Mocan i fizicki jak stoper koji zna igrati nogomet, odlican u skoku. ... 195 cm visok savrsen u zraku,opasan je za protivnicke golmane nakon kornera , ali i vrlo dobar na tlu, neumoran trkac. Uz Spahica cini odlican stoperski tandem Seville.Ima sve predispozicije da postane vrhunski stoper .neurofunk je napisao/la:Federico Fazio, može par riječi o njemu neko da napiše. Kakav je igrač itd...
Sevilla FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Sevilla FC
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Od one ofanzive na tadasnji Kup Uefa prije par godina,nekako sam i sam zagotivio Sevillu,sada zbog Spahe i Steve jos vise razloga za to.U vezi Negreda,kolko sam uspio primjetiti,lucidan napadač,za vecinu situacija ima rjesenja,snalazljiv i to,al nekako mu fali te timske igre,imam osjecaj da se ne razumije bas najbolje sa drugim napadacima... Tolko za ovaj pedagoški dio
Kakve su prognoze za veceras,kakva se ocekuje postava,ko fali i to ?

Kakve su prognoze za veceras,kakva se ocekuje postava,ko fali i to ?

Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..
Koliko ljepse i gledljivije igraju pod Emeryem. 

Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Raketa zabio za 1-0 

Bas kao sto sam i napisao . Emery u tri utakmice osvojio 7 bodova,pobijedio Rayo i Granadu i jedan nerijesen rezultat.juznjak> je napisao/la:Emery je odlican trener. Sa Valencijom je mogao bolje u nekim utakmicama LP odnosno Cupa kralja ,ali sve u svemu ,odlicno je radio svoj posao na klupi Sismisa . Rusija je druga prica i to nista ne treba znaciti . On je tamo otisao da zaradi i usput ako nesto napravi dobro je .Jednostavno drugaciji mentalitet, shvatanje fudbala , kultura i gdje se trazi instant supjeh za stranog trenera to nikada nije bila dobra opcija ] Nije neki takticar, pogotovo nije dobar u kup utakmicama i knock-out fazama, no protiv manjih ekipa Sevilla ce biljeziti pobjede i na taj nacin sakupiti neophodne bodove za Evropu .
Preko 40 000 bilo na ovoj utakmici,sto znaci da se i navijaci polako vracaju na tribine. Sigurno da su crni dani iza Seville.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Emery ce sigurno moci dovesti Sevillu do Europe,mada se ne bi slozio da su crni dani tek iza njih.Citao sam da kao i vecina imaju ogromnih financijski problema te da bi neke igrace zbog toga mogli prodati.Konkretno ostanu li bez Navasa,Medela i Negreda tek slijede im crni dani.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Mislio sam crni dani u rezultatskom smislu . Citao sam i ja da bi mogli prodati Negreda,Navasa ,Raketu,itd.
No međutim,ne bi se slozio da to nuzno znaci da za Sevillu dolaze crni dani . Pogotovo jer se radi o klubu koji zna dovesti odlicna pojacanja za malo novca . Monchi odlicno radi taj posao .Imas primjer Cicinha koji igra fenomenalnu sezonu. Pa zatim i Kondobiju za kojega tvrdim da ce za sezonu-dvije biti najbolji igrac na svijetu na svojoj poziciji .
Sevilla sada ima odlicnog trenera. Trenera kome treba dati apsolutnu moc kada je sklapanje ekipe za sljedecu sezonu u pitanju .
Sevlla od prodaje Negreda,Raktica i Navasa moze zaraditi preko 60 mil Eura. Za te pare neka podmlade ekipu ,neka naprave novu generaciju jake Seville ,uz Kondogbiju,Cicinha,Botiu ...Moze se napraviti neka nova generacija koja ce biti prvi vrhu Spanske lige. Bas kao sto su uradili prije 8-9 godina kada su prodali Reyesa. Kasnije su doveli Fabina,Kanutea i uz mlade igrace poput Alvesa,Navasa, i neke iskusne tipa Maresca, znamo kakvu su ekipu napravili . Licno mislim da nece prodati Navasa. Znamo za njegov psihicki problem . A Rakitic i Negredo daleko od toga da su nezamjenjivi igraci .
Naravno,dosta toga zavisi od ove sezone, ako uspiju da izbore plasman u Evropu smatram da ce ovaj klub postati jos stabilniji i samim tim uspesniji u narednoj sezoni.
No međutim,ne bi se slozio da to nuzno znaci da za Sevillu dolaze crni dani . Pogotovo jer se radi o klubu koji zna dovesti odlicna pojacanja za malo novca . Monchi odlicno radi taj posao .Imas primjer Cicinha koji igra fenomenalnu sezonu. Pa zatim i Kondobiju za kojega tvrdim da ce za sezonu-dvije biti najbolji igrac na svijetu na svojoj poziciji .
Sevilla sada ima odlicnog trenera. Trenera kome treba dati apsolutnu moc kada je sklapanje ekipe za sljedecu sezonu u pitanju .
Sevlla od prodaje Negreda,Raktica i Navasa moze zaraditi preko 60 mil Eura. Za te pare neka podmlade ekipu ,neka naprave novu generaciju jake Seville ,uz Kondogbiju,Cicinha,Botiu ...Moze se napraviti neka nova generacija koja ce biti prvi vrhu Spanske lige. Bas kao sto su uradili prije 8-9 godina kada su prodali Reyesa. Kasnije su doveli Fabina,Kanutea i uz mlade igrace poput Alvesa,Navasa, i neke iskusne tipa Maresca, znamo kakvu su ekipu napravili . Licno mislim da nece prodati Navasa. Znamo za njegov psihicki problem . A Rakitic i Negredo daleko od toga da su nezamjenjivi igraci .
Naravno,dosta toga zavisi od ove sezone, ako uspiju da izbore plasman u Evropu smatram da ce ovaj klub postati jos stabilniji i samim tim uspesniji u narednoj sezoni.

Rabello i Campana su veliki potencijal i Sevilla je vec na ljeto pocela raditi na gradjenju nove generacije, Luna igra u prvom timu Mallorce i kroz sezonu dvije ce moci nadomjestiti Navarra. Na ljeto su ukrali i Arsenalu nekog talenta ne mogu se sjetit o kome se radi.
Perroti i Stevanovic su takodjer relativno mladi igraci i Sevilli vec odavno ne fali igracki kadar za vece domete nego nekom ko nije glup da ih vodi.
Perroti i Stevanovic su takodjer relativno mladi igraci i Sevilli vec odavno ne fali igracki kadar za vece domete nego nekom ko nije glup da ih vodi.
Vidis,zaboravio sam na Rabella .Taj lik slovi za jednog od najvecih svjetskih talenata. A velike planove imaju s njim sljedece sezone . Njega je zelio City,ali zbog jezika i klime ovaj je presao u Sevillu . Svakako da i Stevanovic moze dosta toga pokazati .
Zaboravio sam i ja pohvaliti Kondogbiu, strasno podsjeca na Vieru. 

" onclick="window.open(this.href);return false;
Kad smo kod Rabella.
Kad smo kod Rabella.

Greatness dies
Jes vala ga Raketa uvali i veceras
Jako dobra Sevilla portiv Deportiva i najvise mi je drago da Ivan konacno pokazuje sta moze i sta zna.

Jako dobra Sevilla portiv Deportiva i najvise mi je drago da Ivan konacno pokazuje sta moze i sta zna.
Sevilla - Celta Vigo 2-1 na poluvremenu.Dobra utakmica, drago mi je radi Seville da vode i nekako hvataju formu.Raketa dominira 
EDIT: 4-1

EDIT: 4-1

Ne znam jeste li primjetili ,ali Sevilla ima novi grb na dresu . Odnodo stari su vratili .

Ovaj grb ,tacnije isprepleteni inicijali kluba SFC koje dizajnirao Juan Lafita,koristili su od nastanka kluba pa do 1921 godine. U posljednje 92 godine na dresovima je bio grb koji vecina nas poznaje, i samo su ga jednom mijenjali i to na proslavi stogodisnjice kluba. Meni licno je bolji dosadasnji grb . Ne znam razlog zbog cega su ga promijenili . Novac vjerovatno:? Valjda su im dobro platili . Inace,sigurno klub napustaju Negredo i Navas. Ipak,ja ocekujem velike stvari od njih sljedece sezone. Vjerujem da ce naci adekvatne zamjene . Ima tu jos dosta mladih igraca koji imaju veliki potencijal,uz pravog trenera kao sto je Emery,mislim da ce biti bolji sljedece sezone. Jos kada zaigra Rabello. Povrede zaobidju Perottia ,bice to dobra ekipa.

Ovaj grb ,tacnije isprepleteni inicijali kluba SFC koje dizajnirao Juan Lafita,koristili su od nastanka kluba pa do 1921 godine. U posljednje 92 godine na dresovima je bio grb koji vecina nas poznaje, i samo su ga jednom mijenjali i to na proslavi stogodisnjice kluba. Meni licno je bolji dosadasnji grb . Ne znam razlog zbog cega su ga promijenili . Novac vjerovatno:? Valjda su im dobro platili . Inace,sigurno klub napustaju Negredo i Navas. Ipak,ja ocekujem velike stvari od njih sljedece sezone. Vjerujem da ce naci adekvatne zamjene . Ima tu jos dosta mladih igraca koji imaju veliki potencijal,uz pravog trenera kao sto je Emery,mislim da ce biti bolji sljedece sezone. Jos kada zaigra Rabello. Povrede zaobidju Perottia ,bice to dobra ekipa.
Gdje ce Negredo ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Jos kad se oporavi Trochovski. 
Sevilla ce iduce sezone kako god okrenes ciljat prema vrhu.
mislim da ce biti opet jaki na svim pozicijama, Luna, Campana i Rabello ce vjerovatno imati znacajnije uloge iduce sezone.
Ako ih zaobidju povrede, prije svega Perottija kojem je vrijeme da pokaze o kakvom se igracu radi, trebali bi biti dosta jaci nego ove sezone i pored odlaska Navasa i Negreda.

Sevilla ce iduce sezone kako god okrenes ciljat prema vrhu.
mislim da ce biti opet jaki na svim pozicijama, Luna, Campana i Rabello ce vjerovatno imati znacajnije uloge iduce sezone.
Ako ih zaobidju povrede, prije svega Perottija kojem je vrijeme da pokaze o kakvom se igracu radi, trebali bi biti dosta jaci nego ove sezone i pored odlaska Navasa i Negreda.
Kaze da je postavio uslov Monchiu po kojem bi ostao jedino ukoliko pojacaju ekipu . Spominje se Ebert (mada mislim da je on Atelticov) i jos para igraca poput Delofuea. Inace,Sevilla ce u Evropsku ligu posto je Malaga suspendirana a Rayo nije dobio licencu . Vjerujem da ce se zbog toga pojacati,a vjerovatno da je ostanak za Raketu sada primamljviji .Lillard je napisao/la:Pitanje je oce li Rakitic otic
Sevilla dovela Raul Rusescua . Ima 25 god , igra na poziciji napadaca . U minuloj sezoni bio najbolji strijelac Rumunske lige sa 21 postignutih golova. Interesantno pojacanje . Nije kostao nesto previse novca 2,3 mil Eura.
Sljedeci bi trebao biti Postiga. Sto bi mislim bilo logicnije pojacanje ako im odu Baba i Negredo . Glupo bi bilo da je Rusecsu zamjena za Negreda. Postiga je vec provjeren i iskusan igrac koji bi koliko-toliko bio adekvatna zamjena za Negrediosa.
Sljedeci bi trebao biti Postiga. Sto bi mislim bilo logicnije pojacanje ako im odu Baba i Negredo . Glupo bi bilo da je Rusecsu zamjena za Negreda. Postiga je vec provjeren i iskusan igrac koji bi koliko-toliko bio adekvatna zamjena za Negrediosa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.