Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la harishp » 03 nov 2009, 18:14

calcio je napisao/la:ma najsmjesnije mi je sto velike bosanske patriote iz daleke kanade, holandije i slicnih zemalja traze, ma bolje reci zahtjevaju, od nasih igraca da reprezentaciju stave na broj 1 u svom zivotu, ispred vlastitih familija, vlastite karijere itd..... smijesno. :?
Ama :shock: @calcio sta je sa drugima BIH reprezentativcima koji su 99% bili u slicnoj poziciji.
Ako neko prije 3-4 godine kaze necu da upropastim karijeru u bijednoj BIH repci i nakon toga promjeni pricu posto je sutnut ko posljednji isprdak,pametnom dovoljno.
P.S Recimo familija Pjanica ,,ziva i zdrava,,i dan danas rade i zive u Luxemburgu :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 03 nov 2009, 18:27

calcio je napisao/la:ma najsmjesnije mi je sto velike bosanske patriote iz daleke kanade, holandije i slicnih zemalja traze, ma bolje reci zahtjevaju, od nasih igraca da reprezentaciju stave na broj 1 u svom zivotu, ispred vlastitih familija, vlastite karijere itd..... smijesno. :?
ovo mi nikada neci biti jasno, ovo popljuvavanje nase raje u ino.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 nov 2009, 18:32

steve-o je napisao/la:
Odgovor ti je ovom mom prethodnom postu.
Uostalom ko kaze da takvih nema koji zive i u BIH.Nisu svi iz dijaspore ali isto tako ni coravi kraj ociju ili gluhi kraj usiju.
,,Dobar glas se daleko cuje a los jos dalje,,
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 nov 2009, 18:38

steve-o je napisao/la:
procitaj ponovo, ne pljujam raju u ino koji se normalno ponasaju ( i ja sam u inostranstvu) nego one licemjere koji uzimaju sebi za pravo da odredjuju ko je patriota, kako se patriota treba ponasati, kakva imena smije davati djeci (vidjeno na primjeru Hasana S.) itd.

Ama :shock: @calcio sta je sa drugima BIH reprezentativcima koji su 99% bili u slicnoj poziciji.
Ako neko prije 3-4 godine kaze necu da upropastim karijeru u bijednoj BIH repci i nakon toga promjeni pricu posto je sutnut ko posljednji isprdak,pametnom dovoljno.
P.S Recimo familija Pjanica ,,ziva i zdrava,,i dan danas rade i zive u Luxemburgu :roll:
uz duzno postovanje, to sto je doticni tebi rekao pred nekom kafanom mi bas i ne zvuci uvjerljivo. a i poredjenje sa Pjanicem mi je bezveze, prvo sto je rijec o Holandiji vs. Luksemburg, a drugo sto je Pjanicev otac igrao za neki klub i imali su kakvu takvu ekonomsku sigurnost.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 03 nov 2009, 18:39

harishp je napisao/la:
steve-o je napisao/la:
Odgovor ti je ovom mom prethodnom postu.
Uostalom ko kaze da takvih nema koji zive i u BIH.Nisu svi iz dijaspore ali isto tako ni coravi kraj ociju ili gluhi kraj usiju.
,,Dobar glas se daleko cuje a los jos dalje,,
slazem se...

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 nov 2009, 19:04

Od Harisa, preko patriotizma pa evo sad se dotaklo i do dijaspore. :shock:

Sta li je slijedece na redu?

Cudan smo mi narod, sve nam smeta.

Ljudi okanite se corava posla, i budite zahvalni sto bar sad imamo sansu da bar imamo koliko toliko igraca koji su klasa.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 03 nov 2009, 19:05

Kakve veze ima patriotizam sada sa njegovim fudbalskim sposobnostima?

Nemoze on mrziti Bosnu koliko on zna fudbal igrati :D , ma da mislim da sada razmatrati ko je patriota i ko nije je jako tesko, posto je to objektivna tema.
Teza o patriotizmu je pogotovo u sadasnjoj BiH jako osjetljiva tema, stim da nas pola pise iz BiH a pola iz inostranstva moze se prvo postaviti nama svima isto pitanje pa onda ostalim ljudima.

Prije nego sto o nekome sudite, prvo procjenite kako bih sami reagovali na mjestu tog mladica prije tri godine?
Dali bi vas odgovor u tom famoznom interview-u tada bio uopste zadovoljavajuci?

Ja necu uopste u to da ulazim koliki je on sada patriota ili nije, nego hocu da kazem da nam u svim segmentima nase igre moze pomoci. Nije istina da nezna igrati zadnjeg veznog, zna itekako, samo ima dobre vrline i u ofanzivi, sto nekontrira njegove sposobnosti kao zadnji vezni. to je gotovo univerzalan igrac i nama itekako potreban.

Mislim ljudi budite realni, probajte sami proanalizirati dali mi mozemo igrati sa jednom fudbalskom velesilom sa sporim igracima? dali mozemo kada smo u nekim trenucima drhtali protiv Armenije, Turske a da nepricam o buducem protivniku....mi MORAMO uciti iz nasih dosadasnjih gresaka, jer smo ih imali previse!

Ljudi moji, ja sam u nasoj igri, u svakoj utakmici primjetio dosta gresaka, te od Muratovica (njegov pregled igre, te pasovi su absolutno nezadovoljavajuci), te od nase cijele momcadi. Kod svakog igraca u nasih prvih 11 postoji mjesto za razvoj. Za to nemozemo argumentirati da nam nije neko kao Medunjanin potreban jer se nemoze sada mjenjati sada sto smo upravo nasli pobjednicki put. Mi nismo nista nasli, i uvijek postoji nacin da se igra poboljsa, uvijek se moze promijeniti sistem igre, taktika kompletan nacin igre.
Po meni je sve i jedan igrac u reprez. dobro dosao ako ima epitet sjajnog fudbalera. Tako i Medunjanin. Moja argumentacija nelezi u patriotizmu niti u njegovim izjava nego u njegovoj sposobnosti.

Vi mozete sanjati koliko god zelite (ako ovako nastavite, onda ste sve moguce ishode vec prosanjali, tako da ce neko dobiti jackpot) ali nama je potreban kvalitet, nama su potrebni najbolji igraci, a ne oni koji su najvise igrali, te oni koji su najvece patriote.

Za to stoji, hvala Muratovicu i ostalim koji ce u narednom periodu zavrsiti sa karijerom u repci, ali ja se nebi ljutio da Medunjanin zauzme odmah mjestu u prvih 11 ako ima kvalitet, jer ja hocu da BiH bude najjaca ekipa na svijetu. A sto se tice patriotizma, to hajmo ostaviti nasim tribinama :) !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 nov 2009, 19:51

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 03 nov 2009, 20:13

Sve ovo o patriotizmu dijasporskom nije bas jednostavna toliko tema kao sto neki misle i nema razloga da neki udaraju na dijasporu ovako, s obzirom da dijaspora hrani pola BiH. :D

Ali sala na stranu, dijaspora salje milione i milione dolara, eura, funti i Bog zna sta jos nazad u BiH, a to je dobro za cijelu BiH i za sve ljude koji zive tu iako mozda neki direktno nece dobijati novca iz dijaspore, taj novac je vec u cirkulaciji i neko ko je dobio te pare otice mozda da kupi nesta i taj trgovac ce zaraditi na tome.

Mogu reci da ni dijaspori nije lahko pogotovo omladini jer im je jedna noga u Bosni a druga u Njemackoj, Americi, Holandiji, ili gdje vec zive.

Neki se 100% okrenu BiH sto nije dobro jer ipak zive u nekoj drugoj zemlji, a neki 100% zaborave BiH i postanu novi Njemci ili Amerikanci i pokusavaju da zaborave sve svoje sto naravno isto nije dobro.

A neki imaju jednu nogu tamo jedno vamo sto je isto vrlo tesko a to je mozda najbolja varijanta jer ipak znaju ko su i sta su ali isto pokusavaju da steknu neki zivot u toj zemlji gdje zive.

Ovo je sigurno novost za mnoge koji cijeli zivot zive u BiH ali ipak je odprilike ovako u dijaspori i ne samo kod nase bh. dijaspore nego kod svih dijasporaca oko asimilacije ili ne-asimilacije itd.

Ovo je pogotovo tesko za mlade ljude koji pokusavaju izgraditi sebi zivot.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 03 nov 2009, 20:42

O cemu ti ? :roll:

Ko to zahtijeva, i da li si bas razgovarao sa svima u dijaspori ?

Zasto generalizujes, mislim zaista nije potrebno. Ima ovamo svasta, ali ima onih koji vole svoju zemlju i koji su posteni, i koji JESU PATRIOTI,koji su izgubili svoje najblize.

Koji NISU KRIVI sto ne zive u BIH, jer voljeli bih to vise nego bilo sta drugo. Ipak nije sve tako JEDNOSTAVNO.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 nov 2009, 23:35

KONGO je napisao/la:
O cemu ti ? :roll:

Ko to zahtijeva, i da li si bas razgovarao sa svima u dijaspori ?

Zasto generalizujes, mislim zaista nije potrebno. Ima ovamo svasta, ali ima onih koji vole svoju zemlju i koji su posteni, i koji JESU PATRIOTI,koji su izgubili svoje najblize.

Koji NISU KRIVI sto ne zive u BIH, jer voljeli bih to vise nego bilo sta drugo. Ipak nije sve tako JEDNOSTAVNO.
Zar je tako tesko skontati da nisam mislio na cijelu dijasporu? A vec sam nekoliko puta napisao da sam i ja u dijaspori. Ispostavilo se da dvojica forumasa koji najvise napadaju Medunjanina, a prije toga Begovica, zbog Holandije i Kanade su i sami parkirali svoju guzu u Holandiji i Kanadi. Meni je to malo licemjerno, sta ja znam..... Haj sto smo u dijaspori, ali non-stop daviti druge i drzati im lekcije o patriotizmu... Popustite malo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 nov 2009, 23:52

Zasto popustiti i da na kraju budu mudriji i pametniji od drugih.Koji su prosli kroz malo sitnije reseto..
Za go-vna vazda pustanje vode je bilo najbitnije,da bi wc solja bila cista..
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 nov 2009, 00:19

neznam kako to kod tebe ide ali kod mene kad pustis vodu odu gov.na u kanalizaciju gdje im i jest mjesto

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2009, 00:30

calcio je napisao/la:neznam kako to kod tebe ide ali kod mene kad pustis vodu odu gov.na u kanalizaciju gdje im i jest mjesto
Pa to bi ustvari i bio kompletan posao. ;)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

gringo1
Kontakt:

Post Postao/la gringo1 » 04 nov 2009, 12:33

Dajte malo tolerancije!!!
Nije ljudski porediti nekog sa izmetom pa ko god to bio!!!
A pogotovo ne dijete iz bosanskog vilajeta!!!!
Harise Medunjaninu,dobro dosao kuci!!!
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 nov 2009, 06:34

Opet prica o patriotizmu i krvnim zrncima. :mrgreen: Dokle vise?! :roll:

Svako pojacanje u ovom trenutku je dobrodoslo. Ako taj momak zna igrati lopte, bice iskoristen na najbolji nacin. Dok Portugal gubi igrace, mi ih dobijamo. 8-) Nisam Medunjanina nesto posebno pratio, ali ovih nekoliko videa koje sam vidio mi pokazuju da momak ima dosta za pokazati. Tako da me apsolutno ne zanima je li ili nije htio igrati za BiH. Ako bude od velike pomoci nasem plasmanu na SP, ja ga podrzavam. Uostalom nije ni prvi ni zadnji koji je onako navratio u repku i otisao da ga vise nikad niko nije vidio. Repka koristi njega, a ne on nju. Bar u ovom slucaju.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 05 nov 2009, 11:10

9capi:pucela:Produziti!20 mill eura klauzule pa ko zeli?ako neko zeli neka plati,Medunjanin the new football god
ovaj mi se komentar najvise svidio :D medunjanin ce preci u neki jaci klub u spaniji 100 % ako ovako nastavi ,mada ni valladolid nije los !!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 nov 2009, 23:37

Medunjanin ce biti veliko pojacanje za BIH,samo da dobije dozvolu od FIFE i bice extra,ocekujem da ce bar jednu od dvije utakmice biti starter,momak je puno bolji od Muratovica,vidicemo sta ce biti..

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 05 nov 2009, 23:44

Samo problem je sto neigra na poziciji kao muratovic *
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 nov 2009, 23:45

Dobar je ovaj sto ga zove el crack, to u Spaniji ako se ne varam znaci nositelj igre, glavni igrac, najbolji igrac... Valjda im je to i trener shvatio sada pa ce Haris ubuduce biti u prvoj postavi :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, denza, NEZALAGANJE, pama i 28 gostiju.