FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 18 jan 2013, 19:19

O financijama i Pepovom ugovoru sam podrobno objasnio, tako da psssst!
Na listi pojačanja, sljedeći je vjerovatno Iniesta :oops: ,
hej gamadi ove novinarske, pa usudiću se reći da su to jedni od najogavnijih ljudi u biznisu.
Klopp u Bayernu za 3 godine ima itekako smisla.
Nema, itekako nema smisla! :!:
Zašto mijenjati klub gdje ima:
-jasnu viziju, izuzetno strateški razrađen plan,
-ljude u upravi koji mu kao braća dođu,
-najbolju publiku na svijetu,
-grad gdje ga hiljade ljudi kao svetinju gledaju,
-a ni love mu ne fali, čak štaviše spavaće na parama. :D

On je toliko sretan načinom života koji ima tu,
tako da je MOŽDA nakon nekog vremena moguće isprobavanje nekog Engleza ili Španca,
u Bayern 99%neće, to ti mogu 100%reći.

Od tih formacija vajde nema, primali bi po 3 komada :oops: ,
svaka mu čast za onu sezonu, pogotovo za stjeravanje Manče u mišju rupu, i to u njihovoj jazbini 8-) ,
ali Glavonja je toliko loših poteza vukao, tako loše radio da mi se ogadio za sva vremena.

Ima on itekako da ima zasluga za ovaj Bayern, ali trenutno njemu i takvima kuća od Minhena daleko bila.

A dobro da je crngorski, ne daj Bože da te safata onaj Hantragizam, uuuuuu ne d'o Bog nikome. :lol:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 18 jan 2013, 19:53

@Stefan E.

Panika?? :? Nije vjeruj mi!Sto kazes,ti mislis tako ja ovako tako da...
Vidim hoces reci yayo dovede koga hoce??Zaboravio si da je to bilo nekad,sjeti se ovih zadnjih yayinih "zelja" koje su hladno odbijene od strane BvB-a,pa reko da te ne iznenadi isti scenario kad je Doktor u pitanju! ;) Znam da bi dosta vas htjelo nesto tako ali jbg...zao mi je 8-)
A to ti je bilo suvisno,da bi kao TI zelio da Klopp sto duze bude na klupi BvB,ajd malo realno i bez lazne skromnosti,nemas razloga za lagati ni sebe ni druge ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2013, 22:39

Stefan Effenberg je napisao/la:
Osobno, volio bih da Klopp bude što duže na klupi Borussie ali ako će Guardiola otići 2016. godine onda se i ti možeš složiti da bi Klopp nakon 8 godina Borussie mogao promijeniti malo podneblje. Tako da, smireno, bez panike jer nema potrebe za istom.
Znaš šta mi nije jasno, što to ti sad već misliš o Kloppu, a tek naredne sezone nam tim preuzima Guardiola? :) To Pepa ne želiš duže od 3 godine, ili toliko žarko želiš Kloppa??? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jan 2013, 22:47

QUARESMA 18<<< je napisao/la:hoce li sad guardiola krenuti trenirati ili tek od naredne sezone?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Majka mu stara tek od naredne sezone zar se već strah uvlači u ostatak Europe. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jan 2013, 22:48

effe_sa je napisao/la: Znaš šta mi nije jasno, što to ti sad već misliš o Kloppu, a tek naredne sezone nam tim preuzima Guardiola? :) To Pepa ne želiš duže od 3 godine, ili toliko žarko želiš Kloppa??? :)
Čovjek dugoročno razmišlja. :mrgreen:

Vjerovatno misli da Pepa ne drži mjesto i da se on neće zadržati dugo u Munchenu, bez obzira na rezultate.
Jeste da je suvišno u ovom trenutku diskutovati o Kloppu, ali i ja sam ubijeđen da će on nekada biti crven. :D
Sad to trebamo zatvoriti u seharu da nas ne bi žutalji davili. :)
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2013, 22:58

geronimo je napisao/la: Čovjek dugoročno razmišlja. :mrgreen:
Pusti mi se dugoročnog razmišljanja, sutra utakmica, a mi raspravljamo samo o sistemima igre za narednu sezonu i o tome šta će Pep, i šta bi mogao uradit... :D
geronimo je napisao/la: Vjerovatno misli da Pepa ne drži mjesto i da se on neće zadržati dugo u Munchenu, bez obzira na rezultate.
Jeste da je suvišno u ovom trenutku diskutovati o Kloppu, ali i ja sam ubijeđen da će on nekada biti crven. :D
Držat će ga mjesto, ako ga naša uprava ne šutne prije kraja prve sezone. :) A možda čovjek sve moguće osvoji za prve dvije sezone i onda bude htio novi izazov.
A Klopp će možda postat selektor pa šta ćemo onda?

A znaš koja je moja velika želja, da sad veliki Mou dođe u Bundesligu, može i Borussiju preuzet. Joj kakav bi to bio SEXXX.... :D :D Mou u BuLi bi bio vrhunac ekstaze....Iako i ovo je već dostiglo neke vrhunce..... :)
geronimo je napisao/la:Sad to trebamo zatvoriti u seharu da nas ne bi žutalji davili. :)
Evo sad sam zakuhao s novom idejom i dao mnogima priliku za maštanje??? :)

Ej ljudi a šta mislite o.....................................................
FALCAO-u???? :lol: :lol: :lol:
Nismo odavno o nekim igračima, pa hajd reko malo.....Ufff....Sad će erupcija.... :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 18 jan 2013, 23:28

effe_sa je napisao/la:

Ej ljudi a šta mislite o.....................................................
FALCAO-u???? :lol: :lol: :lol:
Nismo odavno o nekim igračima, pa hajd reko malo.....Ufff....Sad će erupcija.... :lol:
samo ima jedan problem morali bi se rijesiti gomeza

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 jan 2013, 23:31

slika
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jan 2013, 23:48

effe_sa je napisao/la: Pusti mi se dugoročnog razmišljanja, sutra utakmica, a mi raspravljamo samo o sistemima igre za narednu sezonu i o tome šta će Pep, i šta bi mogao uradit... :D
Slažem se da je vrijeme da se vratimo u stvarnost, odnosno sadašnjost. :mrgreen:
Doduše, ja i nisam bio na sedmom nebu (kao ti i ostali :lol: ) nego sam ovu vijest o Bundespepu primio sasvim mirno kako i dolikuje jednom poglavici. :D
I šta kažeš, morgen tekma protiv glavnog davljenika lige. Vidim da je Furth doveo neka pojačanja i da se spominje kako je stari Šalkeovac Büskens kao interim coach prije par sezona došao do 3 punktića u Mnh-u. :?
Sjetićemo se kako su bili grubi u prvom meču, sada po ovom vremenu može biti svašta (hastra me povreda) + sva ova euforija oko gvarde. Ne želim baksuzirati, ali pobjedu u hendikepu neću igrati. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la: A Klopp će možda postat selektor pa šta ćemo onda?
Eno ga, poče i on kao i Amer. Jesam li ja toliko toga propustio ili ste vi negdje vidjeli/pročitali da se on ozbiljno spominje kao mogući Jogijev nesljednik? :?
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 19 jan 2013, 00:21

Klare je napisao/la:Nema, itekako nema smisla! :!:
Zašto mijenjati klub gdje ima:
-jasnu viziju, izuzetno strateški razrađen plan,
-ljude u upravi koji mu kao braća dođu,
-najbolju publiku na svijetu,
-grad gdje ga hiljade ljudi kao svetinju gledaju,
-a ni love mu ne fali, čak štaviše spavaće na parama. :D

On je toliko sretan načinom života koji ima tu,
tako da je MOŽDA nakon nekog vremena moguće isprobavanje nekog Engleza ili Španca,
u Bayern 99%neće, to ti mogu 100%reći.
Čuj, cijenim ja tvoje razmišljanje ali moram ti postaviti kontrapitanje kao odgovor: da li je Guardiola imao u Barceloni sve pa je ipak ostavio takvu momčad i krenuo u nove izazove?

Klare

Post Postao/la Klare » 19 jan 2013, 00:34

geronimo je napisao/la:Slažem se da je vrijeme da se vratimo u stvarnost
Kud je ovaj letio u nekakav nestvarni svijet. :lol:
geronimo je napisao/la:, ja i nisam bio na sedmom nebu (kao ti i ostali)
Ostali znači i ja, ali neće ti proći prituriti mi ono što nije, njep, njep. :geek: (ovo je smajo koji maše prstom) :lol:
da li je Guardiola imao u Barceloni sve pa je ipak ostavio takvu momčad i krenuo u nove izazove?
Da, ali Španija ni 1%nije bila u razmatranju.
OK, reći ćemo da je jedina moguća pozicija bila zauzeta, ali nije to, mogu sigurno reći,
tako da je tražio novi izazov, novu ligu, novo okruženje, a u Bayernu je našao..., ne trebamo govoriti šta sve ne. ;)

A vidim ima još ljudi koji vjeruju u takav rasplet :o ,
jer pored svega treba uzeti u obzir da Borusija nije ništa slabija od Bayerna,
ne treba zaboraviti da su pokazali zube, pametnu politiku,
a ostalo sam evo par postova prije naveo,
ništa od Kloppe 100%, čak je i bezobrazno maštati o nečemu takvom. :geek:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 19 jan 2013, 00:46

smopiBVB je napisao/la:@Stefan E.

Panika?? :? Nije vjeruj mi!Sto kazes,ti mislis tako ja ovako tako da...
Vidim hoces reci yayo dovede koga hoce??Zaboravio si da je to bilo nekad,sjeti se ovih zadnjih yayinih "zelja" koje su hladno odbijene od strane BvB-a,pa reko da te ne iznenadi isti scenario kad je Doktor u pitanju! ;) Znam da bi dosta vas htjelo nesto tako ali jbg...zao mi je 8-)
A to ti je bilo suvisno,da bi kao TI zelio da Klopp sto duze bude na klupi BvB,ajd malo realno i bez lazne skromnosti,nemas razloga za lagati ni sebe ni druge ;)
Vjerujem ti.

Gledaj da razjasnimo nešto: ja nikad nisam rekao da Bayern može dovesti koga god poželi. To naravno nije tako jer se tu pita više strana a ne samo Bayern. Tako da, nećeš pronači post u kojem sam ja to rekao.

Što znači: da je Pep Guardiola rekao Hoenessu da ne želi kod nas, nikad ga Bayern ne bi mogao dovesti uz svu želju, volju, znanje, novac, ime.

Nije mi suvišno jer ja znam da je Klopp majstor svog zanata i da je trenutno nedodirljiv. Isto tako bih volio da se zadrži što duže jer ti očito još nisi shvatio da Bundesligu u europskom vrhu ne može držati samo Bayern već je potrebno da se pridruži još minimalno jedan klub. Posljedice dobrih rezultata Borussie osjeća cijela Bundesliga pa tako i Bayern. Tako da sam ja presretan što je Klopp uspio dići giganta iz ponora i staviti ga tamo gdje i pripada: na vrh Bundeslige i Europe ( što će uslijediti ubrzo ).

Dakle, što se mene tiče, zapamti nema kod mene licemjerja. Kad kažem da želim gledati BVB u vrhu onda je to od srca jer posljedice mogu biti dobre za sve, ne samo za Dortmund.

I kad ti kažem da bih želio da u slijedećih 5 godina naslov europskog šampiona osvoje i Bayern i Dortmund onda vjeruj da ne bi bilo sretnijeg čovjeka od mene. Tako da ovaj put si promašio tezu o lažnoj skromnosti ili kojekakvim sličnim glupostima jer jednostavno nisam takav.

A to što kažem da je Klopp, u slučaju odlaska Guardiole 2016. godine, prvi i glavni pick Bayerna, to je moje razmišljanje koje naravno ne moramo dijeliti svi.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 jan 2013, 01:01

Pale_Companion je napisao/la:slika
Znaci Neymar,Isco,Pjanic pa sad Mata.Jedno je sigurno:Nikad vise spekulacija u vezi Bayerna :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 jan 2013, 01:04

Philipp Lahm:
"Nitko nas ne moze zaustaviti"
"Bayern je jedan od najboljih klubova na svijetu ,sto dokazuje da je doveo jednog od najboljih trenera današnjice"

-na pitanje zamislja li sebe u nekom drugom klubu,on je odgovorio:
"Ne zamisljam se u nekom drugom klubu,sebe mogu zamisliti samo u Bayernu.Ja sam odrastao ovdje,ovo je moj dom.Ja cu osvojiti jos puno trofeja sa Bayernom! 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 jan 2013, 01:06

Sa 17 miliona godisnjom platom Pepeu a i sebi su napravili ogroman pritisak.Koji ce nazalost vrlo brzo puci.
I onda gubitak uzalud ogromnog novca a i uz to vremena.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 19 jan 2013, 01:12

effe_sa je napisao/la:
Osobno, volio bih da Klopp bude što duže na klupi Borussie ali ako će Guardiola otići 2016. godine onda se i ti možeš složiti da bi Klopp nakon 8 godina Borussie mogao promijeniti malo podneblje. Tako da, smireno, bez panike jer nema potrebe za istom.
Znaš šta mi nije jasno, što to ti sad već misliš o Kloppu, a tek naredne sezone nam tim preuzima Guardiola? :) To Pepa ne želiš duže od 3 godine, ili toliko žarko želiš Kloppa??? :)
Stavio sam post kako se osjećam trenutno sa ovim potezom uprave. :D

Još niti sam ne shvaćam što se dogodilo prije dva dana. Kakav potez! Kakav potez!

Vratimo se na zemlju: ja bih Pepa potpisao na 10 godina a ne samo na 3 da se mene pita. No, ako ću realno razmišljati dolazim do slijedećeg: logično je da Pep u slučaju uspjeha digne sidro i naslijedi velikog Fergusona. Naravno, treba taj uspjeh postići. Nije to mačji kašalj odnosno neće to doći samo od sebe. Treba proliti puno muke, znoja i truda.

Ja vjerujem da Pep ima namjeru biti trener Manchester Uniteda. Ovaj ugovor je potpisan na 3 godine što znači da Pep nije želio dugogodišnju vezu sa Bayernom jer već u glavi ima nove planove. Dakle, Ferguson će još izdržat 3 godine i onda će lijepo u mirovinu.

E sad je mene, od kad sam vidio da je ugovor potpisan na 3 godine, kopkalo koliko je ugovorom vezan Kloppo. Hmmm.... i vidio sam da je i Klopp vezan do 2016. Po meni, previše slučajnosti. A realno, ima li boljeg nasljednika Guardiole od Jurgena Kloppa?

Guardiola može ostati u Bayernu i poslije 2016. samo u slučaju da nešto pođe po zlu i da Bayern ne osvoji Ligu Prvaka u slijedeće 3 godine.

Geronimo je napisao/la:Čovjek dugoročno razmišlja. :mrgreen:

Vjerovatno misli da Pepa ne drži mjesto i da se on neće zadržati dugo u Munchenu, bez obzira na rezultate.
Sad to trebamo zatvoriti u seharu da nas ne bi žutalji davili. :)
Dugoročno. :mrgreen:

Znači slažemo se za Kloppa? :D Po meni je to logičan slijed Kloppove karijere. Kako god se to nekima ne sviđalo.
effe_sa je napisao/la:A znaš koja je moja velika želja, da sad veliki Mou dođe u Bundesligu, može i Borussiju preuzet. Joj kakav bi to bio SEXXX.... :D :D Mou u BuLi bi bio vrhunac ekstaze....Iako i ovo je već dostiglo neke vrhunce..... :)
Ma pusti Mourinha u Bundesligi, 'ta će nam? Inače nisam takav ali si me pravo povukao za jezik pa moram i ja malo: Pep će Mourinha derati u grupnim fazama Lige Prvaka protiv PSG-a ili Chelsea.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 jan 2013, 01:13

harishp je napisao/la:Sa 17 miliona godisnjom platom Pepeu a i sebi su napravili ogroman pritisak.Koji ce nazalost vrlo brzo puci.
I onda gubitak uzalud ogromnog novca a i uz to vremena.
Ne znam sta se ljudi toliko palite na te novinarske patke o placi 17 milijuna kad je to danas Rummennige demantirao :roll:
- Karl-Heinz Rummenigge

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 19 jan 2013, 01:19

Klare je napisao/la:
da li je Guardiola imao u Barceloni sve pa je ipak ostavio takvu momčad i krenuo u nove izazove?
Da, ali Španija ni 1%nije bila u razmatranju.
OK, reći ćemo da je jedina moguća pozicija bila zauzeta, ali nije to, mogu sigurno reći,
tako da je tražio novi izazov, novu ligu, novo okruženje, a u Bayernu je našao..., ne trebamo govoriti šta sve ne. ;)

A vidim ima još ljudi koji vjeruju u takav rasplet :o ,
jer pored svega treba uzeti u obzir da Borusija nije ništa slabija od Bayerna,
ne treba zaboraviti da su pokazali zube, pametnu politiku,
a ostalo sam evo par postova prije naveo,
ništa od Kloppe 100%, čak je i bezobrazno maštati o nečemu takvom. :geek:
Pa onda ću ti dati jedan takav primjer, kad već tražiš.

Nije li Borussia osvojila naslov 1997. godine pa je ipak Hitzfeld postao trener Bayerna?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2013, 01:35

Vratimo se na zemlju: ja bih Pepa potpisao na 10 godina a ne samo na 3 da se mene pita. No, ako ću realno razmišljati dolazim do slijedećeg: logično je da Pep u slučaju uspjeha digne sidro i naslijedi velikog Fergusona.
Gledaj nešto, s obzirom da je znao ugovor produžavat po godinu dana, ove 3 godine sklopljene s njim su veliki uspjeh. Da ima namjeru brzo napustit klub ne vjerujem da bi sklopio i na 3 godine ugovor. A pametno je to naša uprava uradila. I ja sam siguran da će Pep ostat, sve dok ga naša uprava ne nogira. Ali 100 % nije isključeno da ga nogira i nakon par mjeseci. Samo veći procenat dajem tome da će ova saradnja biti uspješna.

Bayern je s jedne strane klub koji je sjajno trenirat, dobra organizacija, svi ljudi poznaju fudbal, uprava puna ljudi koji su osvajali Ligu šampiona, evropska i svjetska prvenstva.
Međutim, ovo za trenere zna biti mač s dvije oštrice , jer ako ne nađeš balans leti ti glava. Ima tu još dosta stvari zašto u Bundesligi jednom treneru nije uvijek lako. A na klupi Bayerna su padale brojne glavešine, Rehhagel i Van Gaal su samo dva primjera. Treba podsjetit da Rehhagel nikakav uspjeh nije uspio postići s Bayernom. Zamisli Rehhagel? Brzo je odlepršao. Zato je ovo za Guardiolu težak zadatak. Taktički će se morat upustit u različite igrice, jer svaka ekipa Bundeslige je pandorina kutija. Imaš ti tu trenera (ne samo znači Kloppa), poput Slomke i Tuchela koji sjajno taktički znaju odigrat, a svako voli Bayernu podmetnut nogu. Nek ti je podmetnu 2-3 puta, već možeš biti donji.

Mi ne smijemo zato pravit grešku i reči da želimo samo Ligu prvaka, nju želimo, ali bitna nam je i titula u BuLi, pa i u Kupu , pa makar je i 5 puta za redom osvojili.
Pep neće podcijenit Bundesligu jer eto već se priča da je od avgusta sve utakmice Bayerna pratio i analizirao.
Ali sjetimo se i primjera Arnesena, on je BuLi malo podcijenio i došao je u problemu. Jeste da se tu radi o sportskom direktoru, ali brzo je shvatio koliko nije lako stvorit dobru konkurentnu ekipu u BuLi.
Pep voli izazove, preuzeo je Bayern zbog izazova i njegove organizovanosti. Za njega i nisu klubovi poput Chelsea i Man.Cityja jer tamo vedre i oblače često oni koji i ne znaju puno o fudbalu. Npr. svako ko voli fudbal, a ne samo pare će ako mu City ponudi 2-3 miliona više, prije odabrat Bayern, zbog gore spomenutih stvari i samog renomea. Zato smo mi u stanju ponuditi i manje, ali ne i malo.
Stefan Effenberg je napisao/la: Ma pusti Mourinha u Bundesligi, 'ta će nam? Inače nisam takav ali si me pravo povukao za jezik pa moram i ja malo: Pep će Mourinha derati u grupnim fazama Lige Prvaka protiv PSG-a ili Chelsea.
Ma likčina je Mou, joj kako bi tad varnice sjevale. A ja o Mourinhu imam visoko mišljenje i čak mi je često znala proći kroz glavu pomisao i neka ko želja da trenira Bayern. Samo u njegovom bi slučaju brzo došlo do varnica s upravom, najvjerovatnije i to ne bi išlo dobro. A Pep je čovjek koji je prizemljen, a opet ima karizmu. On ima stav koji će jasno i glasno iznijet upravi, ali isto tako spreman je razgovarat, diskutovat. Npr. mi smo imali jednog trenera jakog stava: Van Gaala, ali njegov je problem bio što je bio prevelik tvrdokožac. A ipak i u fudbalskom biznisu, kao i svakom drugom, moraš znati balansirat i pregovarat, sam glavom kroz zid ne možeš daleko dogurat.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 jan 2013, 01:56

Hoeness rekao kako mu je Guardiola kazao da jako vjeruje u ovu momcad i da nece biti puno promjena 8-)
- Karl-Heinz Rummenigge

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.