Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

SiamoNoi
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Post Postao/la SiamoNoi » 25 jan 2013, 13:57

nate je napisao/la:Dobro SiamoNoi nije bas marioneta kao oni u nogometu :lol:

Al barem nije pozvao Jous :D
Jasno da nije toliko,to bi bilo previše.A ja sam stvarno mislio da će Valčića zvat,to bi bila teža smijurija. :mrgreen:
Čovjek ne može u Zagrebu igrat,a ovaj ga na pripreme reprezentacije zove.

http://www.24sata.hr/fun/pripremite-se- ... ica-298975" onclick="window.open(this.href);return false;
:lol:

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 jan 2013, 14:34

http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali_spo ... 72032.html" onclick="window.open(this.href);return false;

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 25 jan 2013, 14:55

Uh konacno veceras utakmica.Danci nam iskreno "leze".U Londonu smo ih razbili, nisu imali ni kakvog plana kako bi mogli proci nasu obranu.Sada je ta obrana jos bolja i bit ce im jos teze.Hansen je odlican igrac, ali mi smo ga zaustavili.Prvo poluvrijeme cvrsta 6-0 obrana s blokovima, a drugo ide na flastera.I ko je prije par stranica rekao da Balic ne zna igrat obranu, samo pogledajte kako ju je igrao u Londonu.E da - vrhunski.

Nekako mi se Landin cini u odlicnoj formi doduse on je za mene sada najbolji svjetski vratar.Treba u utakmicu krenut isto kao i protiv Francuza - nemilosrdno i ne dopustit da Landin obrani nesto zicer pogotovo.Imaju jako dobra krila i kontru, ali opet na ovom turniru smo mi i po tome bolji.

Zanimljivo je kako malo reprezentacija pridaje vaznost blokovima - sto je jedna od glavnih karakteristika nase reprezentacije.Do utakmice sa Francuskom imali smo 47 blokova, a drugi po redu 20 manje.

Sto se tice drugog polufinala zelim puno srece Slovencima.Nijemci su pokazali da se moze samo da se nisu onako raspali.A za mene su Slovenci jos bolji.Mislim da oni to mogu.Treba srece ali Boze moj.

Eto i nadam se finalu Hrvatske i Slovenije!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2013, 15:49

effe_sa je napisao/la:Što se tiče ove diskusije oko najboljeg ili najboljih igrača, mislim da je tu Wislander i bio najveći.

Što se npr krila tiče, ja danas ne vidim ravne Džombi, Kretschmaru, Kehrmanu....Mislim na prvenstvu..

Što se prenosa tiče nabrojali ste neke kanale, a eto što se tiče naših bh kanala, FTV večeras prenosi Hrvatska-Danska, te će prenosit sutra utakmicu za treće, te u nedjelju finale. Na FTV-u prvo polufinale ide samo u snimci.

Inače danas očekujem prolaz Španaca i jako tijesnu utakmicu između Danaca i Hrvata. A imam neki osjećaj da će ovo Danci osvojit.
Vislander je bio najkompletniji.... Taj je igrao sve.... A krila pa Čupić je najbliži Milosavljeviću, Dzombi, i Krečmaru..... Abalo je druga vrsta...
Pak što se finala tiče Španci i Hrvati su tamo....Danci mi ne igraju nešto... Ubice ih hrvatska brzina i mašta.... Jedini ko bi ih mogao zeznut(Hrvatei je Landin...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 jan 2013, 16:00

Toxicity je napisao/la:
Otelo je napisao/la:A milina je bilo gledat Hrvate u sastavu:Sola-Metla-Balic-Lac-Kaleb-Dzomba-Vori niko im sem Francuza nije nista mogao
A gdje Sulić u svemu tome? On je do one ozljede bio mega igrač, šteta.
tad sam bio premlad za rukomet,nisam ga upamtio sa svojih 7 godina
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 25 jan 2013, 16:28

nate je napisao/la:Uh konacno veceras utakmica.Danci nam iskreno "leze".U Londonu smo ih razbili, nisu imali ni kakvog plana kako bi mogli proci nasu obranu.Sada je ta obrana jos bolja i bit ce im jos teze.Hansen je odlican igrac, ali mi smo ga zaustavili.Prvo poluvrijeme cvrsta 6-0 obrana s blokovima, a drugo ide na flastera.I ko je prije par stranica rekao da Balic ne zna igrat obranu, samo pogledajte kako ju je igrao u Londonu.E da - vrhunski.

Nekako mi se Landin cini u odlicnoj formi doduse on je za mene sada najbolji svjetski vratar.Treba u utakmicu krenut isto kao i protiv Francuza - nemilosrdno i ne dopustit da Landin obrani nesto zicer pogotovo.Imaju jako dobra krila i kontru, ali opet na ovom turniru smo mi i po tome bolji.

Zanimljivo je kako malo reprezentacija pridaje vaznost blokovima - sto je jedna od glavnih karakteristika nase reprezentacije.Do utakmice sa Francuskom imali smo 47 blokova, a drugi po redu 20 manje.

Sto se tice drugog polufinala zelim puno srece Slovencima.Nijemci su pokazali da se moze samo da se nisu onako raspali.A za mene su Slovenci jos bolji.Mislim da oni to mogu.Treba srece ali Boze moj.

Eto i nadam se finalu Hrvatske i Slovenije!
Mnogi mislite da ce vam biti lakse protiv danaca, brate dance duze pratim navijam uvjek za njih i vjeruj mi vise se imate bojati danaca nego francuza sviste pred utakmicu s francima bili oj tesko je skoro pa nemoguce a protiv ekipe koja je puno bolja od francuza mislite da cete lako ipak bitnije je sta misle igraci al morate bit oprezni danci su puno tezi nego sto mislite i hansen na ovom prvenstvu nije ko na proslim a opet danci su odlicni tako da je ovo ko sto sam reko prije finale prije finala dvije najjace momcadi na turniru i puno ce teza a i bolja nego ona protiv francuza.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 jan 2013, 16:32

Neka se ponovi London.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 25 jan 2013, 16:40

SiamoNoi je napisao/la:Neka se ponovi London.
+1 :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 jan 2013, 17:58

Finale prije finala,da bi se igralo finale prije finala i onda da bi se u finalu znao pobjednik,jer ko god pobjedi Špance dobiva 100%
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 25 jan 2013, 18:04

Finale će igrat Danska-Španija... Španci će rutinski odraditi posao protiv Slovenije koja će igrati bez svog najboljeg rukometaša,s druge strane Danci će vjerovatno iskoristiti donekle umor,a donekle i "pad" motiva Hrvata nakon fantastične pobjede nad galskim pjetlovima.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jan 2013, 18:11

samoradnik je napisao/la:Finale će igrat Danska-Španija... Španci će rutinski odraditi posao protiv Slovenije koja će igrati bez svog najboljeg rukometaša,s druge strane Danci će vjerovatno iskoristiti donekle umor,a donekle i "pad" motiva Hrvata nakon fantastične pobjede nad galskim pjetlovima.
Nema kod Hrvata pada motiva,plus sto Goluza jedva ceka da "zacepi" usta svima koji su govorili kontra njega.
Finale Spanija-Hrvatska uz pobjedu Spanije sa dobrim "domacinskim"sudjenjem.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 25 jan 2013, 18:33

samoradnik je napisao/la:Finale će igrat Danska-Španija... Španci će rutinski odraditi posao protiv Slovenije koja će igrati bez svog najboljeg rukometaša,s druge strane Danci će vjerovatno iskoristiti donekle umor,a donekle i "pad" motiva Hrvata nakon fantastične pobjede nad galskim pjetlovima.
cuj pad motiva :lol: :lol:

Kako nekome moze past motiv u polufinalu i nakon sto su onako razbili olimpijske pobjednike?

Hrvatska je nabrijana, momci znaju da cijela zemlja uz njih i opravdat ce to.Previse puta sam sumnjao u njih da bi to sad isto napravio.Jer nece biti lako, naprotiv.Ali Danci jesu na ovom prvenstvu bolja momcad od Francuske.Ali Hrvatskoj je bilo izrazito tesko dobiti Francuze radi svih tih godina, poraza i svega ostalog.Francuzi su bili psiholoska barijera za nase momke, a ovi Danci nisu.

Rekao bih da su donedavno Francuzi bili Hrvatima ono sto su Hrvati Dancima.Trn u oku.

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 25 jan 2013, 18:35

Moze li neko potvrditi da operateri u Sarajevu nece zamracivati HRT 2 do kraja prvenstva ?! Vidio sam da ga nisu zamracili neki dan, ali opet im nije vjerovati obzirom da necu moci stici kuci da gledam na netu, ako ga zamrace tamo gdje sam planirao da gledam.
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 25 jan 2013, 18:36

nate je napisao/la:
cuj pad motiva :lol: :lol:

Kako nekome moze past motiv u polufinalu i nakon sto su onako razbili olimpijske pobjednike?

Hrvatska je nabrijana, momci znaju da cijela zemlja uz njih i opravdat ce to.Previse puta sam sumnjao u njih da bi to sad isto napravio.Jer nece biti lako, naprotiv.Ali Danci jesu na ovom prvenstvu bolja momcad od Francuske.Ali Hrvatskoj je bilo izrazito tesko dobiti Francuze radi svih tih godina, poraza i svega ostalog.Francuzi su bili psiholoska barijera za nase momke, a ovi Danci nisu.

Rekao bih da su donedavno Francuzi bili Hrvatima ono sto su Hrvati Dancima.Trn u oku.
jeli to pad napisano pod "?
Dakle, mislim prvenstveno na neku vrstu pražnjenja,jer istini za volju Francuska je redovno uzimala Hrvatsku u tim eliminacionim fazama... Normalno je da postoji motiv jer polufinale i veliki duel sa Dancima,ali ona srčanost sigurno nije na maksimumu kako je bila protiv Francuza,dodajmo tome i donekle fizičku iscrpljenost pojedinaca... sve u svemu kažem ako budem do kladže išao igram na Dance.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 25 jan 2013, 18:37

Pad motiva u borbi za finale SP-a :? Tesko, nemoguce. Goluza je motivator, borac, takav je bio kao igrac a i vidi se da je takav trener. Nece on dopustit da se igra lezerno, borba do samog kraja pa sta bude. Na misice.

Na tragu dobrog rezultata u Londonu protiv Danaca treba gradit igru. To znaci da ih mozemo dobit (i moramo).
Jos 3 sata :roll: tko ce docekat :mrgreen: uh koja festa ce bit ako prođemo u finale 8-)
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2013, 18:46

iDon je napisao/la:Moze li neko potvrditi da operateri u Sarajevu nece zamracivati HRT 2 do kraja prvenstva ?! Vidio sam da ga nisu zamracili neki dan, ali opet im nije vjerovati obzirom da necu moci stici kuci da gledam na netu, ako ga zamrace tamo gdje sam planirao da gledam.
Ima na FTV, ali prvo polufinale Slovenija Spanija, kako vidim nije direktno, drugo jeste

@nate kako mislis Hrvati trn u oku Danske?
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 25 jan 2013, 18:51

Mozda je trn u oku prejako objasnjenje.

Evo npr. ovo u Londonu.To je bilo gazenje i oni su jako motivirani sada.Ali odbivali smo ih 2003,2004,2007,2008,2010,2012 uglavnom vecinu puta.

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 25 jan 2013, 18:56

Rukomet do smrti je napisao/la: Ima na FTV, ali prvo polufinale Slovenija Spanija, kako vidim nije direktno, drugo jeste
Hvala, nisam ni znao da ce biti na FTV. slika
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2013, 19:09

nate je napisao/la:Mozda je trn u oku prejako objasnjenje.

Evo npr. ovo u Londonu.To je bilo gazenje i oni su jako motivirani sada.Ali odbivali smo ih 2003,2004,2007,2008,2010,2012 uglavnom vecinu puta.
Ma tu je to negdje, čak na nekim prvenstvima nisu ni imali okršaja jer su obadvije te ekipe često znale da nalete na Francusku pa su ovi u većini duela pobjeđivali, npr Danska Francuska polufinale svjetsko 2009. pa finale svjetsko 2011 opet pobjeda Francuza itd. Zajebali su i Dance nekoliko puta.

A Danci i Hrvati imaju tu negdje skor, možda Danci malo ispred, ne znam sad baš svaki meč, ali npr Danci su Hrvate pobjeđivali evropsko 2004 za bronzu,pa evropsko 2006 za isto bronzu, evropsko 2008 u grupi su uzeli Hrvatsku oko 10 razlike, slično kao što je njih Hrvatska u Londonu, u finalu istog takmičenja opet pobijedili, pa svjetsko 2011 u grupi.
Mislim da će Hrvatska večeras tijesno dobiti Dansku, iako je vrlo teško polufinala prognozirat, ja sam samo prognoziro do osmine finala i otad stao :mrgreen:
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 25 jan 2013, 19:12

Rukomet do smrti je napisao/la:
iDon je napisao/la:Moze li neko potvrditi da operateri u Sarajevu nece zamracivati HRT 2 do kraja prvenstva ?! Vidio sam da ga nisu zamracili neki dan, ali opet im nije vjerovati obzirom da necu moci stici kuci da gledam na netu, ako ga zamrace tamo gdje sam planirao da gledam.
Ima na FTV, ali prvo polufinale Slovenija Spanija, kako vidim nije direktno, drugo jeste

@nate kako mislis Hrvati trn u oku Danske?
Ako bi neko mogao da stavi link HRT 2 pošto su naši biliDe isključili HRT 2 :evil:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.