Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

nate
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Post Postao/la nate » 23 jan 2013, 23:55

Ma toooooo!!

Bravo decki!Satrali smo ih,razbili u svakom pogledu!Srce je veliko i idemo po zlato!Duvnjak kralj nad kraljevima.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2013, 00:00

MaGiCa je napisao/la: Ajde, ne kaki...
Balic nije razlog zasto su Hrvati pocistili Francuze. Duvnjak i Kopljar su sada mnogo jaci igraci nego pre 12 meseci, imaju strasne krilne igrace, odbranu, cak je i Alilovic poceo da brani.
Sa druge strane, Karabatic je u padu, kao i Narcisse, mozda i Abalo...desnu bekovsku stranu nemaju, cak i Omeyer nista ne skida iz onog repertoara za koji je sposoban.
Fernandez, em desnjak, em mator, Barrachet polu igrac, krila korektna, nista vise...Jednostavno, Hrvati imaju bolje igrace u ovom momentu, iako Francuzi imaju jaca imena. Ali, ne igraju imena - vec ljudi na terenu.
Kako nije Duvnjak je dobio slobodu u igri, a on je počistio Francuze
Francuzi više nisu brzi na nogama kao prije, sporo se kreću u napadu, lopta kruži oko zone bez ideje, prije 2-3 godine bi Narcis i Karabatić ko od šale naskočili na odbranu i zabili sad to ne ide tako lahko.Pa više ne mogu ni da igraju duže od desetak minuta 5:1 ili 3:2:1 u odbrani nemaju snage, mjenjaju na 6:0 sa pokušajima nekih izlazaka, al sve to tanko.Nema više treninga kao prije, gro ekipe igra u prosječnoj ligi, jednostavno nemaju jakih protivnika, nemaju formu itd...

Najveći neprijatelj Francuskog rukometa je Montpelier i sada PSG, od kako su počeli vraćati igrače iz najjačih timova Evrope u Francusku počeo je i pad Francuskog reprezentativnog rukometa.
Jedini spas za Francuski rukomet u ovom međuvremenu je da se Nikol,Abalo i Acambry presele u neki od Evropskih giganata, dok ne nađu neku novu generaciju.Da ih zadrže u TOP 8 ako ništa, jer im se na nazire lijepa budućnost
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 24 jan 2013, 00:03

FKKrajina je napisao/la:
Jednom u deset,a? A Novi Sad 2012 ? :) Ovo je druga zaredom ;)

A London.. :roll:
15.10 - 15.06 ...

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 24 jan 2013, 00:04

šta je sad sa Vukovićem Dragom? jel može igrat protiv Danaca ili ne? mislim da je on najsretniji :lol:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 24 jan 2013, 00:05

Odmorili smo Vukovića za 1/2 finale.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 24 jan 2013, 00:06

SiamoNoi je napisao/la:Odmorili smo Vukovića za 1/2 finale.
Ne moze bolje :D

Imamo ih sada.Doslo je nase vrijeme!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2013, 00:08

Isto isključenje kao za onog Tunižanina u Londonu kad je dobio crveni protiv Hrvatske, i tad sam rekao da po meni nije crveni karton, istog sam mišljenja i sada.Prekršaj jeste opasan, ali četvrtfinale je, prvi minut utakmice :roll: :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jan 2013, 00:10

@legenda

Imao bi Duvnjak slobodu u igri i da je Balic u timu. Njemu je povecavana minutaza konstantno godinama, a Balicu smanjivana.
Poenta je sto su Goluza i njegovi sefovi poslali poruku Balicu: ne zelimo da imas veze sa nama, jer je ovo nova ekipa, a ne ona tvoja od 2003-12. A takav igrac se ne zove da sedi na klupi i igra 10 minuta po tekmi. ;)

Mnogo veci akcenat je na tome da su Francuzi groknuli i da su pevali labudovu pesmu u Londonu.

Oni padaju, Nemci i Rusi se dizu, ali cini mi se da su sada Hrvati taj team to beat i da ce izdominirati u sledecim godinama.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 24 jan 2013, 00:16

Evo kad se već ne mogu komentirati članci. Samo da pohvalim ovoga M. Mijajlović za članak o Baliću. Svaka čast Omeyeru, Karabatiću, Voriju, Hansenu i ostalima, sve su to igrači koji puno doprinose za svoju ekipu, ali nitko to nikad nije činio na onaj način kao Balić.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 24 jan 2013, 00:20

nije ni ovaj kloc kakvim ga predstavljaju novinari
slika

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 jan 2013, 00:21

Sjajna tekma i sjajna pobjeda! Posebno mi je drago jer sam bio u velikoj manjini, manjinici, ljudi koji nisu željeli poraz od Španjolaca i namještanje lakog ždrijeba, pa su sad mnogi seratori našamarani. Uživao sam na najjače. :mrgreen:

Drago mi je i što sam promašio na kladi, prvi put nakon ihihi vremena. :mrgreen:

Protiv Danske će biti zayebano, ovo je dosta umorilo glavne nositelje igre, a njima nedostaje svjetski naslov.
Hayley <3

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 24 jan 2013, 00:23

maximusdecimus je napisao/la:nije ni ovaj kloc kakvim ga predstavljaju novinari
slika
u nekim stvarima je zajebao prvenstveno u vezi balica.ivano je nasa legenda i zasluzuje nositi dres reprezentacije.

ali kao trener i ostalo je fantastican.keta je stasao u odlicnog trenera.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2013, 00:25

MaGiCa je napisao/la:@legenda

Imao bi Duvnjak slobodu u igri i da je Balic u timu. Njemu je povecavana minutaza konstantno godinama, a Balicu smanjivana.
Poenta je sto su Goluza i njegovi sefovi poslali poruku Balicu: ne zelimo da imas veze sa nama, jer je ovo nova ekipa, a ne ona tvoja od 2003-12. A takav igrac se ne zove da sedi na klupi i igra 10 minuta po tekmi. ;)
Slažem se!!
Ali od prvog dana sam podržao odluku Goluže da izostavi Ivana, znao sam da će mu se to isplatiti kad tad ;)
Mnogo veci akcenat je na tome da su Francuzi groknuli i da su pevali labudovu pesmu u Londonu.
Oni od prvenstva u Srbiji nisu stari, ni sad mi nije jasno kako su uzeli zlato u Londonu.
Ali sigurno da je njihov pad ubrzao odlazak Nikole iz Killa, on može još 4-5 vrhunskih sezona odigrati sa pravim pristupom, niko me ne može ubjediti u to da ne može ;)
Oni padaju, Nemci i Rusi se dizu, ali cini mi se da su sada Hrvati taj team to beat i da ce izdominirati u sledecim godinama.
Jako moderno igraju Njemci i Slovenci, a mlade su ekipe + još da Njemcima fale Biter,Genshaimer koji su među najboljima na svojim pozicijam bili prije povreda.Glandorf i Kaufman dobiće širinu na bekovima, biće opasni u Danskoj.
Rusi igraju isto jako dobro u svome stilu.
Švedi imaju jaku generaciju ali su izgubili taj pobjednički mentalitet, valjda se u Danskoj vrate ;)
Na svjetskim smotrama opasan bi trebao biti Tunis, odavno nisam vidio bekove sa više potencijala za njih je mačiji kašalj pogoditi sa 10-11 metara(čućeš za njih u budućnosti).A odbranu igraju vrhunski, možda i najbolje uz Hrvate trenutno i Špance ;)

A za Hrvate ne bih žurio sa konstatacijom da su tim koji će izdominirati u budućnosti, sjeti se 2003-2004 titula prvaka svijeta pa olimpijsko zlato 8-) i paf 2005 im Španci uzeše zlato,2006 Francuzi,2007 Njemci,2008 Danci, OI Francuzi 2009 opet na domaćem terenu izgubiše, pa Danci, pa Francuzi pa opet Danci pa opet Francuzi.

A i 2004 su se najavljivali kao vladari svijeta u narednih koliko godina, jer su Švedi,Švabi,Rusi bili na odlasku ;)

Čekam Euro u Danskoj, naredne godine pa da vidimo šta će biti, neću ništa da pričam

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2013, 00:28

legenda reala je napisao/la:
Kako nije Duvnjak je dobio slobodu u igri, a on je počistio Francuze
Francuzi više nisu brzi na nogama kao prije, sporo se kreću u napadu, lopta kruži oko zone bez ideje, prije 2-3 godine bi Narcis i Karabatić ko od šale naskočili na odbranu i zabili sad to ne ide tako lahko.Pa više ne mogu ni da igraju duže od desetak minuta 5:1 ili 3:2:1 u odbrani nemaju snage, mjenjaju na 6:0 sa pokušajima nekih izlazaka, al sve to tanko. Nema više treninga kao prije, gro ekipe igra u prosječnoj ligi, jednostavno nemaju jakih protivnika, nemaju formu itd...

Najveći neprijatelj Francuskog rukometa je Montpelier i sada PSG, od kako su počeli vraćati igrače iz najjačih timova Evrope u Francusku počeo je i pad Francuskog reprezentativnog rukometa.
Jedini spas za Francuski rukomet u ovom međuvremenu je da se Nikol,Abalo i Acambry presele u neki od Evropskih giganata, dok ne nađu neku novu generaciju.Da ih zadrže u TOP 8 ako ništa, jer im se na nazire lijepa budućnost
Dosta ovog što si rekao je tačno, francuska liga i jeste bila prosječna do skora, iako su sada sa tim PSG-om donijeli bruku velikih zvijezda, ali kao što kažeš neće imati toliko jakih utakmica kao što ima jedna Bundesliga. Ali opet mora postojati još neka jaka liga osim njemačke Bundeslige i španske Asobal, jer je premalo da samo postoje 2 jake nacionalne lige u svijetu rukometa. Jer uvijek je konkurencija dobra, a za državu kao što je Francuska je bitno da gradi jaku ligu.

Što se tiče njihove odbrane a i uopšte igre vidi se da nemaju više ni motiva jer su za 5 godina osvojili 5 zlata i previše se istrošili. Naravno da im fali tu igrač poput Guilla, pa možda i najbolji odbrambeni igrač godinama.

A Karabatic i Abalo imaju po 28 god a Acambray 24 mislim, vjerujem da će se snaći u nastavku karijere.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2013, 00:43

Imp je napisao/la:Evo kad se već ne mogu komentirati članci. Samo da pohvalim ovoga M. Mijajlović za članak o Baliću. Svaka čast Omeyeru, Karabatiću, Voriju, Hansenu i ostalima, sve su to igrači koji puno doprinose za svoju ekipu, ali nitko to nikad nije činio na onaj način kao Balić.
Balić je veoma pozitivan i cool lik, i sjajan je igrač bio dok je bio na vrhuncu. Ali su Talant Dušebajev i Jackson Richardson prije svega donijeli tu, možemo i reći revoluciju u rukomet, a Balić ih je poslije naslijedio
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 24 jan 2013, 00:47

evo kažu francuzi pustili namjerno da bi izbjegli dance :lol: :lol:
FORZA MARŠAL !!!

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 24 jan 2013, 00:50

hodža je napisao/la:evo kažu francuzi pustili namjerno da bi izbjegli dance :lol: :lol:
a gdje im je pečat? :D
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 jan 2013, 00:52

Čestitke Hrvatskoj na velikoj i zasluženoj pobjedi. Alilović je bio sjajan pa čak je donekle i bacio u sjenu Omeyera (koji ipak na ovom turniru nije dostigao svoja top izdanja), a taj Duvnjak je fenomenalan i sjajan, čak mi se najviše dopao na ovom prvenstvu, napravio je zaista dodatne korake naprijed i sad je baš igračina.

Zanimljivo samo kako su Francuzi zagrijali i digli Alilovića....Naime Abalo je stalno pucao u istu stranu i nekako u toj realizaciji bio naivan, a vidjelo se poslije da se on bolje može savladat kada mu se gađa bliži ugao, jer uvijek u suprotnu stranu napravi korak više, ostavi prostora. Karabatić i Narcisse toliko dugo trebali za prvi gol, čak skoro do polovice drugog poluvremena, pa onda i ne čudi što su Francuzi ovako prošli. Ali svakako treba reči da je ova generacija Francuza bila toliko dominantna proteklih godina, toliko je toga osvojila da to skoro niko prije na taj način nije vladao rukometom. I naravno sad da su donekle izlapili, ali eto pravit će se rekonstrukica tima, a par igrača može dati još dosta toga. Renoviranje tima je ipak potrebno.Nikolu je dosta toga pogodilo u zadnje vrijeme, a donekle je izmoren svim tim uspjesima, pa i nije dostigao to top izdanje.

Njemačka je danas imala faktički u jednom trenutku Špance u šaci, a onda ih je digla sama, presudni momenat su dvije fule Groetzkog, kada se u bitnim trenucima drugog poluvremena moglo i odlijepit, kod vodstva od jedan razlike. Španci igraju rukomet na silu , bez neke ljepote i zato ne bi volio da osvoje. Nijemci se opet vraćaju lagano u svjetski vrh, govorio sam od početka, da tu mogu do 8 najboljih, da mogu možda i dalje, ali ovako neka utakmica se mogla očekivat, posebno protiv Španaca, koje je opet malo uhvatila i padavica (svojstveno za njih u svim sportovima). Bilo je tu kod par situacija glumatanja, imale su sudije i grešaka, ali nisu nešto značajno utjecali na konačan ishod. Heuberger će u narednim godinama vjerovatno uzet medalje, po neku titulu s ovom ekipom, dobar posao radi.

Mislim jedno 90 % da će Španci sad proći Slovence i biti u finalu. Drugi par je paklen, ja nekako čak smatram da su Danci najjača ekipa na turniru. Ali ovaj duel njih i Hrvata će biti paklen i onda vrlo moguće da jedna od te dvije ekipe podigne titulu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 jan 2013, 01:05

Sve i da ne uzmemo prvenstvo sada na kraju, ja sam zadovoljan. Al uzimamo. 8-) Ne igra nitko obranu na ovom nivou u ovom momentu.
...Život za Široki...

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2013, 01:05

@effe dobro je vidjeti da se Njemačka podiže, jer oni kao nacija imaju velike zasluge za razvoj rukometa, moguće i najveće. Vjerujem da će njihov tim uzeti neku medalju na narednim takmičenjima.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.