ali nismo, iako smo u ovoj predzadnjoj NAJBOLJE RANGIRANI, ali to nas ne tjesi. Dalje, Jagodic je rekao da se jakosne skupine odredjuju prema rezultatima iz zadnje tri godine...Mada, po kvalitetu, sigurno ne spadamo u ovu jakosnu skupinu
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

mujo205
Kontakt:

Post Postao/la mujo205 » 31 jan 2013, 12:05

Spanija je sigurno prva, no da bi bili drugi moramo ove ostale pa skoro sve dobiti, imamo jednu od boljih generacija 92-93 i jagodic to mora znat iskoristiit, ne plasiral se u baraza by by vlado

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 31 jan 2013, 12:14

mujo205 je napisao/la:Spanija je sigurno prva, no da bi bili drugi moramo ove ostale pa skoro sve dobiti, imamo jednu od boljih generacija 92-93 i jagodic to mora znat iskoristiit, ne plasiral se u baraza by by vlado
Prvo, grupa nije nimalo lagana..drugo, imamo dobre igrace, ali oni uopste nisu uigrani jer dosta bitnih igrača iz prošlih kvalifikacija ne može igrati ove. imali su samo jednu utakmicu zajedno, u Zenici i to je to...vlado radi odličan posao (to pokazuje i cinjenica kako igraci iz mlade idu u A repku)...I ja bih volio da se plasiraju, ali teško...super bi bilo da ponove uspjeh iz prošlih, ako ništa...

p.s. kaze se "bye-bye"
Zadnja izmjena: Vedad87, dana/u 31 jan 2013, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 31 jan 2013, 12:16

mujo205 je napisao/la:Spanija je sigurno prva, no da bi bili drugi moramo ove ostale pa skoro sve dobiti, imamo jednu od boljih generacija 92-93 i jagodic to mora znat iskoristiit, ne plasiral se u baraza by by vlado
Al' fazno je u tome što drugo mjesto ne donosi sigurno baraž, nego moramo biti među najbolje 4 drugoplasirane ekipe. Što znači, da osim Španije, moramo gotovo sve utakmice pobijediti.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 31 jan 2013, 12:19

Selektori „U-21“ i „U-19“ reprezentacija BiH su odredili kandidate za kontrolnu utakmicu koja će se odigrati šestog februara u 14 sati na stadionu „Bare“ u Čitluku.

Vlado JAGODIĆ selektor „U-21“ reprezentacije pozvao je sljedeće igrače:

JAJALO Kristijan /NK Dinamo – Zagreb/, TIRIĆ Ivan /FK Rudar – Kakanj/, JAKUPOVIĆ Sead /FC Wintertthur – SUI/, PETROVIĆ Ognjen /FK Javor – Ivanjca -SRB/, KOVAČEVIĆ Adnan NK Travnik/, GRAOVAC Danijel /HŠK Zrinjski- Mostar/, JEVTIĆ Dušan /MSV Duisburg – GER/, BEVAB Dino /NK Zagreb – CRO/, MARKOVIĆ Stipe /NK Široki Brijeg/, GRAHOVAC Srđan /FK Borac – Banja Luka/, ZOLOTIĆ Nermin /FK Željezničar – Sarajevo/, KVESIĆ Mario /RNK Split – HR/, AREŽINA Filip /HŠK Zrinjski – Mostar/, TRAVANČIĆ Anid /NK Čelik – Zenica/, DULJEVIĆ Haris /FK Olimpic-Sarajevo/, CIMIROT Gojko /FK Leotar – Trebinje/, ZVONIĆ Denis /FK Velež – Mostar/, ZAKARIĆ Goran /NK Dinamo – Zagreb – HR/, MALETIĆ Marko /VFB Stuttgart – GER/, MEŠANOVIĆ Jasmin /NK Čelik – Zenica/, KUNIĆ Petar /FK Borac – Banja Luka/ BEGZADIĆ Mehmed /FC Lausanne Sport – SUI/.

Na spisku selektora „U-19“ Tonija KARAČIĆA su ovi igrači:

PLAKALO Emir /FK Sarajevo/, KJOSEVSKI Vedran /FK Željezničar – Sarajevo/, HAJRADINOVIĆ Haris /NK Inter – Zaprešić – HR/, ČIVA Adis /FK Sarajevo/, DANILOVIĆ Nikola /OFK Beograd - SRB/, ODAK Branimir /NK Široki Brijeg/, SADIKOVIĆ Damir /FK Željezničar – Sarajevo/, HANDŽIĆ Faris /FK Sarajevo/, HODŽIĆ Armin /FK Željzničar – Sarajevo/, ČERIMAGIĆ Armin /FC GENT – BEL/, ZEC Asim /FC Hradec - CZ/, PREDRAGOVIĆ Fedor /FK Borac – Banja Luka/, ŠPIKIĆ Jozo /NK Široki Brijeg/, KOVAČEVIĆ Mile /FK Kozara – Gradiška/, ODAK Marko /HŠK Zrinjski – Mostar/, IMAMOVIĆ Ervin /FC Lokomotiv – Moskva – RUS/, HAJTIĆ Halil /FC Kaiserslautern – GER/, MARKOVIĆ Omar /IK Start – NOR/, GOJKOVIĆ Renato /FK Sloboda – Tuzla/, OSMANOVIĆ Anjur /FC Chelsea – ENG/, JELISIĆ Nikola /FC Bajern – Minhen- GER/ KASUMOVIĆ Almir /FC Hannover 96 – GER/.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 jan 2013, 12:26

Druže @Mujo, u Vladu ne diraj.
On je sa prošlom generacijom napravio fantastičan rezultat s obzirom na to kakve je uslove rada imao, kakva i koliko česta su okupljanja bila, kakva je grupa bila itd.
Moje mišljenje je da trenutno boljega čovjeka za ovu funkciju nema.

@Vedade, shvatam sada to za jakosne skupine.
Ovi momci sigurno imaju potencijala, ali da li možemo da budemo među 4 najbolje drugoplasirane ekipe na kraju kvalifikacija, ostaje da se vidi.
Sam po sebi ovaj sistem takmičenja je jako težak i sama krema evropskog U - 21 nogometa uđe na prvenstvo, apsolutno zasluženo.

Generacija koja je sada došla do dresa U - 21 reprezentacije je definitivno zanimljiva, i volio bih da se ove godine više pažnje njima posveti u obliku prisustva publike na stadionima, jer je naši momci definitivno zaslužuju.
Da živim u glavnom gradu BiH, niti jednu domaću kvalifikaciou utakmica naše reprezentacije ne bih propustio.

Naprijed Zmajevi :!:

slika

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 jan 2013, 12:27

voltron30 je napisao/la:
Al' fazno je u tome što drugo mjesto ne donosi sigurno baraž, nego moramo biti među najbolje 4 drugoplasirane ekipe. Što znači, da osim Španije, moramo gotovo sve utakmice pobijediti.
Bas to.
Proslu smo od Njemacke izgubili u gostima i nerjeseno kod nas,pobijedili sve ove "lakse" protivnike osim Kipra kod njih i sa Bjelorusijom u gostima nerjeseno, pa opet nismo prosli dalje u baraz. A i sa jednom pobjedom vise, opet smo ovisili od drugih rezultata. Yebeno pravo :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 31 jan 2013, 12:34

**** vas baraz, svakako ga ne bi prosli, jer se igra protiv prvaka grupa.....Vaznije je da Vlado nastavi ovakav kontinuitet,i mislim da je mnogo bitnije da izbaci 2-3-4 igraca za A repku kao prosli ciklus od toga sto bi usli u baraz...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 jan 2013, 12:42

I to je tačno da je bitno za " A " reprezentaciju da se vrši kontinuitet, ali ako jedna generacija ovih momaka ode na veliko takmičenje, sigurno je da ćemo biti puno više cijenjeni u mlađim kategorijama i znati će se da se nešto dobro radi u BiH.

Što se mene tiče, više bih volio da jedna generacija ( U - 21 ) ode na veliko takmičenje, nego da bezuspješno iz kvalifikacija u kvalifikacije gledamo kako se osipamo u baražu kao " A " reprezentacija.
Svaki uspjeh na bilo kojem nivou je u suštini dobar, i hvale vrijedan uspjeh.

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 31 jan 2013, 16:57

zizu1991 je napisao/la:I to je tačno da je bitno za " A " reprezentaciju da se vrši kontinuitet, ali ako jedna generacija ovih momaka ode na veliko takmičenje, sigurno je da ćemo biti puno više cijenjeni u mlađim kategorijama i znati će se da se nešto dobro radi u BiH.

Što se mene tiče, više bih volio da jedna generacija ( U - 21 ) ode na veliko takmičenje, nego da bezuspješno iz kvalifikacija u kvalifikacije gledamo kako se osipamo u baražu kao " A " reprezentacija.
Svaki uspjeh na bilo kojem nivou je u suštini dobar, i hvale vrijedan uspjeh.
Ne samo to. Mladje selekcije (ne samo u fudbalu) bitne i kod stimulacija mladjih igraca iz dijaspore da zaigraju za nas. To su ljudi u Kosarkaskom savezu skontali.
Da imas reprezentaciju koja redovno nastupa na EP mladjih kategorija, zasigurno bi i veci broj nase djece u dijaspori bez dvoumljenja zaigrao za nas.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 31 jan 2013, 17:17

sajo10 je napisao/la:Selektori „U-21“ i „U-19“ reprezentacija BiH su odredili kandidate za kontrolnu utakmicu koja će se odigrati šestog februara u 14 sati na stadionu „Bare“ u Čitluku.

Vlado JAGODIĆ selektor „U-21“ reprezentacije pozvao je sljedeće igrače:

JAJALO Kristijan /NK Dinamo – Zagreb/, TIRIĆ Ivan /FK Rudar – Kakanj/, JAKUPOVIĆ Sead /FC Wintertthur – SUI/, PETROVIĆ Ognjen /FK Javor – Ivanjca -SRB/, KOVAČEVIĆ Adnan NK Travnik/, GRAOVAC Danijel /HŠK Zrinjski- Mostar/, JEVTIĆ Dušan /MSV Duisburg – GER/, BEVAB Dino /NK Zagreb – CRO/, MARKOVIĆ Stipe /NK Široki Brijeg/, GRAHOVAC Srđan /FK Borac – Banja Luka/, ZOLOTIĆ Nermin /FK Željezničar – Sarajevo/, KVESIĆ Mario /RNK Split – HR/, AREŽINA Filip /HŠK Zrinjski – Mostar/, TRAVANČIĆ Anid /NK Čelik – Zenica/, DULJEVIĆ Haris /FK Olimpic-Sarajevo/, CIMIROT Gojko /FK Leotar – Trebinje/, ZVONIĆ Denis /FK Velež – Mostar/, ZAKARIĆ Goran /NK Dinamo – Zagreb – HR/, MALETIĆ Marko /VFB Stuttgart – GER/, MEŠANOVIĆ Jasmin /NK Čelik – Zenica/, KUNIĆ Petar /FK Borac – Banja Luka/ BEGZADIĆ Mehmed /FC Lausanne Sport – SUI/.

Na spisku selektora „U-19“ Tonija KARAČIĆA su ovi igrači:

PLAKALO Emir /FK Sarajevo/, KJOSEVSKI Vedran /FK Željezničar – Sarajevo/, HAJRADINOVIĆ Haris /NK Inter – Zaprešić – HR/, ČIVA Adis /FK Sarajevo/, DANILOVIĆ Nikola /OFK Beograd - SRB/, ODAK Branimir /NK Široki Brijeg/, SADIKOVIĆ Damir /FK Željezničar – Sarajevo/, HANDŽIĆ Faris /FK Sarajevo/, HODŽIĆ Armin /FK Željzničar – Sarajevo/, ČERIMAGIĆ Armin /FC GENT – BEL/, ZEC Asim /FC Hradec - CZ/, PREDRAGOVIĆ Fedor /FK Borac – Banja Luka/, ŠPIKIĆ Jozo /NK Široki Brijeg/, KOVAČEVIĆ Mile /FK Kozara – Gradiška/, ODAK Marko /HŠK Zrinjski – Mostar/, IMAMOVIĆ Ervin /FC Lokomotiv – Moskva – RUS/, HAJTIĆ Halil /FC Kaiserslautern – GER/, MARKOVIĆ Omar /IK Start – NOR/, GOJKOVIĆ Renato /FK Sloboda – Tuzla/, OSMANOVIĆ Anjur /FC Chelsea – ENG/, JELISIĆ Nikola /FC Bajern – Minhen- GER/ KASUMOVIĆ Almir /FC Hannover 96 – GER/.
Jelisic Nikola ima srbijansko i njemacko drzavljanstvo a ovaj ga pozvo #ebe lud zbunjenog

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 31 jan 2013, 17:41

Pusti ti transfermarkt drug, da nema dokumente ne bi ga pozvao, logika.
DRUG NEBI TI PUNCA

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 31 jan 2013, 18:17

Posto vidim da je nekim nejasno za jakosne grupe, one se formiraju na sljedecoj bazi:

40% od UEFA bodova osvojenih u kvalifikacijama za U-21 EURO 2013
40% od UEFA bodova osvojenih u kvalifikacijama i zavrsnom turniru U-21 EURO 2011
20% od UEFA bodova osvojenih u kvalifikacijama i zavrsnom turniru U-21 EURO 2009

Mi smo jedino pravo dobro odigrali prosli kvalifikacioni ciklus, ostali nam nisu bili zavidni pa je jasno da smo i tesko mogli u trecu jakosnu grupu. Mozda da smo pobjedili Njemacku u zadnjoj utakmici i otisli u baraž imali bi dobre sanse da smo mogli biti u trecoj jakosnoj grupi.

Sto se tice grupe, Španija je definitivno veliki favorit, ali ni njoj nije lahko kada vidi u kakvoj je grupi. Austrija ima definitivno dobar rad sa mladjim generacijama i to je spasava, dok Mađarska nije losa ali nije ni bauk. Albanija je jedna od jacih reprezentacija u petom šeširu, no misljenja sam da su slabiji od Kipra kojeg smo morali da pobjedimo oba puta (nikada mi nece biti jasno kako smo mogli izgubiti protiv njih).

Misljenja sam da je ovaj put grupa po jacini slicna proslom putu, jer Bjelorusija niposto nije slaba reprezentacija u U-21 kategoriji, kao i Grcka. Ako smo mogli prosli put biti drugi i samo zbog toga sto nismo pobjedili u zadnjem kolu Njemacku nismo u otisli u baraz, misljenja sam da je i ovaj put sasvim moguce da budemo drugi i uz malo vise truda da se izbori cak baraz :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, hurem, jasmin10, Venom i 29 gostiju.