Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

GunnerS
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Post Postao/la GunnerS » 26 jan 2013, 00:27

legenda reala je napisao/la: Guners
Španiji sudije nisu namjestile ama baš ništa, prva utakmica sam malo lošijim suđenjem je ova večeras Danska-Hrvatska, gledo sam veliku većinu utakmica i suđenje je bilo jako dobro( da ne kažem vrhunsko)
Evo da ti dam protiv Hrvatske u grupi su napravili 3-4 kardinalne greške, crveni i ostala izbacivanja al eto nisu uspjeli.

Pošto favoriziraš Španiju sa tobom se ne može o tome pričati, domaćin u ovom sportu mora biti u finalu, radi love, to je jasno... evo pogledaj zadnjih 3-4 prvenstva il Svejtsko il Europsko ;) Čak je jedna Njemačka osvajala ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 26 jan 2013, 00:28

Virtu4l je napisao/la:Ja u rukometu navijam za Australiju.
Jesi proslavio pobjedu protiv Grenlanda prije deceniju hahaha
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 jan 2013, 00:29

Sportfanatik je napisao/la:
nate je napisao/la:
Sportfanatik je napisao/la:Nemoj ti goluža zvati Balića, ti si najveći stručnjak u povijesti. Baš mi je drago što su izgubili, nek sutra izgube i od Slovenije
Klosaru jedan.

Nemam ti nista drugo za reci.Necu upotrebljavat teze rijeci jer bi dobio ban.Sta se uopce javlajs ovdje.Momci ginu za nas dres, a ti tu se kurcis nesto.**** od reprezentacije sa Balicem ili bez njega.
Nek su izgubili samo radi Slavka 'Opravdanje' Goluže, čovjek je najveći stručnjak tako da nije poveo najboljeg igrača u povijesti rukometa jer je mislio da smo prejaki
Goluža je jednim (većim) dijelom kriv i zbog toga što se slična situacija ponavlja već 3 natjecanje u nizu,ali igračima treba skinut kapu.Borili su se svaku utakmicu,to se vidjelo.Još ove ozljede nas stisle...
Mišljenja sam da se uz bolju pripremu moglo dobiti Dance,ali eto šta je tu je.Igračima ama baš ništa nije za zamjeriti.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jan 2013, 00:32

GunnerS je napisao/la: Evo da ti dam protiv Hrvatske u grupi su napravili 3-4 kardinalne greške, crveni i ostala izbacivanja al eto nisu uspjeli.

Pošto favoriziraš Španiju sa tobom se ne može o tome pričati, domaćin u ovom sportu mora biti u finalu, radi love, to je jasno... evo pogledaj zadnjih 3-4 prvenstva il Svejtsko il Europsko ;) Čak je jedna Njemačka osvajala ;)
Crveni je malo za dva minuta, puno za crvenog slobodno sudijsko uvjerenje, ja ga ne bih dao ali sudije jesu, isto su Tunižani tako dobili u Londonu protiv Hrvatske ;)
Gledo sam većinu utakmica ne znam o kakvim kardinalnim greškama pričaš, gol Aginagaldea nakon što je nagazio liniju.

Ma znam ja to sve, ali kako se gurala Švedska 2001-2 nisam siguran ili Njemačka 2007 ovo sad nije nikakvo guranje, i da je bilo nekog guranja svi bi pričali o tome.
Španci su sami najzaslužniji za plasamn u finale jer su mislili na rezultata, a ne na poštenje ;)

Šta želiš reći pod tim jedna Njemačka, da su oni amateri :?: :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 26 jan 2013, 00:35

GunnerS je napisao/la: Čak je jedna Njemačka osvajala ;)
Pa Njemačka uopšte nije bila loša, iako se moram složiti da su to polufinale sa produžecima protiv Francuske dobili uz pomoć sudija jer je zadnji gol Francuske ponišen a bio je regularan. Ali Nijemci su 2004 na evropskom osvojili zlato, a 2003 svjetsko prvenstvo i 2004 olimpijske igre srebro. A 2007 nije bila daleko.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 jan 2013, 00:39

legenda reala je napisao/la:
dubrava je napisao/la:
Može deda Kretchmar il kako se već piše. Kakav je bio samo majstor u tim frkovima.
Kretschmar....Eto fulio si samo jedno slovo, dobar si.... :) A da vidiš njegovu ženku (bivša plivačica) ložio bi se i na nju ko na Schweinijevu Sarahu.... :) :)

Nego vratimo se rukometu...Danci su ko što rekoh prije susreta najvjerovatnije najbolja ekipa na ovom prvenstvu, a eto to se i potvrdilo. Ljudi brzi, pokretljivi u odbrani, čvrsti, sve tu uspiju zatvorit, golman Landin im fantastičan, u napadu brzi, pokretljivi, stalno s dobrim idejama. Na krilu Eggert odličan, ma fenomenalan, sedmerce isto ne fula, oni dalekometni šutevi i onako u zaletu s onakvim skokovima, pa kad sjevne bomba, to nijedna odbrana ne može zaustavit. Jednostavno perfektna ekipa ili skoro perfektna. A da ne govorimo koliko su smireni, strpljivi, ne srljaju. A Hansen, nije puno zabijao, ali čovjek opet oduševljava. Pa skoro u svakom napadu on ima ideju, on napravi sjajna poigravanja, a koliko je još lopti uhvatio, kakvog je posla u odbrani uradio. Kod otpadaka, Danci isto uvijek brzi i onda ga opet uvale. Stvarno teško je naći negdje neki segment gdje oni imaju slabosti.

Trebali bi Danci uzet i nadam se da neće biti nekog ciganluka pa da Španci izmajmunišu nekakvu pobjedu, posebno uz pomoć sudija. Španci ne igraju lijepo, ima tu dosta sile, ali odbrana će im se sigurno znati bolje postavit protiv Danaca. Zeznuti su i jaki Španci u odbrani.

Hrvatima čestitke, dobro je ovo prvenstvo bilo (bez obzira kako završila ova utakmica za treće mjesto). Večeras su izgubili od jače ekipe, fenomenalne ekipe, te isto tako su imali i te sve silne probleme s povredama. Večeras eto ovo s Vorijem i Vukovićem, prije još Lacković.

Kod Danaca mora se svakako i mega stručnjak Wilbek pohvalit, čovjek godinama sjajno vodi ovu reprezentaciju i čovjek je profesor za mnoge druge selektore, pa tako i za Golužu, kojem se eto i ne može previše toga zamjerit. Istina je uvijek na sredini, ima on svojih propusta i bubica, diskusija oko Balića , tamo ili vamo, ali on nije ostvario loš rezultat.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 26 jan 2013, 00:40

Samo da pozdravim strucnjake koji su pljuvali ne bih da se citiram kad sam napisao da je utakmicu izmedu Hrvatske i Francuske nije bila ni R od rukometa i da je pobijedio onaj koje manje grijesio,ali strucnjaci su pisali kako je Hrvatska demolirala Francusku a veceras smo vidjeli rukomet Danske i demoliranje Hrvatske :D :lol: :lol: :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jan 2013, 00:42

Hening Fritz-Stefan Kretschmar-Cristian Schwarzer-Florian Kerhman-Daniel Stephan-Markus Baur-Volker Zerbe velika Njemačka generacija

Predstavlja li ti ovo šta Gunere ??

Na klupi Hens,Ramota,Zeitz,Jansen,Klimovets i dr.

Na SP 2007 su malo izmjenili sastav al ovo je bio gro reprezentacije.

Oni su sad slabi zbog smjene generacije

effe imal ti gdje Gera kako sluša CS :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 26 jan 2013, 00:56

Yucca je napisao/la:Samo da pozdravim strucnjake koji su pljuvali ne bih da se citiram kad sam napisao da je utakmicu izmedu Hrvatske i Francuske nije bila ni R od rukometa i da je pobijedio onaj koje manje grijesio,ali strucnjaci su pisali kako je Hrvatska demolirala Francusku a veceras smo vidjeli rukomet Danske i demoliranje Hrvatske :D :lol: :lol: :D
nek si ti zadovoljan kad je hrvatska demolirana jel :roll:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 jan 2013, 01:39

legenda reala je napisao/la:Hening Fritz-Stefan Kretschmar-Cristian Schwarzer-Florian Kerhman-Daniel Stephan-Markus Baur-Volker Zerbe velika Njemačka generacija

samo tri velika igraca ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 jan 2013, 01:46

KK_Bosna je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Hening Fritz-Stefan Kretschmar-Cristian Schwarzer-Florian Kerhman-Daniel Stephan-Markus Baur-Volker Zerbe velika Njemačka generacija

samo tri velika igraca ;)
To ti kao ozbiljan??? :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 jan 2013, 02:09

Jeli ono sudijski par iz Islanda isti onaj što je sudio onu prekinutu tekmu iz Skenderije BiH-Mađarska? :?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 26 jan 2013, 02:31

Mancini je napisao/la:Jeli ono sudijski par iz Islanda isti onaj što je sudio onu prekinutu tekmu iz Skenderije BiH-Mađarska? :?
Da...

Leifsson/Palsson

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jan 2013, 02:32

Zasluzena pobjeda Danaca za novo finale, mada iskreno ni jedni ni drugi me nisu odusevili. Danci su imali prije posljednjih 10-tak minuta veliki broj prilika da prelome utakmicu, no svojim glupostima su Hrvate drzali u zivotu, dok komsije sa druge strane nisu znali te poklone iskoristiti i u par navrata doci samo na -2.

@ effe_sa

Kretschmar vec od 2004.godine nije u vezi sa Franziskom, ali kada se sjetim te generacije Nijemaca i izgubljenog finala u Svedskoj 2002.godine. :evil: :evil: Olsson u posljednjim trenuticima utakmice svojim golom donosi Svedskoj produzetke koji su na kraju i uzeli titulu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 26 jan 2013, 03:13

nate je napisao/la:
Yucca je napisao/la:Samo da pozdravim strucnjake koji su pljuvali ne bih da se citiram kad sam napisao da je utakmicu izmedu Hrvatske i Francuske nije bila ni R od rukometa i da je pobijedio onaj koje manje grijesio,ali strucnjaci su pisali kako je Hrvatska demolirala Francusku a veceras smo vidjeli rukomet Danske i demoliranje Hrvatske :D :lol: :lol: :D
nek si ti zadovoljan kad je hrvatska demolirana jel :roll:
Nate neki su ovdje pisali nakon pobjede Hrvatske nad Francuskom, da su ih Hrvati zgazili ponizili itd da ne upotrebljavam sad vulgarne izraze. To stvarno ne valja pisati o bilo kome da se radi. Kako ce biti ponižavanje ako nekog pobjediš 7 razlike, 10 min prije kraja bude egal, i tu razliku još povećaš kad ti protivnik više odustane?

Na nekim drugim forumima umjesto da hrvatski navijači dostojanstveno proslave pobjedu i odaju respekt velikoj francuskoj ekipi, oni su se osilili i poceli na sve strane vrijedjati i ponižavati francuske igrače i njihovu ekipu, valjda izgarajući u osveti. A bolje im je bilo da su pokazali poštovanje prema toj ogromnoj generaciji i na fin način slavili pobjedu svoje ekipe, jer je Francuska ipak po osvajanjima daleko iznad Hrvatske.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 26 jan 2013, 04:55

I tako moji dragi Bosanci i Hercegovci preko noći progovoriše Danski.

Balkane moj divlji...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jan 2013, 09:53

Ono sinoc je bilo ubijanje Hrvata u pojam.Obilo im se sve dizanje u nebo nakon Francuza u glavu.
I paf 6 golova,mogli su lako preko Slovenaca i na Dance u finalu,al oni moraju posteno
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 26 jan 2013, 10:10

Jednostavno je Hrvatska 10prekršaja u napadu i 1 kontra, Danci 1 prekršaj u napadu i 10 kontri. Nije mi jasno zašto Hrvatska uopće nije krila razigravala sjećam se možda da su dva gola sa krila dali. Danci zasluženo u finalu
Audere est Facere

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 26 jan 2013, 10:25

Kakav igrac je onaj Hansen,to je nevjerovatno.Posle Balica,najbolji razigravac kojeg sam ja gledao.Nevjerovatno je kako covjek ima osjecaj za prostor,kako vidi suigrace koji je visak na krilu.Kompletan igrac,ima jak i precizan sut,a o njegovim asistencijama nema potrebe komentarisat.
Hrvati su izgubili iz jednostavnog razloga sto nisu imali kreativnosti u napadu nikako,sve je nekako na misice islo.Kopljar nije nista vrijedno spomena uradio,a od njega sam puno ocekivao.Duvnjak,standardno nosio ekipu,ali sam nije mogao.
Uglavnom zasluzena podjeda Danske,od koje ocekujem da dobije Spanjolsku i tako osvoji po prvi put titulu najbolje reprezentacije na svijetu.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jan 2013, 11:02

Sasvim zaslužena pobjeda Danaca,tokom cijelog susreta su bili bolja ekipa,tim koji se pitao za sve. Hrvati kako sam i pretpostavljao fizički inferiorniji prije svega zbog teške utakmice sa Francuskom,ne kažem da Danci nisu istrošili sa Mađarima,al druga je to priča.. Posebno me impresionirao onaj Lauge,za Egerta,Landina i Hansena sam znao da su igračine.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.