zaboljisportuBiH je napisao/la:Evo ja ću ti reći trenutnih 12 idealnih tačnije objektivnih jer im niko drugi nije ni blizu tj najbliži su im ovi juniori Nurkić, Buza i sl te Mitrović. Mislio sam i na Halilovića ali vidim da je loš. Jeftić ne igra nigdje itd itd. Znači 12 i to ovim redom:Dufresne je napisao/la:Filip Adamovic ce biti medju 12? Ne razumijem zasto?neno#4 je napisao/la:Filip Adamovic ukoliko ne bude povreda i nepredvidjenih okolnosti ce biti medju 12 u Sloveniji.
Hajd neno ti mi nabroj tvojih 12 igraca za reprezentaciju za EP, ako bi se sve stvari poklopile, tj. da koga pozovemo da se odazove, te da ne bude povreda, otkazivanja i slicno...
Kikan, Kuzmić, Sinan
Mirza, Bavke
Mašić, Peršić
Gordić, Nihad
Wright, Adamović i Muha
S tim da Muha i Gordić mogu mijenjati pozicije tj zavisi od toga šta Aco odluči ko je dvica druga. To je to realno i objektivno. Što se tiče Adamovića, on je sigurno bolji kao play i od Muhe i do Gordića, ali ova dvojica su malo drugačiji tj mogu igrati dvojke. Muha ima bolji šut, a Gordić boljli defanzivac u igri jedan na jedan. Inteligencija Adamovića u košarkaškom smislu je odlična. Pravi višak skoro svakim potezom. Čita odlično u odbrani pogotovo na zone i udvajanja. Mana mu je što nekad preopušteno igra i ulazi u seriju prodatih lopti.
na krilu smo najslabiji