Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la _dreamer_ » 02 nov 2009, 00:45

harishp je napisao/la:
Lovac je napisao/la:Asmir treba polahko da pocne da brani, a Hasagic ionako ne brani u svom timu, besmisleno je vise pozivat i stavljat igrace koji uopste ne igraju u svom klubu ili ga nemaju nikako, kao sto je to bio slucaj sa Supicem itd itd..

Uz duzno postovanje Hasagicu koji je dobar golman mislim da je u ovom trenutku Begovic spremniji i da zasluzuje da bude u prvih 11.
@Lovac ako se sjecas koliko ih je bilo protiv da Spahic uopste zaigra.
Zbog toga sto nije imao kluba a s tim u vezi ni igrao dok tim takvim nije zapusio usta svojim simultankama kad je bilo najteze.
Ko zna da igra ili brani,vazda ce znati. ;)
A ja se dobro sjecam tog istog Spahica bez kluba, em mu je falilo kuvveta, em ostrine, em je ispadao cesto... Nije bio ni pola ovog sadasnjeg Spahica... Drugo je to sto bi Spaha igrao i da mu je noga u gipsu jer mi nemamo boljih igraca na toj poziciji...
Ja ne znam koja je to logika kod ljudi... Pa oduvijek su se kritikovali selektori kod nas sto ne igraju najspremniji a sada je kao u redu zbog zasluga pustiti nekoga nespremnog da igra.. Niko ne kaze da ce Hasagic ili Corbic kiksati protiv Portugalije ali je sigurno rizik manji ako na golu stoji golman koji u kontinuitetu dobro brani...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 04 nov 2009, 10:58

jako interesantno, nadam se da ciro zna engleskog barem koliko i ja :)
But the real hero for the home side was Bosnian goalkeeper Asmir Begovic, on loan from Portsmouth, who brilliantly preserved Ipswich's slender lead with some superb saves to deny winger Gary Teale, midfielder Bryan Hughes and defender Shaun Barker.

Begovic was happy though to see Hughes hammer a shot over the bar in stoppage time and Keane confirmed : 'I was definitely concerned when that chance fell to Hughes because he is technically a good player. If we had conceded in injury time again it would have been very hard to take.'

But Keane was full of praise for Begovic, even comparing him to his legendary former Manchester United team mate Peter Schmeichel.

'I was delighted with our keeper and he again showed he has real presence on the pitch. But I like goalkeepers who stop the ball from going into the back of the net. I'm told that Schmeichel was technically poor but Jesus, he kept the ball out didn't he?'

Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... z0Vso6XsQQ
Volim te Bosno!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 nov 2009, 11:17

nasi igraci iz minute u minutu sve vise i vise napreduju ...
svaka cast svima ..
ove godine kroz baraz na sp a na ep idemo kao ubjedljivo prvoplasirana ekipa.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 04 nov 2009, 11:20

pa to i jest najbolje od svega, imamo igrace za buducnost koji mogu samo napredovat (osim odbrane sto je malo zabrinjavajuce) . . . fakticki golman, vezni red i pogotovo napad je osiguran u narednih 5, 6 godina . . .
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 04 nov 2009, 19:27

evo na sluzbenoj stranici The Football League jedna njegova odbrana je izabrana za "save of the week", ima i video...

TokiVoki

Post Postao/la TokiVoki » 04 nov 2009, 20:45

steve-o je napisao/la:evo na sluzbenoj stranici The Football League jedna njegova odbrana je izabrana za "save of the week", ima i video...
Pa daj link?!?!

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 04 nov 2009, 20:49

Ma nije njegova izabrana. Nalazi se u uzem izboru odbrana sedmice.

http://www.football-league.co.uk/page/H ... 94,00.html

Prva odbrana je njegova odmah.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 04 nov 2009, 22:20

Nadimak Ipswich-u je "Traktorasi" :lol:

Ado1
Kontakt:

Post Postao/la Ado1 » 05 nov 2009, 12:33

TokiVoki je napisao/la:
steve-o je napisao/la:evo na sluzbenoj stranici The Football League jedna njegova odbrana je izabrana za "save of the week", ima i video...
Pa daj link?!?!
Ev link:

http://news.bbc.co.uk/****/hi/footbal ... 326852.stm
Kolika je u Prijedoru čaršija
http://www.cafe.prijedor.ba

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 05 nov 2009, 13:42

Do dolaska Begovića ,Ipswich je imao nula pobjeda, šest nerješenih i šest izgubljenih tekmi, a Asmir je branio tri tekme , dvije nerješeno i jedna pobjeda. Nije to loša ekipa samo nisu imali sreće jer su često u zadnjim minutama ili sudijskom vremenu primali golove. Sad imaju skor jedna pobjeda, osam nerješenih i šest poraza. Roj Kin stalno hvali Asmira i smatra ga velikim pojačanjem što je do sada Asmir i pokazao. Za onog NK ČELIK, neznam kako možeš reći da Championship nije dobra liga i da tamo nema dobrih igrača, nadam se da se šališ, jer sigurno je to jača liga od mnogih Evropskih prvih liga, pa tu su trenutno Newcastl ,WBA, Middlesbrough,Cardif,Leicester,QPR, Watford,Shef utd, i još mnogi klubovi koji su vrlo često u najjačoj Engleskoj ligi. Imaš na Sport klubu svake sedmice pregled ove lige pa malo pogledaj kakav se nogomet tu igra.

Asmira na gol protiv Portugala i nema nama brige za gol.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 05 nov 2009, 14:40

istog sam mišljenja. no ajmo ovako- koji su razlozi sto nece asmira staviti vec kao prvu opciju hasagica koji je zadnju tekmu u klubu odigrao u maju ili supica koji i ne igra od ljetos a za kojeg sam ciro kaze da je imao loš dan protiv spanac(sto znaci da je druga opcija). nekako svima nama (sem NKCELIK) je poprilicno jasno da je asmir u voom trenutku neko koga bi trebalo staviti na gol ali...?
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 05 nov 2009, 15:37

zlatan.edvin je napisao/la:Do dolaska Begovića ,Ipswich je imao nula pobjeda, šest nerješenih i šest izgubljenih tekmi, a Asmir je branio tri tekme , dvije nerješeno i jedna pobjeda. Nije to loša ekipa samo nisu imali sreće jer su često u zadnjim minutama ili sudijskom vremenu primali golove. Sad imaju skor jedna pobjeda, osam nerješenih i šest poraza. Roj Kin stalno hvali Asmira i smatra ga velikim pojačanjem što je do sada Asmir i pokazao. Za onog NK ČELIK, neznam kako možeš reći da Championship nije dobra liga i da tamo nema dobrih igrača, nadam se da se šališ, jer sigurno je to jača liga od mnogih Evropskih prvih liga, pa tu su trenutno Newcastl ,WBA, Middlesbrough,Cardif,Leicester,QPR, Watford,Shef utd, i još mnogi klubovi koji su vrlo često u najjačoj Engleskoj ligi. Imaš na Sport klubu svake sedmice pregled ove lige pa malo pogledaj kakav se nogomet tu igra.

Asmira na gol protiv Portugala i nema nama brige za gol.
taj isti championship ima vise gledalaca nego serie A npr. da nepricam da je kvalitet te lige npr. jaci od lige poljske, bugarske, belgije itd. dovoljno je reci da bi jedan scunthorpe bio sampion BiH glatko, a tko prati malo championship zna kakav je ovaj scunthorpe...

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 05 nov 2009, 21:43

neko_iz_mase je napisao/la:Ma nije njegova izabrana. Nalazi se u uzem izboru odbrana sedmice.

Asmir je zvijerka :D ...ono kad ga vidis na golu odma se vidi je golman, al bas GOLMAN, :) sve manire sto jedan golman treba da ima, BEG to ima.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 05 nov 2009, 21:52

Adinjo je napisao/la:
neko_iz_mase je napisao/la:Ma nije njegova izabrana. Nalazi se u uzem izboru odbrana sedmice.

Asmir je zvijerka :D ...ono kad ga vidis na golu odma se vidi je golman, al bas GOLMAN, :) sve manire sto jedan golman treba da ima, BEG to ima.
ja to podrzajem i mislim daje Begovic prvi dobar golman koji ce braniti za repku, ali bas dobar jer sve ovo dosada sto smo imali realno bi moglo igrati u nekoj regiskoj ligi engleske, ako takve lige ima, a Begovic je kralj i zasluzuje premier ligu da igra i to elegantno. i svakako bi trebao biti prvi golman reprezentacije...
U ime Gospodara...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 nov 2009, 23:32

Po meni Begovic bi trebao biti na golu protiv Portugala,momak je u formi,dobro brani i jedini je od nasa 3 golmana standardan na golu! Hasagic je iskusniji dosta,ali mislim da nije u optimalnoj formi,jer ne brani..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 nov 2009, 23:56

džakailibu je napisao/la:istog sam mišljenja. no ajmo ovako- koji su razlozi sto nece asmira staviti vec kao prvu opciju hasagica koji je zadnju tekmu u klubu odigrao u maju ili supica koji i ne igra od ljetos a za kojeg sam ciro kaze da je imao loš dan protiv spanac(sto znaci da je druga opcija). nekako svima nama (sem NKCELIK) je poprilicno jasno da je asmir u voom trenutku neko koga bi trebalo staviti na gol ali...?
Pa mislim da je svima jasno koji ce biti razlozi ukoliko Mikado ne stavi Asmira na gol protiv Portugala..

1. Neuigranost Asmira sa odbranom, znaci hajmo reci da je u pitanju "nepotrebno" eksperimentisanje...
2. Nepovjerenje samoga Cire... Mislim da je slucaj "Asmir" jedan od onih gdje ga ciro diplomatski na sva usta hvali ali bas u njega jos uvijek povjerenja nema... Da li je to zbog njegovih godina ili zbog toga sto je Asmir pretpostavljam relativno nenametljiva osoba koja mozda nije zadobila ogromne simpatije cire, to samo ptice na grani znaju.

Znaci, ovo bi mogli biti potencijalni razlozi Cire... Iskreno, meni je taj Asmir stvarno simpatican lik, djeluje jako povuceno mada naravno niko od nas ne zna kako se on uklapa u svu atmosferu i sta mu se mota po glavi... Povrh svega djeluje kao pravi profesionalac i to me raduje. Kako god okrenem, svi argumenti idu u prilog njemu... No pitanje je hoce li Mikado odluciti na osnovu objektivne forme ili na osnovu njegovih simpatija.
Jos nesto, ne mogu reci da mi je drago sto smo izgubili 5:1 od Spanaca ali mi je u neku ruku drago sto ce ta losa partija Supica, koji je ipak limitiran golman, mozda pruziti sansu Begovicu da pokaze koliko zna i umije. Svi vjerujemo da se radi o velikom potencijalu i nadajmo se da ce se to i obistiniti. Licno bih bio presretan da prodjemo Portugal, a da momci poput Bajramovica, Begovica ili Jahica budu junaci utakmica, jer oni to takodjer itekako zasluzuju.

I na kraju... Mislim da veliku ulogu u svemu tome igra i trener golmana reprezentacije. Iako je Cirina poslijednja, on nece moci ignorisati tako lako moguce sugerisanje na trenutnu formu golmana. No kad opet pogledam, taj mi se trener bas i nije do sada dopao jer mi nekako ne djeluje odlucno. Sjecam se da je protiv Turaka bas bio rezervisan sa izjavama, kao da nije zelio nijednog od golmana da uvrijedi izjavom ili odlukom. Nervira me takav stav i ako se opet bude drzao svog diplomatskog stava, nece nam sigurno biti od pomoci...

sve u svemu, ja bih rado vidio Begovica na golu jer to zasluzuje trenutno, a ko je bio bolji jucer ili prekjucer mi je manje relevatno...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 06 nov 2009, 00:16

Ja mislim da bi asmir trebao stati na gol , za ove dvije utakmice, osim sto je standardan , cuo sam negdje da odlicno brani i daje najbolji igrac ipswicha
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 nov 2009, 01:04

Nema veze ko ce biti na golu, jer ne moze ni jedan nas golman primiti onoliko golova koliko nas napad moze zabiti...osim Nurkovica i naravno Supica kad ima "los dan"
100% sportski i krajnje opušten potpis

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 06 nov 2009, 03:11

_dreamer_ je napisao/la:[
Pa mislim da je svima jasno koji ce biti razlozi ukoliko Mikado ne stavi Asmira na gol protiv Portugala..

1. Neuigranost Asmira sa odbranom, znaci hajmo reci da je u pitanju "nepotrebno" eksperimentisanje...
2. Nepovjerenje samoga Cire... Mislim da je slucaj "Asmir" jedan od onih gdje ga ciro diplomatski na sva usta hvali ali bas u njega jos uvijek povjerenja nema... Da li je to zbog njegovih godina ili zbog toga sto je Asmir pretpostavljam relativno nenametljiva osoba koja mozda nije zadobila ogromne simpatije cire, to samo ptice na grani znaju.

Znaci, ovo bi mogli biti potencijalni razlozi Cire... Iskreno, meni je taj Asmir stvarno simpatican lik, djeluje jako povuceno mada naravno niko od nas ne zna kako se on uklapa u svu atmosferu i sta mu se mota po glavi... Povrh svega djeluje kao pravi profesionalac i to me raduje. Kako god okrenem, svi argumenti idu u prilog njemu... No pitanje je hoce li Mikado odluciti na osnovu objektivne forme ili na osnovu njegovih simpatija.
Jos nesto, ne mogu reci da mi je drago sto smo izgubili 5:1 od Spanaca ali mi je u neku ruku drago sto ce ta losa partija Supica, koji je ipak limitiran golman, mozda pruziti sansu Begovicu da pokaze koliko zna i umije. Svi vjerujemo da se radi o velikom potencijalu i nadajmo se da ce se to i obistiniti. Licno bih bio presretan da prodjemo Portugal, a da momci poput Bajramovica, Begovica ili Jahica budu junaci utakmica, jer oni to takodjer itekako zasluzuju.

I na kraju... Mislim da veliku ulogu u svemu tome igra i trener golmana reprezentacije. Iako je Cirina poslijednja, on nece moci ignorisati tako lako moguce sugerisanje na trenutnu formu golmana. No kad opet pogledam, taj mi se trener bas i nije do sada dopao jer mi nekako ne djeluje odlucno. Sjecam se da je protiv Turaka bas bio rezervisan sa izjavama, kao da nije zelio nijednog od golmana da uvrijedi izjavom ili odlukom. Nervira me takav stav i ako se opet bude drzao svog diplomatskog stava, nece nam sigurno biti od pomoci...

sve u svemu, ja bih rado vidio Begovica na golu jer to zasluzuje trenutno, a ko je bio bolji jucer ili prekjucer mi je manje relevatno...
Ma Ciro je i priznao da mu je trener golmana nase reprezentacije govorio da stavi Begovica umjesto Supica protiv Turske,ali je ovaj vjerovao svom instinktu i stavio Supica.Vjerovatno ce HAsagic sad braniti.Djaba tako Ciro bira igrace.Beg je sigurno ko i Stila nako nenametljiv lik sto i ne pali kod Cire

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 08 nov 2009, 03:28

evo Begovic opet 1:1

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, HariTz, MrPink, Shogun, SWOT i 33 gosta.