Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Henderson
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Henderson » 30 jan 2013, 00:55

Hajd nađi te postove u kojima Englezi hvale EL?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 jan 2013, 01:00

Henderson je napisao/la:Hajd nađi te postove u kojima Englezi hvale EL?
Mrsko mi traziti :mrgreen:
Ipak,nije to ni bitno.Bitna je u svemu Liga prvaka,zar ne? :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 jan 2013, 01:01

Ma ja anketa je sad na ovom forumu vazeca.Sto ste do neki dan plakali po temama kada je u izboru najboljeg tima Svijeta bilo 11 igraca iz Primere.To je anketa sigurno je vise relevanta nego li misljenje pojedinca zar ne Paja ?

4 tima u LP naspram 2 je velika razlika.Kada dodamo cinjenicu da ce vjerovatno ostati na 0 Englezi u 4-finalu onda je to porazavajuce.Naravno United ima sanse protiv Reala tako da cemo dati mogucnost da 1 tim ostane u najelitnijem takmicenju dok Arsenal ima sanse na kapaljku.
Evo sad je i EL mjerilo :lol:

Naravno Chelsea , Liverpool , Totenham i ovi buranija klubovi svoje mogu dokazati protiv Patetica u koliko dodju do istoimenog.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2013, 01:03

Samo me zanima sta cemo sa klubovima koji ne igraju EL ili LP ? Ja koliko me secanje sluzi znam da u ligama igraju Wigan,Rayo,Osasuna,QPR,Zaragoza,Southampton....Ne znam mozda se nesta u medjuvremnu promenilo pa se liga skratila na po 6 timova koji igraju euro takmicenja. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 jan 2013, 01:05

Devil je napisao/la:Samo me zanima sta cemo sa klubovima koji ne igraju EL ili LP ? Ja koliko me secanje sluzi znam da u ligama igraju Wigan,Rayo,Osasuna,QPR,Zaragoza,Southampton....Ne znam mozda se nesta u medjuvremnu promenilo pa se liga skratila na po 6 timova koji igraju euro takmicenja. :roll:
Ti timovi su priblizne kvalitete.Bez obzira sto recimo QPR trosi previse novca,on ni po cemu nije jaci recimo od Deportiva.Niti je Saouthampton jaci od Espanyola,posto je poveznica im Pochettino :mrgreen: .Rayo je jaci od Wigana,tako da je to smijesno porediti.Rayo ove sezone uopce nije los,on se recimo moze u EPL porediti sa Swanseom.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2013, 01:10

Znamo ja,ti,peti,deseti ali kako to dokazati ?
Eto neka mi to objasne ovi sto uzimaju LP i EL kao merilo kvaliteta lige i dovoljno je. ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 jan 2013, 01:12

Jest, samo razlika mala izmedju manjih klubova u EPL i u SPL, jedni protiv vodecih na svom terenu lagano prime 5, drugi ne. Cak treci klub Spanije na svom terenu dobi peticu.
Celik!3,2,2.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2013, 01:13

AllGunsBlazing je napisao/la:Jest, samo razlika mala izmedju manjih klubova u EPL i u SPL, jedni protiv vodecih na svom terenu lagano prime 5, drugi ne. Cak treci klub Spanije na svom terenu dobi peticu.
Nije da se u Engleskoj nije desavalo da Arsenal primi 8 komada ili United 6. ;)

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 jan 2013, 01:14

To jednostavno je tesko dokazati.Mjerilo kvalitete jedino mora biti teren,a ostalo je sve manje bitno.
@ AllGunsBlazing
Istina,ali ta dva vodeca kluba (Barca i Real) su drugi svijet i za sve timove u EPL.Uostalom vidjeti cemo najjaci engleski tim (United) na djelu protiv Reala.

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 jan 2013, 01:20

Real do prosle godine bio nula, a Barca standardno ima sudijsku pomoc. Tako da bas i nisu drugi svijet, jesu najjaci, ali itekako se moze protiv obje ekipe igrati, osim kad ovi ljudi u crnom uskoce.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 jan 2013, 01:21

AllGunsBlazing je napisao/la:Real do prosle godine bio nula, a Barca standardno ima sudijsku pomoc. Tako da bas i nisu drugi svijet, jesu najjaci, ali itekako se moze protiv obje ekipe igrati, osim kad ovi ljudi u crnom uskoce.
Da,da uvijek ljudi u crnom krivi :lol: A ovamo klub koji igra protiv Barcelone bude rasturen k'o Grcka.

www.valencia-balkan.net

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 jan 2013, 01:28

AllGunsBlazing je napisao/la:Jest, samo razlika mala izmedju manjih klubova u EPL i u SPL, jedni protiv vodecih na svom terenu lagano prime 5, drugi ne. Cak treci klub Spanije na svom terenu dobi peticu.
Nije sramota kad ti Barcelona uvali 5 komada.Sramota je kad ti olinjali City uvali 6 komada ili United 8.

Naravno u nedostatku argumenata pocne se pokretati teorija zavjere i spominjati se nekakve sudije.
Naravno samo se Barceloni i Realu pomaze.ostali klubovi su uvijek osteceni.Kao recimo Arsenal.Pa ja ne pamtim kad je taj klub bio poguran.Da ih sudije ne mrze sigurno bi do sada imali 3 titule LP i jedno 6 EPL vise na svom kontu ali eto kad igraju LP pomaze se Spancima , kada igraju EPL pomaze se Unitedu , Cityu i ostalim klubovima.Danasnji problem malih klubova.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2013, 01:30

Adi_Zepce je napisao/la:To jednostavno je tesko dokazati.Mjerilo kvalitete jedino mora biti teren,a ostalo je sve manje bitno.
.
Pa o tome ti ja pricam.Kako neko moze da tvrdi da je jedna liga jaca od druge i da pri tome kao svi sretni lupi da je pokazatelj 4 kluba u LP Spanaca naspram 2 EPL.Mislim... :lol: :lol:
Jedini nacin da se dokaze koja je liga kvalitetnija je liga od 40 klubova,po 20 jednih i drugih i opleti. :lol:
Sve ostalo ovo sto mi pricamo svodi se na licni utisak,ali dokaza za to nema.Nekome je lepsi i bolji engleski fudbal (meni npr.) sa raznoraznih strana,nekome je lepsa i bolja Primera (tebi npr.) i i ja i ti mozemo navesti po najmanje 10 stavki zbog cega je to tako a da ne mozemo pobiti suportne ni po kojoj tezi.
Al' ova tema je izgleda i napravljena da nabija smeh koliko mogu da primetim,jer se ozbiljno bar na ovu temu ne moze pricati. ;)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jan 2013, 08:43

Devil je napisao/la: I u Europa ligi jos 4 engleska i 2 spanska.Sto mu ga dodje na isto.

A u EL imamo i tri ukrajinska naspram 2 Spanska pa nam to opet nista ne pokazuje.

Samo velika je sreca sto u LP ucestvuje 20 spanskih i 20 engleskih klubova. ;)
Europa Liga je inace kvalitetnija od Lige Prvaka?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jan 2013, 08:47

Devil je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:@Devil po "Englezima" Europa Liga se ne racuna,oni gledaju samo LP.Barem je tako bilo prosle sezone,ove su mozda "okrenuli plocu" :lol:
Pa kad se gleda LP u kojoj ucestvuju po cetiri tima iz obe lige i to je po nekima sasvim dovoljno da se oceni kvalitet lige :lol: :lol: onda hajde bar da to malo prosirimo pa da imamo po 7-8 ekipa iz obe lige iako je i tada smesno govoriti o kvalitetu lige na osnovu toga. ;)
Valjda se gledaju najbolji timovi.
Oni koji su medju najboljim u Evropi, a ne ostali jer kad bi tako gledali onda bi i Engleska Reprezentacija bila jedna od najkvalitetnijih jer imaju sirok fond igraca pa bi njihova 4.postava Repke bila jaca od 4.postave nekih drugih repki.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 30 jan 2013, 09:00, ukupno mijenjano 1 put.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 30 jan 2013, 08:48

Adi_Zepce je napisao/la:Bez obzira sto recimo QPR trosi previse novca,on ni po cemu nije jaci recimo od Deportiva.
Za EXPLODIRAT od smijeha. Zbog ovakvih postova i načina razmišljanja treba ovu temu u širokom krugu zaobići 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 30 jan 2013, 08:53

anton 1983 je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Bez obzira sto recimo QPR trosi previse novca,on ni po cemu nije jaci recimo od Deportiva.
Za EXPLODIRAT od smijeha. Zbog ovakvih postova i načina razmišljanja treba ovu temu u širokom krugu zaobići 8-)
Svak svog konja fali al nažalost stvarno ne viim razlog ovolikog pretjerivanja.

Pa PL je kao Škotska liga postala, nezanimljivo i zna se ko će biti prvi, odnosno ko će se borit za to prvo mjesto. Dok u svim ostalim Ligama ne znaš ko će biti prvi, odnosno ko će vodit glavnu riječ, pogledajte zadnjih 10 osvajača u PL i 10 osvajača u Bundesligi, Seri A, Fransukoj, EPL...

Al'...eto vama vaš konj ionako posustaje i to dobro ;) Drag mi je Real al...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 jan 2013, 11:46

anton 1983 je napisao/la:
Po cemu?Gledati cemo ako treba pojedinacno igrace,pa ces vidjeti da Deportivo ima bolji sastav.U QPR-u je sve puno "polovnjaka" koji su precjenjeni i pretplaceni.
@GunnerS
Kakve veze ima to sto se vec unaprijed zna prvak s kvalitetom lige?Da li ti zaista mislis da bi se netko iz EPL mogao suprostaviti Realu i Barceloni da igraju jednu ligu?
I kad vec govoris o "skotskoj",polako ali sigurno i Engleska se pretvara u takvu vrstu lige.Imati cemo na kraju vjerovatno opet prvi dvojac u ligi iz Manchestera,a dok ce ostali timovi biti poprilicno daleko od njih.

www.valencia-balkan.net

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 30 jan 2013, 13:10

Adi_Zepce je napisao/la: Po cemu?Gledati cemo ako treba pojedinacno igrace,pa ces vidjeti da Deportivo ima bolji sastav.U QPR-u je sve puno "polovnjaka" koji su precjenjeni i pretplaceni.
slika

Eto ja sam tebi sad dao toliko čvrst dokaz, da bi tebi toliko trebalo biti nogometno sram da nikada više nedođeš na forum, a u stvarnom životu nespominješ nikome da pratiš ili nedaj bože da znaš nešto o nogometu!

TM de nemora biti točan i nije uvijek točan, jer procjena cijene igrača ovisi o jako puno stvari. No taj TM de, je mjesto sa kojeg svi uzimaju "cijene" koliko nešto u nogometu vrijedi, pa to znači da i oni znaju neki ****.

E sad da je razlika nekih 5-10 miljona eura, sigurno ja ovo nebi uzeo kao argument. No kad se ovdje razlika u kvaliteti pokazauje u vrijednosti od 50 miljona eura ili JOŠ BOLJE REČENO; DA JE QPR DUPLO SKUPLJI OD DEPORTIVA ILI DA TI TREBAJU DVA DEPORTIVA DA SASTAVIŠ JEDAN QPR KOLIKO JE QPR KVALITETNIJI; SKUPLJI ITD. e onda je to prijatelju, nepobitan argument!

Nemoj sad samo biti toliko glup da mi ideš odgovarati. Sakrij se u mišju rupu i nigdar više tipkovnicom nemoj kročiti na ovaj forum ili u najmanju ruku promjeni nick. ;)

PROPER FUCKED!

:twisted: 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 jan 2013, 15:06

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E ovo je argument koji ne mogu oboriti.Tko jos normalan vjeruje TM? Po njemu poluamateri iz Engleske vrijede po 15 miliona eura,konkretno mislim na Henderesona,a recimo Banega,koji je za ovog Englezcica umjetnik vrijedi 13 miliona.
Fkt glup sam sto i odgovoram na tvrdnje o kvaliteti,a kao argument covjek navodi trzisnu vrijednost po TM :lol:

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.