Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
Evo, ja ću ti reći, ne u konkretnom slučaju jer nemam pojma što se dogodilo, nego u zadnjih 15 godina što se događa u našem nogometu. Pritom mislim i na Srbiju i na Hrvatsku podjednako.Devil je napisao/la:Navedi razloge zbog kojih Srbija treba da dobije ovoliko kaznu.SultanSulejman je napisao/la:Bez ikakvih provokacija ili sl.tome,moram reći konačno da se Srbija kazni,počevši od prije pa sve do ovoga sa Englezima..ali opet vidjeće se do kraja ovog mj.Devil je napisao/la:Pa da zamisli kakav bi to svet bio da su svi normalni.Mora biti i nekih budala ala Platini,Blater,Leuba i ostali.
Mada s obzirom da ne znas ni sam sta se desavalo na utakmici,tesko da ce biti neki racionalni razlozi.
To ostavimo na stranu,mogli bi o tome diskutovati,ALI nema osnova da se Srbija uopste kazni iole ostrije radi onoga sto se desilo u Krusevcu,o tome pricaom.dubrava je napisao/la:Evo, ja ću ti reći, ne u konkretnom slučaju jer nemam pojma što se dogodilo, nego u zadnjih 15 godina što se događa u našem nogometu. Pritom mislim i na Srbiju i na Hrvatsku podjednako.Devil je napisao/la:Navedi razloge zbog kojih Srbija treba da dobije ovoliko kaznu.SultanSulejman je napisao/la:
Bez ikakvih provokacija ili sl.tome,moram reći konačno da se Srbija kazni,počevši od prije pa sve do ovoga sa Englezima..ali opet vidjeće se do kraja ovog mj.
Mada s obzirom da ne znas ni sam sta se desavalo na utakmici,tesko da ce biti neki racionalni razlozi.
Dakle, Hrvatsku i Srbiju (njihove nogometne saveze) bi trebalo suspendirati na višegodišnje izbivanje iz svih mogućih natjecanja i kvalifikacija jer:
- nogometne saveze vode kriminalci, lopovi, narcisoidni i paranoični manijakalni tipovi
- je mafija sastavni dio saveza i klubova i leglo pranja novca preko istih
- su prvenstva neregularna i namještena
- su huliganizam, neredi, rasni i nacionalistički ispadi sastavni dio kulture na tribinama i oko njih (uključujući i sportske djelatnike klubova)
- pravila nisu Zakon nego iznimke
- se politika upleće u sport i svojom nevidljivom rukom kreira događaje na nogometnoj sceni
- se nogomet pretvorio u očajnu i gnusnu močvaru spletkarenja i korupcije na svim razinama.
Naš nogomet je na najnižim mogućim granama otkako je lopta došla na ove prostore. Nogomet kojeg je potrebno amaterizirati i prepustiti da ga vode oni kojima je usitinu stalo do toga sporta.
Jer živimo u zabludama i iluziji.
Ne zanima me ni kako se vara i laže ni kakve probleme imaju sa huliganizmom u Njemačkoj, Nizozemskoj i Engleskoj jer to nije moje dvorište.
I zato nas UEFA treba izbaciti. Izbacite nas i bit će nam dobro na Zemlji ( i vama i nama). Rekoše jednom davno u Bibliji.
dubrava je napisao/la:
Evo, ja ću ti reći, ne u konkretnom slučaju jer nemam pojma što se dogodilo, nego u zadnjih 15 godina što se događa u našem nogometu. Pritom mislim i na Srbiju i na Hrvatsku podjednako.
Dakle, Hrvatsku i Srbiju (njihove nogometne saveze) bi trebalo suspendirati na višegodišnje izbivanje iz svih mogućih natjecanja i kvalifikacija jer:
- nogometne saveze vode kriminalci, lopovi, narcisoidni i paranoični manijakalni tipovi
- je mafija sastavni dio saveza i klubova i leglo pranja novca preko istih
- su prvenstva neregularna i namještena
- su huliganizam, neredi, rasni i nacionalistički ispadi sastavni dio kulture na tribinama i oko njih (uključujući i sportske djelatnike klubova)
- pravila nisu Zakon nego iznimke
- se politika upleće u sport i svojom nevidljivom rukom kreira događaje na nogometnoj sceni
- se nogomet pretvorio u očajnu i gnusnu močvaru spletkarenja i korupcije na svim razinama.
Naš nogomet je na najnižim mogućim granama otkako je lopta došla na ove prostore. Nogomet kojeg je potrebno amaterizirati i prepustiti da ga vode oni kojima je usitinu stalo do toga sporta.
Jer živimo u zabludama i iluziji.
Ne zanima me ni kako se vara i laže ni kakve probleme imaju sa huliganizmom u Njemačkoj, Nizozemskoj i Engleskoj jer to nije moje dvorište.
I zato nas UEFA treba izbaciti. Izbacite nas i bit će nam dobro na Zemlji ( i vama i nama). Rekoše jednom davno u Bibliji.
Red je bio da se i ovo pomene..Pre važnog duela protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Mundijal naredne godine, najbolji fudbaleri Srbije odigraće prijateljski meč sa nacionalnim timom Kipra.
Na spisku selektora Siniše Mihajlovića prvi put se našao štoper Vojvodine Branislav Trajković.
Kontinuitet odličnih igara u jesenjem delu prvenstva bio je dovoljan da 23-godišnji Trajković zasluži selektorov poziv. Iako iznenađen, priznaje da je potajno priželjkivao da se njegovo ime nađe bar na širem spisku reprezentativaca.
"Poziv selektora Mihajlovića vrhunac je moje dosadašnje karijere, ništa lepše nije moglo da mi se desi."
"Ovo je nešto o čemu sanja i za šta radi svaki fudbaler. Svestan sam kakva mi se čast ukazala i daću sve od sebe da ispunim sve što se od mene traži. Pored toga, nadam se da ću još više napredovati radeći sa Sinišom Mihajlovićem.", rekao je Trajković.
Sjajni fudbaler trenutno se nalazi na prekretnici u karijeri, jer razmišlja da li da sa kapitenskom trakom povede Vojvodinu u osvajanje domaćeg kupa ili da prihvati jednu od bogatih ponuda italijanskih i turskih klubova.
"Za sada sam u Vojvodini i očekujem da će se uskoro sve rešiti."
"U Novom Sadu sam već tri godine, pre toga sam bio pet godina u Kuli, mislim da je vreme da napravim sledeći korak, što za svakog sportistu predstavlja odlazak u inostranstvo i realno je da to bude u ovom prelaznom roku.", ističe Trajković, koji je u jesenjem delu prvenstva bio najstandardniji prvotimac Vojvodine.
Reprezentacija Srbije gostovaće selekciji Kipra 6. februara u Nikoziji.
Devil je napisao/la:'ladno ce budala da pozove Branislava Trajkovica u reprezentaciju sada.
da samo što prethodno moraju izbaciti iz takmičenja i reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske,jer su navijači tih reprezentacija prethodno pravili incidente i nerede,kako na domaćim,tako i na gostujućim utakmicama.Saurman je napisao/la:Uefa treba napraviti primjer na Srbiji što se tiče ovi huliganskih ispada a novčana kazna nije riješenje nego izbacivanje iz svih takmičenja bar 5 godina.Ni Hrvatska nije puno bolja po tom pitanju samo zasad se provlače uz minorne kazne ne znam samo koliko će to Uefa trpiti.
Koliko si realan govori i činjenica da si reprezentaciju BiH stavio u isti koš sa Srbijom i Hrvatskom po pitanju nereda i rasističkih navijanja.Da ne govorim kakve su probleme pravili navijači Zvezde,Partizana,Dinama i Hajduka.samoradnik je napisao/la:da samo što prethodno moraju izbaciti iz takmičenja i reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske,jer su navijači tih reprezentacija prethodno pravili incidente i nerede,kako na domaćim,tako i na gostujućim utakmicama.Saurman je napisao/la:Uefa treba napraviti primjer na Srbiji što se tiče ovi huliganskih ispada a novčana kazna nije riješenje nego izbacivanje iz svih takmičenja bar 5 godina.Ni Hrvatska nije puno bolja po tom pitanju samo zasad se provlače uz minorne kazne ne znam samo koliko će to Uefa trpiti.
Ajde jednom nek neko bude objektivan i realan,najlakše u tuđem dvorištu izigravati sudiju i moralistu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.