KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Vlada Vukoicic je jedan od najboljih trenera u ovom dijelu Evrope i bilo bi suludo takvom treneru dati otkaz,covjek je tako koektan i svz krvicu preuzima na sebe iako je on najmanje kriv! Treba otjerati Vucka,Bajica,Ceskovica,Sarajliju i na te pozicije dovesti ozbiljne igrace i bice Bosna opet sampion! Kako je tuzno gledati Bosnu na dnu tabele,gdje je ubjedljivo zadnja:( Nadam se da je ovo trenutacna kriza i da uz koje pojacanje i otkaz Vucku,Bajicu mozemo biti u sredini tbele,samo da se ne ponovi Vojvodina,kada se kasno sjeila da dovede pojacanja!..
Da se ko ne uvrijedi SVE BI IH OTJERAO ..
Za koje pare igraju ovo je sramota ..
Za koje pare igraju ovo je sramota ..
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Samo zavrzlama oko Mahlbašića je mogla nagovjestiti da je nešto mutno na adresi Hamze Hume 2.Bajić i još par igrača je promašaj i Bosna pod hitno mora u remont po cjenu i teških poraza od Cibone i Partizana.Vukoičić je veliki trener i jedina osoba koja treba ostati , ako je brod počeo tonuti.Zašto je Bosna u ovoj poziciji to je rezultat jako loše situacije u klubu i bez nekog riješenja u finasijskom smislu nema potrebe da se NLB liga i igra, ako ćemo se boriti za goli život.Promjena trenera je nepotrebna jer problem nije u treneru već u slabom igračkom kadru.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
FRANK RIBERY je napisao/la:Samo zavrzlama oko Mahlbašića je mogla nagovjestiti da je nešto mutno na adresi Hamze Hume 2.Bajić i još par igrača je promašaj i Bosna pod hitno mora u remont po cjenu i teških poraza od Cibone i Partizana.Vukoičić je veliki trener i jedina osoba koja treba ostati , ako je brod počeo tonuti.Zašto je Bosna u ovoj poziciji to je rezultat jako loše situacije u klubu i bez nekog riješenja u finasijskom smislu nema potrebe da se NLB liga i igra, ako ćemo se boriti za goli život.Promjena trenera je nepotrebna jer problem nije u treneru već u slabom igračkom kadru.
Sasvim se slazem sa tobom ,,Nije Bajic promasaj ,nego 50 posto IGRACA JE PROMASAJ uz to i vecina uprave...
Ona utakmica u petak je prije svega najgora utakmica odigrana u Sarajevu nakon 92. (bolji su bili dueli Bosnjak - Unesco u maloj dvorani u ratu
). Onako nekvalitetna kosarka je samo pokazatelj na kojem nivou su oba kluba. Narocito je Bosna u qrtzu, cim nas razvale igraci poput Grgata, koji ima 35 godina i ne zna hodat' kako treba, a nikad nije ni bio kakav igrac, ili npr Stemberger za kojeg se najvise culo na ovim prostorima onda kad ga je onaj amer iz Cibone razbio ko zvecku.
O tome ko bi trebao iz Bosne ici, suvisno je pricati, treba recimo samo pogledati Vuckovu statistiku i kolicinu promasenih suteva, ili npr. Pasalicevu organizaciju igre i igru u odbrani. Kvalitetnog sutera nemamo, kvalitetnog centra nemamo, backup playa nemamo, bez toga nema ekipe. Osim toga, akcije nisam vidio, nekog bloka korisnog, pick&rolla gluho bilo, sad ne znam da li to VV zanemaruje (cisto sumnjam) ili oni nisu u stanju da sprovedu to na parketu. Politika kluba je katastrofa, sa smijesnim pijun-direktorom i jos smjesnijim pi-arom koji su u tim ulogama cak uspjeli biti gori nego sto su bili kao kosarkasi. Bez obzira kakva je seljacina onaj Dzindo u Skenderiji, oni su ako nista saucesnici jer su isli linijom manjeg otpora i otisli igrati na onom cirkusu od terena u Zetri. Za nadati se preokretu slicnom onom prosle sezone, ali sa ovakvim igracima, vrlo tesko.

O tome ko bi trebao iz Bosne ici, suvisno je pricati, treba recimo samo pogledati Vuckovu statistiku i kolicinu promasenih suteva, ili npr. Pasalicevu organizaciju igre i igru u odbrani. Kvalitetnog sutera nemamo, kvalitetnog centra nemamo, backup playa nemamo, bez toga nema ekipe. Osim toga, akcije nisam vidio, nekog bloka korisnog, pick&rolla gluho bilo, sad ne znam da li to VV zanemaruje (cisto sumnjam) ili oni nisu u stanju da sprovedu to na parketu. Politika kluba je katastrofa, sa smijesnim pijun-direktorom i jos smjesnijim pi-arom koji su u tim ulogama cak uspjeli biti gori nego sto su bili kao kosarkasi. Bez obzira kakva je seljacina onaj Dzindo u Skenderiji, oni su ako nista saucesnici jer su isli linijom manjeg otpora i otisli igrati na onom cirkusu od terena u Zetri. Za nadati se preokretu slicnom onom prosle sezone, ali sa ovakvim igracima, vrlo tesko.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ne mogu da se složim nikako sa tobom.Široki je veoma dobra ekipa to su pokazali i protiv Zadra koji se kasnije lahko obračunao sa euroligašem.Bosnu je poremetila povreda Jovanovića, a kad praktično nemaš centara nemaš se čemu nadati.Grgat je legenda i igrač koji je u karijeri nešto i postigao za razliku od Bosninih igrača.Vedo01 je napisao/la:Ona utakmica u petak je prije svega najgora utakmica odigrana u Sarajevu nakon 92. (bolji su bili dueli Bosnjak - Unesco u maloj dvorani u ratu). Onako nekvalitetna kosarka je samo pokazatelj na kojem nivou su oba kluba. Narocito je Bosna u qrtzu, cim nas razvale igraci poput Grgata, koji ima 35 godina i ne zna hodat' kako treba, a nikad nije ni bio kakav igrac, ili npr Stemberger za kojeg se najvise culo na ovim prostorima onda kad ga je onaj amer iz Cibone razbio ko zvecku.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Oprosti, ali ne bih se ni ja s tobom slozio. Grgat je u svojoj karijeri bio nista drugo do prosjecan centar. Takav je bio u svojim najboljim godinama, a sad mu je 35. Siroki je ispodprosjecna ekipa, ciji se kompletan igracki kadar sastoji od otpadaka iz hrvatskih osrednjih ekipa. Iz toga mozemo donekle izuzeti Masona. Bosna je i gora od tog ispodprosjecnog Sirokog, zato i jesmo izgubili. Da je Jovanovic bio tu mozda bi ishod utakmice bio drugaciji.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
A šta reći onda za Zadar koji je izgubio glatko od te iste ispodprosječne ekipe.Vrtimo se u kruk.Slažem se da je kadar Bosne katastrofalno posložen i da osim Hjarića, Jovanovića, Ivanovića i Šehovića ostali nemaju šta da rade u Bosni.Vedo01 je napisao/la:Oprosti, ali ne bih se ni ja s tobom slozio. Grgat je u svojoj karijeri bio nista drugo do prosjecan centar. Takav je bio u svojim najboljim godinama, a sad mu je 35. Siroki je ispodprosjecna ekipa, ciji se kompletan igracki kadar sastoji od otpadaka iz hrvatskih osrednjih ekipa. Iz toga mozemo donekle izuzeti Masona. Bosna je i gora od tog ispodprosjecnog Sirokog, zato i jesmo izgubili. Da je Jovanovic bio tu mozda bi ishod utakmice bio drugaciji.
meni je jedino smjesno to sto mi posudjujemo igrace slaviji i vogosci a nemamo igraca,previse smo se digli previse je losih glumaca tzv. sanera u klubu.Treba dovest prave ljude na prave pozicije i prave igrače na prava mjesta bosna je za ovih pet godina mogla vec igrat ligu prvaka da je ostao nihad i da su dovedeni neki ljudi a ne oni tipa konakovica
znači bit će promjena u Bosni....
otkazi i to...
vidit cemo kakve ce zamjene doc..
otkazi i to...
vidit cemo kakve ce zamjene doc..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Vucurovic i Ceskovic dobili nogu. Bukva kaze da je to iskljucivo radi finansijske situacije,koji idiot,a ne zato sto Vusko cijele sezone ne moze da pogodi ni tribinu Zetre a ne kos i sto je matija igrac kvaliteta koji nam ne treba.E sad da li cemo angazovati neko ozbiljno pojacanje,a s obzirom kako Bukva kuka u javnosti ne bi me cudilo da se pojavi Rahimic strasni al da nam igra na poziciji sutera:-)
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ja samo ne znam jel taj Bukva slijep ili ne.Pa mi smo 20 skokova manje imali od Širokog i on vidi samo problem na bekovima.Pa ljudi moji 20 skokova je 20 naovih napada.I levat bi nešto pogodio.
Opet se neka igranka sprema, nije im smetao Vucko dosada nego ga kao zrtveno janje sada tjeraju(trebali su davno). Zajedno s njim i Ceskovica koji jeste los ali je kao takav daleko bolji od jednog Muhe da ne kazem Bajica. Pa da su samo otjerali Bajica i Muhu(nedodirljivog) to bi bilo pojacanie za nas.
Ovako se opet igra igranka, produzuje agonija a pravih poteza tj rezova nema.
..ma sta god njima(upravi) ce se obiti oglavu najvise, skontace to oni prije ili kasnije.
Stariji sam i kultura mi ne dozvoljava da citiram ali uvrede koje su im upucene u Petak u sali, ne bi ni pas s maslom pojeo...al eto.
Ovako se opet igra igranka, produzuje agonija a pravih poteza tj rezova nema.
..ma sta god njima(upravi) ce se obiti oglavu najvise, skontace to oni prije ili kasnije.
Stariji sam i kultura mi ne dozvoljava da citiram ali uvrede koje su im upucene u Petak u sali, ne bi ni pas s maslom pojeo...al eto.

It's not about the shoes, it's about what you do in them!
pa hajd nije ni ovo loše,bitno je da se nešto radi
u odstustvu Jovanovića nedostaje kvalitetan plej i baš bi bilo dobro kad bi Sarajliji bila pružena šansa da ga vidimo na djelu
treba i umjesto Bajića tražiti zamjenu jer ono kako on igra ispod je svih normi
u odstustvu Jovanovića nedostaje kvalitetan plej i baš bi bilo dobro kad bi Sarajliji bila pružena šansa da ga vidimo na djelu
izgleda da je uprava nesh skontala (trebala jos i bajica otjerat,bar jos njega sad), asto se tice njohovih zamjena ubacit omladince pa sta bude...sad dovodit neke istrosene igrace to je glupost ( kao sto su doveli f. kojadinovica je promasaj ).
dajte nasoj omladini da igra..
jedna si jedina....nasa bosna
pa trazi se zamjena i kad dođe bajić ode ća..blazz je napisao/la:pa hajd nije ni ovo loše,bitno je da se nešto radi

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
E vidjeces da ovo nije promasaj i da trenutno nisu mogli naci korisnijeg igraca. Ustvari jesu, Stembergera, al bi on igrao samo za jedno 10 puta vece pare neg u Sirokomfanbosna je napisao/la:izgleda da je uprava nesh skontala (trebala jos i bajica otjerat,bar jos njega sad), asto se tice njohovih zamjena ubacit omladince pa sta bude...sad dovodit neke istrosene igrace to je glupost ( kao sto su doveli f. kojadinovica je promasaj ).
Ne znam zaista šta se dešava s Bosnom. Imaju dobrog trenera, ima tu nekoliko dobrih igrača, ali uspjeha nema. Mislim da je najveći problem Bosne u tome što dovode puno košarkaša sa strane sumnjivog kvaliteta. Čini mi se da niko nije zainteresovan za igrače iz domaćeg kadra. Bosna je nekada bila poznata po tome što je proizvodila svoje igrače, što je imala dobar skauting, pa je dovodila talentovane igrače iz regije. Međutim, sada kao da je sve stalo. Osjeti se na rezultatima da Bosna nema vođu, da ne postoji kult. Suad Šehovića je sjajan mladi košarkaš, ali on nema podršku ostalih. Bosni treba pravi lider koji će dobijati utakmice na strani, govori Bukva.
Zimić je godinama slovio za jednog od najvećih talenata na ovim prostorima. Njegova visina, predispozicije nagovještavale su da bi mogao jednog dana biti NBA centar. Međutim, on se polako gubi. Do koga je, ne želim puno da ulazim u to, ali jasno je da je struka zakazala. Primjerice, meni niko nikada iz Bosne nije došao i pitao me da li bi individualno radio sa Zimićem, ali ne samo s njim, nego i sa Suljagićem, Klincem, Čamdžićem i drugim talentovanim igračima. Mislim da bi mogao Zimića da naučim mnogim stvarima, ali eto, nije bilo sluha...
SEJO BUKVA ZA HAYAT
Zimić je godinama slovio za jednog od najvećih talenata na ovim prostorima. Njegova visina, predispozicije nagovještavale su da bi mogao jednog dana biti NBA centar. Međutim, on se polako gubi. Do koga je, ne želim puno da ulazim u to, ali jasno je da je struka zakazala. Primjerice, meni niko nikada iz Bosne nije došao i pitao me da li bi individualno radio sa Zimićem, ali ne samo s njim, nego i sa Suljagićem, Klincem, Čamdžićem i drugim talentovanim igračima. Mislim da bi mogao Zimića da naučim mnogim stvarima, ali eto, nije bilo sluha...
SEJO BUKVA ZA HAYAT
jedna si jedina....nasa bosna
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ma Zimić je neuhranjen.Pa on je dosad trebao da ima 130 kila mišića, a on ko da je na djeti.Svake godine ista konstitucija.Kad je Peković došao u Partizan bio je gori od Zimića, a danas je stjena od čovjeka.fanbosna je napisao/la:Ne znam zaista šta se dešava s Bosnom. Imaju dobrog trenera, ima tu nekoliko dobrih igrača, ali uspjeha nema. Mislim da je najveći problem Bosne u tome što dovode puno košarkaša sa strane sumnjivog kvaliteta. Čini mi se da niko nije zainteresovan za igrače iz domaćeg kadra. Bosna je nekada bila poznata po tome što je proizvodila svoje igrače, što je imala dobar skauting, pa je dovodila talentovane igrače iz regije. Međutim, sada kao da je sve stalo. Osjeti se na rezultatima da Bosna nema vođu, da ne postoji kult. Suad Šehovića je sjajan mladi košarkaš, ali on nema podršku ostalih. Bosni treba pravi lider koji će dobijati utakmice na strani, govori Bukva.
SEJO BUKVA ZA HAYAT
Napokon otkazi Vucku i Ceskovicu,momci su zaista bili losi ove sezone i nisu igraci za kkbosnu,bolje dovesti jednog kvalitetnog igraca na poziciji 2-3 nego drzati polovnjake poput vucka i matije! Samo mi nije jasno zasto su ostavili Bajica,koji nista nije pokazao,jedino je bio dobar u pripremnim utakmicama,a u NLB ligi katastrofa! U svakom slucaju uz neko kvalitetno pojacanje kao sto je Kojadinovic Bosna se moze izvuci iz ove nezgodne situacije gdje smo ubjedljivo zadji u NLB ligi! Dobro je sto je ostao Vukoicic,poslije Tanjevica i Pesica najbolji trener Bosne u njenoj dugogodisnjoj historiji! Pozdravljam promjene u ekipi i jos jednom cestitke upravi,sada treba dovesti adekvatna pojacanja!