Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

juznjak>
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la juznjak> » 30 jan 2013, 15:59

8-)
Ne mora to nista znaciti . QPR jeste bolja ekipa od Deportiva ,ne samo sto je skuplja,imaju kvalitetnije pojedince i igracki gledano bolja su ekipa . No Isto tako City je tri,cetiri puta skuplja (namjerno necu da kazem vrijednija jer oni za Milnere i Barije daju po 30 miliona) pa na terenu nisu bili dorasli ekipi iz Dortmunda. Ne mogu Isco i Henderson vrijediti isto . Imas primjer i Zenita kojeg je Malaga potukla bez ikakvih problema.A vjerujem da je Zenit mnogo vrijednija ekipa na papiru . Eto ti taj Michu koji je otisao u Swensea za 2 miliona,sada Swensea za njega trazi 15-20 milki ,jednostavno Englezi znaju da pametno naplate svoj proizvod za razliku od Spanaca.Zato i njihove ekipe jesu skuplje .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 30 jan 2013, 16:10

Englezi svoje igrače dižu u nebesa putem medija , tako im i nabijaju cijenu .
U zadnjih 10-12 god. Engleska je dala nekoliko igrača , ali nekoliko kvalitetnih igrača koji su zaista opravdali očekivanja a to su , Ferdinand , Terry , Cole , Lampard , Gerrard .. ima tu još nekoliko njih ali da ne nabrajam dalje .
Ali su zato polovnjacima nabijali cijene , a od njih nikad niko nije opravdao te pare ili te hvalospijeve .
Milner , Barry , Bent , Defoe , Carrol , Wallcot ( koji stagnira vec godinama ) , Ashley Young itd itd .

Englezi su prvaci u reklamiranju svojih igrača i ismijavanju tuđih , ali sreća pa postoji teren zelene boje , na kojem se najbolje pokazuje ko je dobar a ko ne .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2013, 16:32

ASD je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:@Devil po "Englezima" Europa Liga se ne racuna,oni gledaju samo LP.Barem je tako bilo prosle sezone,ove su mozda "okrenuli plocu" :lol:
Pa kad se gleda LP u kojoj ucestvuju po cetiri tima iz obe lige i to je po nekima sasvim dovoljno da se oceni kvalitet lige :lol: :lol: onda hajde bar da to malo prosirimo pa da imamo po 7-8 ekipa iz obe lige iako je i tada smesno govoriti o kvalitetu lige na osnovu toga. ;)
Valjda se gledaju najbolji timovi.
Oni koji su medju najboljim u Evropi, a ne ostali jer kad bi tako gledali onda bi i Engleska Reprezentacija bila jedna od najkvalitetnijih jer imaju sirok fond igraca pa bi njihova 4.postava Repke bila jaca od 4.postave nekih drugih repki.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cuj gledaju se najbolji timovi da bi se ocenio kvalitet lige. :roll: Sta je to ostale ekipe ne igraju tu ligu,vec igraju neki svoj svet nezavisan od EPL ili Primere.
Znaci kada ocenjujemo kvalitet BIH lige gledamo samo Zelju i Sarajevo,kada ocenjujemo JSL gledamo Partizan i Zvezdu,kada ocenjujemo SPL gledamo samo Celtic.Razmisljanje ti je na nivou pa deteta od hajde na preteram 9 godina.Od deteta koji je tek poceo da prati fudbal i cuo je za Real,Barcu mozda Atletico,Chelsea,Arsenal,United i City mozad Liverpool. :roll:
Cuj gledaju se najbolji timovi. :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 30 jan 2013, 17:53

Johny je napisao/la:Ma ja anketa je sad na ovom forumu vazeca.Sto ste do neki dan plakali po temama kada je u izboru najboljeg tima Svijeta bilo 11 igraca iz Primere.To je anketa sigurno je vise relevanta nego li misljenje pojedinca zar ne Paja ?

4 tima u LP naspram 2 je velika razlika.Kada dodamo cinjenicu da ce vjerovatno ostati na 0 Englezi u 4-finalu onda je to porazavajuce.Naravno United ima sanse protiv Reala tako da cemo dati mogucnost da 1 tim ostane u najelitnijem takmicenju dok Arsenal ima sanse na kapaljku.
Evo sad je i EL mjerilo :lol:

Naravno Chelsea , Liverpool , Totenham i ovi buranija klubovi svoje mogu dokazati protiv Patetica u koliko dodju do istoimenog.
To 4 tima naspram 2 ce morati da se desi ipak nekoliko sezona zaredom a ne jednu da bi neko ponio epitet najbolje lige, sjetimo se samo kako je engleska preuzela tron konstantno su tri a minimalno 2 tima bila u polufinalu lp nekoliko sezona. Zato jedna sezona nikad nece biti mjerilo zato ljudi i racunaju zadnjih 5 sezona. Sto se tice EL, moguce je da ove sezone Englezi takticki tu uberu dosta poena ali sta se ima iko buniti protiv toga a pogotovo sta se spanci bune protiv toga, oni su druga liga na koeficijentu godinama upravo zbog rezultata u EL jer njihov najveci klub je vice od jednog petogodisnjeg ciklusa obracuna koeficijenta nije mogao da prodje osminu finala tako da sto se EL tice spancici nemaju pravo govora. Naravno uvijek sam bio za to da se smanje poeni za pobjede u EL koje nose bodova tek za nijansu manje od LP sto je apsolutno nerealno.

Naravno da ce obicni evropski navijaci biti veci strucnjaci od ucesnika ankete sa Barbadosa, Filipina, Vijetnama, Zelenortskih ostrva, Kambodze, Konga, Madagaskara, Kukovih i Djevicanskih otoka, Turkmenistana, Nigera, Burundija i mogao bi ovako do sutra nabrajati drzave i njihove kapitene, novinare, selektora raznoraznih kvazifudbalskih nacija od kojih vece znanje imaju djeca u evropskim vrticima.

Naravno i pored koeficijenta imamo jos 13-14 timova ostalih u ligama koje ne igraju evropska takmicenja treba li uopste pricati koliko je tih 13 klubova u premiershipu kvalitetnije od ostalih 13 klubova primere i koliko su stabilniji od istih. Upravo je u tome poenta svega i sva snaga Premiershipa u ostatku lige kao i jakoj drugoj ligi koja proizvodi klubove za Premier ligu. Za razliku od Spanske gdje u drugoj ligi igraju drugi timovi nekih ekipa iz Primere, sramotno...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jan 2013, 18:01

Devil je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cuj gledaju se najbolji timovi da bi se ocenio kvalitet lige. :roll: Sta je to ostale ekipe ne igraju tu ligu,vec igraju neki svoj svet nezavisan od EPL ili Primere.
Znaci kada ocenjujemo kvalitet BIH lige gledamo samo Zelju i Sarajevo,kada ocenjujemo JSL gledamo Partizan i Zvezdu,kada ocenjujemo SPL gledamo samo Celtic.Razmisljanje ti je na nivou pa deteta od hajde na preteram 9 godina.Od deteta koji je tek poceo da prati fudbal i cuo je za Real,Barcu mozda Atletico,Chelsea,Arsenal,United i City mozad Liverpool. :roll:
Najbolji klubovi prezentiraju ligu u Evropskim takmicenjima isto kao sto u Reprezentaciji najbolji igraci reprezentiraju tu drzavu.
Tako ti je u svim sferama zivota.
Poredi se ono najbolje.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jan 2013, 18:03

anton 1983 je napisao/la:
slika

Eto ja sam tebi sad dao toliko čvrst dokaz, da bi tebi toliko trebalo biti nogometno sram da nikada više nedođeš na forum, a u stvarnom životu nespominješ nikome da pratiš ili nedaj bože da znaš nešto o nogometu!

TM de nemora biti točan i nije uvijek točan, jer procjena cijene igrača ovisi o jako puno stvari. No taj TM de, je mjesto sa kojeg svi uzimaju "cijene" koliko nešto u nogometu vrijedi, pa to znači da i oni znaju neki ****.

E sad da je razlika nekih 5-10 miljona eura, sigurno ja ovo nebi uzeo kao argument. No kad se ovdje razlika u kvaliteti pokazauje u vrijednosti od 50 miljona eura ili JOŠ BOLJE REČENO; DA JE QPR DUPLO SKUPLJI OD DEPORTIVA ILI DA TI TREBAJU DVA DEPORTIVA DA SASTAVIŠ JEDAN QPR KOLIKO JE QPR KVALITETNIJI; SKUPLJI ITD. e onda je to prijatelju, nepobitan argument!

Nemoj sad samo biti toliko glup da mi ideš odgovarati. Sakrij se u mišju rupu i nigdar više tipkovnicom nemoj kročiti na ovaj forum ili u najmanju ruku promjeni nick. ;)

PROPER FUCKED!

:twisted: 8-)
Da li je ovo transfermarkt mozda? :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jan 2013, 18:05

Adi_Zepce je napisao/la::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E ovo je argument koji ne mogu oboriti.Tko jos normalan vjeruje TM? Po njemu poluamateri iz Engleske vrijede po 15 miliona eura,konkretno mislim na Henderesona,a recimo Banega,koji je za ovog Englezcica umjetnik vrijedi 13 miliona.
Fkt glup sam sto i odgovoram na tvrdnje o kvaliteti,a kao argument covjek navodi trzisnu vrijednost po TM :lol:
Šta je za tebe onda relevantno ako nije TM ? Mislim i TM ne daje preciznu vrijednost kao i što ti je @Anton objasnio ali ti izgleda ne kontaš ali i ta vrijenost igrača odskače par miliona dole gore a u ovom slučaju QPR-Deportivo razlika je u 50 i kusur milona čovječe. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jan 2013, 18:12

Saurman je napisao/la:
E ovo je argument koji ne mogu oboriti.Tko jos normalan vjeruje TM? Po njemu poluamateri iz Engleske vrijede po 15 miliona eura,konkretno mislim na Henderesona,a recimo Banega,koji je za ovog Englezcica umjetnik vrijedi 13 miliona.
Fkt glup sam sto i odgovoram na tvrdnje o kvaliteti,a kao argument covjek navodi trzisnu vrijednost po TM :lol:
Šta je za tebe onda relevantno ako nije TM ? Mislim i TM ne daje preciznu vrijednost kao i što ti je @Anton objasnio ali ti izgleda ne kontaš ali i ta vrijenost igrača odskače par miliona dole gore a u ovom slučaju QPR-Deportivo razlika je u 50 i kusur milona čovječe. :roll:
Hajde sad ukucaj taj isti transfermarkt i provjeri kolika je razlika izmedju Citya i Dortmunda, a svi dobro znamo ko je ispao.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 30 jan 2013, 18:16

Pa sta ako je City ispao od Dortmunda to ne mijenja cinjenicu da su i Aguero i Dzeko i Tevez vrijedniji igraci od Lewandownskog i ko im je vec rezervni napadac da su Silva, Toure vrijedniji od Gecea i Reusa, da je Hart vrijedniji od Weidenfelera... Ne mijesaj kruske i jabuke Dortmund je bio bolji i od Reala pa opet je Real vrijednija ekipa, sta je tu nerealno?

Sto se tice tvoje smijesne tvrdnje o najboljim klubovima mozemo se svi samo dobro nasmijati. Isti znacaj ako ne i veci za jacinu lige nose oni timovi sto ne igraju evropu...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jan 2013, 18:18

BigBigBang je napisao/la:Pa sta ako je City ispao od Dortmunda to ne mijenja cinjenicu da su i Aguero i Dzeko i Tevez vrijedniji igraci od Lewandownskog i ko im je vec rezervni napadac da su Silva, Toure vrijedniji od Gecea i Reusa, da je Hart vrijedniji od Weidenfelera... Ne mijesaj kruske i jabuke Dortmund je bio bolji i od Reala pa opet je Real vrijednija ekipa, sta je tu nerealno?
Bolji je od Reala samo ako ode dalje u Ligi Prvaka.
Inace, vrijednost je ovdje bitna zbog?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jan 2013, 18:18

ASD je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Hajde sad ukucaj taj isti transfermarkt i provjeri kolika je razlika izmedju Citya i Dortmunda, a svi dobro znamo ko je ispao.
ASD je napisao/la:

Valjda se gledaju najbolji timovi.
Oni koji su medju najboljim u Evropi, a ne ostali.
:roll:

Ti si ovim postom sve rekao.Dobro ti je @Devil odgovorio da ti je razmišljanje na nivou 9 godišnjeg djeteta.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jan 2013, 18:26

@Saurman
Engleska liga je od UEFA-e dobila odredjeni broj mjesta u Evropskim takmicenjima.
Spanska liga je dobila odredjeni broj mjesta od UEFA-e u Evropskim takmicenjima da prezentiraju njihove lige.
Logicno da cemo njihove rezultate porediti.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 jan 2013, 18:41

Cuj ovih Svaba sto srozase svoju ligu u ovoj diskusiji.Po vasim kriterijima QPR je losiji tim od Bayerna , Dortmunda i Schalkea.Ostali timovi su jeftiniji.Znaci da bi se QPR borio za LP u Bundeski...
Fact !

Presmjesno.

Sto se tice vrijednosti i snage tima to je apsolutno nemoguce komparirati.Recimo jedan Patetico je jaca ekipa od Citya,Arsenala,Liverpoola,Chelsea a po vrijednosti nisu ispred njih.

City je jedan od najvrijednijih timova Svijeta pa ne spada u top10 najjacih klubova u Svijetu.
Chelsea je vrijedan koliko Juventus i Shakhtar zajedno pa ih nabrojani nasamaraju i odrze cas fudbala.
Zenit i Milan su vrijedniji timovi od Malage pa ih Malaga pregazi i prodje kao prva grupnu fazu.

Taj TM je obicna smijurija.Tamo flopine u Engleskoj vrijede preko 15 miliona.Henderson vrijedniji od Isca :lol:
Enough.

Downing vrijedniji od magionicara Joaquina.
Milner vrijedan kao Benat i Banega zajedno :lol:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 jan 2013, 18:43

Cuj ovih Svaba sto srozase svoju ligu u ovoj diskusiji.Po vasim kriterijima QPR je losiji tim od Bayerna , Dortmunda i Schalkea.Ostali timovi su jeftiniji.Znaci da bi se QPR borio za LP u Bundeski...
Fact !

Presmjesno.

Sto se tice vrijednosti i snage tima to je apsolutno nemoguce komparirati.Recimo jedan Patetico je jaca ekipa od Citya,Arsenala,Liverpoola,Chelsea a po vrijednosti nisu ispred njih.

City je jedan od najvrijednijih timova Svijeta pa ne spada u top10 najjacih klubova u Svijetu.
City je 10 puta vrijedniji tim od Ajaxa pa ih istoimeni nasamaraju uz to im ne dozvole da idu u EL.
Chelsea je vrijedan koliko Juventus i Shakhtar zajedno pa ih nabrojani nasamaraju i odrze cas fudbala.
Zenit i Milan su vrijedniji timovi od Malage pa ih Malaga pregazi i prodje kao prva grupnu fazu.

Taj TM je obicna smijurija.Tamo flopine u Engleskoj vrijede preko 15 miliona.Henderson vrijedniji od Isca :lol:
Enough.

Downing vrijedniji od magionicara Joaquina.
Milner vrijedan kao Benat i Banega zajedno :lol:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2013, 23:45

ASD je napisao/la:
Devil je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Najbolji klubovi prezentiraju ligu u Evropskim takmicenjima isto kao sto u Reprezentaciji najbolji igraci reprezentiraju tu drzavu.
Poredi se ono najbolje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Moram,jace je od mene.
Da ja tebe prvo pitam da vidim da li stvarno znas o cemu pricas ili ti je razmisljanje onako bas decije.Cuj porede se najbolji. :roll: :lol: :lol: :lol:
Koliko klubova broji Engleska Premier liga ili ti ga skraceno EPL.
Koliko klubova broji Spanska Primera ?

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 30 jan 2013, 23:46

Sta, sad se gledaju svi timovi, a ja mislio koliko ti timova igra u knock-out fazi Lige Sampiona :lol: .
Nevjerovatno kako ljude boli uspjeh Spanije.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jan 2013, 23:48

Devil je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Poredi se ono najbolje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Moram,jace je od mene.
Da ja tebe prvo pitam da vidim da li stvarno znas o cemu pricas ili ti je razmisljanje onako bas decije.Cuj porede se najbolji. :roll: :lol: :lol: :lol:

Kao da smo u prvom razredu osnovne. :lol:

Nemoj života ti džaba ga pokušava dozvati pameti, za njega fudbal se vrti oko Reala i Barcelone. :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2013, 23:50

Nail for Real je napisao/la:Sta, sad se gledaju svi timovi, a ja mislio koliko ti timova igra u knock-out fazi Lige Sampiona :lol: .
Evo nocima ne mogu da spavam koliko me boli. :roll:
Sta bre mene boli ona stvar i za Engleze i za Spance,toliko sam prisan za njih da u Engleskoj nikada nisam bio,a u Spaniji jednom na ekskurziji i jednom kada je Zvezda gostovala Celti.Da me interesuju otisao bih bar jos jednom u solo reziji da odgledam neku utakmicu. :roll:

Pricamo onako iz zajebancije jer ova tema svakako nije ozbiljna.Najbolje bi bilo da onda o kvalitetu lige odlucuje pobednik LP.Iz koje zemlje dodje pobednik ta je zemlja u tom trenutku zemlja sa najkvalitetnijom fudbalskom ligu.Pa boli Portugalce onda ona stvar i oni su bili jednom najbolja liga u poslednjoj deceniji. :roll:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2013, 08:42

Devil je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Moram,jace je od mene.
Rezultati u Evropskim takmicenjima su jedino mjerilo kvaliteta.
U kojim to Evropskim takmicenjima ucestvuju ti ostali klubovi iz kojih cemo gledati njihove rezultate ili cemo kvalitet lige ocjenjivati po velikim strucnjacima Devilu i Saurmanu koji unaprijed znaju da bi QPR ili neki drug klub razvalio 2/3 Spanske Lige?
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 31 jan 2013, 08:55, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2013, 08:45

Nail for Real je napisao/la:Sta, sad se gledaju svi timovi, a ja mislio koliko ti timova igra u knock-out fazi Lige Sampiona :lol: .
Ja kazem da su rezultati u Evropskim takmicenjima jedino mjerilo kvaliteta lige, a strucnjaci sa foruma kvalitet lige ocjenjuju po tome sto oni znaju da bi klubovi sa dna tabele Engleske Lige harali Spanskom ligom.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.