Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

adnan24
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la adnan24 » 27 jan 2013, 16:36

Puno vise sam ocekivao od ovog meca...odavno gore finale GS-a nisam gledao.
Murray je mozda i bolje izgledao u prva 2 seta kada se samo prebacivala loptica a onda cim je Novak za nijansu postao agresivniji Andy je nestao...ne znam sta je uopste ocekivao,da ce Novak samo tako prepustiti trofej...

Vidjet cemo sta ce biti dalje...kako stvari stoje ocekuje nas par dosta monotonih godina na ATP-u.
Blue_He4rt je napisao/la:K'o sto Federer od Nadala ima komplekse, tako Rafael protiv "skorašnjeg" Noleta.

Ni slicno...

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 16:57

darker10 je napisao/la:Izvini 'arane,ali Federer protiv Djokovica danas sigurno ne bi dodavao loptice na sred terena kao sto je to Murray radio.Haha Murrayev famozni backhand slice koji pane na servis polje i loptica odskoci pola metra.Gotta love that.
sigurno da nebi.al isti taj Roger teško da bi na nogama dočekao četvrti set ;) Opet kažem to je samo moje viđenje aktuelne situacije. Pričati šta bi bilo u ovim trenucima slavlja za sve nas Novakove navijače i nije baš nešto čime bi se umarali. Novaku puno više nego Rogeru leži AO od USO. Što se Endija tiče, nikoga ne želim vrijeđati,ali njemu fali ono nešto što imaju i Novak i Rafa i Rodžer... da li će to nešto ikada imati,veliko je pitanje... Lendl je tu,pitanje je koliko on može uraditi...

p.s. Mats je ponovo imao gaf svemirskih razmjera,reče ladno lik kako je Novak osvojio dva AO prije ovog finala....

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 27 jan 2013, 17:03

Definitvno da je Federer u finalu bio da bi mec bio zanimljiviji. Zbog razloga sto Nole i fed nisu isti igraci pa bi tu bilo razlicitih udaraca.
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 jan 2013, 17:09

Nema Federer sad 50 godina pa da se ne moze oporavit za 2 dana.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 jan 2013, 17:23

Poslije polufinalnog poraza od Murraya, skont'o sam da Roger ima samo jedan način da se nosi s Đokovićem, Murrayom i Nadalom (ako bude fit 100%) i da to mora u budućnosti prakticirati želi li GS-ove. Riskantno jeste, možda i previše, al' s obzirom na godine velikog RF-a i logično slabiju fizičku spremu od dotičnih - to se čini kao jedino moguće rješenje za dalje. Mora pojačati agresivnosti na 100%, ići na sve ili ništa, tj. ili winner ili unforced error. Druge nema, ne poslije niza poraza kada je Roger pokušao s nadigravanjem i dužim razmjenama. Pošto je evidentno da se slabije kreće s obzirom da će u avgustu napuniti 32 godine, moraće rizikovati do krajnjih granica. Također, moraj bi S&V igru češće upotrebljavati, jer znamo kakav net-play ima Federer i s koliko osjećaja odigrava svaki volej na mreži. Procenat prvog servisa se mora ustaliti na nekih 70-75%, pa čak i više, jer nedostatak 1. servisa = nema lakih poena. Dakle, uz dobar servis i česte izlaske na mrežu, može se reći da će imati lakši posao. Dakle, rezime svega je da mora udarati dosta jako lopticu i ići na sve ili ništa (iako će to rezultirati s velikim brojem neiznuđenih grešaka, ali nadam se i winnera), biti učinkovit prilikom serviranja (pogotovo 1. servis) i malo češće prakticirati S&V uz redovne izlaske na mrežu. Iskreno, ne vidim drugog načina da Roger nešto pokuša u nastavku sezone, uprkos tomu da će on biti aBd sve bolji kako ista bude odmicala.

@darker10, naravno da se on može osvježiti i oporaviti, ali za pobjede protiv ostatka Top 4 mu treba da što manje vremena provede na terenu protiv slabijih protivnika i bude koliko-toliko odmorniji za duele sa najljućim rivalima.

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 27 jan 2013, 22:21

Cetrnaesti dan

Rezultati

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 jan 2013, 22:44

Finale je smorilo u pm... Zato sam svim srcem navijao da dobije Federer, tačno sam znao šta će biti ako Marej dođe u finale.... A onda neko kaže da je Nadal veći defanzivac od pomenutog... Možda Rafa stoji 3 metra iza osnovne linije, ali je odatle opasniji sa svojih fh pa čak i bh od Mareja metar u terenu... O volej igri da ne pričam.... Prosto kad igraju Nadal i Nole nikad nije dosadno, uvijek pršti, pravi muški tenis... O duelima sa Rodzerom da be govorimo.... Vidite da sam bio u pravu glede meča Fedex-Marej, i toga ko je u kakvoj formi....
Nole zasluženo uzeo još jednu titulu a jedini meč vrijedan pomena jeste onaj protiv Stana... Šteta što to ne bijaše finale....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 jan 2013, 22:47

retro je napisao/la:Moja prognoza, Novak osvaja, pa cemo vidjeti. :mrgreen:
8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 jan 2013, 22:50

retro je napisao/la:
retro je napisao/la:Moja prognoza, Novak osvaja, pa cemo vidjeti. :mrgreen:
8-)
A tiket kao dokaz?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 jan 2013, 23:02

Kod 6-7 3-4
slika
[/img]
Kod 6-7 7-6 1-1
slika

:mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 jan 2013, 23:12

Oprosti, ne znam zašto sam sumnjao u tebe... Nisi ti bilo ko.... :D
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 29 jan 2013, 09:36

evo me ponovo nakon (ne)zasluzenog odmora. baniran (uz posljednju opomenu valjda) ovaj put jer sam se usudio da pomenem teslu kao primjer kako ljudi sa istoka tesko dobijaju (inace sasvim zasluzena) priznanja na zapadu. a vezano za diskusiju o tome da li porijeklo utice na priznanja i popularnost u zapadnom svijetu! sa druge strane licno-nacionalne uvrede (nazivi kao ubudjali sVrboje - koji aludiraju na uzrecicu - srbe na vrbe), bezrazlozno pominjanje mese selimovica, reklamiranje lektire o tome zasto se trebaju mrziti srbi (to je vjerovatno uvjek on topik), trenutno se provocira u vezi s kosovom (takodjer vjerovatno uvjek ON topik) na temi o noletu... itd... naravno (potpuno prema ocekivanjima) da takve stvari ostaju potpuno nekaznjene na ovom ("multietnickom") forumu! al dobro...
.....

nisam mogao da vjerujem kakve su sve gluposti pisane za vrijeme ozija! mislim, pa ako je i od ovdasnjih strucnjaka MNOGO je kume! prvu nagradu naravno odnosi marejevo igranje sa tegovima (od po 2-4kg) na nogama! jos se i izrazava odusevljenje kako je dobio feda u 5 setova sa tegovima na nogama.. misilim.. :? .
onda se navode neke gluposti o fedovim nizovima polufinala (cak 10.!!!! u nizu) a niko (i pored ogromnog broja njegovih navijaca) da se sjeti da je fed, koliko vec na proslom slemu (USO2012) pukao od berdiha u QF! 2011 je ispao u QF vimblija od conge a 2010 je i na vimbliju (opet berdih) i na RG-u (soderling) pukao opet u QF! fed naravno i onako drzi rekorde po serijama cetvrt i polufinala ali se sa druge strane uopste ne pominje noletova stvarna serija od 11 SF (2. najbolji niz u istoriji)! (11 pobjeda nad top10 igracima, 12 pobjeda u nizu, 21 na oziju itd...)

zatim se ismijava noletov zrijeb i pogotovo QF sa berdihom, dok se eto fed mucio sa strasnim congom (koji je opet po pisanju "strucnjaka" tata mata za ferera i berdiha iako je konstantno iza njih na listi). zaboravlja se da je fed boga molio da izbjegne tog smijesnog berdiha (koji mu nikako ne odgovara) u QF. berdih je 4-3 sa fedom u posljednjih 7 susreta i vec ga je 2 puta eliminisao na slemovima (i jednom na olimpijadi) od cega i na proslogodisnjem USO (slem prije ovog ozija)! cak je sta vise fed porazen od berdiha na 2 posljednja slema na kojima su se susreli!

onda se javljaju likovi koji eto samo zbog rivaliteta sa fedom navijaju protiv noleta! ali su i u finalu naravno navijali protiv noleta iako je fedu puno bolje sto je nole dobio! fed je ispadanjem u cetvrtfinalu uz odustajanje od nekih mastrsa ove godine vec prakticno u prelosoj poziciji da ganja br1. ali bi uz dobar zrijeb i malo srece mogao do jos koje slem titule sto mu je vjerovatno i prioritet. za tako sta mu je od velikog znacaja da zadrzi br2 na listi. a pobjedom u finalu bi mu se marej opasno priblizio! kao br3 bi fed mogao sresti noleta vec u polufinalu (sto mu je kao br2 nemoguce). pogotovo mu je bolji izbor marej nego nole na sljaci. osim toga, ferer (sa kojim fed ima 13-0) je sada broj 4 i fed bi kao broj 3 izbjegao susrete sa istim. i umjesto da kao br2 uz malo srece sa zrijebom ima setnju (poput noleta) u polufinalu a u finalu se nadje sa izmorenim protivnikom (sto mu je i najbolja sansa za slem), kao br3 bi opet morao na noleta ili mareja u SF a onda umoran (i ako predje prepreku) na vjerovatno odmornijeg protivnika (opet nole, marej ili rafa - kojeg moze fobiti i u QF) u finalu! ja sam recimo 2010 kada se nole borio sa marejem za br3 na kraju godine navijao za feda protiv mareja, 2008. kada su se nole i fed borili za br2 (nole zavrsio 10p iza feda) sam navijao uvjek protiv feda kao i prosle godine kada su se borili za br1!

ima i iskrenih tipova koji posteno kazu da noleta ne vole jer je srbin i svaka im cast na iskrenom stavu! kao i tipu koji uprkos okolini navija za noleta i to ne krije! (a koji je primao savjete za strucnu literaturu koja ce ga prevaspitati sto se tice tog odnosa prema jednom srbinu!)

eto toliko za ovaj put... pa se pisemo... ako me ne banuju! pozdrav
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 29 jan 2013, 10:34, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2013, 10:23

Vidim puno toga se nakupilo u tebi, hajd' valjda ti je sad lakse.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nazrnusoli
Kontakt:

Post Postao/la nazrnusoli » 29 jan 2013, 10:31

Makar će ući u povijest kao turnir sa najviše slomljenih reketa :D

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 jan 2013, 10:48

No1e je napisao/la:
onda se navode neke gluposti o fedovim nizovima polufinala (cak 10.!!!! u nizu) a niko (i pored ogromnog broja njegovih navijaca) da se sjeti da je fed, koliko vec na proslom slemu (USO2012) pukao od berdiha u QF!
10 uzastopnih polufinala AO. ;)

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 29 jan 2013, 11:22

nije bilo rijeci o ozi SF nego uopsteno!

i to i ovdje i na klixu. vjerovatno je neko cuo taj tvoj podatak ali nije dobro razumio. polemika je porekinuta kada se neko sjetio da je rodja izgubio od conge na vimbliju 2011. niko se nije sjetio poraza od berdiha, cak ni onog na proslogodisnjem USO!!!!!

pregledaj teme i ovdje i na klixu pa ces i sam vidjeti!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 29 jan 2013, 11:25

@No1e

Može li Đoković ove sezone odigrati bolje nego 2011e i uzeti sva 4GS i tako ući u istoriju i postati Bog?

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 29 jan 2013, 11:40

on je vec usao u istoriju. a sada dal moze, moze. dal hoce, to je vec drugi par carapa! nije to bas tako lako. za to treba pored znanja i umjeca imati i malo srece. ja sam vec zadovoljan sezonom. po meni ima 5 stvari koje su od izuzetnog znacaja u svakoj sezoni. 4 slema i YENo1! jedna od tih cinu odlicnu sezonu a 2. su vec vrh. i sa 2. od toga bih bio i te kako zadovoljan! prezadovoljan. pa bilo koje. najvise bih volio jos RG ili YENo1 ali ni da uzme "samo" jos vimbli ili USO ne bih se zalio.

na intervjuu nakon meca sa kurijerom i jos nekim frajerom je, taj neki, postavio za kraj pitanje noletu ako bi izdvojio jednu stvar, RG ili YENo1, sta bi vise zelio? nole je odgovorio- zelim sve.... na sta je kurijer ubacio saljivo- to je pohlepno. a nole mirno odgovara-- zasto pohlepno? ne vidim zasto ne bih bio samouvjeren i pokusao da osvojim svaki turnir na kojem nastupim!

ako te zanima, napisao sam na topiku o noletu malo o nekim postignucima i serijama nakon ovog slema. njegovom mjestu u open eri i nekim predvidjanjima za ov godinu!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2013, 11:55

Kazu da je statistika k'o bikini...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ugursuz
Kontakt:

Post Postao/la ugursuz » 29 jan 2013, 17:44

samoradnik je napisao/la:
Može li Đoković ove sezone odigrati bolje nego 2011e i uzeti sva 4GS i tako ući u istoriju i postati Bog?
Nerealno je ocekivati tako nesto uprkos svim kvalitetima koje Novak posjeduje. Moralo bi mnogo stvari da se poklopi a pri tome misli da bude dovoljno sretan da u Parizu izbjegne Nadala kao Federer kod njegove jedine titule a na Wimbldonu da izbjegne i Federera i Mareja. Ovo je jako nerealno.

Realno je da uzme jos barem jednu GS titulu, brdo mastersa i da rutinski sacuva #1 jer njegov jedini konkurent za tu poziciju ne zna da igra na sljaci onoliko koliko je potrebno. Razlika izmedju prva 4 igraca svijeta je mikroskopska tj skoro svako svakog moze da dobije (osim sto Nadal na sljaci ne moze izgubiti od mareja jer Marej nema dovoljno spina).

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.