džakailibu je napisao/la:istog sam mišljenja. no ajmo ovako- koji su razlozi sto nece asmira staviti vec kao prvu opciju hasagica koji je zadnju tekmu u klubu odigrao u maju ili supica koji i ne igra od ljetos a za kojeg sam ciro kaze da je imao loš dan protiv spanac(sto znaci da je druga opcija). nekako svima nama (sem NKCELIK) je poprilicno jasno da je asmir u voom trenutku neko koga bi trebalo staviti na gol ali...?
Pa mislim da je svima jasno koji ce biti razlozi ukoliko Mikado ne stavi Asmira na gol protiv Portugala..
1. Neuigranost Asmira sa odbranom, znaci hajmo reci da je u pitanju "nepotrebno" eksperimentisanje...
2. Nepovjerenje samoga Cire... Mislim da je slucaj "Asmir" jedan od onih gdje ga ciro diplomatski na sva usta hvali ali bas u njega jos uvijek povjerenja nema... Da li je to zbog njegovih godina ili zbog toga sto je Asmir pretpostavljam relativno nenametljiva osoba koja mozda nije zadobila ogromne simpatije cire, to samo ptice na grani znaju.
Znaci, ovo bi mogli biti potencijalni razlozi Cire... Iskreno, meni je taj Asmir stvarno simpatican lik, djeluje jako povuceno mada naravno niko od nas ne zna kako se on uklapa u svu atmosferu i sta mu se mota po glavi... Povrh svega djeluje kao pravi profesionalac i to me raduje. Kako god okrenem, svi argumenti idu u prilog njemu... No pitanje je hoce li Mikado odluciti na osnovu objektivne forme ili na osnovu njegovih simpatija.
Jos nesto, ne mogu reci da mi je drago sto smo izgubili 5:1 od Spanaca ali mi je u neku ruku drago sto ce ta losa partija Supica, koji je ipak limitiran golman, mozda pruziti sansu Begovicu da pokaze koliko zna i umije. Svi vjerujemo da se radi o velikom potencijalu i nadajmo se da ce se to i obistiniti. Licno bih bio presretan da prodjemo Portugal, a da momci poput Bajramovica, Begovica ili Jahica budu junaci utakmica, jer oni to takodjer itekako zasluzuju.
I na kraju... Mislim da veliku ulogu u svemu tome igra i trener golmana reprezentacije. Iako je Cirina poslijednja, on nece moci ignorisati tako lako moguce sugerisanje na trenutnu formu golmana. No kad opet pogledam, taj mi se trener bas i nije do sada dopao jer mi nekako ne djeluje odlucno. Sjecam se da je protiv Turaka bas bio rezervisan sa izjavama, kao da nije zelio nijednog od golmana da uvrijedi izjavom ili odlukom. Nervira me takav stav i ako se opet bude drzao svog diplomatskog stava, nece nam sigurno biti od pomoci...
sve u svemu, ja bih rado vidio Begovica na golu jer to zasluzuje trenutno, a ko je bio bolji jucer ili prekjucer mi je manje relevatno...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)