Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Arslan
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Arslan » 20 jan 2013, 14:23

Henderson je napisao/la:Ovdje neki izgleda slabo kontaju.
Mali Wisdom je štoper Liverpoola od pjetlića pa do sada prvog tima. Gura ga Brendon na poziciju desnog beka na kojoj se on ne snalazi. Nije problem u Wisdomu, problem je što ima Jack Robisnon koji je bolji lijevi bek a sa Wisdomom gubimo dvije pozicije. Gubimo odličnog desnog beka koji postaje beskorisni lijevi bek i gubimo desnog beka. Potom ima Maclaughlin, mali je prirodni desni bek i pokazao je u utakmicama za rezervni tim i LP mladi da je kao stvoren za desnog beka.
Imaš opciju:
1. Jack Robinson lijevi bek Glen desni;
2. Glen lijevi bek a Mclaughlin desni bek;
3. Carra desni bek ; :?
4. Flanagan desni bek ( da se ne lažemo, nije cijelu sezonu povrijeđen );
5. Štopera pretvoriti u desnog beka gdje se ne snalazi i desnog beka pretvoriti u lijevog beka.

Naravno, trener bira najlogičniju opciju, opciju broj 5. Eto toliko Brendon želi pokazati Wisdomu da nije za Liverpoola, da je produžio sa njim ugovor na još 5 godina. Postojeći ugovor mu je isticao na kraju sezone.

Potom Suso. Malo dijete vidi da on ne može igrati desno krilo nego je on klasični CMF ili AMF. Ali jok, Suso će igrati krilnog igrača jer tako Brendon misli.

Joe Allen, nemam komentara. Borini krilo, nemam komentara.
sto tebi ne dadose posao kad je kenny otisao pitam se pitam :)

nummaLFCŽ
Kontakt:

Post Postao/la nummaLFCŽ » 20 jan 2013, 14:47

Kako je Chelsea krenuo, mogli bi mi i na 6. mjesto :lol:

Btw. navodno Lerby, Sneijderov agent, dolazi u Liverpool da vidi sta nudimo i moze li jos novca izvuci.
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.

Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 jan 2013, 14:57

nummaLFCŽ je napisao/la:Kako je Chelsea krenuo, mogli bi mi i na 6. mjesto :lol:

Btw. navodno Lerby, Sneijderov agent, dolazi u Liverpool da vidi sta nudimo i moze li jos novca izvuci.

Stvarno je loša konkurencija u Premiershipu, trebali smo ovu sezonu bolje iskoristiti. Puno oscilacija kod svih u igri. Tottenham izgubi kući od Wigana a pobjedi Uniteda u gostima. Arsenal dobije nas 0-2 a izgubi od Swansea istim rezultatom. Mada nije ni sada kasno za LP. Treba United danas da pobjedi a onda i mi da uđemo u seriju pobjeda.
E čuj, Liverpool i serija pobjeda. :mrgreen:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 20 jan 2013, 14:59

Mali Wisdom je štoper Liverpoola od pjetlića pa do sada prvog tima. Gura ga Brendon na poziciju desnog beka na kojoj se on ne snalazi. Nije problem u Wisdomu, problem je što ima Jack Robisnon koji je bolji lijevi bek a sa Wisdomom gubimo dvije pozicije. Gubimo odličnog desnog beka koji postaje beskorisni lijevi bek i gubimo desnog beka. Potom ima Maclaughlin, mali je prirodni desni bek i pokazao je u utakmicama za rezervni tim i LP mladi da je kao stvoren za desnog beka.
Imaš opciju:
5. Štopera pretvoriti u desnog beka gdje se ne snalazi i desnog beka pretvoriti u lijevog beka.

Naravno, trener bira najlogičniju opciju, opciju broj 5. Eto toliko Brendon želi pokazati Wisdomu da nije za Liverpoola, da je produžio sa njim ugovor na još 5 godina. Postojeći ugovor mu je isticao na kraju sezone.

Potom Suso. Malo dijete vidi da on ne može igrati desno krilo nego je on klasični CMF ili AMF. Ali jok, Suso će igrati krilnog igrača jer tako Brendon misli.

jesi li ti nekada radio kao trener ?
pričaš kao da si Guardiola ;)
Walk on, with hope in your hearts.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 20 jan 2013, 15:08

Upravu je Rizo ovo sto pise za Wisdoma i poziciju RB.Ima tu dosta logicnijih resenja.Al valjda BR zna u kakvom mu je stanju ekipa i ko moze pokriti sta.
Svi smo mi igrali menadzera i znamo mlatit praznu slamu,i pametovat na kojoj poziciji neki igrac moze igrati.Al u stvarnosti sve to drugacije izgleda.Valjda judi koji su i klubu znaju najbolje u kakvom je stanju neki igrac i da li moze iznijet teret(psihicki i fizicki) igranja 90 min na vrhunskom nivou.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 20 jan 2013, 15:12

Ako Arsenal danas izgubi teško da će i na Emiratesu protiv Liverpoola ,volio bi da do kraja izvuku bod ali teško.

Vraća li se Jose uskoro :roll: .

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 jan 2013, 15:16

Zodiac je napisao/la:Ako Arsenal danas izgubi teško da će i na Emiratesu protiv Liverpoola ,volio bi da do kraja izvuku bod ali teško.

Vraća li se Jose uskoro :roll: .

Neka odigraju x sa West Hamom u srijedu i tako prekinu crni niz. :mrgreen:
Enriqe se neće oporaviti prije tekme sa Zenitom, tako se pričalo.
Može i Agger igrati lijevog beka, njega sam zaboravio.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 20 jan 2013, 15:24

Taman kad je ušao u najbolju formu povrijedi se,šteta velika.

Zaboravio sam na taj susret s čekićarima,može,slažem se :mrgreen: .

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 jan 2013, 16:10

" onclick="window.open(this.href);return false;

8-)

http://news.yahoo.com/digital-sports-gr ... 24279.html" onclick="window.open(this.href);return false;

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 20 jan 2013, 16:33

Imaš opciju:

:lol: :lol:

Wisdom je uvijek bio stoper i bit' ce u buducnosti, samo sto sad igra beka jer je to puno laksa pozicija za igrat' - nesto slicno sto je i Carra na pocetku karijere prvo bekove igr'o pa tek onda stopera(rutina je cudo) . Momak ima vjerovatno najveci procenat dobijenih duela i u ovih 10-15 tekmi nije napravio NIJEDNU vecu gresku, za razliku od svih ostalih koji su igrali u zadnjoj liniji(skrtel, agger, coates, carra) . Flanagan(sad je out 12 sedmica), Mclaughin, Robinson su defanzivno amateri za njega. Flanno je ove sezone smijesan bio kad god bi igr'o, Robinson je protiv onih amatera na glavu pad'o a Ryan je jos uvijek mlad da ga se u vatru baca . Jedino logicno rijesenje za desnog beka i jest Wisdom, iako nema brzinu ni centarsut, nazad je "stijena" i kraj njeg' nema prolaza .

Dalje, Johnson beskoristan na LB - jos jedna glupost . On je u LFC-u odigr'o sigurno 30-40 tekmi na LB i rijetko kad bi bio puno losiji nego desno . Zna igrat' s obe noge, s tim da mu je s lijeve lakse uc' u sredinu i osutat' sto nerijetko radi .
Allen - svi su na njeg' svrsavali nakon prvih 10ak kola i sad odjednom nije za LFC :roll: S njim smo dobili potrebnu sirinu u veznom redu . Puno bolje je imat' na klupi njega il' Hendersona nego Spearinge, Poulsene i sl. On ce samo bit' bolji kako vrijeme odmice..

Suso - ista stvar ko s Wisdomom . Garant ce djete od 18god gurat' na 10-ku, kad se ni na krilu ne moze snac' kako treba . On jest centralni vezni, al' ne moze on jos tu igrat' - ista stvar ko s Gerrardom(bek, krilo u njegovim god i tek kasnije cmf-amf) i Hendersonom(krilo prosle god), bitno je da igra stalno i dobije tu rutinu bez nekih vecih gresaka, koje je puno teze napravit' na krilu nego u sredini, a kasnije ce igrat' svoju "prirodnu" poziciju(koliko god glupo zvucalo da ima prirodnu poz s 19god)..

Dugo post s vise nebuloza i losijom analizom stanja nisam procit'o, pa sam mor'o odgovorit'...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 jan 2013, 16:35

Jedva cekam da gledam Sturidga i Suareze opet skupa.

Ne znam jel iko primjetio al njih dvojica su se smjenjivali na CF-u i WF-u tako da nismo imali klasicnog napadaca i zbog toga je bilo pomutnje kod Norwicha
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 20 jan 2013, 17:51

fanatic je napisao/la: :lol: :lol:

Wisdom je uvijek bio stoper i bit' ce u buducnosti, samo sto sad igra beka jer je to puno laksa pozicija za igrat' - nesto slicno sto je i Carra na pocetku karijere prvo bekove igr'o pa tek onda stopera(rutina je cudo) . Momak ima vjerovatno najveci procenat dobijenih duela i u ovih 10-15 tekmi nije napravio NIJEDNU vecu gresku, za razliku od svih ostalih koji su igrali u zadnjoj liniji(skrtel, agger, coates, carra) . Flanagan(sad je out 12 sedmica), Mclaughin, Robinson su defanzivno amateri za njega. Flanno je ove sezone smijesan bio kad god bi igr'o, Robinson je protiv onih amatera na glavu pad'o a Ryan je jos uvijek mlad da ga se u vatru baca . Jedino logicno rijesenje za desnog beka i jest Wisdom, iako nema brzinu ni centarsut, nazad je "stijena" i kraj njeg' nema prolaza .

Dalje, Johnson beskoristan na LB - jos jedna glupost . On je u LFC-u odigr'o sigurno 30-40 tekmi na LB i rijetko kad bi bio puno losiji nego desno . Zna igrat' s obe noge, s tim da mu je s lijeve lakse uc' u sredinu i osutat' sto nerijetko radi .
Allen - svi su na njeg' svrsavali nakon prvih 10ak kola i sad odjednom nije za LFC :roll: S njim smo dobili potrebnu sirinu u veznom redu . Puno bolje je imat' na klupi njega il' Hendersona nego Spearinge, Poulsene i sl. On ce samo bit' bolji kako vrijeme odmice..

Suso - ista stvar ko s Wisdomom . Garant ce djete od 18god gurat' na 10-ku, kad se ni na krilu ne moze snac' kako treba . On jest centralni vezni, al' ne moze on jos tu igrat' - ista stvar ko s Gerrardom(bek, krilo u njegovim god i tek kasnije cmf-amf) i Hendersonom(krilo prosle god), bitno je da igra stalno i dobije tu rutinu bez nekih vecih gresaka, koje je puno teze napravit' na krilu nego u sredini, a kasnije ce igrat' svoju "prirodnu" poziciju(koliko god glupo zvucalo da ima prirodnu poz s 19god)..

Dugo post s vise nebuloza i losijom analizom stanja nisam procit'o, pa sam mor'o odgovorit'...
Slažem se sa velikom većinom posta, odlično objašnjeno za Wisdoma koji ne bi vidio utakmice na beku da se nije Kelly povrijedio, (ne bi nijedan ni drugi da su i Jose i Glenn zdravi !).Najlogičnije je staviti Wisdoma na beka jer se pokazalo da može odigrati tu poziciju a ne ubacivati Flannu ili Ryana (koji bi mogao biti odličan bek - ima ga i ofanzivno i defanzivno) ili na lijevi bek Robinsona koji je očito još nespreman za utakmice Premier Lige u EL je dobijao šansu!

Najviše me čude ovi postovi za Allena koji igra bolju prvu sezonu u odnosu na Hendersonovu prvu sezonu. Allen je kompletan igrač isto koliko i Henderson (za kojeg mi je neizmjerno drago da se oslobodio), a i odigrao je više utakmica na DMF što NIJE njegova prirodna pozicija. Pa usudio bih se reći da se ni na "box to box" poziciji nije toliko snašao kako što se u utakmici protiv Sunderlanda snašao na AMF i odlično dijelio lopte za krila i napadače a i sam je imao 3-4 prilike za pogodak. Siguran sam da će igrati sve bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo, a ovdje su ga neki otpisali poslije jedne loše partije protiv Uniteda.

Jedina stvar s kojom se ne slažem je Suso. Mislim da troši svoj talenat na krilnim pozicijama, on je klasični AMF čak više i SS i krilo ( a pogotovo desno ) nije pozicija gdje bi trebao igrati. Najbolje je nek ode na posudbu i IGRA utakmice, ružnu bi bilo da takav talenat propadne !

Međutim, stvar koja me najviše nervira je neigranje Coatesa. Mislim da će njegova posudba u bilo koji klub značiti i njegovu prodaju u dogledno vrijeme i to je stvar zbog koje mi je najviše žao.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 20 jan 2013, 18:01

Arsenal izgubio,Tottenham gubi 8-)

Liga Prvaka nije izgubljena.
You'll never walk alone.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 20 jan 2013, 18:04

VolimLiverpool je napisao/la:Arsenal izgubio,Tottenham gubi 8-)
i mi cemo sledece hefte :) Tako da ti to dodje na isto.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 jan 2013, 18:51

Rizo cisto da ti dopunim jednu opciju, Downing lijevo Glen desno. Al' to bi mozda i najgora bila :mrgreen:

Evo zabi ga Totenhem, -7 liga prvaka...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 20 jan 2013, 19:18

Kakav Suso, epilepsičar pravi, još on nije za prvog tima. Što se tiče Wisdoma, iako se radi o stoperu ima sve predispozicije da bude jedan odličan bek. Samo mu treba utakmica kako bi se navikao i na to. Defanzivno je solidan igrač, ali se vidi kako ga to nešto vuče na stopersku poziciju. Zbog te njegove greške nam je i Persie dao gol. Dok se Enrique ne oporavi, Wisdom će igrati desno a Glen lijevo. Kakav Robinson, crna mamba ga može u zubima nositi. Ne gubimo mi sa Glenom lijevo, čovjek je juče uz Hendersona bio bar meni najbolji na terenu.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 20 jan 2013, 19:19

@BeyKopites

Jbga Suso je realno bio tek 7 igrac u rotaciji na sredini gdje su igrala 3(Lucas, Allen, Steven, Hendo, Shelvey i Sahin), tako da i nije mog'o tu sansu dobit' . Doduse, dobio je protiv WBA u kupu i super odradio - te jednom u premiershipu kad je izvadjen krajem poluvremena nakon 2 promasene prilike . Tad udje Hendo umjesto njega i razbismo ne mogu se sjetit' tacno koga . Zato i jest dobijao prilike na krilu, gdje smo bili puno tanji, cisto da stekne iskustvo igranja za prvi tim . Slazem se da je u ovom trenutku najbolje da ode na posudbu, pogotovo sto je skoro pa sigurno da cemo dovest jos jednog ofanizvnog veznog/krilo .

A sto se Coatesa tice i meni je uzas drag igrac, al' u ono malo tekmi sto je igr'o(vecinom EL) je grijesio i previse za stopera, tako da je BR izgubio povjerenje u njega . Idealan scenarij je taj da ode ne posudbu, odigra odlicno i sljedece sezone bude tu negdje oko prvih 11 .

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 20 jan 2013, 19:47

Melly ‏@MelwoodLFC
We’d have to offer him £150k pw to compete with €5m net - za Snijedera

@Liga Prvaka, slušao sam mišljenje onog komentatora sa SKa, i slažem se s njim a to je da se ova sezona baci u uigravanje ekipe, da liga prvaka ne bude primarni cilj, jer bi iduce godine bilo teško igrati na 4 fronta sa ekipom kakvom imamo sad, no možda i to pada u vodu ako se na ljeto dovedu dobri igrači. Uglavnom, smatra nas jednom od najperspektivnijih ekipa u BPL ;) a fan je MUFC-a
Ja te volim, volim Željo..

ahmed96lfc
Kontakt:

Post Postao/la ahmed96lfc » 20 jan 2013, 20:55

Ljudi moze neko ukratko o utakmici,i o igracima koji nas napustaju i koji bi mogli biti potencijalni kadndidati za dolazak na ANFIELD?

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 20 jan 2013, 21:07

Pa vjerovatno niko ne napušta klub, ali moguće da nas niko i ne pojača. Sneider sve dalje i dalje od potpisa za Liverpool. Što se tiče utakmice, imaš dosta komentara u predhodnim stranicama.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.