Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

19TM87
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la 19TM87 » 04 nov 2009, 13:56

Sinoc gledajuci utakmicu LP sa svojom ekipom isla je i prica oko utakmica koje se blize sa portugalom...znate i sami kako to ide.. cista muska rasprava koga,sta kako, mozemo li ili ne mozemo.Dobra dva sata price je sigurno uzrokovalo preopterecenost u mojoj glavi na tu temu da sam ja sinoc sanjao obje utakmice. Kao izgubili smo u lisabonu 1-0 a ovdje dobili istim rezultatom i trebaju da se izvode penali i kao ja to ne mogu da gledam, tu se trznem iz sna i probudio sam se u mokroj vodi a ne mogu vam opisat kako mi je srce lupali, da sam se fakat prepao za sebe...Ovako nesto mi se nije desilo nikad u zivotu :? :? :?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 nov 2009, 13:57

19TM87 je napisao/la:Sinoc gledajuci utakmicu LP sa svojom ekipom isla je i prica oko utakmica koje se blize sa portugalom...znate i sami kako to ide.. cista muska rasprava koga,sta kako, mozemo li ili ne mozemo.Dobra dva sata price je sigurno uzrokovalo preopterecenost u mojoj glavi na tu temu da sam ja sinoc sanjao obje utakmice. Kao izgubili smo u lisabonu 1-0 a ovdje dobili istim rezultatom i trebaju da se izvode penali i kao ja to ne mogu da gledam, tu se trznem iz sna i probudio sam se u mokroj vodi a ne mogu vam opisat kako mi je srce lupali, da sam se fakat prepao za sebe...Ovako nesto mi se nije desilo nikad u zivotu :? :? :?
nisi jedini :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 nov 2009, 13:58

Ko je pucao prvi penal? Dzeko? :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2009, 13:59

Idemo dalje...
José Bosingwa will not be available for the Portugal game with Bosnia and Herzegovina regarding the playoff access Mundial'2010, which are played to 14 and 18 of this month.

The right-back Chelsea is in Porto to be evaluated by an expert and runs the serious risk of undergoing an operation on his meniscus in his right knee.
Carlos Queiroz was full of praise to the selection of Bosnia-Herzegovina, Portugal opponent of the playoff qualifiers for the 2010 World Cup.

"The team has a lot of versatility. Bosnia-Herzegovina is not in this position by accident, and noted the national team in the Trio program Attack of RTPN before remembering the 25 goals in qualifying and other factors, a time together can give Portugal a high degree of difficulty.

"It's a new country, there is a whole nationalism, the environment itself, the terrain, the fact that we play the second leg with snow," also stressed Carlos Queiroz, who announced that the Portuguese Football Federation refused to give 6 thousand tickets Bosnians to fans, getting to the 4 mil.

Theory

The national team recognized, in spite of all the praise to the adversary, by Portugal as the favorite. "There is a theoretical obligation on our part. We are a serious candidate to be in the World. Let's try to get a favorable outcome and comfortable for the second leg," said the coach, who refused the idea of Bosnia and Herzegovina has an unbalanced defense: "It's not that weak. The team is very exposed during qualifying and has five goals in Spain a special game, party, in which he was qualified."
The Bosnian Haris Medujanin player of Valladolid, the 1. ª Liga, is confident in eliminating the Mundial'2010 the pitch, with which he will play the access on 14 and 18. "Everybody thinks that Bosnia will lose and that Portugal is better. But that's good for us because then we will surprise them," said the midfielder in an interview published yesterday in the Spanish daily "As"

But Medunjanin is aware that the task of your selection will not be easy. When asked if he was motivated by face CristianoRonaldo, the player did not hesitate: "Yes." It recognizes that the Portuguese are favorites in the double confrontation: "We have our chances, but the truth is that Portugal has a great team."

Bosnian midfielder excelled in the last two days of the Spanish league by scoring 2 goals, both beautiful effect. Interestingly, Medujanin only had appointed 1 in Spain, where since 2008.

"The goal I scored for Espanyol (a 1-1 draw in Saturday's) was very beautiful. And the most important since I came to this country," the internationally recognized Bosnian, describing the goal: "I was well placed at the entrance area . I received the ball and glanced to see where the target was. I shot came e. ... I had a little luck, it happened to 94 minutes. "

Medujanin Haris, who was three years in the Netherlands (AZ Alkmaar and Sparta Rotterdam) joins Monday to its selection.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 04 nov 2009, 14:00

19TM87 je napisao/la:Sinoc gledajuci utakmicu LP sa svojom ekipom isla je i prica oko utakmica koje se blize sa portugalom...znate i sami kako to ide.. cista muska rasprava koga,sta kako, mozemo li ili ne mozemo.Dobra dva sata price je sigurno uzrokovalo preopterecenost u mojoj glavi na tu temu da sam ja sinoc sanjao obje utakmice. Kao izgubili smo u lisabonu 1-0 a ovdje dobili istim rezultatom i trebaju da se izvode penali i kao ja to ne mogu da gledam, tu se trznem iz sna i probudio sam se u mokroj vodi a ne mogu vam opisat kako mi je srce lupali, da sam se fakat prepao za sebe...Ovako nesto mi se nije desilo nikad u zivotu :? :? :?
Moraš stravu salit`... :!: :mrgreen:
Kahva, Kava, Kafa!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 nov 2009, 14:06

ja sam sinoc sanjao da cu sanjat Portugal-BIH...vise nista ne znam,do daljneg :mrgreen:

SMRT FASIZMU!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 nov 2009, 14:07

Virtu4l je napisao/la:Idemo dalje...
José Bosingwa will not be available for the Portugal game with Bosnia and Herzegovina regarding the playoff access Mundial'2010, which are played to 14 and 18 of this month.

The right-back Chelsea is in Porto to be evaluated by an expert and runs the serious risk of undergoing an operation on his meniscus in his right knee.
Koliko je to sigurno da Bosingwa nece igrati? To su za nas dobre vijesti, najskuplji defenzivac Portugalaca.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2009, 14:11

Ma poprilicno je sigurno. Igrao bi za Chelsea da postoje ikakve sanse. Vec su ga otpisali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 nov 2009, 14:16

U kvalifikacijama je igrao 9 od 10 utakmica, a od tih mogucih 810 minuta je igrao 765. Dobra vijest.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 04 nov 2009, 14:19

newton_heath_lyr je napisao/la:
Citizen-X je napisao/la:
Lily je napisao/la:
Nikada u zivotu nisam vidjela ovoliko smajlica u jednom postu :roll: :mrgreen:
Ironija draga, ironija :mrgreen:
Sispu ga loma Citizenu.
Ma dobro jak si na tastaturi skont'o sam

:mrgreen:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 nov 2009, 14:23

E raja nisam siguran ,taj Milenkovic je cini mi se na marakani sutirao slobodnjak kad smo igrali s SCG i sjecam se kako Sabahudin rece: " pa koji si ti sada,ko te dovede "...Sorry ako grijesim ali mislim da se o njemu radilo..No .opet kazu da je na samom izlasku na marakanu jedini imao srce i hrabrio nase momke,navodno zivi tam u Bg ...Nadajmo se da ce biti dobar i dobro pomoci,vjerujem da je Ciro ispitao kvalitet...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 nov 2009, 14:25

ahmic je napisao/la:E raja nisam siguran ,taj Milenkovic je cini mi se na marakani sutirao slobodnjak kad smo igrali s SCG i sjecam se kako Sabahudin rece: " pa koji si ti sada,ko te dovede "...Sorry ako grijesim ali mislim da se o njemu radilo..No .opet kazu da je na samom izlasku na marakanu jedini imao srce i hrabrio nase momke,navodno zivi tam u Bg ...Nadajmo se da ce biti dobar i dobro pomoci,vjerujem da je Ciro ispitao kvalitet...

Fino je on igrao trudio se ali neznam kakav je sada i dali nam ista moze pomoci..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 04 nov 2009, 14:30

Stvarno mislite da ce Nino igrati? On je tu zato jer je lider... Bez Muratovica i Milenkovica, prosjek nase repke je 26 godina, sto znaci da pola njih nemaju nikakvog iskustva.

Meni je drago sto je tu, bio je tu 2006 na Marakani...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2009, 14:33

ahmic je napisao/la:E raja nisam siguran ,taj Milenkovic je cini mi se na marakani sutirao slobodnjak kad smo igrali s SCG i sjecam se kako Sabahudin rece: " pa koji si ti sada,ko te dovede "...Sorry ako grijesim ali mislim da se o njemu radilo..No .opet kazu da je na samom izlasku na marakanu jedini imao srce i hrabrio nase momke,navodno zivi tam u Bg ...Nadajmo se da ce biti dobar i dobro pomoci,vjerujem da je Ciro ispitao kvalitet...
To je mogao biti ,,nas vajni,, Jakirevic jer Ninoslav igrao i prije a ovaj skoro debitant-ucerantt.
Samo pametan covjek nebi trebao uzimati zdravo za gotovo sto se tice Bahe.Lazov i bubator svjetski. :evil:
Iskreno receno,sumnjam da ce se Ciro ocarati sa njim.
Iako mu svaka cast za sve.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

cobratz
Kontakt:

Post Postao/la cobratz » 04 nov 2009, 14:40

Dago mi je sto se Nino vratio u repku, kad sam vidio da ga je Ciro pozvo odusevio sam se. On je bio jedan od igrača koji su bili stubovi odbrane u 2 kvalifikaciona ciklusa kada smo bili nadomak plasmana na EP i SP za vrijeme Blaža Sliškovića. Tada smo imali relativno dobru odbranu (Papac, Milenković, Spahić,...) ali napad nije bio baš efikasan (Bolić, Baljić, Barbarez su već bili u godinama) i nismo imali ubojitog napadača tipa Džeke ili Vede za efikasnu završnicu. U svakom slučaju nadam se da će Ćiro posložiti dobro ekipu i da ćemo s Božijom pomoći uz mnogo truda otići na SP. Momci sretno!

gibi72
Kontakt:

Post Postao/la gibi72 » 04 nov 2009, 14:40

Evo koga zanima nesto o njemu: http://www.ninoslavmilenkovic1789.com/

Sjecam se jednog duela na Marakani, kad mu je jedan igrač tadašnje SCG (ne mogu se sjetiti imena,inače bosanski Srbin) rekao: "**** ti srpsku majku", a Nino ga odgurnuo i isto mu nešto opsovao...
Oni koji ne umiju da vole, neka na Unu dođu - i zavoljeće
Oni koji ne umiju da pjevaju, neka na Unu dođu - i propjevaće
Oni koji ne zbore - prozboriće kraj Une
Oni koji ne čuju - pročuće kraj Une
Oni koji ne vide - progledaće kraj Une!

Ćamil Sijarić

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 04 nov 2009, 14:45

rob do bagro je napisao/la:
nisi jedini :mrgreen:
cao rajo nisam dugo na ovom furumu ali od kako sam ovde redvno citam sve vase postove prmjetijo sam da gotovo svaki 5 post ocnje sa sanjo sam utakmicu prtugal BIH pa se samo bojim od tolikog sanjana ove utakmice koja nam dolazi ne ureknete nas zmajeve

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 nov 2009, 14:47

ev jedan dio intervuja koji je vezan za Milenkovica...ovaj intervju je bio radjen u martu 13.03.2009

Neizbježna tema je i reprezentacija. Iako nam je odbrana ranjiva, Vi niste u najužim kombinacijama selektora Blaževića. Komentar?

Slažem se da je neizbježna, ali nemam šta dodati. Odabrana nogometna vrsta me ne zanima dok su ljudi poput Dominkovića i Čolakovića na funkcijama i dok je na selektorskom mjestu Ćiro Blažević. Osobe koje nisu sposobne da ugovore protivnika za prijateljski meč. Zar možemo očekivati uspjeh? Uvijek sam davao sve od sebe za nacionalnu selekciju. Tu sam doživio i igračku afirmaciju. Reprezentacija je za mene zatvorena knjiga do daljnjeg. Svoj stav neću promijeniti.

Znači li to da se ne bi odazvali ako bi stigao poziv?

Ono što kažem čvrsto stojim iza toga. Kompromisi postoje, ali ovo je prešlo sve granice kompromisa. Biti član reprezentacije je čast za svakoga, nisam ni ja iznimka, ali sa pomenutim ljudima nema pomaka.

SMRT FASIZMU!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2009, 14:48

cobratz je napisao/la:Dago mi je sto se Nino vratio u repku, kad sam vidio da ga je Ciro pozvo odusevio sam se. On je bio jedan od igrača koji su bili stubovi odbrane u 2 kvalifikaciona ciklusa kada smo bili nadomak plasmana na EP i SP za vrijeme Blaža Sliškovića. Tada smo imali relativno dobru odbranu (Papac, Milenković, Spahić,...) ali napad nije bio baš efikasan (Bolić, Baljić, Barbarez su već bili u godinama) i nismo imali ubojitog napadača tipa Džeke ili Vede za efikasnu završnicu. U svakom slučaju nadam se da će Ćiro posložiti dobro ekipu i da ćemo s Božijom pomoći uz mnogo truda otići na SP. Momci sretno!
Ma iskreno receno ni tada odbrana nije bila sjajna.
Brisel,pa Kosevo i Rumunija,BP Grcka,Madzarska i ostali giganti.
Jos da nije Barbarez igrao libera i vise bi naograsiali.
Iako zato kao sto rece nismo ni bili efikasni.Razlog golman,libero,stoperi,sredina i onda tri kilometra praznine i tek onda dolazi Bolic. :roll:
Nino moze sa starom rajom sjesti,popiti kahvu i reci koju pametnu.
U igru samo u ,,nuznom zlu,,ako nas Englez ,,osakati,,
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 nov 2009, 14:55

harishp je napisao/la:
To je mogao biti ,,nas vajni,, Jakirevic jer Ninoslav igrao i prije a ovaj skoro debitant-ucerantt.
Samo pametan covjek nebi trebao uzimati zdravo za gotovo sto se tice Bahe.Lazov i bubator svjetski. :evil:
Iskreno receno,sumnjam da ce se Ciro ocarati sa njim.
Iako mu svaka cast za sve.
E da,moguce da je Jakirevic tak,hehe..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.