Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 140

mambabalkan
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la mambabalkan » 22 jan 2013, 01:36

QUARESMA 18<<< je napisao/la:to ima i kod mene kod Tiguana, a posebno mi se svidja kad ulazim u krivinu, pa mi se svijetla sa strane pale da jos osvijetle, pravo dobra stvar, to sigurno ima i kod tebe na tvom :)

a posebno po noci vidjeti svijetla, tacno ti namami kez od od obraza do obraza :)

i da li ti imas problema sa onim senzorom, ako mozemo nazvati problemom
kad upalim auto, on pokazuje da ispred ima nesto, ne tako blizu ali da ima, ali kad krene auto onda to nestane
to me pomalo nervira

isto da mi je kako iskljuciti onaj zvuk kad se ne svezem, pa stalo mi zvoni, a neda mi se stalno vezati, jer ne vozim dugo
Moj nema taj senzor. Ja mislim da se ti senzori ugradjuju djipove i takva vozila vise nego nesto kao CC. A sto se tice onog zvuka za vezanje ja kontam da sva novija auta to sad imaju.

Jedno pitanje. Dali postoji TDI verzija CC u Evropi. Ovamo je samo 2.0T i VR6.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 jan 2013, 09:34

Naravno da postoji, iskljucivo se to i kupuje. Nije problem kupiti 2,0 T, no, mozes zaboraviti da ces ga ikome unutar drzave kasnije tek tako prodati.
...Život za Široki...

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 22 jan 2013, 16:42

ŠB_Fidelis je napisao/la:Naravno da postoji, iskljucivo se to i kupuje. Nije problem kupiti 2,0 T, no, mozes zaboraviti da ces ga ikome unutar drzave kasnije tek tako prodati.
Jeli to iskljucivo radi potrosnje ili neki drugi razlog sto su dizelasi toliko popularni.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 jan 2013, 22:12

Najvise zbog potrosnje te jeftinijeg odrzavanja, izdrzljivosti, al jednostavno je i postao standard i ''javno mnijenje'' da na ovim prostorima prevladava dizelski motor tako da rijetko tko i uzima ista osim toga.
Zaista ces tesko nekome kasnije ''uvaliti'' iole jaceg benzinca, a i LPG opcije su u BiH vrlo ogranicene.
...Život za Široki...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 23 jan 2013, 12:54

Ja svog jucer stavio na pik.Sad pretrazit uzduz i poprijeko mobile.de ...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jan 2013, 15:01

I po mogucnosti kupiti nesto sto nije VW. :)
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jan 2013, 15:05

hoce neko mog forda, 650 KM :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 jan 2013, 15:12

ŠB_Fidelis je napisao/la:I po mogucnosti kupiti nesto sto nije VW. :)
zbog cega,

ja bas volim VW :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jan 2013, 15:23

A niisam fan. Nikako. Jebga. Dosta mi VW za citav zivot. :)
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jan 2013, 15:34

ŠB sta mi preporucujes za milju eura da uzmem vani? :D

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jan 2013, 15:39

A neemas bas nekog izbora za taj novac da je EURO3. :)
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jan 2013, 15:45

pa ne znam bas, ima ih dosta sa Euro3 do milju eura.

http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... lass=EURO3" onclick="window.open(this.href);return false;

problem je sto su vecinom japanska auta koliko se meni cini. Uvijek su mi se svidjala jer vjerujem u japansku tehnologiju i kvalitetu, ali iskreno nikad nisam imao priliku da vozam istog

npr. ovaj galant mi je prava perverzija, samo ne ovako grdan :lol:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mi ... LSO_EXPORT" onclick="window.open(this.href);return false;

ili ovakav clio

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/re ... LSO_EXPORT" onclick="window.open(this.href);return false;

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jan 2013, 16:01

Pa, po meni to i niije neki izbor, odnosno ne vidim po cemu se isplati. :) Skupi jos 1000 pa onda gledaj.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jan 2013, 16:04

pa dobro, clio nije ni los ;) 5.5 trosi gradske, 82 konja. Svakako ga nemas gdje gazit po Sarajevu. Na svakih 1000 m drot i kamera :lol: Ma to ce stari uzimat vani, pa ne znam da li bi ovako neku varijantu do milje i da mi izvali par stotina ojra da imam za kafe :P Ili nesto jace i da nemam ni za kifle kasnije :lol: Ja gledam da mi auto sto manje trosi i da su mu jeftini dijelovi :lol: A da nije sad neki penzioner :D

A ovi japanci, slabo sta znam o njima samo sam cuo od tipova koji ih vozaju da su prezadovoljni :?

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jan 2013, 16:08

Logicniji bi bio onda Clio, za ove nase uvjete, dijelovi, potrosnja, odrzavanje, cudesa...
Ja bi od Japanaca uzeo Lexus i Hondu. :)
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jan 2013, 16:22

kad uzimas lexus onda mozes i toyotu :P Honda je malo vise momacka i za tuniranje. Sto bjezis od nissana i mitshubishia? Dobra su to auta :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jan 2013, 16:30

Ne mogu. :P Nista Toyota kao takva - Toyota kao Lexus.

Honda Civic Type-R je jedno 5 puta bolje auto od bilo kojeg Golfa istovjetnog godista, plus unutrasnjost i vanjstina svjetlosnim godinama ispred, samo sto domaci ''lapani'' i dalje uzimaju to VW smece prije Civica.

Nissan bi uzeo GT-R. Da imam para za njega.

Mitsubishi sam vozio Lancer Evo IX, strasno auto.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jan 2013, 16:41

GT-R mi je jos uvijek san. Prvo super auto koje se proizvodi na traci 8-) Dovoljno govori o japanskoj tehnologiji. Oni su milion godina ispred USA i europe. Njihova kontrola kvaliteta je najbolja na svijetu :) I ja bih prije Civic Type-R nego golfa, to definitivno. Lexus je isto strasno auto.

Kakve ti to imas prijatelje ŠB :P

Jos u zadnje vrijeme sto me fascinira je KIA. Koliki su napravili pomak pa to je za popizdit :o Vozio sam novog Sportage-a :shock: Kako malo trosi i kako je udoban. Kapa do poda za nove KIA-e. Ceed je isto urnebes covjece :shock:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jan 2013, 18:26

A raadim oko toga trenutacno, pa su mi ''svi'' ti modeli dostupni hehe.

Kvalitetna su Japanska vozila, cisto dizajn treba uklopiti kako valja da prodje na ovdasnjem trzistu i ne uzeti nesto najjeftinije, da kazem.
Steta je za taj Civic Type R npr., sto ovdje ne uziva veci status, cak ih u Hrvatskoj ima nemjerljivo vise, medjutim ovdje je apsolutni gubitnik bitke, iako mu je nabavna cijena kao Golf.

slika

I dalje bih uzeo njemacku premium marku kad god biram auto, ali kad usporedis razna japanska vozila sa francuskim i drugim proizvodjacima, tu nema nikakve usporedbe.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jan 2013, 18:56

ma Honda je zvijer ;)

bavis se tim. Ima li dole koji stranac da mu ja nekako otkucam saobracajnu :mrgreen:

salim se, nego sad sam se necega sjetio:

http://www" onclick="window.open(this.href);return false;. klix . ba/vijesti/crna-hronika/pogledajte-zaplijenjene-skupocjene-automobile/110316065#1

90% VW 9.9% Audi, 0.1% Skoda :lol: :lol: :lol:

I jedan komentar s kojim se slazem 100%

imal koje auto da nije VAG osim ova 2 bmwa. Ja vozim italijansko auto (rijetko na nasim cestama, ne govori mi se koje) i iskreno nemam ni alarm ni zeder a ni para za kasko, a nikad nisam ni pomislio gdje cu parkirati ili da ce ga neko ukrasti. TO je vas problem sto vozite samo golfove, i onda jos neko kaze golf jeftin. A japanska auta su toliko pouzdana i ne kradu se, al ne mozes ti seljaku dokazati....ima on ZEDER

Fakat ni ne mislim uzeti VW za sljedece auto jer se kradu nenormalno :roll:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 17 gostiju.