FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 jan 2013, 20:44

effe_sa je napisao/la:Dal se ja varam ili bi ti stvarno više volio da je npr. Klopp postao naš novi trener od naredne sezone umjesto Pepa?? :) I nekako mi ga puno guraš poslije prema ManU-u.....Neka ga kod nas dugo, ako bude imao uspjeha. Ne bi loše bilo da ovim počne era jednog trenera koja će duže trajat, bar onoliko koliko je bila Hitzfeldova.
Pa čuj, teško pitanje :? ali odgovor sam već dao kad sam glasovao za Guardiolu :D. Pa nisam li rekao u postu da bih želio da Guardiola ostane i 10 godina? Dakle, nema tu dileme. Guardiola je trenutno svjetski vrh i za našu igru točno to što nam i treba i da izvuče dodatnih 15-20% iz ove ekipe.

No ja samo imam taj osjećaj da će Pep preći u Manchester United i to je to, ništa više. A i po meni je to dosta realna opcija. Osim ako u Bayernu ne osvoji Ligu Prvaka onda je moguće da produžuje ugovor po godinu dana.

Znači još jednom: volio bih da se Guardiola zadrži što duže na klupi Bayerna jer je stvarno vrhunski stručnjak.

A s druge strane, samo sam pohvalio Kloppa i rekao da bih ga volio vidjeti u Bayernu poslije Guardiole.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jan 2013, 21:15

secer je napisao/la:qrac bi on uzimao bayern da nije metiljavog jupa. jup i njegova invalidska taktika + ´da Bog sacuva fudbal´ = 2 titule za borusiju.
Pobogu :mrgreen: , GLAVONJA je izgubio jednu titulu i DVA puta zijanio od Kloppa u hendikepu. :!:

Jupp je izgubio dvije veoma tijesne i poprilicno izjednacene tekme od jos boljeg Dortmunda + blamaza u kupu.

Holadnski probisvjet je u stilu Klinsija gurnuo Bayu u ambis zvani EL i da ga na vakat Svinjoglavi nije napenalio, qurac bi ti Bayo prangijo CL lani.

Ternutni roster Bayerna, bez obizra ko ga vodio, nije u stanju nadigrati Dortmund, iz razloga sto ima prespor vezni red.

PS: Protiv koga je to Jupp imao "invaldisku taktiku" u CL? :?
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jan 2013, 21:21

secer je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Nemoj se uvrijediti, ali imaš ti što šta od mene za naučiti
moze bit. :) pazi, kad kazem da si lud i glup, ne mislim na one klasicne mentole koji ne mogu zavrsiti 2 razreda.
kad kazem glup, najprije pomislim na one zaludjene, vatrene navijace, sto ti ustvari i jesi.
za tebe je gomo sveta krava koju ne smijemo dirati. :)
Na gut, sad si se povukao kada si uvidio da Anto nije takav gad kakvim ga ti zamišljaš. :lol:
secer je napisao/la:
zato je najprece da na svaki tvoj post odgovorim sa ´ofskroz anto, u pravu si´, a tak ce i da bude.
No, njet und nein. :D Onda ne bi bilo ovakvih rasprava od kojih forum živi.
Nastavite drugovi, ali nemoj da ja ulijećem i kažem brek. :)

Što se tiče nove ankete može ali pod sljedećim uslovima (udaram na one koji su tražili). :?
Odsad neću da vidim bespotrebne uzKličnike (i to 3x :lol: ) i njako miješanje ekavice sa bosanskim + začinjeno dalmatinskim šmekom :!:

Za ove koji misle da će otići Bastinator smijem se kladiti u šta hoće da debelo griješe.

P.S. Ma pusti ga Hare, još čekamo odgovor dominantne dominacije. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jan 2013, 22:04

geronimo je napisao/la:
Za ove koji misle da će otići Bastinator smijem se kladiti u šta hoće da debelo griješe.
I ja debelo potpisujem da on ostaje. Nema tu nikakve šanse. Ma smio bi skoro za Gomeza potpisat da ostaje.
Za Bastija pogotovo, tu znamo svi razloge zašto on ne ide nigdje (bar mi bolje upučeni.... :) ).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 jan 2013, 23:24

Hare_BvB je napisao/la:
Ternutni roster Bayerna, bez obizra ko ga vodio, nije u stanju nadigrati Dortmund, iz razloga sto ima prespor vezni red.

PS: Protiv koga je to Jupp imao "invaldisku taktiku" u CL? :?
Jesil ti neki lik iz buducnosti? :o
Stern des Südens

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jan 2013, 23:38

proFCB je napisao/la:Jesil ti neki lik iz buducnosti? :o
Nisam.

6 zadnjih medjusobnih duela - Bayern nijednom nije uspio razvaliti Dortmunda. U medjuvremenu su daleko jace ekipe ("na papiru") igrom rastavljali na proste faktore. Tesko me moze neko uvjeriti da je problem u treneru, kada taj isti trener postavi ekipu na nacin da stvori jednom Realu 10-ak cistih zicera u dvije tekme. Real je "sklopljen" po slicnom "kalupu" kao Dortmund - ukratko, kontraska ekipa s brzom trasnformacijom i direktnim nacinom igre (lopta ne ide "nazad" u fazi napada).

Postavlja se pitanje kako je Bayern uspio nadigrati Reala, a ima toliko problema sa daleko slabijim (na papiru) Dortmundom? Razlog je vrlo jednostavan - Realova krila su benigna u defanzivi -nema udvajanja tj. utrajanja u ovom slucaju, a takvo nesto protiv Bayerna je pucanj u sopstvenu nogu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 jan 2013, 23:50

Vrlo jednostavno.
Bayernova sredina je prespora za Dortmundovu.
A Real moze samo pozeljeti da mu igraci kombiniraju kao Gotze, Reus, Kuba, Gundogan i ostali .. pogotovo na malom prostoru.
Jedino su slicni po tom okomitom fudbalu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

zaha111
Kontakt:

Post Postao/la zaha111 » 22 jan 2013, 23:53

DrinaLights je napisao/la:Drugovi, da vas pitam nesto. Ima li u Sarajevu negdje da se uzme neki Bayernov duks, ili da se naruci sa neke stranice ? Ili ako ima neko da bi prodao. Hvala :D
druze..imas na fb stranici MOJ DRES,,ima ta bayernova dukserica,gostujuca.narandzasta..prelijepa.al i skupa.kosta 95 KM,tu ima pa pogledaj.pozz

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 jan 2013, 23:57

Hare_BvB je napisao/la:
proFCB je napisao/la:Jesil ti neki lik iz buducnosti? :o
Nisam.

6 zadnjih medjusobnih duela - Bayern nijednom nije uspio razvaliti Dortmunda. U medjuvremenu su daleko jace ekipe ("na papiru") igrom rastavljali na proste faktore. Tesko me moze neko uvjeriti da je problem u treneru, kada taj isti trener postavi ekipu na nacin da stvori jednom Realu 10-ak cistih zicera u dvije tekme. Real je "sklopljen" po slicnom "kalupu" kao Dortmund - ukratko, kontraska ekipa s brzom trasnformacijom i direktnim nacinom igre (lopta ne ide "nazad" u fazi napada).

Postavlja se pitanje kako je Bayern uspio nadigrati Reala, a ima toliko problema sa daleko slabijim (na papiru) Dortmundom? Razlog je vrlo jednostavan - Realova krila su benigna u defanzivi -nema udvajanja tj. utrajanja u ovom slucaju, a takvo nesto protiv Bayerna je pucanj u sopstvenu nogu.
Vi ste nas razvalili u jednom okrsaju, u kupu, ostalo nije bilo nikakvo razvaljivanje!!! Mi smo Reala dobili,zato sto su ljudi dosli da si nadigravaju sa nama i kao takvi su ga popusili.
BvB nikad nije dosao tako...recimo Chelsea jedan nije dosao da se nadigrava jer je znao sta ga ceka!!!
Stern des Südens

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 jan 2013, 00:11

@Makash

OK, to je za ofanzivu. Ali nije Real ispao od Bayerna zbog lose ofanzive - postigli su 3 gola, vec je problem losija defanziva zbog slabe ispomoci navale. Jednostavno, previse izglednih prilika su dopustili Bayernu, a vecina ih je stvorena distribucijom lopti s krilnih pozicija. Bayernova krila ne mogu disati protiv Dortmunda. Rib & Rob su imali previse vremena i prostora protiv Reala, sto je u konacnici i rezultiralo prolaskom Bavaraca.
proFCB je napisao/la:Vi ste nas razvalili u jednom okrsaju, u kupu, ostalo nije bilo nikakvo razvaljivanje!!! Mi smo Reala dobili,zato sto su ljudi dosli da si nadigravaju sa nama i kao takvi su ga popusili.
BvB nikad nije dosao tako...recimo Chelsea jedan nije dosao da se nadigrava jer je znao sta ga ceka!!!
A ko je to spomenuo razvalivanje? Citaj sta pise.

Da, Dortmund je igrao bunker protiv Bayerna i stvarao vise izglednih sansi u vecini tih okrsja. :lol:

Posjed lopte je nebitan statisticki pokazatelj, zapamti to jednom za sva vremena. Bayern drzi loptu 70%, a vecinu tog vremena lopta ide unazad bez ikakve opasnosti po gol Dortmunda, jer Bayern ima spore igrace u veznom redu (spori su na lopti). Real je prije par dana utrpao Valenciji 5 golova za poluvrijeme s posjedom lopte ispod 50%. Borussia je prosle godine protiv Marseillea imala preko 60% posjeda u gostima, a ispusili su 3-0. Na gostovanju u Amsterdamu ove sezone, imali su jedva preko 30% i dobili 4-1 ne dopustivsi protvniku 2 ciste prilike.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 jan 2013, 00:16

Ja mislim da je Hare i mislio da Bayern ne može nadigrat BVB-a, a ne da ga ne može pobijedit.
To su različiti pojmovi.
Međutim, ne slažem se ja baš da je tu spora sredina problem, jer nije ona toliko ni spora.

U cijeloj diskusiji između Hareta i Secera, moram reči da ima stvari gdje se slažem s jednim, u drugima s drugim.
Kao prvo znamo da je dosta toga Heynckes dobrog napravio, o tome sam pričao. A pričali smo dosta o tome šta je on pogrešno radio. Nije bilo pravih okomitih pasova, nije bilo brze igre. Kako bi to samo još brže, npr ta transformacija pod jednim Slomkom izgledala.

Druga stvar , dugo je trebalo Juppu da skonta da ide na nož objema Borussijama, krene s posjedom, krene s ofanzivnijom postavkom i namagarče ga i Favre i Klopp kontrama. Kada je to skapirao, onda smo dobili Gladbach u Kupu na penale i evo sad je bilo neriješeno, prije toga porazi. Slično je bilo i s Dortmundom, kad je došlo do promjena, pobjeda u Kupu i sad remi (u utakmici koju smo trebali po šansama dobit).

Ponavljamo u suštini iste stvari, dosadno više.... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 jan 2013, 10:13

hare, opet pises samo da bi se tvoji postovi nasli na temi :roll:
Hare_BvB je napisao/la:Pobogu , GLAVONJA je izgubio jednu titulu i DVA puta zijanio od Kloppa u hendikepu.
jednom ste dobili kada je bayo igro bez robena i riberija, dok st onu drugu dobili kada je gaal vec bio na izlaznim vratima. i opet, i opet, na terenu ste izgledali ko celzi protiv barce.
samo da napomenem one sa slabijim pamcenjem da je u prvoj utkmici koju ste dobili onaj kloc gomez propustio 3 stopostotne (dvaput je sam izaso na vaseg golmana, dok je treci put promasio glavom) i to sve kod rezultata 0:0 ;)
ne treba zaboraviti da je bayo do te tekme imo najgori bl start u svojoj historiji.

nego, sta cemo sa one 2 tekme u kojima vas je galov bayern izdominiro sa yebenom gol razlikom :?
il si zaboravio da ste u 2 tekme primili osmicu (da, primili ste 8 kmada :P ), a zabili mizerna 2 gola :?
nego, prije negoli pocnes tipicno domuzovsko njesra kako je klop igro s nekim lijevim igracima, napomenucu te da su u te 2 tekme igrali i humels, i subota, i smele, i sahin, i bender, i vas king kong barios, i groskoc, i kuba...
sam nekog zaboravija :? mens cini da nijesam.
Hare_BvB je napisao/la:Ternutni roster Bayerna, bez obizra ko ga vodio, nije u stanju nadigrati Dortmund
vat d fak :shock: ako je tebi igra ono sto domuz radi protiv baye, gdje 12 od mogucih 11 igraca cuci u svom kaznenom i ceka kontru, onda ti preporucujem da se kanis fudbala.
jednom je klop pokusao da se nadigrava protiv bayerna i to u ovom super kupu, pa su ga do pv vile pronosale da ne primi peticu. drugo pv, druga prica.
Hare_BvB je napisao/la:Protiv koga je to Jupp imao "invaldisku taktiku" u CL?
protiv svih ekipa koje nije tukao.
geronimo je napisao/la:Za ove koji misle da će otići Bastinator smijem se kladiti u šta hoće da debelo griješe.
golemo je to ime da bi ga se skresalo vec u prvoj sezoni. al, ako nastavi pruzati ovako blijede partije, ima da ga nejma 8-)
geronimo je napisao/la:P.S. Ma pusti ga Hare, još čekamo odgovor dominantne dominacije.
tako :? znao sam da tebi kao laznom bavarcu nece bit tesko da se ujedinis sa simpatizerom zutih svinja.
nego, kakav odgovor cekate :?
ok, recu cu vam da ste bezveznjakovici kao i klubovi za koje navijate. il si mislio na nesto drugo :? :mrgreen:

ovo se mora izdvojiti :lol:
Hare_BvB je napisao/la:i da ga na vakat Svinjoglavi nije napenalio, qurac bi ti Bayo prangijo CL lani.
vidovita djemilo, mocna kleopatro, sveznajuca vango, izdiktirajder nam brojeve lota.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 jan 2013, 11:54

slika

:lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 jan 2013, 12:03

vendeta87 je napisao/la:Evo idem sa jednog sportskog portala na drugi i citam, o igracima koje ce Pep dovesti. Al prevashodno pitanje je koji ce igraci napusitit Bayern (osim ovih sigurrni odlazaka v. Buyten, Tymo i Pizza). Moram reci da se potpuno slazem sa Secer-om, da je Gomez prvi na listi onih koji ce napusitit klub a sljedi ga Schweini jer se obojica ne uklapaju u Guardiolin sistem igre. A sto se tice dolazaka tipujem na Isca iz Malage kao alternativu za Riberyia i Pjanica koji ce sa Kroos-om biti bayernov Xavi-Iniesta.
Isco bi mogao biti idealna zamjena za Riberya a ukoliko Gomez napusti klub na njemu se može uzeti 30-40 mil i taj novac inkasirati za Neymara već pokazuje odlike velikog igrača a uz to je i veoma mlad 20 g.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 jan 2013, 12:22

To bi automatski pojacalo Bayern za jedno 50%, tj. bili bi duplo jaci.
Mog'o bi Pep napravit strasan posao ako bi npr. uradio bas tu stvar.
Samo nesto mislim da je Barca vec kaparisala tog malog horozčića. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 jan 2013, 12:54

Gurdiola ce nesto mijenjati u ekipi i to je sigurno ali nece biti velikih rezova.
Ako neko misli da ce Bayern u potpunosti promijeniti kompletan stil igre, taj zivi u zabludi.
Ne izvodiva je takva promjena, bar u prvoj sezoni. A da se razumijemo, Bayernu i ne trebaju neke velike promjene.
Treba pokusati malo nadograditi postojeci sistem igre, i pribliziti ga onom Guardiolinom sistemu.

Pojacavati se hoce, to sam 100% siguran, i to bi moglo biti na dvije pozicije.
Isco bi bio pun pogodak, a tamo treba otic sa novcima i rijesiti taj transfer.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 23 jan 2013, 12:55

zaha111 je napisao/la:
DrinaLights je napisao/la:Drugovi, da vas pitam nesto. Ima li u Sarajevu negdje da se uzme neki Bayernov duks, ili da se naruci sa neke stranice ? Ili ako ima neko da bi prodao. Hvala :D
druze..imas na fb stranici MOJ DRES,,ima ta bayernova dukserica,gostujuca.narandzasta..prelijepa.al i skupa.kosta 95 KM,tu ima pa pogledaj.pozz
Otiđi na tu stanicu pa vidi na sta to liči, ja mislim da ono nije orginal, a za tu cijenu možeš orginal kupiti.
Možda se i varam, pogledaj.

Ja sam već napisao bio da imas na oficijelnoj Bayernovoj stranici sad popuste, nije puno skupo pa vidi.
Jedini problem je dostava, najbliže je u Hrvatsku, ali ako imaš nekoga gore ili ideš nekad ili da naručiš negdje gdje ti je blizu pa odeš :D

Edit :
Evo ti slika sa te stranice na fejsu, ako je ovo orginal, ja sam Snjeguljica :mrgreen:
slika
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 23 jan 2013, 13:06

momci danas je rodjendan robenu,sve najbolje da nemas povreda i da ti se vrati onaj mlazni pogon ko od prije tri godine i onako lijepo da se nadajes golova kao protiva mance.fiorentine itd..kako mi nedostaju onakve golcine 8-)

usput ko zna svabenzih " onclick="window.open(this.href);return false;

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 jan 2013, 13:34

Ja ne mogu da vjerujem.
Prije 10 dana imali smo drugu najbolju ekipu u Europi.Redom meljemo,borimo se jos uvijek za sve tri titule,odusevljavale su nas igre nase ekipe,pa toliko su postali dobri da nismo imali o cemu raspravljati.Odjednom,bum.

Dolazi Guardiola i odmah pola tima ne valja jbt.
Ne mogu da vjerujem da neko dovodi u pitanje kvalitetu Schweinsteigera,iako ne zvuci ozbiljno od nekog ko ima takav username,ali taj momak je neizostavljiv u nasem timu.

Eto,ako u Bayernu nema se koga drugog staviti na njegovoj poziciji,zasto ga je Low onda stavljao u prvih 11 u svakoj utakmici na Euru?Mogao je staviti Bendera i Khediru,Kroosa i Khediru,pa cak i Gundogana s Khedirom.

I to za glavne kandidate koji ce nas napustit' navodite Gomeza i Schweinsteigera,a njih dvojica zajedno potopili jednu Holandiju.
Sva sreca,pa Pep nije "strucnjak" kao mnogi ovde.

I gori ste vi sto ste poceli s ovom silnom supljom pricom od medija.Nikako ne mogu da shvatim kako smo do prije 10 dana imali savrsen tim,mozda najbolji ikad u historiji Bayerna,nikad sira klupa i odjednom da Bog sacuva...
#miasanmia

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 jan 2013, 13:38

Nakon Suarez, Torresa, Isca, Busquetsa, Falcaoa, Neymara, Lewe, I. Martineza, Cavanija, Rodea, Junga, Howedesa i mase drugih, red došao i na Messija. :lol:

http://www.calcionews24.com/calciomerca ... 94937.html" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. Sretan rođendan čovjeku koji je najzaslužniji za 2 zadnja Bayernova finala LP i čovjeku koji je izgubio sva velika finala koja je igrao!
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.