FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 nov 2009, 08:31

adisg je napisao/la:Puno srece akterima derbija, i nek pobijedi bolji - SARAJEVO.
Boli boli, uzasno boli .. :mrgreen:
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 06 nov 2009, 09:01

Biće to 95. derbi dvije najtrofejnije bh. ekipe i ujedno jedan od najvećih fudbalskih derbija na Balkanu. Sarajevski plavi nešto su uspješniji u dosadašnjim susretima, ostvarivši 30 pobjeda, 35 susreta završeno je remijem, a Sarajevo je slavilo 29 puta.-izvor sportsport.ba
u subotu 31. pobjeda na terenu i 95. pobjeda na tribinama
26.05.2010-TITULA

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 06 nov 2009, 10:16

ma pustite suplju kako cemo mi igrat sutra ja kad god sam rekao da cemo igrat dobro igrali smo katastrofalno (1:1 sa rudarom), kad sam rekao da cemo igrat lose sta se desi 4:1 protiv slobode kojoj od kad ja pratim zelju nismo dali vise od 1 gola po utakmici il sam nesto propustio. Nisam pametan mozda 3:2 za nas beslija ce igrat puno bolje ima motiva dao je go prosli derbi, stanic iii alen. A kod njih skoro mozda i jos neko torlak iz nepostojeceg prekida glavom :D
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 06 nov 2009, 10:27

ZA DERBI JE NEZAHVALNO PROGNOZIRATI REZULTAT OBJE EKIPE U DOBROJ FORMI,
ALI EVO OD MENE 3:1 I PROMASEN PENAL ZA NAS
26.05.2010-TITULA

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 nov 2009, 10:30

Za mene je sve osim poraza prihvatljivo. Ipak je to derbi, ipak je ekipa Sarajeva dugo zajedno, odigrali su dosta utakmica u Evropi, dobro se poznaju, imaju Skoru, Belosevica, Muminovica .. Nece biti nimalo lako.
Sljedecu utakmicu idemo u Laktase pa nam dolazi Leotar i tu bi mogli cvaknuti 6 boba pa tako ni bod u derbiju ne bi bio los.
AMAR OSIM

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 06 nov 2009, 10:41

Zanimljivo razmisljanje stole ali te stvari su nepredvidive, mi smo 98 nakon titule imali ocajnu jesen i lose igrali ali u derbiju 4:0 za nas, pa u finalu za titulu, mi proljetnu sezonu odlicno odigrali a oni nas stisnu, Huric 3 cista gola spasio i zuban na kraju presudio... SJECANJE NA TE MOMENTE SE NEMOZE KUPITI NOVCEM
i koliko je takvih primjera koji govore u nasu ili njihovu korist i u ex-yu se gubilo na derbijima kada su se titule osvajale na obje strane... nema tu prognoze samo subjektivno misljenje ....3:1 i promasen penal za nas....
26.05.2010-TITULA

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 06 nov 2009, 11:00

Vječiti derbi Željo-Sarajevo: Pobjednik ide na titulu

Stanić, Bajić i Šimić očekuju pobjedu ekipe sa Grbavice • Očekujem da na Grbavici nastavimo igrati dobro
slika
Radost navijača i igrača Želje nakon proljetne pobjede 2:0

Sudeći prema formi Željezničara i Sarajeva, stadion Grbavica će u subotu biti ispunjen, a 94. vječiti derbi mogao bi napokon ličiti na nekadašnje blistave duele najvećih rivala.

Bez Radovanovića

Obje ekipe imaju isti broj bodova na tabeli, 19, pobjeda u derbiju jedne bi "lansirala" u borbu za titulu, druge potisnula prema sredini.
Stručni štab Želje ne može računati na Radovanovića, koji ima tri žuta kartona, već nekoliko kola nema ni Cocalića, a još uvijek nije zaigrao Rovčanin.
Ipak, menadžer "Plavih" Amar Osim morat će dobro razmisliti sa kojih sastavom će početi utakmicu, na terenu će biti mjesta samo za 11 igrača, a u konkurenciji ih je barem 15.
Srđan Stanić, Delimir Bajić i Predrag Šimić nisu bili u prvom planu na početku sezone, u posljednje vrijeme su standardni prvotimci.
- Ekipe su poravnate na tabeli, obje žele pobjedu, sigurno je da će utakmica biti otvorena, bez kalkulacija. Favorita nikada i nema u derbijima, tako da o tome ne treba ni pričati. Mi smo prošle godine smatrani autsajderima, pa smo pobijedili - kaže Stanić.
Nakon što je Osim izbacio Cocalića iz prvog tima jer nije želio produžiti ugovor, Bajić je dobio težak zadatak da zamijeni možda jednog od najboljih igrača Željezničara u prvom dijelu sezone.

Nezhavalne prognoze

- Iz utakmice u utakmicu sve je bolje, Mešić je izvrstan igrač, dobro se slažemo. Iako sam zbog operacije propustio jedan dio priprema, trener Osim mi je dao šansu nakon što sam se oporavio i spremio, pokušavam se odužiti na terenu.
- Derbi je derbi, prognoze se obično ne obistine, nadam se da će se na kraju radovati navijači Želje - govori Bajić.
U meču protiv Olimpika Šimić je počeo kao desni bek, završio kao ofanzivni vezni, a samo Osim zna kakvu će mu ulogu namijeniti u derbiju.
- Ma, igrat ću gdje god treba, nije problem. Samo da pobijedimo Sarajevo - kaže Šimić.

Stanić bez poraza

Prema statistici, igrači Željezničara u dosadašnjim derbijima imaju mnogo više uspjeha od komšija. Šehić na tri utakmice nije primio gol od Sarajeva, Bešlija je četiri puta slavio, a i Stanić je bez poraza.
- Igrao sam posljednji meč koji smo na Grbavici dobili 2:0, a ušao u igru kada je bilo 0:0 na Koševu. Kada sam nastupao za Slaviju, nisam nikada osjetio gorčinu poraza u duelu sa Sarajevom - govori Stanić.

Janjoš: Ne mogu vjerovati šta smo sve promašili

Trener Mehmed Janjoš jučer nije mogao objasniti šta se na Pecari dešavalo i kako je sreća njegovoj ekipi toliko mogla okrenuti leđa.
- Ovo ne mogu objasniti. Ne mogu vjerovati da su igrači promašili takve prilike. Stative, prečke, dva puta prazan gol... nevjerovatno. Da nismo imali šanse, ne bih mogao ništa reći, ali ovako... Izašli smo hrabro, prvo poluvrijeme odigrali fenomenalno, ali džabe kada ne možemo pogoditi gol - kaže deprimirano Janjoš.
I pored poraza, predstava Sarajeva u Širokom Brijegu dodatno je potvrdila da je ekipa pronašla ritam. Bordo tim ne preskače igru, nego igra lijepo, atraktivno i napadački. To je razlog zbog kojeg u taboru Sarajeva ne žele dozvoliti da poraz na Pecari promijeni raspoloženje u svlačionici.

Bez kartona

- Igrači su nakon utakmice bili malo deprimirani jer su igrali dobro i izgubili, ali moramo ići dalje. Slijedi nam veoma važna utakmica protiv Željezničara, u kojoj očekujem da nastavimo igrati dobro, kao što smo to radili u posljednjih nekoliko utakmica. Nema mjesta za žaljenje jer dobar rezultat u derbiju vratit će nas na pravi put -
kaže Janjoš.
Dobra vijest je da na Pecari niko nije dobio karton koji bi ga spriječio da nastupi u "vječitom derbiju". Međutim, problema ima s povredama jer su, osim Ihtijarevića, ozlijeđeni i Avdić i Torlak. Još uvijek se ne zna da li će konkurirati za sastav.
- Očekujem da meč na Grbavici bude pravi spektakl, da najzad pokažemo da smo ga u stanju napraviti. I Željezničar i mi igramo dobro, navijači bi mogli gledati jednu pravu utakmicu. Naravno, želja mi je da Sarajevo sa Grbavice ode kao pobjednik. Tako ćemo se i postaviti, zanima nas samo trijumf - govori strateg Sarajeva, koji će danas igrače povesti u karantin.

Želji ide dobro

Janjoš je prošlog vikenda gledao Željezničar protiv Olimpika, ali nije želio javno analizirati igru narednog rivala.
- Želji ide dobro, pobjeđuje i dobro stoji na tabeli. Kao i svaki drugi derbi, i ovaj će biti težak i neizvjestan - kaže Janjoš.

http://www.****/sport/fudbal/v ... -na-titulu
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 nov 2009, 11:07

Karte za sarajevski se počinju prodavati sutra (subota) u 8.00, po cijenama: 5 KM jug i istok, 10 KM sjever i 20 KM zapad. Kapije će biti otvorene od 14.00, a na jug će se moći ući i sa zapadne strane.
AMAR OSIM

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 06 nov 2009, 11:57

DOBIO SAM INFORMACIJU OD MIRKA RADOVANOVICA DA CE GA MJENJAT NAJVEROVATNIJE ONAJ FARIC :(
evo sta je napiso

''ma jbg,poludeo sam igrao sve utakmice do sad i prijateljske i prvenstvene i kup i da ne odigram najvazniju utakmicu '' Najverovatnije ce me mjenjat Faric !
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 06 nov 2009, 13:02

Gerrard je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:DOBIO SAM INFORMACIJU OD MIRKA RADOVANOVICA DA CE GA MJENJAT NAJVEROVATNIJE ONAJ FARIC :(
evo sta je napiso

''ma jbg,poludeo sam igrao sve utakmice do sad i prijateljske i prvenstvene i kup i da ne odigram najvazniju utakmicu '' Najverovatnije ce me mjenjat Faric !
Ko je taj Faric nisam do sada cuo za njega , junior ili je tek dosao ??
Iz Hajduka...junior bjase (neznam jel jos uvijek u toj kategoriji)
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 06 nov 2009, 13:07

Doveo ga Brkovic specijalno za vas
26.05.2010-TITULA

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 nov 2009, 13:37

Stole iz Bora je napisao/la:Za mene je sve osim poraza prihvatljivo. Ipak je to derbi, ipak je ekipa Sarajeva dugo zajedno, odigrali su dosta utakmica u Evropi, dobro se poznaju, imaju Skoru, Belosevica, Muminovica .. Nece biti nimalo lako.
Sljedecu utakmicu idemo u Laktase pa nam dolazi Leotar i tu bi mogli cvaknuti 6 boba pa tako ni bod u derbiju ne bi bio los.
Ma kakav bod HOCEMO POBJEDU I TACKA SVE OSIM TOGA je VELIKI NESUPJEH BAR ZA MENE.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 06 nov 2009, 14:15

Sutra ce cemo torpedovati Torpedo 8-)
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 nov 2009, 14:23

TheManiacs je napisao/la:DOBIO SAM INFORMACIJU OD MIRKA RADOVANOVICA DA CE GA MJENJAT NAJVEROVATNIJE ONAJ FARIC :(
evo sta je napiso

Ma pusti Radovanovica, sta on zna ko ce igrati. Zato i postoji brko da odredi prvih 11. Kakav crni Faric od prve minute .. ;)
AMAR OSIM

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 06 nov 2009, 14:26

Stole iz Bora je napisao/la:Karte za sarajevski se počinju prodavati sutra (subota) u 8.00, po cijenama: 5 KM jug i istok, 10 KM sjever i 20 KM zapad. Kapije će biti otvorene od 14.00, a na jug će se moći ući i sa zapadne strane.
mi uvijek posteno a oni nas oderu duplo u odnosu na horde, cak vise platimo kartu za jug nego oni za istok, udbasi su to
Cuva Bog Zelju svog!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 nov 2009, 14:28

nime_tm87 je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Za mene je sve osim poraza prihvatljivo. Ipak je to derbi, ipak je ekipa Sarajeva dugo zajedno, odigrali su dosta utakmica u Evropi, dobro se poznaju, imaju Skoru, Belosevica, Muminovica .. Nece biti nimalo lako.
Ma kakav bod HOCEMO POBJEDU I TACKA SVE OSIM TOGA je VELIKI NESUPJEH BAR ZA MENE.
Ma hocu i ja pobjedu ALI vidjet cemo mogu li nasi to i ispuniti! Kazem ni bod nije smak svijeta AKO nakon toga uspijemo dobiti Laktase vani i Leotara kuci!
AMAR OSIM

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 nov 2009, 14:33

mirzza je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Karte za sarajevski se počinju prodavati sutra (subota) u 8.00, po cijenama: 5 KM jug i istok, 10 KM sjever i 20 KM zapad. Kapije će biti otvorene od 14.00, a na jug će se moći ući i sa zapadne strane.
mi uvijek posteno a oni nas oderu duplo u odnosu na horde, cak vise platimo kartu za jug nego oni za istok, udbasi su to
Do nase uprave je to sto je cijena za JUG na Grbavici 5 KM i tu njihova uprava nema nista. Znaci nas dere nasa uprava. Njima njihova daje sjever za 3 KM (cini mi se) za sve utakmice na AFH. Oni svakako nece kupovati karte za Istok jer je ta tribina zatvorena tako da im ostaje samo sjever. A ako im dignu sjever na, recimo, 15 KM odmah je digao i navijacima Zelje koji idu na tu tribinu a nemaju sezonske karte. Na stadionu AFH ista je cijena karata za zapadnu tribinu i nama koji idemo tu kao i njihovim navijacima koji tu sjede. Znaci do nasih je.
Najbolja opcija je da se onaj jad od istoka malo navalja betonom, poravna, mozda digne za jednu ili dvije stepenice, stavi se ograda i tu guras gostujuce navijace.
AMAR OSIM

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 06 nov 2009, 14:47

Stole iz Bora je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
Do nase uprave je to sto je cijena za JUG na Grbavici 5 KM i tu njihova uprava nema nista. Znaci nas dere nasa uprava. Njima njihova daje sjever za 3 KM (cini mi se) za sve utakmice na AFH. Oni svakako nece kupovati karte za Istok jer je ta tribina zatvorena tako da im ostaje samo sjever. A ako im dignu sjever na, recimo, 15 KM odmah je digao i navijacima Zelje koji idu na tu tribinu a nemaju sezonske karte. Na stadionu AFH ista je cijena karata za zapadnu tribinu i nama koji idemo tu kao i njihovim navijacima koji tu sjede. Znaci do nasih je.
Najbolja opcija je da se onaj jad od istoka malo navalja betonom, poravna, mozda digne za jednu ili dvije stepenice, stavi se ograda i tu guras gostujuce navijace.
nasa uprava = mi
Cuva Bog Zelju svog!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 nov 2009, 14:53

mirzza je napisao/la:nasa uprava = mi
Ukratko nasa uprava nasim navijacima stavlja visoke cijene (mislim na juznu tribinu) a njihova njima stavlja manje cijene karata i paze ih barem sto se toga tice .. ;)
AMAR OSIM

blueman-TM87
Kontakt:

Post Postao/la blueman-TM87 » 06 nov 2009, 14:55

Sutra samo:ČEKAM DA POČNE PA DA ZAGALAMIM ŽELJOOOOOOO ŽELJOOOOOOO ŽELJOOOOOOOOO TO JE MOJ TIIIIIIM
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Majestic-12 [Bot], nedimmmm1337 i 11 gostiju.