majku mu, safato me njakav crnogorski sindrom koji mi vec danima ne dozvoljava da sastavim neki postic
al kad je gvardo u pitanju, onda se mora
sta reci, koju posluku porati?
vrhunski trener, bez ikakve sumnje. cova je ponajbolji ucenik holandske fudbalske skole koju je usavrsio i doveo do perfekcije. dakle, mi ne tribamo ocekivati da ce gvardo furati nesto drugo osim onoga sto je jos od malih nogu usadjivano u nj. kratko i jasno - bunkere i slicna njesra necemo gledati.
gvardo ce na najbolji nacin nastaviti tamo gdje je stao jedan drugi strucnjak i veliki ucitelj najbolje f-skole na svijetu - cika van hal. da, konacno cemo se rijesiti hejnkesovog jalovog fudbala koji je prezentiro vrhunsku odbranu i posve jalov, providan i bezidejan napad.
hoce li gvardo uspjeti u svabiji? mere bit bidne, mere bit ne bidne.
njegov erfolg ne ovisi o njemu samom niti o njegovim igracima, ma daleko od toga.
njegov erfolg ovisi o jednom covi - uliju henesu.
ako se debelo crveno prasi i dalje bude mijesalo u trenerov poso, gvardiola ce propast ko zeton i bice odbacen poput potrosenog kurdoma (ako neko ne zna sta je kurdom, slobodno se moze obratiti herr jevricu).
skoro procitah neki galov intervju u kojem rece da je svaku yebenu odluku morao objasnjavati g-dinu svinji, koji je ne tako rijetko nudio ´bolja rjesenja´.
sad, ako sama i gvardo dobiju odrijesene ruke, gledat cemo najbolji bayern svih vremena koji ce titule slaviti pocetkom aprila. da bi se izvukao sav gvardin potencijal, morli bi mu dopustiti da nastavi tamo gdje je stao gal kako bi do kraja implementirao tu savrsenu 4-3-3 formaciju koja je glavni produkt holandske skole fudbala.
znaci, gvardo prodaje svoj produkt, pa ako hocemo uspijeh, onda ga moramo uzeti kompletnog, bez ikakvih kompromisa, ustupaka i nadogradnje.
sto se tice igrackog kadra, mislim da gvardo na raspolaganju ima materijal kakvog nikada nije imao.
nijemci sa svojim ogromnim talentom mogu ispuniti sve sto trener hoce.
a sto se tice discipline, tu im niko ziv ne moze parirati. vjerujem da ce skakati na svaku trenerovu rijec, pa tamam komanda glasila. bacajte se u ladno dunavo, breeee
amidza je napet ko puska, a posebno ga raduje cinjenica da limitirani gov.njez nema sta da trazi u toj dominatorskoj ekipi koja ce se posloziti
sad, ako uz gomu podje i svinja, onda ce stari amidza slaviti treci bajram

eventualna pojacanja?
ne triba nam niko
riberi, roben, muler i sacir su yebena navala kojoj se ne moze suprostaviti nijedna odbrana.
nego, nest mi govori da ce sacir kod gvarde imati ogromnu ulogu.