FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 25 jan 2013, 20:09

Bice ljudi jos pojacanja. ;)

Belosevic-Todorovic
Sesar -Dzakmic
Husejinovic-Osmanagic

Tu je to negdje.Sa jos par pojacanja ,bice to lijepa ekipa. ;)

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 25 jan 2013, 20:16

Jovic kaze da se ceka jos jedan igrac i to iz inostranstva. Ako neko zna, barem mahalske price :mrgreen: , moze i na PM. :D

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 jan 2013, 20:19

Vamos je napisao/la:Jovic kaze da se ceka jos jedan igrac i to iz inostranstva. Ako neko zna, barem mahalske price :mrgreen: , moze i na PM. :D
Ma jok, nek niko ništa ne govori dok ne dođu zvanične informacije, pustite te mahalske priče...Najbolje je nek nas iznenade..pa pozitivno ili negativno..
Btw, ja nisam vjerovao da bi Hame mogao potpisati, baš sam se obradovao.

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 25 jan 2013, 20:21

Vamos je napisao/la:Jovic kaze da se ceka jos jedan igrac i to iz inostranstva. Ako neko zna, barem mahalske price :mrgreen: , moze i na PM. :D
Na OBN-u rekose da se radi o Spancu.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 25 jan 2013, 20:24

O Spancu ili igracu koji je igrao u Spaniji??
Cuj Spanac :mrgreen: ..samo da nije ko ona velika nada iz OlimpiCa :lol:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 25 jan 2013, 20:25

Dolazi Ronaldinho...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

BegBasagic

Post Postao/la BegBasagic » 25 jan 2013, 20:26

GunnerS je napisao/la:Dolazi Ronaldinho...
Ronaldinho nije Španac već Brazilac, to bi trebao znati ;) :mrgreen: :lol:
"Ma kako dobro čovjek govorio, kada previše govori, uvijek na kraju kaže neku glupost."
Alexandre Dumas

"Navijamo za Slobodu, a cekamo Želju i Velež" - Fukare

drpitar2
Kontakt:

Post Postao/la drpitar2 » 25 jan 2013, 20:36

Ovo je sve tuga i jad. Dok FKS ne zadrzi 8+ igraca u timu preko 2 godine onda ce biti nesto......

Arhitekt
Kontakt:

Post Postao/la Arhitekt » 25 jan 2013, 20:49

BegBasagic je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Dolazi Ronaldinho...
Ronaldinho nije Španac već Brazilac, to bi trebao znati ;) :mrgreen: :lol:
Ima spansko drzavljanstvo

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 25 jan 2013, 20:53

drpitar2 je napisao/la:Ovo je sve tuga i jad. Dok FKS ne zadrzi 8+ igraca u timu preko 2 godine onda ce biti nesto......
Inace mi siromasni smo u mogucnosti zadrzati igrace koliko nam je cejf. Dajte malo realnosti, nama je danas 50.000 eura kao nekon 70.000.000. Dao Bog da svake godine imamo par igraca za prodati da mozemo prezivjeti.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 25 jan 2013, 21:12

hilmo je napisao/la:
Ma jok, nek niko ništa ne govori dok ne dođu zvanične informacije, pustite te mahalske priče...Najbolje je nek nas iznenade..pa pozitivno ili negativno..
Btw, ja nisam vjerovao da bi Hame mogao potpisati, baš sam se obradovao.
Polako Hilmo samo sabura i budi mi pozdravljen
Sarajevo ljubavi moja!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 jan 2013, 21:16

moj @sekac i ja to kažem, sve će doći na svoje...samo treba vremena!
A i ne volim ove mahalske priče oko "pojačanja", kad sve bude zvanično onda pričamo ko valja a ko ne..Nismo mi trenutno u mogučnosti da dovodimo koga mi želimo nego ko je najpovoljniji. :/

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 25 jan 2013, 21:33

hilmo je napisao/la:moj @sekac i ja to kažem, sve će doći na svoje...samo treba vremena!
A i ne volim ove mahalske priče oko "pojačanja", kad sve bude zvanično onda pričamo ko valja a ko ne..Nismo mi trenutno u mogučnosti da dovodimo koga mi želimo nego ko je najpovoljniji. :/
Tako je brate ko god dođe dobro došao i ja bi volio das nam dođe >Ronaldo hahaha ali nema se dobro je ovo danas što sam gledao može se i mora bolje.Ja sam rekao da neču komentarisati prelazni rok pa tako i sad radi, vidjet če se sve samo sabur brate.
Sarajevo ljubavi moja!

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 25 jan 2013, 21:41

moze li mi netko nesto da napise o danasnjoj utakmici? :)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 jan 2013, 21:46

nkvitez je napisao/la:moze li mi netko nesto da napise o danasnjoj utakmici? :)
Losa tekma, tezak teren za igru, hladno uzasno. Mi napadali ali nista konkretno bez nekih akcija. Niste nijednom zaprijetili konkretno, ali sasvim ste stolidna ekipa, rekao bih cak bolja od par ekipa iz Premijer lige. Drugo poluvrijeme kad su kod nas igrali juniori, a vjerovatno i kod vas je bilo jos gore nego prvo jedino sto se treba spomenuti je nasa stativa i to je to.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jan 2013, 00:01

ne svidjami se ovo pojedinci vec prićaju titula zgazit cemo sve.mislim da smo doveli finih igrača al da bi igrali ozbiljno i osvajali titule ovu ekipu treba zadrzati bar tri godine.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 26 jan 2013, 00:26

Tesko cemo mi kostur zadrzati. Jednostavno, ambicije zahtijevaju mnogo vise nego sto novac dozvoljava. Zbog toga se trazi neki kompromis koji se ocituje u duzini ovih ugovora. Iz tog razloga jedina mogucnost da osvojimo titulu je ovako na ho-ruk, koliko god to glupo zvucalo.

Neki instant rezultat i solidan izlet u evropi nam moze dati solidnu finansijsku injekciju ili eventualno ako taj statut prođe. Uprava pokusava upravo na oba fronta, pa ako uspije dobro je, ostalo ce nas nakon izvjesnog vremena nazalost odvesti u prosjecnost. Tome doprinosi i status lige pri transferima igraca.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 jan 2013, 01:45

Desole je napisao/la:Tesko cemo mi kostur zadrzati. Jednostavno, ambicije zahtijevaju mnogo vise nego sto novac dozvoljava. Zbog toga se trazi neki kompromis koji se ocituje u duzini ovih ugovora. Iz tog razloga jedina mogucnost da osvojimo titulu je ovako na ho-ruk, koliko god to glupo zvucalo.

Neki instant rezultat i solidan izlet u evropi nam moze dati solidnu finansijsku injekciju ili eventualno ako taj statut prođe. Uprava pokusava upravo na oba fronta, pa ako uspije dobro je, ostalo ce nas nakon izvjesnog vremena nazalost odvesti u prosjecnost. Tome doprinosi i status lige pri transferima igraca.
Napustila su nas trojica iz prvih 11,ostalo 8...nije li to kostur ? :D Ostaje ti iz prosle polusezone kompletna odbrana, napadac,jedno krilo i jedan zadnji vezni :D To je kostur...sad sto nije bas kvalitet ..to je druga stvar :lol:

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 26 jan 2013, 02:01

Prijatelju govoris o polusezoni, a vamo se prica hladno o periodu od 3 godine. Meni realno za polusezonu izgleda poprilicno puno da 3 prvotimca odu, a da uopce ne doticemo ovih van prvih jedanaest. A hajde tek saberi koliko nas je igraca napustilo upravo u tom rasponu od 36 mjeseci?

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 jan 2013, 02:53

Desole je napisao/la:Prijatelju govoris o polusezoni, a vamo se prica hladno o periodu od 3 godine. Meni realno za polusezonu izgleda poprilicno puno da 3 prvotimca odu, a da uopce ne doticemo ovih van prvih jedanaest. A hajde tek saberi koliko nas je igraca napustilo upravo u tom rasponu od 36 mjeseci?
Dovoljno je polusezona sezona da se uigra ekipa kolko treba za titule (dobra ekipa uz dobrog trenera i finansije)

Nas trenutni sastav
----------------Dejo----------------------
Tatomirovic,Dupovac,Torlak,Zlatkovic
---------Hame---pojacanje----------
horton--------osmanagic---------todorovic
------------------hadzija-------------------

Zamisli da u ovoj ekipi svi opravdaju epitet pojacanja, tj stvori se ekipa jaka na svakoj poziciji.Hameta znamo, jos jedan vezni bude njegove kvalitete.Horton i Todorovic budu pravi igraci, dobri sa loptom,brzi,dobar ubacaj,sut,prodor.Sve sto krila trebaju imati.Osmanagic opravda ocekivanja kao play, bude pravi virtuoz na terenu.
Od izmjena Huseinbasic i Suljic budu sasvim solidni kao krila,Fare i Radovac dobiju priliku koju iskoriste maximalno, Radan fina zamjena za 2 zadnja vezna, Mijuskovic za stopere a Melunovic dostojna zamjena za Hadziju.

ZNACI DOBRA EKIPA NA 10 od 11 POZICIJA U TIMU UZ DOBRU KLUPU I ATMOSFERU TE REDOVNE ISPLATE DA IH SE ODRZI MOTIVISANIM I BORBENIM MAKSIMALNO.

Eh sad, ne ovisno o rezultatima u ovoj polusezoni na ljeto bi imao hajmo reci 15 dobrih igraca (prva 11+ u ovom slucaju Suljic,Huseinbasic,Melunovic,Radan) uz par mladih koji bi iskoristili svoju priliku.I svi oni bi bili najmanje pola godine zajedno a dobar dio prve postave (u ovom slucaju njih 6) te pokoji sa klupe cak i duze.
Eh zamisli da te u ovoj situaciju koju sam ti pokusao opisati gore na ljeto napuste 2 igraca iz prve postave te još jedan sa klupe?Znaci 3 igraca.
Mislis li da bi to bilo puno? Ja licno ne mislim jer ti ostaje 12 dobrih igraca plus pokoji mladi koji bi tokom prethodne polusezone trebali dobivati šansu i sad bili spremni za prvu jedanaestorku, ako nista dobi igraci sa klupeSve to nadogradis sa 2 dobra pojacanja i ne budes nista slabiji od prethodne polusezone iako si izgubio 2 bitna prvotimca i hajmo reci prvu izmjenu,dzokera, kako hoces.

Nas je problem sto ne mozemo stvorit kvalitetnu ekipu,kostur, a kamo li solidnu klupu.Zadnjih 10 godina nam se desava da u ekipi imamo 3 igraca koji su najbolji na svojoj poziciji u ligi a od preostalih 8 pola je za veleza,zvjezda (kolko tolko stabilne premijerligase) a pola za klubove koji se bore za opstanak.Mladi ne znaju iskoristiti priliku iako vrijede za velike talente, (valjda sto ih poslje 3 tekme popljujemo).Ne pamtim kad smo uveli nekog mladog u ekipu a da smo skoro pa odmah znali da je siguran na svojoj poziciji.Zeljo je to imao sa Zoloticem,Kvesicem,Viscom itd...
U tom slucaju kad te napuste 3 bitna igraca osjetis itekako.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave i 47 gostiju.