Najbolji mladi fudbaler svijeta
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Najbolji mladi fudbaler svijeta
Najbolji mladi igrač na svijetu je bez ikakve dileme Mario Goetze, dečko kome je tek 20 godina, a već je treću sezonu starter i ključni igrač jedne od najboljih svjetskih momčadi.
Lista najskupljih U21 igrača po TM - http://www.transfermarkt.de/de/default/ ... asics.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mojih top 11: Courtois - Jones, Papadopulous, Varane, Alaba - Pogba, Eriksen - Isco, Neymar, Goetze - El Shaarawy
Klupa: ter Stegen, Nastasić, Lamela, Draxler, Muniain, Veratti, De Sciglio
Lista najskupljih U21 igrača po TM - http://www.transfermarkt.de/de/default/ ... asics.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mojih top 11: Courtois - Jones, Papadopulous, Varane, Alaba - Pogba, Eriksen - Isco, Neymar, Goetze - El Shaarawy
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Slazem se za Gotzea!
Stvarno ima pregrst mladih igraca (U21) koji su vec sad nosioci igre i standardni u najboljim klubovima Evrope...
Stvarno ima pregrst mladih igraca (U21) koji su vec sad nosioci igre i standardni u najboljim klubovima Evrope...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Curtois-Jones-Varane-I.Martinez-Alaba-Pogba-Wilshire-Alcantara-Goetze-Isco-Neymar
Sub:Ter Stegen,Nastasic,El Sharaway,Shaqiri,Muniain,Moura,Lamela,Veratti
Sub:Ter Stegen,Nastasic,El Sharaway,Shaqiri,Muniain,Moura,Lamela,Veratti
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
- ASD
- Kontakt:
Bolji je Neymar.KSIVLE je napisao/la:Najbolji mladi igrač na svijetu je bez ikakve dileme Mario Goetze, dečko kome je tek 20 godina, a već je treću sezonu starter i ključni igrač jedne od najboljih svjetskih momčadi.
Nikad.Glavna razlika je sto je Neymar toliko medijski eksponiran da je to strasno i fudbalski i van fudbalski.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
kakve veze ima medijska eksponiranost sa kvalitetom?
osoba koja je previše medijski eksponirana nije nužno lošija od onoga za što je predstavljaju.
osoba koja je previše medijski eksponirana nije nužno lošija od onoga za što je predstavljaju.
Ima,zato sto mediji prave od njega zvezdu vecu nego sto jesteazTer je napisao/la:kakve veze ima medijska eksponiranost sa kvalitetom?

Brazilska liga jeste kvalitetna liga,7-8 negde po kvalitetu otprilike ali se ne igra fudbal ni izbliza kakav se igra u Evropi.Nema discipline u igri sekunde.Videli smo Neymara u jednoj jakoj utakmici gde se nalazi,onu protiv Barcelone.Cak ni Barca nije igrala u svojoj punoj snazi tu utakmicu,a Neymar se totalno izgubio na terenu.Npr.jedan Arouca koji uopste nije toliko prikazan u medijima a koji je isto sjajan igrac odigrao je tu utakmicu najbolje,ako se moze reci za nekoga da je odigrao dobro kada izgubis sa 4:0.Utakmice reprezentacije necu da uzimam u obzir,jer svakako one nisu pravi pokazatelj pravog stanja fudbalera.
po tvojoj logici je goetze bolji igrač od neymara, jer je manje medijski eksponiran. vjerovatno ne misliš baš tako, ali tako je ispalo po tvoja dva posljednja posta na ovoj temi.
da se razumijemo - i ja smatram da je neymar previše eksponiran, ali on nema utjecaj na to. šta sad njega treba mrzit, ignorisat ili omalovažavat samo zato što maloumni mediji prave od njega zvijezdu više na račun starih brazilaca koji su uspjeli, nego na račun njega samog (čudi me što još nema epiteta "novi ronaldo", "novi ronaldinjo" i slično).
iskreno, nisam ga gledao mnogo puta, ali gledao sam ga dovoljno da mogu reć da je potencijal. ne usuđujem se reć da će napravit veliku karijeru, ali prostor za to svakako ima. njegov ključni problem je njegova glava i to što je "zelen", ali to je toliko prežvakana tema da nema potrebe da je ponavljamo, vjerujem da se slažemo oko toga.
btw. utakmica protiv barselone ne može bit mjerilo:
1. to je praktički njegova prva velika utakmica, može se desit da zakaže
2. protiv barselone znaju zakazat i najveći, kamo li neymar
3. previše se od njega očekivalo tu utakmicu; bez obzira na to što je glavni igrač santosa, on nikad neće bit tip igrača koji će povuć ekipu kad je najpotrebnije
da se razumijemo - i ja smatram da je neymar previše eksponiran, ali on nema utjecaj na to. šta sad njega treba mrzit, ignorisat ili omalovažavat samo zato što maloumni mediji prave od njega zvijezdu više na račun starih brazilaca koji su uspjeli, nego na račun njega samog (čudi me što još nema epiteta "novi ronaldo", "novi ronaldinjo" i slično).
iskreno, nisam ga gledao mnogo puta, ali gledao sam ga dovoljno da mogu reć da je potencijal. ne usuđujem se reć da će napravit veliku karijeru, ali prostor za to svakako ima. njegov ključni problem je njegova glava i to što je "zelen", ali to je toliko prežvakana tema da nema potrebe da je ponavljamo, vjerujem da se slažemo oko toga.
btw. utakmica protiv barselone ne može bit mjerilo:
1. to je praktički njegova prva velika utakmica, može se desit da zakaže
2. protiv barselone znaju zakazat i najveći, kamo li neymar
3. previše se od njega očekivalo tu utakmicu; bez obzira na to što je glavni igrač santosa, on nikad neće bit tip igrača koji će povuć ekipu kad je najpotrebnije
Ne,nego vecina govori da je Neymar bolji fudbaler samo zato je za njega vecina cula iz medija,odgledala par utakmica i videla milion video klipova.Iskreno ja se ne secam kada sam nesta citao za Goetza u dnevnoj stampi,momak mirno i tiho radi i bere plodove svoga rada.Posvecen je fudbalu 100%.Sa druge strane Neymar se rodio sa velikim talentom,ha ja Brazilac je,ali i on dolazi iz siromasne porodice i sa prvim kesom nastaju problemi.Svaka njemu cast sto je kupio par stanova porodici,par auta,ali je on vreme provodio vise u diskotekama i klubovima nego kaficima.Citao sam prosle godine da je jednom Santos morao da mu da neki bonus jer je lik potrosio bukvalno sav kes.A to je nekih par miliona godisnje,ne znam tacno koliko.
Nema sumnje da u njemu cuci veliki talenat,on je za Brazilsku ligu itekako i formiran igrac,ali on nije dokazan u super-kvalitetnim evropskim uslovima gde je disciplina u igri jedno 5x veca od Brazilskog fudbala.Kada dodje u Evropu,kada odigra malo vise od upola nego sto sada igra,tada se moze pricati o Neymaru kao dokazano najboljem mladom fudbaleru sveta.
Nema sumnje da u njemu cuci veliki talenat,on je za Brazilsku ligu itekako i formiran igrac,ali on nije dokazan u super-kvalitetnim evropskim uslovima gde je disciplina u igri jedno 5x veca od Brazilskog fudbala.Kada dodje u Evropu,kada odigra malo vise od upola nego sto sada igra,tada se moze pricati o Neymaru kao dokazano najboljem mladom fudbaleru sveta.

Gotze iz kola u kolo pravi show u jednoj od najjacih liga na svijetu, pruza odlicne partije u LS...
Neymar je jos uvijek velika nepoznanica, koju tek treba da vidimo na velikoj sceni...
Neymar je jos uvijek velika nepoznanica, koju tek treba da vidimo na velikoj sceni...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
da, to je cijela filozofija ove tematike.Devil je napisao/la: Nema sumnje da u njemu cuci veliki talenat,on je za Brazilsku ligu itekako i formiran igrac,ali on nije dokazan u super-kvalitetnim evropskim uslovima gde je disciplina u igri jedno 5x veca od Brazilskog fudbala.Kada dodje u Evropu,kada odigra malo vise od upola nego sto sada igra,tada se moze pricati o Neymaru kao dokazano najboljem mladom fudbaleru sveta.

Neymar je jedna od glavnih karika reprezentacije Brazila i sa tom cinjenicom bi trebalo stati sa osporavanjem njegovih kvaliteta.
Jedna je stvar ko je najtalentovaniji a sasvim druga ko je trenutno najbolji. Moglo bi se reci da je Goetze trenutno bolji i od Isca i od Neymara zbog tri godine igranja u prvom timu Borrusie, ali Isco i Neymar posjeduju talent koji nema granice, pogotovo ovaj brazilac. E sad je druga stvar kako ce oni to iskoristiti i kako ce uticati neki drugi faktori na taj talent.
Jedna je stvar ko je najtalentovaniji a sasvim druga ko je trenutno najbolji. Moglo bi se reci da je Goetze trenutno bolji i od Isca i od Neymara zbog tri godine igranja u prvom timu Borrusie, ali Isco i Neymar posjeduju talent koji nema granice, pogotovo ovaj brazilac. E sad je druga stvar kako ce oni to iskoristiti i kako ce uticati neki drugi faktori na taj talent.
El Shaaraawy u prvoj ozbiljnoj profesionalnoj sezoni u ovakvo slabom Milanu ima 15 golova i drugi je strijelac Serije A. Mislim da nema potrebe dalje raspravljati. Fakticki debitantska ozbiljna sezona a vec djeluje kao nezaustavljiv. Dribling, udarac, mirnoca u 16 metara, a povrh svega i zatvaranje lijeve strane na kojoj igra. Svaki napad isprati beka koji ga cuva, a to ni Neymar ni jedan drugi mladi igrac odavde nabrojan nema.
- ASD
- Kontakt:
Neymar je najvazniji igrac Brazilske Reprezentacije.Devil je napisao/la:Nikad.Glavna razlika je sto je Neymar toliko medijski eksponiran da je to strasno i fudbalski i van fudbalski.
Pogledaj njihove meceve protiv Argentine koji su skoro bili, odigrao je priblizno dobro koliko i Messi.
Porediti ga sa Gotzeom koji ne oskace nimalo u Borusiji Dortmund, a kamoli u Njemackoj Repci je smijesno.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 jan 2013, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.
- ASD
- Kontakt:
Pazi, Brazilska liga jeste slabija od najjacih Svjetskih liga ali najbolji igraci u Brazilu su u rangu najboljih u najvecim Svjetskim ligama to je zato sto postoji velika razlika u kvaliteti izmedju igraca.Devil je napisao/la: Ima,zato sto mediji prave od njega zvezdu vecu nego sto jeste,a nesta nisam siguran da svi posmatraju ovde bar 1 utakmicu brazilske lige po kolu,iako bi trebalo,ide u sjajnom terminu kada se sve ostale lige zavrse(mislim na one teremine od 23:30 pa na dalje).
Brazilska liga jeste kvalitetna liga,7-8 negde po kvalitetu otprilike ali se ne igra fudbal ni izbliza kakav se igra u Evropi.Nema discipline u igri sekunde.Videli smo Neymara u jednoj jakoj utakmici gde se nalazi,onu protiv Barcelone.Cak ni Barca nije igrala u svojoj punoj snazi tu utakmicu,a Neymar se totalno izgubio na terenu.Npr.jedan Arouca koji uopste nije toliko prikazan u medijima a koji je isto sjajan igrac odigrao je tu utakmicu najbolje,ako se moze reci za nekoga da je odigrao dobro kada izgubis sa 4:0.Utakmice reprezentacije necu da uzimam u obzir,jer svakako one nisu pravi pokazatelj pravog stanja fudbalera.
Nisu bas kao Messi i Ronaldo ali zato su otprilike sigurno kao najbolji igraci Njemacke lige mozda cak i bolji.
Da je najvazniji igrac i nije.ASD je napisao/la:Neymar je najvazniji igrac Brazilske Reprezentacije.Devil je napisao/la:Nikad.Glavna razlika je sto je Neymar toliko medijski eksponiran da je to strasno i fudbalski i van fudbalski.
Pogledaj njihove meceve protiv Argentine koji su skoro bili, odigrao je priblizno dobro koliko i Messi.
Porediti ga sa Gotzeom koji ne oskace niamlo u Borusiji Dortmund, a kamoli u Njemackoj Repci je smijesno.

Da je odigrao priblizno dobro kao i Mesi takodje nije jer Messi protiv Brazila nije ni igrao u zadnje dve utakmice.

Ja iskreno ne znam sta si ti gledao,i na osnovu cega si uspeo da ga stavis u istu recenicu sa jednim od najvecih svih vremena.
U zadnje vreme ja se secam one fenomenalne utakmice letos kada se Messi popisao po Brazilcima.4:3 dobila Argentina,Messi tri komada,tada je Neymar asistirao kod Hulkovog gola,ali isto tako nije nista znacajno uradio da bi mogao doci u istu recenicu sa Leom.

- ASD
- Kontakt:
Ma bjezi.Devil je napisao/la: Da je najvazniji igrac i nije.![]()
Na tom mecu su igrali igraci vecinom iz domacih prvenstava.Devil je napisao/la: Da je odigrao priblizno dobro kao i Mesi takodje nije jer Messi protiv Brazila nije ni igrao u zadnje dve utakmice.Nadam se da si gledao te dve utakmice,jedna je bila krajem septembra,a druga sredinom novembra.U prvoj utakmici jeste Neymar odlicno odigrao dao gol,asistirao Paulinhu za gol,ali ova druga je sa njegove strane bila ispod proseka.Fred je tada preorao teren.
![]()
Smijesno je sto ih uopste spominjes.
Po tebi su asistencije i golovi jedino mjerilo?Devil je napisao/la: Ja iskreno ne znam sta si ti gledao,i na osnovu cega si uspeo da ga stavis u istu recenicu sa jednim od najvecih svih vremena.
U zadnje vreme ja se secam one fenomenalne utakmice letos kada se Messi popisao po Brazilcima.4:3 dobila Argentina,Messi tri komada,tada je Neymar asistirao kod Hulkovog gola,ali isto tako nije nista znacajno uradio da bi mogao doci u istu recenicu sa Leom.
Ti si sam napisao:
Ne nisu samo asistencije i golovi uspeh.Da je tako svi bi kupovali igrace po statistici.I sam rekoh Neymar je asistirao Hulku kod tog gola protiv Argentine ali nije to bila igra ni izbliza kakvu ti hoces da je predstavis.Ili ces opet reci da nismo gledali istu utakmicu,da ti ne mislis na tu gde je Messi dao tri komada.
Dakle mecevi su mnozina od mec.A posle njihovog meca letos bila su jos dva meca Argentina-Brazil u kojima je igrao Neymar,koje sam gledao,ne znam da li si ti.Skoro,je opet da je nazovemo vremenska odrednica.Ja nikako ne mogu reci skoro za nesta sto je bilo pocetkom juna.Jbt proslo vise od pola godine od toga,ali tebi je to i dalje skoro.Dakle logicno je da mislis na ove dve utakmice koje su bile u oktobru i novembru.Pogledaj njihove meceve protiv Argentine koji su skoro bili

Ne nisu samo asistencije i golovi uspeh.Da je tako svi bi kupovali igrace po statistici.I sam rekoh Neymar je asistirao Hulku kod tog gola protiv Argentine ali nije to bila igra ni izbliza kakvu ti hoces da je predstavis.Ili ces opet reci da nismo gledali istu utakmicu,da ti ne mislis na tu gde je Messi dao tri komada.

- ASD
- Kontakt:
Dobro, moja greska, i ti si takodje pogrijesio da je Neymar imao jednu asistenciju, a imao je dvije asistencije.Devil je napisao/la:Ti si sam napisao:Dakle mecevi su mnozina od mec.A posle njihovog meca letos bila su jos dva meca Argentina-Brazil u kojima je igrao Neymar,koje sam gledao,ne znam da li si ti.Skoro,je opet da je nazovemo vremenska odrednica.Ja nikako ne mogu reci skoro za nesta sto je bilo pocetkom juna.Jbt proslo vise od pola godine od toga,ali tebi je to i dalje skoro.Dakle logicno je da mislis na ove dve utakmice koje su bile u oktobru i novembru.Pogledaj njihove meceve protiv Argentine koji su skoro bili![]()
Jednu Romulu, a drugu Hulku.
"Skoro", nije odredjena vremenska odrednica tako da ona moze biti sedam dana, a moze i sedam mjeseci.
Kada su u pitanju Repezentacije koje igraju vrlo malo utakmica onda mozemo reci da su igrali skoro.
Neymar je imao dvije asistencije, a imao je i mali udio i kod drugog gola jer je sam prenio loptu sa protivnickog terena.
Sam si rekao da golovi i asistencije nisu jedino merilo tako da to i nije velika greska.A pregledao sam milion utakmica od tada da bi se setio svakoga detalja na toj utakmici.
Neymar jeste veliki talenat ali najbolji mladi fudbaler sveta jos uvek nije.Cak i da izuzemo Goetza za koga ja cak nisam ni rekao da je najbolji,ima jos par njih koji su za razliku od Neymara vec dokazani fudbaleri u najjacim ligama sveta.
Neymar jeste veliki talenat ali najbolji mladi fudbaler sveta jos uvek nije.Cak i da izuzemo Goetza za koga ja cak nisam ni rekao da je najbolji,ima jos par njih koji su za razliku od Neymara vec dokazani fudbaleri u najjacim ligama sveta.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.