Koje dizanje u nebo?To što se u nebo digla "ekipa sa fb" i po raznim forumima ne znači da su i igrači.Otelo je napisao/la:Ono sinoc je bilo ubijanje Hrvata u pojam.Obilo im se sve dizanje u nebo nakon Francuza u glavu.
I paf 6 golova,mogli su lako preko Slovenaca i na Dance u finalu,al oni moraju posteno
Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.
navijanje protiv susjeda nije rezervirano samo za balkance...tako je u cijelom svijetu....Titova-Juga je napisao/la:I tako moji dragi Bosanci i Hercegovci preko noći progovoriše Danski.
Balkane moj divlji...
osobno ne vidim ništa loše u tome...malo sportskog rivalstva ne škodi...jedino mi se ne sviđa kad lošiji ismijava igrače i uspjehe boljeg susjeda...tu ipak treba malo više realnosti..
što se tiče hrvatske bit će ona još dugo u vrhu,ali eto stalno nešto fali za to zlato...ove godine smo se riješili francuza, ali teško je pobjedit dva najjača protivnika zaredom....da je bilo manje ozljeda odn. više igrača u rotaciji, bilo bi bolje..ali hebiga
effe_sa je napisao/la:Kretschmar....Eto fulio si samo jedno slovo, dobar si....legenda reala je napisao/la:dubrava je napisao/la:
Može deda Kretchmar il kako se već piše. Kakav je bio samo majstor u tim frkovima.A da vidiš njegovu ženku (bivša plivačica) ložio bi se i na nju ko na Schweinijevu Sarahu....
![]()
![]()
franciska
http://sportske.jutarnji.hr/dzomba-skak ... -/1081182/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
Ta ce Hrvati, Danci im kroz noge probacivali...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Španci kao najdominantnija nacija u svakom sportu ce se poigrati sa omanjim skandinavskim protivnikom.
-
- Kontakt:
Spanci su klasicna seljacka domacinska reprezentacija poput Srbije i ostalih domacina koji su na tu foru uzeli medalju i koja onako dogura do finala jer je domacin inace ga ne bi vidjeli 100 godina. ko zna ako ih sudije budu gurale ko sto guraju domacine mozda i osvoje. Imam osjecaj da bi Bosna kad bi bila domacin imala medalju zato je po meni i malo glup ovaj sport jer domacin iako kvalitetom inferioran moze ravnopravno da se bori...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Ne brukaj se sa sudijama, barem kad se prica o rukometu....dosta je što se brukaš sa njima kad pricas o svom poluklubu
Španske lige su najjace lige u : rukometu, košarci (najjaca evropska) i fudbalu.....njihove selekcije su najjace selekcije na svijetu, izuzimajuci NBA igrace i košarku.
Apsolutna dominacija jedne nacije u svim bitnijim sportovima i domacinstva nemaju nikakve veze sa tim.
Srbi, njemci, slovenci su se ispostavili nedoraslim protivnicima prema pirinejskoj sili.
Tako ce biti i sa skandinavcima u finalu.

Španske lige su najjace lige u : rukometu, košarci (najjaca evropska) i fudbalu.....njihove selekcije su najjace selekcije na svijetu, izuzimajuci NBA igrace i košarku.
Apsolutna dominacija jedne nacije u svim bitnijim sportovima i domacinstva nemaju nikakve veze sa tim.
Srbi, njemci, slovenci su se ispostavili nedoraslim protivnicima prema pirinejskoj sili.
Kao prvo o Dancima sam već sve rekao i treba dodat da su po meni već veliki šampioni jer su najpoštenija reprezentacija, a s pravim kvalitetom. Ljudi igraju pošteno, bez teatralnosti i glume, potpuno fer, a tako jako, tako kvalitetno.
Domaćin u rukometu uvijek ima prednost, veliku, to je činjenica, o tome se dosta i ovde i prije pričalo.
Samo ne treba biti nefer, pa sada samo mislit da je biti dovoljno domaćin pa doći daleko. 2010. godine je Austrija bila domaćin , pa je tada prošla prvu grupnu fazu a onda ispala u drugoj fazi takmičenja po grupama, nije je bilo ni među prvih 5. Znači ipak mora postojati kvalitet, onda te tek i sudije mogu pogurat. Zato ne treba sad tvrdit da je onda i Srbija bez veze ušla u finale, niti da je Španija skroz nezasluženo ušla.
Činjenica je da se meni Španci ne sviđaju toliko , jer ne igraju neki atraktivan rukomet, ali ipak nisu ni bez veze u finalu. Po kvalitetu i prikazanom bi bilo fino da to Danci uzmu.
Isto tako se slažem sa @Rukomet do smrti, kada kaže da sva se priznanja moraju odati Francuzima, pa kako su oni samo vladali svjetskim rukometom, to je bilo prosto nevjerovatno. Stvarno je to jedna fantastična generacija.
Ali vidim neki prate isto tako rukomet samo zbog jedne reprezentacije i nekad pojma nemaju o nekim drugim reprezentacijama, a neki ne mogu opet u sportu da isključe neke svoje subjektivne doživljaje i emocije.
Domaćin u rukometu uvijek ima prednost, veliku, to je činjenica, o tome se dosta i ovde i prije pričalo.
Samo ne treba biti nefer, pa sada samo mislit da je biti dovoljno domaćin pa doći daleko. 2010. godine je Austrija bila domaćin , pa je tada prošla prvu grupnu fazu a onda ispala u drugoj fazi takmičenja po grupama, nije je bilo ni među prvih 5. Znači ipak mora postojati kvalitet, onda te tek i sudije mogu pogurat. Zato ne treba sad tvrdit da je onda i Srbija bez veze ušla u finale, niti da je Španija skroz nezasluženo ušla.
Činjenica je da se meni Španci ne sviđaju toliko , jer ne igraju neki atraktivan rukomet, ali ipak nisu ni bez veze u finalu. Po kvalitetu i prikazanom bi bilo fino da to Danci uzmu.
Isto tako se slažem sa @Rukomet do smrti, kada kaže da sva se priznanja moraju odati Francuzima, pa kako su oni samo vladali svjetskim rukometom, to je bilo prosto nevjerovatno. Stvarno je to jedna fantastična generacija.
Ali vidim neki prate isto tako rukomet samo zbog jedne reprezentacije i nekad pojma nemaju o nekim drugim reprezentacijama, a neki ne mogu opet u sportu da isključe neke svoje subjektivne doživljaje i emocije.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Samo što je u rukometu Bundesliga najjača. Al si ga malo pretjerao s ovom dominacijom, ispade godinama samo oni u tim sportovima dominiraju.ripper je napisao/la: Španske lige su najjace lige u : rukometu, košarci (najjaca evropska) i fudbalu.....njihove selekcije su najjace selekcije na svijetu, izuzimajuci NBA igrace i košarku.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
BigBigBang je napisao/la:Ta ce Hrvati, Danci im kroz noge probacivali...
vi sto ste punni zavisti,samo naprijed,nasladite se tudjim porazima,kad ne mozete svojim pobjedama

daj boze da uzmemo trece mejsto i momci su heroji,odigrali su posteno sportski do kraja,danska je odlicna repka,ali smo i mi vrlo lose usli u utakmicu
treci u europi,treci na olimpijskim,idemo i broncu na svjetskom uzet

Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Džaba sve kad da bi nešto osvojili moraju biti 4 puta jači, inače kao pravi bezmudasi gube sve gdje su bar malo izjednačeni...ripper je napisao/la:Ne brukaj se sa sudijama, barem kad se prica o rukometu....dosta je što se brukaš sa njima kad pricas o svom poluklubu![]()
Ali da su talentovani jesu... Ne kao mi Balkanci, ali talenat plus ulaganje i eto kvaliteta
Inače što se tiče polufinala, prvo je bilo očajno, Slovenci su kao.nešto igrali dok Sterbik nije rekao Basta
Za 23 minuta u drugom poluvremenu Slovenci su dali tri gola!!! Skandalozno!
Drugo je bilo odlično ali samo od strane Danaca... Ja sam razočaran Hrvatima, ali oduševljen Dancima...
@samoradnik je bio u pravu što je rekao da će Hrvati pasti...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
svaka čast Hrvatima na ogromnom uspjehu, ehhh, gdje je naš rukomet...
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█
- Titova-Juga
- Kontakt:
dean je napisao/la:navijanje protiv susjeda nije rezervirano samo za balkance...tako je u cijelom svijetu....Titova-Juga je napisao/la:I tako moji dragi Bosanci i Hercegovci preko noći progovoriše Danski.
Balkane moj divlji...
osobno ne vidim ništa loše u tome...malo sportskog rivalstva ne škodi...jedino mi se ne sviđa kad lošiji ismijava igrače i uspjehe boljeg susjeda...tu ipak treba malo više realnosti..
što se tiče hrvatske bit će ona još dugo u vrhu,ali eto stalno nešto fali za to zlato...ove godine smo se riješili francuza, ali teško je pobjedit dva najjača protivnika zaredom....da je bilo manje ozljeda odn. više igrača u rotaciji, bilo bi bolje..ali hebiga
Ja vidim mnogo lošeg u tome jer sam ubijeđen da 95% tog rivalstva nije na sportskoj bazi, barem ne kod nas na ovim prostorima. Ali da ne idem off topic sad, po meni je Hrvatska izgubila jer se previše istrošila protiv Francuske i nisu koristili krila dovoljno, sve je išlo silom kroz sredinu, a mora se reći da samim tim što su bili u toj utakmici spremniji i odmorniji, Danci bili i nabrijaniji.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Hrvati u rukometu su slicni Nijemcima u fudbalu pod trenerskom palicom Modnog-guru-a.Uvijek odigraju dobar turnir da bi onda u odlucujucem trenutku zakazali. Njemacka javnost vec kritikuje Modnog-guru-a i govori da je reprezentaciji usadio luzerski mentalitet i uvijek trazi alibi, a to se moze reci i za Hrvate naravno kada je rukomet u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
za njemce mozda da.... u rukometu,nisu odavno medalje uzeliamerosm je napisao/la:Hrvati u rukometu su slicni Nijemcima u fudbalu pod trenerskom palicom Modnog-guru-a.Uvijek odigraju dobar turnir da bi onda u odlucujucem trenutku zakazali. Njemacka javnost vec kritikuje Modnog-guru-a i govori da je reprezentaciji usadio luzerski mentalitet i uvijek trazi alibi, a to se moze reci i za Hrvate naravno kada je rukomet u pitanju.
a hrvatska uvijek uzima medalje na velikim prvenstvima,na ovom prvenstvu nismo imali laca,buntica,strleka i vorija zadnju tekmu..tako da je ovo ipak dobar uspjeh

samo da ohladimo glave i da dobijemo sloveniju

Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Poredio sam Njemacku reprezetaciju u FUDBALU/NOGOMETU koja je uvijek medju top 3 reprezentacije (eh druga je stvar sto na EP-u nema utakmice za trece mjesto) i hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je takodjer u top 3, ali ni jedni ni drugi u posljednje vrijeme nisu u stanju uzeti titulu.Rosas7 je napisao/la:za njemce mozda da.... u rukometu,nisu odavno medalje uzeliamerosm je napisao/la:Hrvati u rukometu su slicni Nijemcima u fudbalu pod trenerskom palicom Modnog-guru-a.Uvijek odigraju dobar turnir da bi onda u odlucujucem trenutku zakazali. Njemacka javnost vec kritikuje Modnog-guru-a i govori da je reprezentaciji usadio luzerski mentalitet i uvijek trazi alibi, a to se moze reci i za Hrvate naravno kada je rukomet u pitanju.
a hrvatska uvijek uzima medalje na velikim prvenstvima,na ovom prvenstvu nismo imali laca,buntica,strleka i vorija zadnju tekmu..tako da je ovo ipak dobar uspjeh
samo da ohladimo glave i da dobijemo sloveniju
"My Favorite Ring is Always the Next One"
a jbga sinoc je danska bila bolja,i zasluzeno proslaamerosm je napisao/la:
Poredio sam Njemacku reprezetaciju u FUDBALU/NOGOMETU koja je uvijek medju top 3 reprezentacije (eh druga je stvar sto na EP-u nema utakmice za trece mjesto) i hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je takodjer u top 3, ali ni jedni ni drugi u posljednje vrijeme nisu u stanju uzeti titulu.
svaka cast decki,mnogi od nas su bili skepticni kad je pocelo.Nadmasili su ocekivanja,mada Goluza kaze da je ocekivao vise srca protiv Danaca,ja ipak mislim da je falilo vise srca i znanja na klupi;Ponavlja se London i Srbija,dok ide i dok decki gaze onda je sve fantasticno,cim zagusti onda dolazi do izrazaja bezidejnost nase klupe koja se krije iza odlicnih igara nasih momaka,dok mogu, a sto kad je neko ozlijedjen ili emotivno prazan nakon teske i maestralne igre protiv Francuza;gdje smo onda?To je vec drugi dio price,zato nam nedostaje Balic ,da povuce desetak minuta kad je Domagoj umoran ili kad jednostavno ne ide,treba te konce povezat,ideja da nesto mogu napravit s Mandalinicem i Stepancicem ne drzi vodu,ipak je to svjetsko prvenstvo a oni su tu jos uvijek Djeca,triba jos mlijeka nasisat da to sve sjedne!Za kraj jos samo da kazem,treba osvojit broncu,bit zajedno uz decke a o strucnom stozeru neka govore strucnjaci,vrijeme je da netko napokon kaze da Goluza nije naucio nista iz suradnje sa Cervarom(ipak je on stvorio kostur ove momcadi) i da ne leti vise sa izjavama kao nakon pobjede protiv Francuza,misli da je pametniji od cijele Hrvatske javnosti i da smo mu nedorasli,sad ce opet cijeli puk biti protiv njega,neka,zasluzio je,fali mu malo SAMOKRITICNOSTI.Uvijek je netko drugi kriv! SRETNO DECKI! Uzmite bronzu,i dalje smo ponosni na vas kao i zadnjih desetak godina!
Zadnja izmjena: Rosas7, dana/u 26 jan 2013, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.
isto je i kod drugih susjeda..isto tu ima dosta politike,ratove,mržnje,istorije.....za sport se često kaže da je to rat bez pucanjaTitova-Juga je napisao/la:
Ja vidim mnogo lošeg u tome jer sam ubijeđen da 95% tog rivalstva nije na sportskoj bazi, barem ne kod nas na ovim prostorima.
težak je bio ždrijeb...realno falili su lackovic,balić i buntić za veću širinu u ekipi...oni su ipak bolji i iskusnij od ovih klinaca...balić je trebao biti pozvan kao zamjena za duleta....francuze nismo dobili zbog njegovog nepozivanja,nego zato jer su ovi konačno pali....Ali da ne idem off topic sad, po meni je Hrvatska izgubila jer se previše istrošila protiv Francuske i nisu koristili krila dovoljno, sve je išlo silom kroz sredinu, a mora se reći da samim tim što su bili u toj utakmici spremniji i odmorniji, Danci bili i nabrijaniji.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Hrvati se ispraznili protiv Francuza, toga sam se i bojao, nije bilo ni blizu tog naboja, onda kad su kod pocetnih koliko 4,5-1 uletili u trku sa Dancima nista mi nije bilo jasno, tacno gledam pa sta ovaj debil Goluza radi. Hrvatska unistena i sa 8-9 igraca u rosteru da igra protiv 12 danaca , odmornih, jos plus to im je omiljeni stil igre.
Hrvatska ocajna u odbrani krilnih igraca, ono je bio amaterski nivo, onda ta zurba ih je najvise kostala, pa bacili su 2-3 lopte u kontri samo Hansenu direktno u ruke dalje da ne idem..
pogresan pristup takticki, premorenost , i onaj sindrom "lako cemo, nakon francuza nam niko nista ne moze", u uzrokovali ubjedljiv poraz od odlicne Danske, koja me iznenandila opet strasnom odbranom na sinoc tesku Hrvatsku vanjsku liniju, ostalo je samo bilo eksploatisanje hrvatskih gresaka...golman takodjer strasan, mada se ne mogu oteti utisku da je Hrvatska usmjerila igru na tvrdi, "francuski" rukomet, pozicioni, sa napadima od po minut, bez trke da bi puno bolje prosli onakvi umorni. to je goluzina greska. Onda hrvatska najveca boljka , odbrana crte je opet dosla do izrazaja, pa pusti je.ene bekove nek zabije i 10 ako treba, nek ispuni kvotu, al zatvori zicere. protiv francuza je to proslo , 2x nije moglo.
ps sta se desilo sa Vorijem, u kaficu nije bilo tona pa nisam mogao pohvatat dosta toga.
Hrvatska ocajna u odbrani krilnih igraca, ono je bio amaterski nivo, onda ta zurba ih je najvise kostala, pa bacili su 2-3 lopte u kontri samo Hansenu direktno u ruke dalje da ne idem..
pogresan pristup takticki, premorenost , i onaj sindrom "lako cemo, nakon francuza nam niko nista ne moze", u uzrokovali ubjedljiv poraz od odlicne Danske, koja me iznenandila opet strasnom odbranom na sinoc tesku Hrvatsku vanjsku liniju, ostalo je samo bilo eksploatisanje hrvatskih gresaka...golman takodjer strasan, mada se ne mogu oteti utisku da je Hrvatska usmjerila igru na tvrdi, "francuski" rukomet, pozicioni, sa napadima od po minut, bez trke da bi puno bolje prosli onakvi umorni. to je goluzina greska. Onda hrvatska najveca boljka , odbrana crte je opet dosla do izrazaja, pa pusti je.ene bekove nek zabije i 10 ako treba, nek ispuni kvotu, al zatvori zicere. protiv francuza je to proslo , 2x nije moglo.
ps sta se desilo sa Vorijem, u kaficu nije bilo tona pa nisam mogao pohvatat dosta toga.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.