Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Lily
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Lily » 06 nov 2009, 16:48

rob do bagro je napisao/la:dosta panceva vise

Sukob Reala i portugalskog saveza oko Ronalda

Zategnuti odnosi vladaju na relaciji između Real Madrida i Nogometnog saveza Portugača oko Cristiana Ronalda i njegovog nastupa za portugalsku reprezentaciju u dokvalifikacijskim dvobojima za SP u Južnoafričkoj Republici.

Portugal će 14. novembra odigrati prvu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u Lisabonu, a uzvrat u Zenici četiri dana kasnije. Kako sada stvari stoje, bez najskupljeg svjetskog nogometaša, koji je van travnjaka zbog njegove povrede desnog gležnja.

Dok iz saveza tvrde da Ronaldo želi igrati i da će biti spreman za dvoboje, iz Reala tvrde upravo suprotno.

- Ljekari i zdrav razum sprečavaju Ronalda od nastupa za portugalsku reprezentaciju – rekao je sportski direktor “kraljevskog kluba” Jorge Valdano.

Slično razmišlja i trener Reala Manuel Pellegrini.

- Da je Ronaldo spreman, mi bismo ga već koristili. Naravno da bi on želio igrati, ali žao mi je i zbog njega i Portugala – izjavio je Pellegrini.

Madridski sportski dnevnik Marca donosi i izjavu samog Ronalda koji kaže kako se osjeća sve bolje i ostavlja nastup neizvjesnim.

- Moramo pričekati i vidjeti kako će se stvari razvijati, ali stanje se poboljšava – rekao je Ronaldo, koji se povrijedio u dvoboju Lige prvaka protiv Marseillea (30. septembra), te je potom 10. oktobra u utakmici portugalske nogometne reprezentacije protiv Mađarske dodatno pogoršao povredu.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 nov 2009, 16:49

CRNI_SA je napisao/la:cojk vas lozi a vi isto debili navalili **** ga ba !!! koga briga za koga oni navijaju ?!
Svaka cast za post jarane.
Cim je napisao "nemate", to je kljucno zasto se taj post trega ignorisati.
Neki kreten dosao ovdje da ponizava, ko je on da se mi njemu ili njima moramo dokazivati.
Dzeko i ostali to dokazuju svaki dan

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 06 nov 2009, 16:51

Pustite tog debila,i on bi volio da je pametan :D
Moze li mi ko reci,ko sudi prvu utakmicu a ko povratnu?

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 06 nov 2009, 16:52

bebek1 je napisao/la:Pustite tog debila,i on bi volio da je pametan :D

Martin Atkinson( Lisabon)- Robert Rosetti (Zenica)
Zadnja izmjena: Lily, dana/u 06 nov 2009, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 06 nov 2009, 16:53

Ada je napisao/la:Cuj pantelic bolji od djeke, đe taj igra matereti :mrgreen:

hahaha... svasta raja prica... u herti nije uspjeo, a nas dzeko jedan wolfsburg odvede do titule
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 06 nov 2009, 16:54

Lily je napisao/la:

Atkinson- Rosetti
Hvala lijepa :!:

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 06 nov 2009, 16:54

irfan41 je napisao/la:
Ada je napisao/la:Cuj pantelic bolji od djeke, đe taj igra matereti :mrgreen:

hahaha... svasta raja prica... u herti nije uspjeo, a nas dzeko jedan wolfsburg odvede do titule
wolfsburega do titule je odveo miske.

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 06 nov 2009, 17:03

Ne mojte tako,momak je napisao da je Pantelic bolji od Dzeke,samo nije napisao u chemu!Mozda u grijanju klupe ili donoshenjem lopti prvotimcima kao sto su Dzeko!!!

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 06 nov 2009, 17:05

Ovaj englez sto sudi prvu utakmicu je lak na kartonima, imam osjecaj da nas fifa zeli na kulturan nacin da nas izbaci, ono, nek ih englez izmasakrira, a drugu utakmicu neka sudi najbolji sudac na svjetu, i on ce sluzit kao pokrice!
Nadam se da se varam!Ipak ce ove, a posebno nasu utakmicu gledati veliki broj zemalja, ako bude nasim davao, morat ce davati i njihovim!
Volio bi da sude obrnuo! :x
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 06 nov 2009, 17:08

Ada je napisao/la:
Ovaj englez sto sudi prvu utakmicu je lak na kartonima, imam osjecaj da nas fifa zeli na kulturan nacin da nas izbaci, ono, nek ih englez izmasakrira, a drugu utakmicu neka sudi najbolji sudac na svjetu, i on ce sluzit kao pokrice!
Nadam se da se varam!Ipak ce ove, a posebno nasu utakmicu gledati veliki broj zemalja, ako bude nasim davao, morat ce davati i njihovim!
toga ce 100% biti...ja samo mogu rec nek im je Bog na pomoci,da odigraju svi bez kartona sto ce biti vrlo tesko
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 06 nov 2009, 17:12

Ada je napisao/la:
Mene je toga strah.Imao sam priliku pogledati jedno emisiju u sloveniji-put u Afriku-,gdje je bio gost neki gospodin i na pitanje vezano za nas i Sloveniju je odgovorio:"3 stvari su u pitanju;
1.politika
2.biznis
3.sport!

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 06 nov 2009, 17:16

rob do bagro je napisao/la:
Ada je napisao/la:
toga ce 100% biti...ja samo mogu rec nek im je Bog na pomoci,da odigraju svi bez kartona sto ce biti vrlo tesko
Barem neka spahic nedobije, a jedan mora, on ili nadarevic!Isto tako rahimic je borben,ali njega bi mogli zamjeniti!Miske mora igrati kao i uvjek, bez da bude isprovociran, jer mislim da se portugalci i na to spremaju, da nam isprovociraju igrace, a bez misketa je sve drugacije!
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 06 nov 2009, 17:29

Ada je napisao/la:
Sto sizite odmah. Iskreno radije bih da mi sudi kakav Englez nego neki iskompleksirani Rus ili Grk. Sem toga i Portugal jednako ima sepet kartona za koje se mora bojati.

I ako cemo biti realni, kad su nas to sudije pokrale zadnji put od debakla u Zenici sa Grcima i Madjarima. Mogu reci da su nam jos bili i naklonjeni. Ne pretjerujte.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 nov 2009, 17:31

Ada je napisao/la:
Ako je lak i Portugalci imaju masu zutih koji cekaju jos jedan pa da pauziraju.
A u barazu je ipak veliki auditorijum da se tek tako olako ne moze kroz prste progledati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 06 nov 2009, 17:40

Ma 3 trojica nasih ce dobiti 100% kartone, sam da ne budu Miske, Spahic i Nadarevic, ostatak ekipe mozemo nekako skrpit. S obzirom na njihovu vrstu igre, kratki pasovi, prebrzi krilni napadaci, a onda i provociranja, bice kartona to je zasigurno..
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 nov 2009, 17:51

EnZo_85 je napisao/la:Ma 3 trojica nasih ce dobiti 100% kartone, sam da ne budu Miske, Spahic i Nadarevic, ostatak ekipe mozemo nekako skrpit. S obzirom na njihovu vrstu igre, kratki pasovi, prebrzi krilni napadaci, a onda i provociranja, bice kartona to je zasigurno..
Ako ikako moze nek da jedan Radeljicu, jedan Vakeliniju i jedan Hrgovicu, al da ne igraju. :mrgreen:

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 06 nov 2009, 17:53

Pellegrini potvrdio: Ronaldo definitivno neće igrati protiv BiH!
Objavljeno pre 25 minuta na --- SPAM ---

"RONALDO definitivno neće nastupiti za Portugal. Žao mi je zbog njega i reprezentacije, ali jednostavno ne može. Još uvijek osjeća bolove", rekao je Pellegrini.

Ja mislim i da igra nema im velike pomoci.., ma i Euzebio im nebi pomogao!
Vidimo se u Lisabonu!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 06 nov 2009, 17:55

citam da je ovaj atkinson upravo sudio utakmicu sevilla-stuttgart, bilans: 4 zuta kartona, 3 stuttgartu i jedan sevilli.

Dejan_BH
Kontakt:

Post Postao/la Dejan_BH » 06 nov 2009, 18:10

Dado je napisao/la:
Ada je napisao/la:
Sto sizite odmah. Iskreno radije bih da mi sudi kakav Englez nego neki iskompleksirani Rus ili Grk. Sem toga i Portugal jednako ima sepet kartona za koje se mora bojati.

I ako cemo biti realni, kad su nas to sudije pokrale zadnji put od debakla u Zenici sa Grcima i Madjarima. Mogu reci da su nam jos bili i naklonjeni. Ne pretjerujte.
Slazem se.

Mada kulturnog "odhebavanja" od strane sudija ce sigurno biti. Ono sto je vazno, da se uzdamo sami u sebe.

Jer cinjenice su ovakve : Rijetki su oni koji nas zele u Africi. Pa 2/3 nase drzave nas ne zeli tamo. Sama primarna finansijska sadrzina FIFE ( koja je ponajvise ekonomsko-profitna korporacija ) je protiv toga da jedna drzavica, finansijski nestabilna, od 4 milijuna stanovnika ode na SP.

Ali ako kojim slucajem ( a nadam se da ce biti tako ), opalimo klempu Portugalu i odemo u Afriku, dobijamo sve. Pokazat cemo da i unatoc FIFI, i elitizmu fudbalskih turnira, mrznji 2/3 domace populacije, prezrenju komsija - svih tih nepravdi, jedan talentovani skup fudbalera koji svoju domovinu stavljaju i ispred svog religijskog simbola, narodnih heroja i tradicije, moze puno toga da ucini.

Sto se mene tice, ove dvije tekme su puno vise nego samo dva fudbalska susreta. I do sada, uspjesi BH repke su ucinile puno za ovu drzavu. A ako kojim slucajem se plasiramo na SP, posljedice nece biti samo sportske, vec i politicke, ekonomske, i sto je za mene najvaznije psiho-socijalne.

Uglavnom, da ne palamudim dalje. Fala svim forumasima koji ovdje redovito postaju svoje stavove, ideje i novosti. Uzitak vas je citati.

Svima koji, kao i ja, navijaju za BH repku, zelim da slavimo u Lisabonu i u Zenici.

PS : ja znam da cu plakati kao *ickica ako pobjedimo :mrgreen:

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 06 nov 2009, 18:24

pancev91 je napisao/la:Za SRBIJU ! Jel i to zabranjeno na ovom forumu?
Pa ko ti je kriv jarane, ha ya??? :lol: :lol:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.