FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

klasik
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la klasik » 29 jan 2013, 18:21

Brcko87 je napisao/la:
djulba je napisao/la:Evo moj prijedlog.

Odmah u petak kada se imenuje novi predsjednik neka mu vođe fukara predlože da se otvori izdvojeni transakcijski račun u sklopu škole fudbala na kojem bi bio potpisnik samo predsjednik. Na taj račun bi mi navijači uplaćivali novac koje bi predsjednik preusmjeravao za plate igračima.
A navijači neka se organizuju da račun bude javno objavljen da svako može uplatiti. Ja bih godišnje uplaćivao na taj račun 100 KM + ulaznice što redovno plaćam. Uz malo online marketinga možemo skupiti ogroman budžet za klub.
Kod nas u Srebreniku je bila ta akcija prije možda dva mjeseca..otvorio se račun na koji su navijači uplaćivali novac..Imena i iznos uplaćenog novca se prikazivao na fb grupi kluba..tako da bude javno i svima dostupno..Za mjesec dana se skupilo mizerni 400km..Vjerujem da bi kod vas bilo više novca,veći grad i sve to...al nevjerujem da bi se mogla skupit neka veća svota novca..
Marketing je cudo, samo se sjetite utakmice sa Velezom prosle sezone, samo 3 dana se pricalo o toj utakmici po radiju, po carsiji, lijepili se oni plakati i eto ti punog stadiona, doduse jest bio slobodan ulaz al tad sam vidio raje na stadionu koja nikad prije nije dosla, a jos zadugo i nece doc.
Tako da uz samo dobar marketing mozemo svaki put imat minimum milju ljudi na stadionu, pa nemaju penzioneri fejsbul i ne surfaju po portalima, ti ljudi izadju na ulicu i hodaju a pred utakmicu se ukupono zaljepe 2 plakata, jedan bude na ulazu i drugi u caffe Slobodi, i kako ce neko ko nema interneta znat kad je utakmica.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 jan 2013, 18:25

I da se skupi deset dvadeset milja to je smao kap u moru,bez podrske opstine,kantona,privrednika znaci da se svi udruze nema pomoci slobodi. Jedino se na taj nacin moze skupiti 200-300 hiljada koje bi bile dovoljne da se zarsi sezona i isplate neki dugovi koji se moraju isplatiti po naredjenju suda.I ovo je gasenje mislim da je kraj dosao.

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 29 jan 2013, 18:40

Naime, prema riječima predsjednika Skupštine Mirsada Muharemagića Sloboda bi u ovoj sedmici mogla dobiti v.d. predsjednika ili neki Odbor za hitnost, pošto Kovačevićev Upravni odbor više ne postoji, jer su svi digli ruke od njega.

Glavni kanidat za to mjesto je dosadašnji član UO Azmir Husić u javnosti poznatiji kao Amerikanac koji je bio jedan od glavnih saradnika Mreseda Kovačevića.

31.01.2013. godine (četvrtak)
FK "Sloboda" Tuzla - FK "Budućnost" Banovići

02.02.2013. godine (subota)
FK "Sloboda" Tuzla - FK "Rudar" Ugljevik

Stadion Tušanj - pomoćni teren.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 29 jan 2013, 20:29

Dati tom amerikancu odriješene ruke,nek radi šta misli da je najbolje i proba izvući klub,dobro frajer ikako ima želje da se petlja oko Slobode kada pogledamo da svi bježe od nje k´o od zmije zbog tog duga.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 jan 2013, 20:37

neznam fakat sta uradit..covjek tacno nemoze vise bit pametan....rjesenja je malo u okeanu problema
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 jan 2013, 20:51

ebiga kad bi se malo nasa dijaspora aktivirala ako im ista znaci Sloboda bilo bi dobro koliko toliko da pomognu...to ako dodju praiv ljudi i ako nam se kakvi dugovi oproste vjerujem da bi upalilo...ao nam ovaj amer bude na celu kluba volio bi da on onda malo i u Amerci sta potegne da se narod malo ovdje probudi... onda ostatak evrope i tu treba vjerujem da smo brojni , jer danas je malo ljudi iz tuzle dole, a vise u inostranstvu.

ovi privatnici bi trebali da znaju da mi ako odemo pod stecaj da nikad nece naplatiti svoje dugove, a mi cemo se vratiti i za sve cemo mi biti Sloboda ona stara isto kao sto su i Rengersi, tao da im je bolje da oproste ili da nenabijaju neke cifre koje su smjesne, jer nikad to nece dobiti.. ako traze nas ce samo poslati pod stecaj i nista nece uciniti dobro ni sebi, a ni nama, a nekad u buducnosti bi mozda mogli i imati koristi ako Sloboda stane na noge i nesto da im se i uplati ..sigurno da bi i mi navijaci bili jako zahvalni koji smo najmanje krivi za sva ova desavanja, ali svakako da i mi snosimo dio krivice jer je grad digao ruke od kluba i malo je danas navijaca da se i suosjecaju sa ovom situacijom
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 29 jan 2013, 22:07

Propali smo, ne moze nas ni amerikanac spasiti pa nije ni on toliko pun para , jer ovo je rupetina za koju treba dosta para da se dodje na 0 :(
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 29 jan 2013, 23:12

Realno mi smo prekasno se aktivirali, i prekasno smo se poceli hvatat za glave.
Vjerujte da je u i oko Tuzle koji bi rado pomogli Slobodi, ali ljudi su ne upuceni i culi su oni "carsisku" da su u Slobodi vazda lopovi.
Treba neko ko ce ih povuc sa sobom, aktivirat objasnit kako stvari stoje.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 29 jan 2013, 23:31

Ja ne vidim izlaz iz ove situacije osim bankrota za 4-5 g smo tu :roll:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 29 jan 2013, 23:48

Pisite prijedloge na fb stranici.
http://www.facebook.com/FKSlobodaTuzla" onclick="window.open(this.href);return false;

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 29 jan 2013, 23:50

dajte ljudi jednom u zivotu da budemo slozni,pa nema nista ni od ovog kukanja na forumu,kasno je ne mozemo,ne kosta nas nista pokusati sad ili nikad,i ako ne uspije znat cemo da nije moglo nit ce kad moc,al makar zadnji put da budemo svi ko jedan i da pokusamo,svi bi voljeli da Sloboda nije u ovim **** a niko ni prsta da pomaknee,pa nemojte bit tolki negativci,podrzimo jedni druge i pokusajmo pomoc kolko tolko nek amkar dusmani vide da smo jos tu i da se borimo za nasu svetinju,nema nista od price na forumu,manje price vise djela ;)
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 30 jan 2013, 00:13

JTS je napisao/la:dobro bi nam došao bilo ko, al' da radi za Slobodu .. pa je l' to Željo nema dugove, a ljudi tri godine dominiraju u BiH, je l' to Sarajevo nema dugove, a ljudi se barem bore za titule, igraju tu je*enu evropu .. šta to oni imaju, a mi nemamo? nemaju ba ni oni pare, al' imaju neke donekle sposobne ljude, a mi ih nemamo .. sve se mislim, da mi imamo te ljude iz Želje, eto i mi bi se borili za titulu ..
Ljudski pozdrav svim Tuzlacima, meni kao navijacu Željezničara i pored toga kada se sjetim kakvi ste mesari i dzikani bili opet mi bude zao sto je Sloboda ovdje danas gdje jeste, medjutim kad vec spominjes Zelju i dugove realno Zeljo se digao koliko toliko iznad ovog BH sivila tako da to bas nije tako lako trebaju brate temelji jaki u klubu i onda malo pomalo to ide, i zato smo mi danas tu gdje jesmo, ja vam zelim srecu i da se izvucete iz ovog blata i da se rijesite bagre i postavite ljude kojim taj klub nesto znaci.
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 30 jan 2013, 01:23

Napisite sve prijedloge koje imate pa da posaljemo.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 30 jan 2013, 02:33

Pozdrav tuzlacima ;) .Ponekad navratim da vidim sta se kod vas desava i vidim da se stvari ne micu sa mjesta :( Evo jedan prijedlog.Mozda bi bilo dobro da provedete kakvu akciju medju navijacima u BiH i dijaspori u vezi pomoci za vas klub,vjerujem da bi se dosta ljudi odazvalo samo da znaju da ce te pare otici u prave ruke i za pravu stvar.Da bi se to zadovoljilo traziti da predstavnici navijaca udju u upravu(jedan ili dvojica navijaca od povjerenja)i da oni kordiniraju akcije pomoci navijaca svome klubu u vidu clanskih,dobrovoljnih donacija,organizovanja crveno-crnih noci i ostalo.A u isto vrijeme ce ti predstavnici navijaca moci kontrolisati sta se desava unutar kluba,pa ce tako navijaci aktivno ucestovati u radu svog kluba.Morate se malo i vi trznuti ako mislite spasiti klub,jer bogami nemate izgleda puno vremena,ako ista mislite raditi morate biti hitri.Veoma bi mi bilo zao da propadne jedan BH velikan :( koji to nikako nije zasluzio.Svak sebe nek preispita koliko je uradio za svoj klub,da li je to dovoljno i moze li se vise uraditi.

Toliko od mene.Nikome ne zelim soliti pamet samo onako prijateljski sam mislio da iznesem ovo gore.Valjda ce te nesto uraditi,najbitnije je da se odrzite ove godine a onda iduce polako na bolje.
Svako dobro 8-)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 jan 2013, 02:51

rodjak je napisao/la:Pozdrav tuzlacima ;) .Ponekad navratim da vidim sta se kod vas desava i vidim da se stvari ne micu sa mjesta :( Evo jedan prijedlog.Mozda bi bilo dobro da provedete kakvu akciju medju navijacima u BiH i dijaspori u vezi pomoci za vas klub,vjerujem da bi se dosta ljudi odazvalo samo da znaju da ce te pare otici u prave ruke i za pravu stvar.Da bi se to zadovoljilo traziti da predstavnici navijaca udju u upravu(jedan ili dvojica navijaca od povjerenja)i da oni kordiniraju akcije pomoci navijaca svome klubu u vidu clanskih,dobrovoljnih donacija,organizovanja crveno-crnih noci i ostalo.A u isto vrijeme ce ti predstavnici navijaca moci kontrolisati sta se desava unutar kluba,pa ce tako navijaci aktivno ucestovati u radu svog kluba.Morate se malo i vi trznuti ako mislite spasiti klub,jer bogami nemate izgleda puno vremena,ako ista mislite raditi morate biti hitri.Veoma bi mi bilo zao da propadne jedan BH velikan :( koji to nikako nije zasluzio.Svak sebe nek preispita koliko je uradio za svoj klub,da li je to dovoljno i moze li se vise uraditi.

Toliko od mene.Nikome ne zelim soliti pamet samo onako prijateljski sam mislio da iznesem ovo gore.Valjda ce te nesto uraditi,najbitnije je da se odrzite ove godine a onda iduce polako na bolje.
Svako dobro 8-)

hvala druze na podrsci i nadam se da cemo se opet sresti popiti pice i pricati o nasim svetinjama..drago mi je da sam upoznao takvog navijaca koji i u dijaspori voli svoj klub kao da je i dole, a dobro znamo da su mnogi u dijaspori zaboravili odakle su , a da nepricam da se zamaraju za svoje klubove
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 30 jan 2013, 03:57

Hoćemo li pokušati uraditi nešto,ili ćemo i dalje pisat' po ovom forumu i optuživat svakog živog ( osim nas samih ) što je klub u ovakvom stanju?

ERF
Kontakt:

Post Postao/la ERF » 30 jan 2013, 08:29

Nema smisla pokretati nikakvu akciju, ako se ne zna ni koliki su tacno dugovi ni prema kome, koji je plan otplate dugova (a sto je iz domena naucne fantastike), ko je napravio dugove, jesu li potrazivanja uopste osnovana, ko je na platnoj listi kluba i koje su realne potrebe. Kako stvari stoje, klub nema dovoljno novca da funkcionise i bez svih ovih dugova, sto znaci da bi mi u najboljem slucaju mogli spasiti ovu sezonu (a sljedecu opet prezivljavanje). Klub ne moze funkcionisati bez jakih sponzora, a koliko su dosadasnja vodstva sposobna govori i cinjenica da nikad nije bilo pokusaja da se napravi neki fan shop ili nesto slicno. Mislim da bi se u slucaju neke akcije, novac lakse skupio ako bi se pravili neki salovi i slicno, koji bi bili npr. duplo skuplji. Ljude se moze privuci samo ako je sve transparentno, ako akciju vode apoliticni i obrazovani ljudi (ne nuzno ljudi sa ograde), bez predrasuda, ksenofobije i kompleksa vise vrijednosti (koji su ovdje na forumu itekako prisutni), jer ciljana grupa treba biti sto veca. Informacije o prikupljenom novcu treba objavljivati javno (internet, radio - npr. rang lista donatora) ne bi li se postaklo takmicenje ko ce vise uplatiti (a za sto bi najbolje bilo u pricu uvuci manja preduzeca kojima bi ovo bila svojevrsna reklama, kafice u kojima bi bile postavljene kase i sl.). Sve u svemu, postoji mnogo nacina da se eventualna akcija unaprijedi, ali pitanje je sta bi i sa tih maksimalno desetak hiljada. Najbolje je angazovati pravni tim da razrijesi stvari oko Slobode (stetne ugovore), pa ako Sabovici traze pare koje su navodno posudili, trazimo i mi pare od Husejnovicevog transfera i sl. jer puno je mutnih radnji svih ovih godina.
Toliko od mene, Sloboda do groba (i vise od toga).

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 jan 2013, 08:50

Slobodi treba jedan poslovni prostor u kojem ce biti donacija i prodaja.
Nabavka robe bi bila raznolika (donirana), ko koliko da i sta da. Od tehnicke robe do tekstila, od knjiga do satova.
Npr evo ja bi odmah donirao preko 1000LP ploca, gramofon, TV... Svako ima nesto sto mu je nepotrebno dok bi neko drugi to kupio po povoljnoj cijeni.
Neka firme doniraju svoje proizvode itd.
Npr LP ploca neka bude 1KM i samo od mojih ploca bi imali prihod od 1000KM.
Sve se to moze ako u upravu SLobode dodje neko ko ima poduzetnickog sluha. Neka opstina ako nece da da pare, neka da prostor na koristenje i neka sredi dozvole za rad. Neka preuredi neki prostor.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 30 jan 2013, 09:55

SaltCityAttack je napisao/la:ao nam ovaj amer bude na celu kluba volio bi da on onda malo i u Amerci sta potegne da se narod malo ovdje probudi... onda ostatak evrope i tu treba vjerujem da smo brojni , jer danas je malo ljudi iz tuzle dole, a vise u inostranstvu.
On je rodom iz Glogove kod Bratunca koliko znam, sumnjam da zna tuzlake iz USA. ;)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 jan 2013, 11:13

Da su sada ovi stari navijaci qurac bi Sloboda bila ovdje gdje jeste. Cujete huk, ne prestaje! Bio sam na ovoj utakmici na stajanju. :)
http://youtu.be/LIA0DHrOepg
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.