Kakve veze ima patriotizam sada sa njegovim fudbalskim sposobnostima?
Nemoze on mrziti Bosnu koliko on zna fudbal igrati

, ma da mislim da sada razmatrati ko je patriota i ko nije je jako tesko, posto je to objektivna tema.
Teza o patriotizmu je pogotovo u sadasnjoj BiH jako osjetljiva tema, stim da nas pola pise iz BiH a pola iz inostranstva moze se prvo postaviti nama svima isto pitanje pa onda ostalim ljudima.
Prije nego sto o nekome sudite, prvo procjenite kako bih sami reagovali na mjestu tog mladica prije tri godine?
Dali bi vas odgovor u tom famoznom interview-u tada bio uopste zadovoljavajuci?
Ja necu uopste u to da ulazim koliki je on sada patriota ili nije, nego hocu da kazem da nam u svim segmentima nase igre moze pomoci. Nije istina da nezna igrati zadnjeg veznog, zna itekako, samo ima dobre vrline i u ofanzivi, sto nekontrira njegove sposobnosti kao zadnji vezni. to je gotovo univerzalan igrac i nama itekako potreban.
Mislim ljudi budite realni, probajte sami proanalizirati dali mi mozemo igrati sa jednom fudbalskom velesilom sa sporim igracima? dali mozemo kada smo u nekim trenucima drhtali protiv Armenije, Turske a da nepricam o buducem protivniku....mi MORAMO uciti iz nasih dosadasnjih gresaka, jer smo ih imali previse!
Ljudi moji, ja sam u nasoj igri, u svakoj utakmici primjetio dosta gresaka, te od Muratovica (njegov pregled igre, te pasovi su absolutno nezadovoljavajuci), te od nase cijele momcadi. Kod svakog igraca u nasih prvih 11 postoji mjesto za razvoj. Za to nemozemo argumentirati da nam nije neko kao Medunjanin potreban jer se nemoze sada mjenjati sada sto smo upravo nasli pobjednicki put. Mi nismo nista nasli, i uvijek postoji nacin da se igra poboljsa, uvijek se moze promijeniti sistem igre, taktika kompletan nacin igre.
Po meni je sve i jedan igrac u reprez. dobro dosao ako ima epitet sjajnog fudbalera. Tako i Medunjanin. Moja argumentacija nelezi u patriotizmu niti u njegovim izjava nego u njegovoj sposobnosti.
Vi mozete sanjati koliko god zelite (ako ovako nastavite, onda ste sve moguce ishode vec prosanjali, tako da ce neko dobiti jackpot) ali nama je potreban kvalitet, nama su potrebni najbolji igraci, a ne oni koji su najvise igrali, te oni koji su najvece patriote.
Za to stoji, hvala Muratovicu i ostalim koji ce u narednom periodu zavrsiti sa karijerom u repci, ali ja se nebi ljutio da Medunjanin zauzme odmah mjestu u prvih 11 ako ima kvalitet, jer ja hocu da BiH bude najjaca ekipa na svijetu. A sto se tice patriotizma, to hajmo ostaviti nasim tribinama

!