Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 20 jan 2013, 19:04

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Filip Adamovic ukoliko ne bude povreda i nepredvidjenih okolnosti ce biti medju 12 u Sloveniji.
Filip Adamovic ce biti medju 12? Ne razumijem zasto?

Hajd neno ti mi nabroj tvojih 12 igraca za reprezentaciju za EP, ako bi se sve stvari poklopile, tj. da koga pozovemo da se odazove, te da ne bude povreda, otkazivanja i slicno...
Evo ja ću ti reći trenutnih 12 idealnih tačnije objektivnih jer im niko drugi nije ni blizu tj najbliži su im ovi juniori Nurkić, Buza i sl te Mitrović. Mislio sam i na Halilovića ali vidim da je loš. Jeftić ne igra nigdje itd itd. Znači 12 i to ovim redom:

Kikan, Kuzmić, Sinan
Mirza, Bavke
Mašić, Peršić
Gordić, Nihad
Wright, Adamović i Muha
S tim da Muha i Gordić mogu mijenjati pozicije tj zavisi od toga šta Aco odluči ko je dvica druga. To je to realno i objektivno. Što se tiče Adamovića, on je sigurno bolji kao play i od Muhe i do Gordića, ali ova dvojica su malo drugačiji tj mogu igrati dvojke. Muha ima bolji šut, a Gordić boljli defanzivac u igri jedan na jedan. Inteligencija Adamovića u košarkaškom smislu je odlična. Pravi višak skoro svakim potezom. Čita odlično u odbrani pogotovo na zone i udvajanja. Mana mu je što nekad preopušteno igra i ulazi u seriju prodatih lopti.

na krilu smo najslabiji

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 20 jan 2013, 19:05

u ovog dufresnea argumente predstavljaju njegova mišljenja da su kapelan i muha bolji od adamovića, i nesklapanje mentalnog sklopa s filipovim :oslobodibože:

p.s. šteta za nurkića, pogotovo momenat kad je maljković otišao,,,

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 jan 2013, 19:06

samson je napisao/la:Postoji li neko, ko bi zamijenio Bavcica? Zaboravimo na Savanovica za trenutak .. Covjek poena vise ne moze postici, o nekoj konstanti da ne govorimo..

valjda savovica?

mujo205
Kontakt:

Post Postao/la mujo205 » 20 jan 2013, 19:12

nemanja mitrovic dao 24 poena, moglo bi od ovog igraca nesto biti, ima 22 godine, adamovic je rupa

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 jan 2013, 19:16

adamovic je veona solidan plej koji zna organizovati igru jer ima sjajan pregled igre, siguran je sa loptom a ima solidne poenterske sposobnosti
ukratko dobar izbor za back-upa
zatim nece on imati veliku minutazu maksimalno 5-10 min. i to zato sto su gordic i pasalic prije njega, ali kako zeko nece igrati na EP vise od 25 minuta, a njih dvojica ce uskakati i na 2 dobijati ce njegove minute
njegovo mjesto ce biti ugrozeno jedino ako mitrovic ostatka sezone pocen davati 15+ poena po utakmici pa da aco na kraju njega izabere, a kaplan je doze tek tamo negdje na kraju

a ako savovic ne zaigra za BiH i ako edo nastavi ovako lose igrati, kao sto gledam da ce aco dovesti sutona pogotovu sto ovaj igra sve bolje
znaci za sada po svemu pokazanom i ne racunajuci savovice ili jos koga ovo je 12 igraca

1. Wright, Pasalic, Adamovic
2. Djedovic, Gordic
3. Masic, Persic
4. Teletovic, ???
5. Kikanovic, Sinanovic i Kuzmic

na back-up 4 sam stavio tri upitnika jer se jednostavno nezna hoce li to biti savovic i u tom slucaju ocekujem vecu ulogu od back-upa za njega, edo bavcic moj favorit, ali ako nastavi ovako lose emocije i cinjenica da je uvjek bio tu mora se ostaviti na stranu i dovesti nekoga drugoga, a u tom slucaju ocekujem da ce aco dovesti sutona koji bi odmarao teletovica tako sto bi najvjerovatnije igrao sa kikanovicem u tandemu

ovo je djelom moje misljenje, a djelom sto sam cuo od ljudi koji znaju vise od nas poznavaoca kosarke

inace na pripreme bih pored navedenih pozvao nurkica, jeftica, ramu rizvica , mitrovica i jos ponekog igraca i alija demica barem da trenira sa najboljim, a ako ovako nastavi mozda i zasluzi poziv
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 20 jan 2013, 19:36

Da, greska moja. Savovic ... Nemam ni ja nista protiv toga da se Bavke pozove ili da je unutra. Da on nesto igra .. Ali trenutno je stvarno mizeran mada se situacija moze promijeniti do Septembra. Od Sutona ne vjerujem da ce biti bilo sta. Cini mi se da bi prije Zvezdas zaigrao nego on ..

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 20 jan 2013, 20:52

frenki je napisao/la:u ovog dufresnea argumente predstavljaju njegova mišljenja da su kapelan i muha bolji od adamovića, i nesklapanje mentalnog sklopa s filipovim :oslobodibože:

p.s. šteta za nurkića, pogotovo momenat kad je maljković otišao,,,
a rekao sam vam ljepo da je aco veliki blefer, da nema pojma sto ce s centrima i da je za njega bozo bio i ostao doktor kosarke, pogotovo sto se tice rada s mladim igracima

nemojte ocekivat da ce zadar razvijat igraca za tudji kub. jusuf se mora kvalitetom nametnuti, jer zadru nema smisla trpit greske tudjeg igraca

jako glup potez cedevite, jusufa i ace. ponajvise cedevite koja je zaposlila jednog od glavnih unistavaca hrvatske kosarke acu

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 21:34

zaboljisportuBiH je napisao/la:@Dufresne uopšte se čovjek ne kuje u zvijezde već je realno među 12. Evo nabrojao sam ti 12, ap ti reci ko je to prije Adamovića. Kažem ti da on bolje i od Gordića i od Muhe pravi višak, ali češće griješi. Muha ili Gordić će na dvicu. MOžda čak i obojica ako recimo zatreba trojka tj ako se Peršić ili Mašić nedo Bog povrijede, onda je Nihad trica. Jedino ako ne izmislimo nekog šutera (znam jednog potencijalnog ali otom potom) pa da opet bude frka na kecu. Igrat će se sigurno jedno vrijeme i sa dva pleja itd itd. Adamović je bio najbolji igrač DIte. Pratio sam i odgovorno tvrdim bez obzira što ćeš ti meni sad nabrojati neke koji su zabijali više ali Adamović je bio mozak ekipe. Inteligentan je košarkaški, a sad da li ima te neke životne principe koji se ne slažu sa tvojima to je najmanje bitno u ovom slučaju. Također, kao što je neko već rekao Zekina minutaža će biti oko 23-25min po tekmi jer je ritam ubitačan na EP.
ti care sigurno nikad nisi gledo tu ditu o kojoj pricas al kad vec pricas da ti ja kazem adamovic se gubio u toj diti nenormalno je grijesio pravio glupe faulove aa i licno znam da nema bas neku preveliku ljubav prema bosni kao drzavi i kao repki jest on dobar igrac al ne zasluzuje da ide u sloveniju

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 jan 2013, 21:38

Adamovic iz Dite i Adamovic iz ove sezone su dva svijeta razlicita.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 21:53

mi mozemo ovdje pricat sta ocemo al mi nista ne odlucujemo o tome ko ce igrat na EB ko ne mi mozemo imat samo svoje favorit koje bi voljeli vidjet u dresu repke moj neki licni favorit je ako savovic ne bude igrao taj adnana hodzic lik je ipak igrao tu americku kosarku jeste da je igrao na univerzitetu al amerika je opet amerika a i krupan je momak jak svakako ga treba pozvat na pripreme :) adamovica ne bi volio vidjet u dresu repke licno zbog njegove "VELIKE LJUBAVI" prema bosni kao drzavi i repki :) aa gordic svakako treba mijenjat zeku jer ko prati malo partizan vidio je da je lik u nekoliko utakmica donio fakticki sam pobjedu partizanu, muhu sam gledo protiv olimpiakosa njega definitivno nek pokriva dvicu,ali najveci je problem sto nam je trica previse slaba cetvorka ako savovic dodje bit ce prejaka aa opet ako on ne dodje i tu cemo bit u problemima,jedino sto se kaze mozemo malo odahnut na poziciji centra i pleja tu imamo neke "slatke" muke kobejagi :D al opet ima dosta do septembra mozda se odluci neko da igra za nas i dobije dozvolu od fibe :)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 jan 2013, 21:58

Sta li si ti gled'o ove sezone od Gordica kada je sam donosio pobjede Partizana :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jan 2013, 21:59

Muumii je napisao/la:mi mozemo ovdje pricat sta ocemo al mi nista ne odlucujemo o tome ko ce igrat na EB ko ne mi mozemo imat samo svoje favorit koje bi voljeli vidjet u dresu repke moj neki licni favorit je ako savovic ne bude igrao taj adnana hodzic lik je ipak igrao tu americku kosarku jeste da je igrao na univerzitetu al amerika je opet amerika a i krupan je momak jak svakako ga treba pozvat na pripreme :) adamovica ne bi volio vidjet u dresu repke licno zbog njegove "VELIKE LJUBAVI" prema bosni kao drzavi i repki :) aa gordic svakako treba mijenjat zeku jer ko prati malo partizan vidio je da je lik u nekoliko utakmica donio fakticki sam pobjedu partizanu, muhu sam gledo protiv olimpiakosa njega definitivno nek pokriva dvicu,ali najveci je problem sto nam je trica previse slaba cetvorka ako savovic dodje bit ce prejaka aa opet ako on ne dodje i tu cemo bit u problemima,jedino sto se kaze mozemo malo odahnut na poziciji centra i pleja tu imamo neke "slatke" muke kobejagi :D al opet ima dosta do septembra mozda se odluci neko da igra za nas i dobije dozvolu od fibe :)

:arrow: razlog za poziv.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 22:03

lumani je napisao/la:
Muumii je napisao/la:mi mozemo ovdje pricat sta ocemo al mi nista ne odlucujemo o tome ko ce igrat na EB ko ne mi mozemo imat samo svoje favorit koje bi voljeli vidjet u dresu repke moj neki licni favorit je ako savovic ne bude igrao taj adnana hodzic lik je ipak igrao tu americku kosarku jeste da je igrao na univerzitetu al amerika je opet amerika a i krupan je momak jak svakako ga treba pozvat na pripreme :) adamovica ne bi volio vidjet u dresu repke licno zbog njegove "VELIKE LJUBAVI" prema bosni kao drzavi i repki :) aa gordic svakako treba mijenjat zeku jer ko prati malo partizan vidio je da je lik u nekoliko utakmica donio fakticki sam pobjedu partizanu, muhu sam gledo protiv olimpiakosa njega definitivno nek pokriva dvicu,ali najveci je problem sto nam je trica previse slaba cetvorka ako savovic dodje bit ce prejaka aa opet ako on ne dodje i tu cemo bit u problemima,jedino sto se kaze mozemo malo odahnut na poziciji centra i pleja tu imamo neke "slatke" muke kobejagi :D al opet ima dosta do septembra mozda se odluci neko da igra za nas i dobije dozvolu od fibe :)

to pokusaj nekog sarkazma il mi se cini ? :D da i malo znas o kosarci znao bi da je jedna od glavnih karakteristika dobre cetvroke da bude jak krupan sto bi nas narod reko jak ko konj da se gura pod kosem,a ne da nam dodje neki mrsavac nema u njemu 60 kg i da nam stadne pod kos :P

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jan 2013, 22:07

Muumii je napisao/la:
lumani je napisao/la:

to pokusaj nekog sarkazma il mi se cini ? :D da i malo znas o kosarci znao bi da je jedna od glavnih karakteristika dobre cetvroke da bude jak krupan sto bi nas narod reko jak ko konj da se gura pod kosem,a ne da nam dodje neki mrsavac nema u njemu 60 kg i da nam stadne pod kos :P
pratim kosarku od prosle godine,ali nije razlog da me napadas :) :) ja sam sve mislio to je onaj Hodzic od 203 cm :!:

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 22:12

de mani me matereti tog sarkazma ako nemas sta pametnije :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 jan 2013, 22:17

po mom misljenju gore navedeni, uz mozda jednu promjenu ce, ciniti 12 igraca koji idu u sloveniju sljedece godine
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 22:25

jel ima neko neki podatak sem savovica ko bi moga bit potencijalni novi clan repke ? na bilo kojoj poziciji spominjul se kakva imena ? nije bitno dal su sigurna il su samo onako "babske price" ?? :) :) :) :)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 jan 2013, 22:38

Ne odgovori ti meni na pitanje kad je to Gordic donio pobjedu Partizanu :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 22:41

neno#4 je napisao/la:Sta li si ti gled'o ove sezone od Gordica kada je sam donosio pobjede Partizana :lol: :lol:
http://www.stat.co.rs/partizan/ser/box.php?id=105" onclick="window.open(this.href);return false; ove sam se prve utakmcie sjetio koje gledao utakmicu zna da je gordic imao u kljucnim trenutcima 2 dobra prodora i polaganje koje je razbudilo partizan :) imas neno nekih pametnih ovako koje su na mjestu al bgm imas duplo vise onih suprotnih :D kao sto npr dizes previse adamovica u nebesa,a kakav on stav ima o drzavi bosni i repki bosni i kompletnoj bosni to ne bitno nista to :D

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 22:44

neno#4 je napisao/la:Ne odgovori ti meni na pitanje kad je to Gordic donio pobjedu Partizanu :lol: :lol:
nisam vidio odma pitanje :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 35 gostiju.