nate je napisao/la:Mozda je trn u oku prejako objasnjenje.
Evo npr. ovo u Londonu.To je bilo gazenje i oni su jako motivirani sada.Ali odbivali smo ih 2003,2004,2007,2008,2010,2012 uglavnom vecinu puta.
Ma tu je to negdje, čak na nekim prvenstvima nisu ni imali okršaja jer su obadvije te ekipe često znale da nalete na Francusku pa su ovi u većini duela pobjeđivali, npr Danska Francuska polufinale svjetsko 2009. pa finale svjetsko 2011 opet pobjeda Francuza itd. Zajebali su i Dance nekoliko puta.
A Danci i Hrvati imaju tu negdje skor, možda Danci malo ispred, ne znam sad baš svaki meč, ali npr Danci su Hrvate pobjeđivali evropsko 2004 za bronzu,pa evropsko 2006 za isto bronzu, evropsko 2008 u grupi su uzeli Hrvatsku oko 10 razlike, slično kao što je njih Hrvatska u Londonu, u finalu istog takmičenja opet pobijedili, pa svjetsko 2011 u grupi.
Mislim da će Hrvatska večeras tijesno dobiti Dansku, iako je vrlo teško polufinala prognozirat, ja sam samo prognoziro do osmine finala i otad stao

"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."