Koja je najuspješnija sportska nacija na Svijetu

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

ripper
Kontakt:

Re: Španjolska-najuspješnija timska sportska nacija na Svije

Post Postao/la ripper » 27 jan 2013, 20:02

Upravo tako, juznjak

Španija najbolja u fudbalu, košarci i rukometu - cinjenice stroge...ljudi uzimaju medalje redovno (svjetska prvenstva, evropska, olimpijade) u svim sportovima, Nadal u tenisu, Alonso u formuli.....dominiraju gdje stignu, ali nekima treba crtati neke stvari izgleda :?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jan 2013, 20:04

Kroz historiju sigurno nisu najbolji, ali trenutno su kad je riječ od Evropi/Svijetu najjači u najbitnijim sportovima fudbal,košarka,rukomet,tenis ;)

Čuj kriket i ragbi :lol: :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 jan 2013, 20:05

Dosli smo do Arapa tako sto spominjes nekakvu laznu vladavinu svijetom od strane Spanaca a argument ti je sto su kolonizirali indijance i rasirili svoj jezik kao i Portugalci, Holandjani, Francuzi, Britanci itd itd...btw arapi su najsmijesniji ratnici kroz historiju a i danas se vidi.

Cuj bitni sportovi :lol: Pa u najbitnijem fudbalu su tek od 2008 se moze reci da su za taj period stali ravnopravno sa Njemackom, Brazilom, Italijom, Francuskom, tako da tu imaju period kad su dobri a ostatak historije su bili smijesni. U kosarci su daleko iza Amerikanaca dakle najbolje sto mogu biti je drugi najbolji znaci najuspjesniji nisu jer nisu nikad ni bili najbolji bar jednu godinu a kamoli neki duzi period. U rukometu imaju tri nacije koje su daleko od njih uspjesnije, titula na domacem terenu ne znaci nista u odredjivanju svi znaju da su Francuzi kao Olimpijski prvaci a i po svemu ostalom i dalje br.1

Ostali timski sportovi su ti nebitni jer su u ostalim nepostojeci, odbojka npr. je mnogo rasprostranjeniji sport od rukometa ali nije bitan :mrgreen:

Samo da ispravimo lazi Mandrlea, nazalost mene kao fana Nadal nije br.1 u tenisu, Vettel dominira Formulom 1 Alonso mu nije ni do koljena.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 27 jan 2013, 20:08, ukupno mijenjano 2 puta.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 27 jan 2013, 20:05

Spanjolce ne volim jer ih nije briga jel neko stranac glavno da je dobar pa igra za njih.Kosarka, rukomet, nogomet svugdje ima stranaca.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 27 jan 2013, 20:08

Manite se te suplje licemjerske spike, ko da ostale drzave nemaju strance u nacionalnim selekcijama.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 27 jan 2013, 20:12

Nail for Real je napisao/la:Manite se te suplje licemjerske spike, ko da ostale drzave nemaju strance u nacionalnim selekcijama.
Pa imaju.Ali pretezito slabije reprezentacije u nekom sportu.

Ali koji ce ku*ac njima Ibaka u kosarci..Ili Sterbik u rukometu.Imali su i Rutenku, pa su htelji i Nagya.U nogometu cini mi se Sena.

Ogavno.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 jan 2013, 20:17

nate je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Manite se te suplje licemjerske spike, ko da ostale drzave nemaju strance u nacionalnim selekcijama.

Ali koji ce ku*ac njima Ibaka u kosarci..Ili Sterbik u rukometu.Imali su i Rutenku, pa su htelji i Nagya.U nogometu cini mi se Sena.

Ogavno.
Svi to rade.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 27 jan 2013, 20:19

ripper je napisao/la: Upravo tako, juznjak

Španija najbolja u fudbalu, košarci i rukometu - cinjenice stroge...ljudi uzimaju medalje redovno (svjetska prvenstva, evropska, olimpijade) u svim sportovima, Nadal u tenisu, Alonso u formuli.....dominiraju gdje stignu, ali nekima treba crtati neke stvari izgleda :?
Nisam ni sumnjao da ces ti se naci prozvanim da branis cast Spanije na ovom forumu :mrgreen:

U fudbalu svakako jesu,ova generacija je vjerovatno i najuspjesnija koja je ikad igrala..

U kosarci ? Pa jedino da Amere posaljemo na drugi planet pa bi mozda ali samo mozda bili najbolji..

U rukometu ? Na olimpijskim igrama ispali u osmini finala,na Evropskom dosli do polufinala,zavrsili cetvrti,.Ovo prvenstvo su uzeli jer su domacini i to je cinjenica,.Domaci teren u rukometu je velika prednost,dokaz je igranje Srbije u finalu Evropskog..

A gdje su ostali timski sportovi ? Ili se ovdje racunaju samo oni u kojima je Spanija konkurentna za medalje ?

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 27 jan 2013, 20:20

BigBigBang je napisao/la:btw arapi su najsmijesniji ratnici kroz historiju a i danas se vidi.
Ovo samo može reći neko ko ne poznaje historiju i ko je neznalica
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jan 2013, 20:25

Timski sportovi su i ragbi i vaterpolo i hokej i bejzbol i odbojka u istoj mjeri u kojoj su to i nogomet, rukomet, košarka itd ;)

Sad što pojedinci ne prate nijedan drugi sport osim nogometa i ponešto rukometa nije relevantan argument ;)

Španci su trenutno u nogometu ispred ostalih, u rukometu su tek sad uzeli zlato, dok su košarci daleko ispod Amera ;)

Dakle ne mogu 2 timska sporta biti osnova da se kaže da su najuspješnija sportska nacija ;)

Pogledajmo njihov učinak u Londonu po tom pitanju i dobit će se jasan odgovor, 3 zlatne medalje u jedrenju i teakwondou, i 17 ukupno, što i nije argument koji ide u prilog tezi da su najuspješnija sportska nacija, kako god uzmete u individualnim ili timskim sportovima ;)

U Europi su u top 3 sportske nacije, ali u svijetu sigurno nisu ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jan 2013, 20:30

Svakako su veća sila od Engleske :mrgreen:

Ja znam da ferdy navija ovdje za Britance pa hoće njih nazor da ugura :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dean
Kontakt:

Post Postao/la dean » 27 jan 2013, 20:30

mislim da njih boli briga dali su ukupno najuspješniji....bitno je da dominiraju u nogometu i da su u košarci odmah iza amera(iako mislim da ih tu čeka pad,jer im se neki važni igrači opraštaju)....ovo ostalo(rukomet,tenis) je samo bonus

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 27 jan 2013, 20:35

chily-rz je napisao/la:
ripper je napisao/la: Upravo tako, juznjak

Nisam ni sumnjao da ces ti se naci prozvanim da branis cast Spanije na ovom forumu :mrgreen:

U fudbalu svakako jesu,ova generacija je vjerovatno i najuspjesnija koja je ikad igrala..

U kosarci ? Pa jedino da Amere posaljemo na drugi planet pa bi mozda ali samo mozda bili najbolji..

U rukometu ? Na olimpijskim igrama ispali u osmini finala,na Evropskom dosli do polufinala,zavrsili cetvrti,.Ovo prvenstvo su uzeli jer su domacini i to je cinjenica,.Domaci teren u rukometu je velika prednost,dokaz je igranje Srbije u finalu Evropskog..

A gdje su ostali timski sportovi ? Ili se ovdje racunaju samo oni u kojima je Spanija konkurentna za medalje ?
Pa samo sam rekao cinjenice stroge i ništa više. Šta je mogu , kad je to tako :P

Jesu li španci prvaci Svijeta u rukometu :?: jesu....eto maloprije su postali vladari Svijeta u rukometu
Jesu li prvaci Evrope u košarci i olimpijski viceprvaci :?: jesu....Gasol, Navaro i kompanija dominiraju vec duži niz godina
Jesu li prvaci i Svijeta i Evrope u fudbalu :?: jesu....najjaca fudbalska selekcija svih vremena
Jesu li godinama najbolji u tenisu (kako Nadal pojedinacno, tako i ekipno u Davisu kupu) :?: jesu....sad se Nadal ozljedio, ali on je kralj šljake i slicnih podloga :mrgreen:
Jeli Alonso u formuli glavni baja vec skoro deceniju :?: jest...gdje god dođe bori se za titule

Pa jesam li šta slagao ili izmislio :?: eto reci sam....naravno da nisam :mrgreen: :P

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 jan 2013, 20:39

nate je napisao/la:

Ogavno.

Ne znam sta je tu ogavno .Kada pises na ovaj nacin ,ispade da Spanija sili te igrace s kalasom da igraju za njih . Kada covjek zivi u nekoj zemlji neki period ,pogotovo ako je u toj zemlji od ranog djetinstva,s vremenom ce poprimiti taj mentalitet,zavolice tu zemlju i nema onda razloga da ne nastupa za istu .
Mislim da je Eric Cantona davno na upit jednog novinara za koga ce navijati na prvenstvu Evrope izjavio da ce navijati za Engleze . Svi su bili u soku ,kao a sta je s Francuskom ...On je odgovorio kao ja sam tu rođen,ali Engleska mi je sve dala i ucinila me slavnim . To je moja zemlja . Tako nesto . Uglavnom ne sjecam bas tacno izjave,ali izjavio u tom stilu nesto .
Hocu da kazem , Ibaka je rođen u Kongu, ali je odrastao u spaniji, gdje je igrao za Manresu. Spanija mu je sve dala ,i da nije bilo Spanije ko zna sta bi bilo s njim . Isto je i sa Sennom . Za brazil svakako ne bi nikada ni zaigrao ,u Spaniji tacnije Villarealu je ziva legenda,tu ce vjerovatno ostati i nakon sto zavrsi karijeru . Dakle,ako igrac zeli igrati za neku zemlju,onda tu ne vidim nikakv problem . I,Spanija je po tom pitanju mala maca kada bi je usporedili s Francuskom gdje vecina igraca ima strane korijene odnosno potice iz Africkih zemalja .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 27 jan 2013, 20:42

Ma dobro oko toga se ne slazemo, ali ok.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 jan 2013, 23:30

Rukomet do smrti je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:btw arapi su najsmijesniji ratnici kroz historiju a i danas se vidi.
Haj mi molim te dokazi tu moc Arapskih ratnika? Nadam se samo da ne racunas za arape Perzijance i Osmanlije :lol: njihova carstva i time se izbaciti iz svake konstruktivne rasprave.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 28 jan 2013, 00:45

BigBigBang je napisao/la:
Rukomet do smrti je napisao/la:
Haj mi molim te dokazi tu moc Arapskih ratnika? Nadam se samo da ne racunas za arape Perzijance i Osmanlije :lol: njihova carstva i time se izbaciti iz svake konstruktivne rasprave.
Evo ukratko, kad već spominješ Perzijance i Osmanlije.

Perzijanci su poznati kao veliki ratnici i prvo perzijsko carstvo (ahemenidsko) je bilo daleko najveće antičko carstvo i u jednom trenutku je dostiglo površinu od 10 miliona kvadratnih kilometara (500 g p.n.e.). Ovo carstvo je kasnije palo, ali su se Perzijanci poslije podigli i formirali drugo perzijsko carstvo (sasanidsko) koje je kroz vjekove vodilo ratove sa Rimskim carstvom. Ovo drugo perzijsko carstvo je bilo nešto manje od prvog, sa površinom od 7.5 mil km2 ali još uvijek drugo najveće carstvo u dotadašnjoj ljudskoj historiji.

Kada su se pojavili Arapi kao politički faktor početkom 7 vijeka, Rimsko carstvo (ili u literaturi od 19 vijeka Bizantijsko) i Perzijsko carstvo su bile 2 najveće svjetske velesile, slično kao danas Amerika i Rusija. Perzijsko carstvo je tada bilo toliko moćno da su Kina i Indija plaćale porez Perziji. Arapi su porazili obadva ova carstva, osvojivši čitavo Perzijsko carstvo i velike dijelove Bizantijskog carstva, iako su u skoro svakoj bici imali 5 do 6 puta malobrojniju vojsku. Čak su u jednoj bici vjekovni suparnici Perzijanci i Bizantijci udružili vojske protiv Arapa ali su i tu poraženi. Arapi su ubrzo osvojili teritorij od Indije i Španije (i dijelove Francuske) i stvorili do tada najveće viđeno carstvo sa površinom od 15 mil. kvadratnih kilometara.

Osmanlije su se pojavile poslije i iako su i oni imali veliko i moćno carstvo, ipak nisu dostigli po površini arapsko i perzijsko carstvo.

Eto toliko da su Arapi smiješni ratnici
Zadnja izmjena: Rukomet do smrti, dana/u 28 jan 2013, 07:06, ukupno mijenjano 2 puta.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 28 jan 2013, 01:07

da vas nema, trebalo bi vas izmislit :lol:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 jan 2013, 02:03

ripper je napisao/la: Jesu li prvaci i Svijeta i Evrope u fudbalu :?: jesu....najjaca fudbalska selekcija svih vremena
Ne znam, vecina starijih ljudi ce reci da je Mađarska iz 1954. bila jaca za svoje vrijeme. Od 1950. do 1956. 42 pobjede, 7 remija i svega jedan poraz (u 1954. protiv Njemacke) :)
No danasnja Španska fudbalska reprezentacija ce isto tako ostati u historiji kao sto su Mađari za svoje vrijeme

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 jan 2013, 02:13

Sigurno je da nisu najuspješnija sportska nacija na svijetu (to je glupost reći pored tri najveće svjetske supersile u svakom segmentu, a to su SAD, Rusija i Kina), ali u, recimo, top 10 najuspješnijih, sigurno jesu. SAD, Rusija, Kina, Njemačka, Francuska, Španija, Koreja, Brazil... šta znam, možda još Italija, Holandija... Uglavnom to je otprilike to.
Da napomenem samo, kad ste već pomenuli odbojku, da su Španci ne tako davno i u odbojci osvojili zlato na ep 2005. ili 2007. (ne sjećam se tačno kada) i to su u finalu dobili Ruse na njihovom terenu. Ali ni to zlato ne mijenja stvari.

p.s.
Pa Persijanci i Osmanlije nisu Arapi.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.