Dado je napisao/la:Ada je napisao/la:bebek1 je napisao/la:Pustite tog debila,i on bi volio da je pametan
Moze li mi ko reci,ko sudi prvu utakmicu a ko povratnu?
Ovaj englez sto sudi prvu utakmicu je lak na kartonima, imam osjecaj da nas fifa zeli na kulturan nacin da nas izbaci, ono, nek ih englez izmasakrira, a drugu utakmicu neka sudi najbolji sudac na svjetu, i on ce sluzit kao pokrice!
Nadam se da se varam!Ipak ce ove, a posebno nasu utakmicu gledati veliki broj zemalja, ako bude nasim davao, morat ce davati i njihovim!
Volio bi da sude obrnuo!

Sto sizite odmah. Iskreno radije bih da mi sudi kakav Englez nego neki iskompleksirani Rus ili Grk. Sem toga i Portugal jednako ima sepet kartona za koje se mora bojati.
I ako cemo biti realni, kad su nas to sudije pokrale zadnji put od debakla u Zenici sa Grcima i Madjarima. Mogu reci da su nam jos bili i naklonjeni. Ne pretjerujte.
Slazem se.
Mada kulturnog "odhebavanja" od strane sudija ce sigurno biti. Ono sto je vazno, da se uzdamo sami u sebe.
Jer cinjenice su ovakve : Rijetki su oni koji nas zele u Africi. Pa 2/3 nase drzave nas ne zeli tamo. Sama primarna finansijska sadrzina FIFE ( koja je ponajvise ekonomsko-profitna korporacija ) je protiv toga da jedna drzavica, finansijski nestabilna, od 4 milijuna stanovnika ode na SP.
Ali ako kojim slucajem ( a nadam se da ce biti tako ), opalimo klempu Portugalu i odemo u Afriku, dobijamo sve. Pokazat cemo da i unatoc FIFI, i elitizmu fudbalskih turnira, mrznji 2/3 domace populacije, prezrenju komsija - svih tih nepravdi, jedan talentovani skup fudbalera koji svoju domovinu stavljaju i ispred svog religijskog simbola, narodnih heroja i tradicije, moze puno toga da ucini.
Sto se mene tice, ove dvije tekme su puno vise nego samo dva fudbalska susreta. I do sada, uspjesi BH repke su ucinile puno za ovu drzavu. A ako kojim slucajem se plasiramo na SP, posljedice nece biti samo sportske, vec i politicke, ekonomske, i sto je za mene najvaznije psiho-socijalne.
Uglavnom, da ne palamudim dalje. Fala svim forumasima koji ovdje redovito postaju svoje stavove, ideje i novosti. Uzitak vas je citati.
Svima koji, kao i ja, navijaju za BH repku, zelim da slavimo u Lisabonu i u Zenici.
PS : ja znam da cu plakati kao *ickica ako pobjedimo