Slovenija - BiH 06.02.2013

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ahmic
Kontakt:

Re: Slovenija - BiH 06.02.2013

Post Postao/la ahmic » 21 jan 2013, 15:12

igra li Seferovic u Fio,kakav mu je status?Hajrovic nije u prvom Ars?
Fino od savezs,neks djeca polafe s Susicem...

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 21 jan 2013, 15:14

"... Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."

Kad mu se Sušić unese u facu i kaže ko si ti ...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 jan 2013, 15:16

Seferović većinom sa klupe ulazi, dobiva po 15 - ak minuta.
Hajrović nije u prvom Arsenala, al se vječito mota oko prvog tima, ne znam šta bi moglo da bude od njega
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 jan 2013, 15:19

Zekoo je napisao/la:"... Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."

:mrgreen:

Reci ce mu Susic: Pa mali jel ti igras za Hajduk? :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 jan 2013, 15:28

Principatus je napisao/la:
Zekoo je napisao/la:"... Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."

:mrgreen:

Reci ce mu Susic: Pa mali jel ti igras za Hajduk? :D
Ako nije u ajduku nema poziva, a vjerovatno ce mu reci da krene pjeske iz Firence, pa mozda stigne do Grka. :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 21 jan 2013, 15:46

bhsport je napisao/la: Ako nije u ajduku nema poziva, a vjerovatno ce mu reci da krene pjeske iz Firence, pa mozda stigne do Grka. :lol:
Onda bi samo Senad Hadžić mogao dobit poziv u reprezentaciju ( bez uvrede ikom, jako poštujem tog čovjeka )

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 jan 2013, 15:51

Radmilo je napisao/la:Pobjeda Slovenije u to nema sumnje, daleko je Katanec bolji trener od Sušića koji je još amater, a Katanec ima rezultate rada iza sebe, dok to Sušić nema.
strumf pa ne voli safeta...sta ce drugo biti ;)

Cudnovati
Kontakt:

Post Postao/la Cudnovati » 21 jan 2013, 16:28

Slovenija je savrsena prilika da se isprobaju neki novi igraci na deficitarnim pozicijama u reprezentaciji, prvenstveno pozicije lijevog beka i defanzivnog veznog, ali sto da ne i na ostalim pozicijama... al poznavajuci Safeta tesko.

Dok se ne rijese dileme oko toga za koga ce u buducnosti nastupati Bicakcic, Kolasinc, Hajrovici, Seferovic, Hadzic i mali Halilovic i ne mognu se isprobati i pozvati neki od ovih momaka, postoji jos mnogo igraca koje bi trebalo provjeriti, ako nista da im se da par minuta...

Posto je Begovic zabetonirani reprezentativni "Hasan", nebi skodilo probat kakvog golmana za rezervu, posto Avdukic i nije neki kalibar, a Seha ne brani, pa mozda probat sa Buricem iz Lecha ili Fejzicem iz Aalena... cisto zato sto je prijateljska.

Na stoperu bi ja pozvao Markica iz Zrinjskog, igrao je za mladu repku , dobro igra vec par godina iako je mlad igrac jos uvijek, pa mozda nagradit momka pozivom. Kad je vec Pandza povrijedjen, a Bicakcic jos nema papire, a i Spaha je rovit, trebalo bi probat sa nekim novim, pa mozda i Cocalicem ili Torlakom, zasto bezveze krpit centralnog defanzivca sa Vranjesom, kad je covjek desni bek po prirodi.

Lijevo imamo bas problem, postoji par varijanti, kad se ne bi divljalo sa stavljanjem Salihovica na lijevog beka, tu bi nam lego Kolasinac, ako nista za buducnost, ipak momak igra u Schalkeu, nije to mala stvar...al kad vec nema njega, sto ne pozvati recimo Kvesu iz mog Zelje, ja mislim da je zasluzio svojim igrama u zadnje dvije godine, makar poziv, kad su vec Svraka ili Sesar mogli bit pozvani, onda vala moze i najbolji lijevi bek nase lige, al UBJEDLJIVO najbolji...a mi nemamo beka u repki 10 godina, izuzimajuci Papca(koji nije ni igrao poslije onog famoznog pisma)

Defanzivni vezni, velika rupa u nasoj reprezenctaciji jos od odlaska Rahimica, pa i zavrsetka karijere Bajramovica (steta sad bi nam leg'o ko budali samar). Zahirovic je solidan izbor, al momak ne igra ni u svom klubu u drugoj Ruskoj ligi, tako da mislim da je jako opasno da nam takav igrac bude prvi izbor na toj poziciji. Mozda gurnut Medunjanina, zna on fino odigrat i na toj poziciji. Ovdje bi nam bas dobro doslo pojacanje pred nastavak kvalifikacija, onaj Hadzic iz Rieda izgleda kao logican izbor, igra stalno, cak i zabija golove, i dijeli asistencije (8 golova, 3 asistencije), al opet fale ti famozni papiri...

centar terena je rezervisan za Pjanica, po meni naseg najkompletnijeg igraca, i vjerujem u buducnosti i jednog od najboljih svih vremena...tu nam jos uvijek treba i Miske, Safet grijesi ako misli da mozemo bez Miketa u Brazil...to je igrac koji jednim potezom zna odluciti utakmicu, al onda kad igra mora imat jednu masinu iza njega koja ce trcat i pokrivat njegov manjak trke...jel to Svraka, ne znam bas, jel Sesar ? fali nama jedna radilica na terenu, nemoze sve na fintu...

Krila, uh sta reci, imamo Lulica i Stevanovica, i to je to, da je dovoljno, JOK !
Hajrovic stariji (moj je zivot Svicarska) da je pametan mogao je igrati prvu postavu buduceg ucesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu, tj. BiH, al eto momak ima svoje neke planove, voli bit 17. izbor u tudjoj zemlji, koja usput nije bolja od vlastite mu. Uz drugu aut liniju, tj. lijevo, imamo izbora, samo sto Safet Matic ne vidi da treba zovnut Viscu, koji igra dobro vec 2 godine u Turskoj, a i za mladu repku, i koji je sigurno korisniji od Ibricica, Maletica ili pak najnovijeg "osvjezenja" u liku i djelu Vrsajevica. Tu je sad i Nadarevic, jucer debitovao za Genovu, treba li bolja preporuka, kad vec igra u Vareseu nije bila dovoljna da dobije poziv... Halilovica AKA Messija, odnosno bolje rec starog mu treba ocigledno molit da mu sin igra, a to nam ne treba u ovom trenutku...mozda malo popustit momka, nek izabere sta zeli, previse je trenutno hampe oko svega, a ipak je jos uvijek dijete, pa makar i bio buduci Messi...a nece bit !

Napad naravno rezervisan za Dzeku i Ibisevica, al sta kad oni izadju, il kad se ne daj Boze, povrijede ? Zato bi volio da ovaj mali Seferovic zaigra za nas, svidio mi se nacin na koji igra u ovih par tekmi Fiorentine sto sam gledao.
Ima tu jos par onako solidnih igraca, ne tako velikog kalibra, tipa Mahmutovic, Zec koji k'o i znaju zabit gol za svoje timove, ili pak bivsih mladih reprezentativaca koji ne daju ni u svojim timovima, kao sto su Bilbija ili onaj neboder Dzuric... jednog bi trebalo pozvat, prijateljska je majka mu stara !

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 21 jan 2013, 16:53

Zekoo je napisao/la:
bhsport je napisao/la: Ako nije u ajduku nema poziva, a vjerovatno ce mu reci da krene pjeske iz Firence, pa mozda stigne do Grka. :lol:
Onda bi samo Senad Hadžić mogao dobit poziv u reprezentaciju ( bez uvrede ikom, jako poštujem tog čovjeka )
Nije tačno. Mogao bi i Sejin mali.

zaha111
Kontakt:

Post Postao/la zaha111 » 21 jan 2013, 17:09

neki mi forumasi ovdje bas i nisu jasni,sto se tice povrede salihovica i alternative za njegovu zamjenu,vidim neki sad trpaju tu vrsajevica il cak nadarevica.,za ovog drugog neznam ni dal uopste i igra.al i ako igra svi znamo da je on klasicni stoper,a za vrsajevica smo vidjeli jos u mecu protiv latvije da on nije za te pozicije,jer svaki napad covjek je morao da se stima na desnu nogu pa da centrira,meni je to cak bilo i smjesno,znamo da u hajduku igra desnog beka a ne lijevog ,al et nije on kriv za to kriv je susic,.....jedina normalna alternativa bila bi,zukanovic,momak je lijevak a ponekad je i u kotrijku igrao na toj poziciji,stoperi vranjes i spaha ,i desno mujdza..i to je to.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 jan 2013, 17:10

MrAmani96 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Dobro, čovjek ima pravo da iznese svoje mišljenje, to mu niko ne brani.
Pa i mi imamo valjda pravo da kratkim komentarom izrazimo odusevljenje prema njegovom postu ;)
Znao sam
Jok haveru, nijedan klub na dunjaluku, samo BiH..radije bi pratio sulejmana velicanstvenog nego nasu kukuruz ligu..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 21 jan 2013, 17:15

zaha111 je napisao/la:neki mi forumasi ovdje bas i nisu jasni,sto se tice povrede salihovica i alternative za njegovu zamjenu,vidim neki sad trpaju tu vrsajevica il cak nadarevica.,za ovog drugog neznam ni dal uopste i igra.al i ako igra svi znamo da je on klasicni stoper,a za vrsajevica smo vidjeli jos u mecu protiv latvije da on nije za te pozicije,jer svaki napad covjek je morao da se stima na desnu nogu pa da centrira,meni je to cak bilo i smjesno,znamo da u hajduku igra desnog beka a ne lijevog ,al et nije on kriv za to kriv je susic,.....jedina normalna alternativa bila bi,zukanovic,momak je lijevak a ponekad je i u kotrijku igrao na toj poziciji,stoperi vranjes i spaha ,i desno mujdza..i to je to.
Ne misle ljudi na nadarevica iz zagreba nego na momka koji je potpisao za Geonu prije par dana i jucer debitovao... igra na lijevom krilu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 jan 2013, 17:31

Principatus je napisao/la:Kamo srece da imamo vise takvih "prosjecnih" igraca.

BTW, da vidimo dali ce na ovoj prijateljskoj utakmici biti novih imena, neki cudni ljudi cak tvrde, da su prijateljske utakmice bas namijenjene za pozivanje novih igraca, a ne kvalifikacione utakmice.
Koga da pozove ? Niko nema dokumente a treba da ih zove.

Ne zivite u zabludi nece biti novih imena za Sloveniju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 jan 2013, 17:59

****..ba > Reprezentacija > Sušić neće zvati Misimovića, razmišlja o Višći

Sušić neće zvati Misimovića, razmišlja o Višći

Autor: Sport Centar
Datum: 2013-01-21 16:20:02

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić sutra će uputiti pozive igračima na koje će računati za predstojeći prijateljski susret sa Slovenijom u Ljubljani.

Pape neće moći računati sa povrijeđenog Sejada Salihovića, dok će Emir Spahić biti spreman za dvoboj sa Slovencima. Na pisku neće biti Zvjezdana Misimovića.

Na spisku neće biti Ibrahima Šehića, dok Sušić razmišlja da li će zvati igrače koji nisu u punoj takmičarskoj formi (Svraka, Sesar, igrači iz Rusije). Nakon dobrihz igara u dresu Istanbula, selektor Zmajeva razmišlja da pozove Edina Višću.

"Istina je da razmišljam o njemu, ali on mora biti standardan u Istanbulu ukoliko želi dobiti poziv za reprezentaciju. Prošle godine bio je blizu da dobije poziv, ali se povrijedio i izgubio mjesto u ekipi. Interesantan je, ali poziv za njega zavisi od situacije sa ostalim igračima", kazao je Sušić za Oslobođenje, a ujedno je pohvalio i sjajan nastup Senijada Ibričića u dresu Kasimpase protiv Galatasaraya.

„Ibričić nikad nije bio sporan. On će biti na spisku i od njega uvijek mnogo očekujem“, dodao je Sušić.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 jan 2013, 18:04

Elegant je napisao/la:

BTW, da vidimo dali ce na ovoj prijateljskoj utakmici biti novih imena, neki cudni ljudi cak tvrde, da su prijateljske utakmice bas namijenjene za pozivanje novih igraca, a ne kvalifikacione utakmice.

eto vidiš da si ti u zabludi, kao i obično.
DRUG NEBI TI PUNCA

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 jan 2013, 18:05

emir79 je napisao/la: „Ibričić nikad nije bio sporan. On će biti na spisku i od njega uvijek mnogo očekujem“, dodao je Sušić.
Kad Nedimko ovo vidi. :P
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 jan 2013, 18:06

Elegant je napisao/la:

1. Nadarevicu ne trebaju dokumenti.

2. U zabludi je onaj ko nabavlja dokumente sekundu pred utakmicu ili ti ga ne pripremi sve nekoliko mjeseci pred utakmicu kroz razgovore sa igracima, pa ih onda spremne pozove.

3. Ne zelim te kao osobu napadati, ali stvarno razmisli o opciji, da pred sljedeci komentar sebi uzmes vremena za ozbiljnu reflekciju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 jan 2013, 19:01

Elegant je napisao/la:
emir79 je napisao/la: „Ibričić nikad nije bio sporan. On će biti na spisku i od njega uvijek mnogo očekujem“, dodao je Sušić.
Kad Nedimko ovo vidi. :P
Ima da Papetu spomenik podigne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 21 jan 2013, 19:01

Slazem se da bi selektor "mozda mogao da razmotri neka nova imena" i tako "pojaca konkurenciju" u ekipi!
Medjutim, ovdje bi vecina pozvali 22 nova igraca (jer se sa najmanje toliko imena spekulise), a Spahu, Dzeku i ostale ne bi trebalo ni zvati, ili mozda da se podijeli minutaza?
Jel neko misli da smo toliko jaki pa cemo u prijateljskim utakmicama isprobavati nove igrace, a ovi "sigurni" nek dodju samo na kvalifikacijske utakmice....???? Treba li se nesto probati na prijateljskim? Neke taktike? Neke akcije? Il jedino da utakmica traje pola dana, pa da se sve proba! I svi vasi igraci, i sve Papetove takticko-tehnicke varijante! :D
A kad shvatite da mi nemamo toliko kvalitetnih igraca, i da ne mozemo vjecito "probati" svakoga ko se pojavi na nekom portalu i u nekim novinama, svima ce biti lakse..a mozda i nece pojedini vrijedjati selektora nase reprezentacije, koji je, priznali vi to ili ne, ipak najuspjesniji od svih koji su radili taj posao!

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 21 jan 2013, 19:15

Momak, probaju se igraci na pozicijama na kojim nam skripi a ne na ovim na kojima smo dobro pokriveni.

I ne znam zasto se zamarate objasnjavati stvari elegantnom.Lik je cudan pravo.Uvijek neki nejasni komentari i bezveze pitanja.Jedini razlog sto nisam glasao za kantu godine je sto mu nisam mogao dat 7,5,3,2 i 1 bod.Sve njemu :D
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.