Postao/la ultrasstyle_tz » 24 jan 2013, 13:39
ovako kad se malo sleglo nerviranje, da ne kazem emocije jer subjektivan sam kad je hrvatska rukomenta reprezentacija u pitanju, mogu da kazem da nikad nisam gledao losije Francuze. Bezidejno u napadu, vanjska linija koja je godinama bila najkompletnija na svijetu , i mozda najkompletnija u historiji ove igre sinoc nije uradila nista. Narcis se strasno udebljao, nema tu ni volje. Karabatic vidi se da je psiholoski drugi igrac nakon skandala ,kad ga se pritisne dolazi sav njegov papanluk do izrazaja. Acambri je morao dobit vise minuta, Barase se uklopio u sivilo, jedini Fernandez sto je odigrao nesto te Soraindo- strasan napadacki pivot.
mozda zasicenje, prije da su ih sustigle godine i losa forma, onda nedostatak brace Zil u odbrani su ucinili ovakav poraz kao neminovnost. Dinar je bio zemlja , stijena (vise ni on nije zbog godina) ali braca su na prednjem kupila dosta toga i olaksavala Dinaru posao te pravili od njeg to sto jest, sad kad nema kvalitetnog prednjeg Duvanjak, pa i jedan Bicanic, su pravili turneju kroz sredinu francuske odbrane sto se nikad do sad nije desavalo.
Karabatic moze odigrati prednjeg jako kvalitetno u odbrani ali cim ga Onesta nije stavio tu jer je to najzahtjevnija pozicija , to pokazuje nivo njegove psihicke pripreme.
onda i sudije im vise nisu dopustale napade od minut-minut i pol, nakon minut i pol ljuljanja ne znam kakva odbrana da je - pukla bi.
Hrvatska je sinoc dobila srcem i misicima vise nego extra klasom, Duvnjak je povukao strasno , ko bi pored toga ocekivao da ce Bicanic bit igrac odluke(nesto ne vjerujem da on moze jos jednu onakvu tekmu ponovit), Kopljar zakazao napadacki, ali u odbrani odlican te presjekao mozda kljucnu loptu na sredi..onda ko je mogao ocekivati da ce Musa onako odigrati odbranu, istina ispadao je x puta na crti ali je opet odigrao 150% iznad svojih realnih mogucnosti, onda Mirko je odlicno ispratio..poslozilo se dosta stvari od igraca od kojih se to nije ocekivalo.
sto se tice Danske Marko se mora ukljuciti i vjerujem da hoce jer Duvnjak nece moc sam 2x, glavno je da se dobro odmore, posebno Vori i Duvnjak, vjerujem da ova strasna odbrana moze zaustaviti i Dance, samo crtu treba cuvati, danski potencijal iz vana osim Hansena nikad nije bio nesto posebno, sve trenutni bljesak i iz jake odbrane igrati kontru i polukontru. Ne znam sta je sa Vukovica, da li direktni crveni karton znaci suspenziju u ovom formatu takmicenja?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!