Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Marsal
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Marsal » 28 jan 2013, 12:49

trxel je napisao/la: Amos-Small-Rio-Jones-Wotton-Carrick-Clev-Scholes-Young-Welbeck-Rooney!!!Istina nema ljevog beka,a ovo je vise no jak sastav...
Arsenal napreduje sto se engleza tice,ako nista francuski nije jedini jezik u svlacionici.. 8-)
Iskreno sastav za sredine tabele...

U Arsenalu francuski nikad nije bio jedini jezik, nego uvijek engleski bez obzira koliko se nalazilo tu igrača sa francuskog govornog područja.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 28 jan 2013, 12:51

Marsal je napisao/la:
trxel je napisao/la: Amos-Small-Rio-Jones-Wotton-Carrick-Clev-Scholes-Young-Welbeck-Rooney!!!Istina nema ljevog beka,a ovo je vise no jak sastav...
Arsenal napreduje sto se engleza tice,ako nista francuski nije jedini jezik u svlacionici.. 8-)
Iskreno sastav za sredine tabele...

U Arsenalu francuski nikad nije bio jedini jezik, nego uvijek engleski bez obzira koliko se nalazilo tu igrača sa francuskog govornog područja.
Tako se kaze,gdje su franci vecina..
Ovim sastavom u sadasnoj konkurenciji realno 7 mjesto,pa mozda uz Powella i EL... :)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 jan 2013, 12:51

Arsenal je krenuo, ustvari Wenger je krenuo sa tim Englezima ima 4-5 godina i to mu se sada vraća, dobrim naravno. Imamo sada više Engleza u ekipi nego proteklih 10 godina, dobro možda malo manje al razumijete šta hoču reči. I sviđa mi se to. Ovo je Engleski tim i tako i treba da bude, i nisam protiv stranaca al da ti stranci ne budu 11 njih od mogućih 11 ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jan 2013, 12:53

JA sam uvijek bio i bicu za to da okosnicu nase ekipe cine Francuski fudbaleri.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 28 jan 2013, 12:55

Mozda su zadnjiih par godina u Arsenalu preovladavali Francuzi,ali ako pogledamo ove mladice(Jack,Gibbs,Jenkinson,Ox,Walcott),sigurno da ce se u buducnosti to promijeniti. :mrgreen:
Keep the Blue Flag Flying High !

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 jan 2013, 12:57

trxel je napisao/la: Tako se kaze,gdje su franci vecina..
Ovim sastavom u sadasnoj konkurenciji realno 7 mjesto,pa mozda uz Powella i EL... :)
Pa 6-7 mjesto je za mene sredina. :mrgreen:

Martin O'Neill je radio odličan posao sa Villom dok im je bio trener, imao je u prvih 11 nerijetko i po 9-10 igrača koji su bili Britanci te još nekoliko njih na klupi.

Sagna, Koscielny, Diaby, Giroud, Coquelin, Squillaci
Walcott, Wilshere, The OX, Jenkinson, Gibbs, Frimpong

Izjednačeni smo, a od ljeta sigurno imamo više Engleza nego Francuza. Još nisam brojao Ramseya koji je Velšanin.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 28 jan 2013, 13:01

Ma dobro otocani,isti obicaji,domaci ljudi..Sve van otoka,stranci.. 8-)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 28 jan 2013, 13:13

Sasvim solidna postava:
-----------------Amos
Smalling-----Ferdinand----Jones-----Evans
---------------------Carrick
--------------Scholes-----Cleverely
Zaha-------------------------------------Welbeck
------------------------Rooney

s' tim da tu ima potencijal u vidu Powell, braća Keane, hmhm..
Meni je drago što Arsenal posvećuje pažnju englezima, isplatit će im se sigurno ;)
Zadnja izmjena: xGGMU, dana/u 28 jan 2013, 13:18, ukupno mijenjano 1 put.
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 jan 2013, 13:16

Odlični Powell - pomislih da je riječ o Messiju, jbt. Od njega će (vjerovatno) biti dobar/odličan igrač, al' trenutno on nije ni blizu da nosi taj epitet. :mrgreen:

U svakom slučaju, Arsenal i Newcastle su zamijenili uloge. Francuzi + afrikanci = dobitna kombinacija. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 28 jan 2013, 13:20

Monolog je napisao/la:Odlični Powell - pomislih da je riječ o Messiju, jbt. Od njega će (vjerovatno) biti dobar/odličan igrač, al' trenutno on nije ni blizu da nosi taj epitet. :mrgreen:

U svakom slučaju, Arsenal i Newcastle su zamijenili uloge. Francuzi + afrikanci = dobitna kombinacija. :mrgreen:
Malo sam se zanio, vjeruj mi, bit' će odličan! editovao sam eto..
Svaka kombinacija može bit' dobitna, postoji šansa za sve
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 jan 2013, 13:23

Monolog je napisao/la: U svakom slučaju, Arsenal i Newcastle su zamijenili uloge. Francuzi + afrikanci = dobitna kombinacija. :mrgreen:
Sad čemo vidjet kome koja bolje paše :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 28 jan 2013, 14:07

slika

Naši Britanci. :)

Meni su fini igrači, a ja vjerujem da će postati još bolji. I ako nam oni dostignu jako visok nivo, mi možemo svašta očekivati od ove generacije.

Fali još pet igrača za prve postave. :mrgreen:

U akademiji još stoje (od boljih): Meade, Yennaris, Aneke, Afobe, Ansah, Akpom, Toral (po majci Harper). Neka dva uspiju biće dobro.

Edit:
"Gledao sam Wilfrieda razmišljajući da ima nešto posebno u tom momku. On ima taj osjećaj da trči sa loptom i zaobilazi igrače, ima odličnu ravnotežu", istakao je Burley, te nastavio:

"On je tip mladića koji, i kada ga fauliraju ne pada. Činilo mi se da se samo odbijaju od njega, a onda kreće ponovo. Maradona je imao takvu snagu", smatra on.

Burley je zatim talentovanog Zahu uporedio i sa najvećim igračem današnjice, Leom Messijem:

"Messi i Wilfried su manji u kadru, ali to ne znači da nisu snažni u duelima. To je kao šesto čulo, koordinacija s loptom i brze noge, baš kao i kada su igrali na ulici okruženi sa 20 dječaka oko sebe", zaključio je bivši predsjednik kluba u kojem Zaha i dalje nastupa, budući da će do kraja godine ostati u klubu, a onda preći na Teatar snova.
:cry:

Ajde ima ih još talentovanih poput Zahe. Nadam se da će dovesti makar dvojcu. Hughes je stvarno talentovan mladić. Charlie Austin može kao četvrti napadač, taman. Nadam se da će se Ipswich odužiti za JET-a i dat nam Elliott Hewitta. Momak je Luke Shaw desne strane. 8-)
Zadnja izmjena: Rockefeller, dana/u 28 jan 2013, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 jan 2013, 14:26

Rockefeller je napisao/la: U akademiji još stoje (od boljih): Meade, Yennaris, Aneke, Afobe, Ansah, Akpom, Toral (po majci Harper). Neka dva uspiju biće dobro.
Bogami Arnele da se mi šutamo nogom u guzicu ako ijedan uspije i izdigne se na nivo Gibbsa ili Ramseya. :) Trenutno niko od ovih ne pokazuje da je on "next big thing". Možda jedino da Toral uspije jer je on još mlad.

Btw ne treba nam i golman bit Britanac, može i Bosanac. :) Poljak me u zadnje vrijeme samo razočarava.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 28 jan 2013, 14:30

Meni je Vojo drag pa svašta pretprpim, al' loš je što jes' jes'. Kad se sjetim njegove prve polusezone, jbte da je onako nastavio otišao bi medju najveće. A u drugoj je već slijedilo prizemljenje.

Ja nade polažem u Anekea i Torala. Mada mislim da će i Nicco uspjeti. :)

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 28 jan 2013, 14:34

Koliko puta Wojo skine situacije koje pola golmana najveći golmana nebi skinilo,zna primit glupost al to je do iskustva.Budimo realni desi se i najboljima

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jan 2013, 15:03

Ne mogu da vjerujem da od tako mladog golmana vec sad ocekujete da odma postane najveci, oscilacije su normalne, ima nekih situacija gdje je moglo bolje ali takodjer ima i fenomenalnih odbrana kao npr. zadnju utakmicu odbranio je stopostotni zicer i nakon toga odma bacio loptu u kontru iz koje smo zabili gol.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

CLASSisPERMANENT
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 28 jan 2013, 15:19

ima onaj mali napadač, ja mislim da je riječ o Akpomu, 1995. godiste, strasan lik, gledao sam ga u ligi prvaka (next gen series) ubija mališa, bice od njega nešto :mrgreen:
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 28 jan 2013, 16:50

slika

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jan 2013, 18:09

Akpoom je po meni igrac na kojeg treba pripaziti. Covjek dobro igra, a mladji je od svojih vrsnjaka. Sad je samo pitanje koliko ce raditi. Ima i Aneke, ali ne znam bas, nije do sad bio u prvom timu a ima 18 godina.

@Big Ali mu zato treba dobra konkurencija, a ne Fabianski. Begovica dovesit, koji bude bolji brani, koji se bolje razvije brani, a obojica bi tjerali jedan drugog da napreduju. Ali Wenger ce raditi isto kao i sa Almunijom. Jednostavno ne zna kad treba otjerati igraca.
Celik!3,2,2.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 28 jan 2013, 18:26

Vidim ponovo pecanje na glupu pricu o nedostatku ambicije! Tu su pricu prosuli oni sto pljuju po Arsenalu i polupismeni novinari koji zele da naprave senzacionalnu pricu! Cuj Arsenal nema ambiciju?! I ona glupost Arsenal masno prodaje igrace? Koga je to Arsenal masno prodao? Bili smo prinudjeni prodati igrace koji drugi naplacuju po 40 miliona za pola manje i to masno naplacivali!!!!!

Nedostatak novca je glavni problem Arsenala! I to ne novca za torfeje nego novca za plate koje su skocile do bezsvesti. Prica o ambicijama kod pussya,Nasrija,Clishya je samo paravan za pare i vidim da ima gunnera koji to nikako da shvate!?!?!?!?!

I jos 100 000 000 na pojacanja ne predstavlja ambiciju kluba nego glupost! Chelsea toliko novca ljetos ulozio u podmladak a malo bolje od nas stoje! O trosenju Liverpoola se mogu romani pisati ali sta su napravili osim sto su "pokazali ambiciju"???

Bayern tek se ljetos isprsio za velike pare na jednog igraca kazu ljudi sada im se moze! United vec godinama ne dovodi super skupa pojacanja pa vidite sta ljudi rade ali za razliku od nas oni imaju dobre ugovore pa im se moze da placaju igrace po 220 hiljada sedmicno!

Prekuce protiv Bringtona sam vidio koliko su jaki "domaci" igraci kada su usli kako su donijeli preokret! Vazno da je Wenger ponovo konacno napravio tim! Szczesny - Vermalaen - ovih 6 Britanca - i 3 ovosezonska pojacanja (Podli,Giroud,Santi koji po meni od sledece sezone razvaljuju), bogaljima isticu ugovori konacno i sada je samo na Wengeru da popuni igracima ona upraznjena mjesta i vratili smo se tamo gdje smo bili pretprosle godine!

Glupa je i prica kako uprava sipa pare sebi u dzepove. To je glupo, pa nije to Ex-Yu!?!?!?! Tacno je, ne ulazu svoj novac, ali to je i dogovoreno, plus oni imaju svoje godisnja primanja koja se podracunavaju sa platama za drugo osoblje,igrace,dugove i ostale troskove kluba a zavrsavamo u debelom plusu.
Sada cemo vidjeti sta se desava sa klubom kada prodje ta famozna 2014. Ako i tada ostane isto stanje, (odlazak igraca radi plata,nula transferi) onda sam za dolazak Usmanova a ako se sta promjeni i krene nabolje kao sto se lagano vidi, onda ova uprava radi odlican posao!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.