Marketing je cudo, samo se sjetite utakmice sa Velezom prosle sezone, samo 3 dana se pricalo o toj utakmici po radiju, po carsiji, lijepili se oni plakati i eto ti punog stadiona, doduse jest bio slobodan ulaz al tad sam vidio raje na stadionu koja nikad prije nije dosla, a jos zadugo i nece doc.Brcko87 je napisao/la:Kod nas u Srebreniku je bila ta akcija prije možda dva mjeseca..otvorio se račun na koji su navijači uplaćivali novac..Imena i iznos uplaćenog novca se prikazivao na fb grupi kluba..tako da bude javno i svima dostupno..Za mjesec dana se skupilo mizerni 400km..Vjerujem da bi kod vas bilo više novca,veći grad i sve to...al nevjerujem da bi se mogla skupit neka veća svota novca..djulba je napisao/la:Evo moj prijedlog.
Odmah u petak kada se imenuje novi predsjednik neka mu vođe fukara predlože da se otvori izdvojeni transakcijski račun u sklopu škole fudbala na kojem bi bio potpisnik samo predsjednik. Na taj račun bi mi navijači uplaćivali novac koje bi predsjednik preusmjeravao za plate igračima.
A navijači neka se organizuju da račun bude javno objavljen da svako može uplatiti. Ja bih godišnje uplaćivao na taj račun 100 KM + ulaznice što redovno plaćam. Uz malo online marketinga možemo skupiti ogroman budžet za klub.
Tako da uz samo dobar marketing mozemo svaki put imat minimum milju ljudi na stadionu, pa nemaju penzioneri fejsbul i ne surfaju po portalima, ti ljudi izadju na ulicu i hodaju a pred utakmicu se ukupono zaljepe 2 plakata, jedan bude na ulazu i drugi u caffe Slobodi, i kako ce neko ko nema interneta znat kad je utakmica.