Semirr je napisao/la:koju tipku treba drzati da igrac napada protivnickog ? drzim krug, ali nista, moj ga napadne i stane dok ga ovaj prolazi, ili sta vec treba raditi u defanzivi. Ovo je nakon 2008 prvi put da igram Fifu. Na pesu je mnogo lakse igrati odbranu

Jel na ps3 igras.Ako igras,moras znati da postoje 2 nacina odbrane.Ja igram kao i vecina tacical defanding.To ti je totalno drugacije od igranja na pesu.Imao sam isti problem jer sam tek na fifu presao od 12-ke.Pomoci cu ti malo,ali detaljnije i potpunije igranje odbrane potrazi na fifa 13 contorle,nacices na netu.Pratiti igraca mozes drzanjem x,on ce ga pratiti ali ga nece napadati.Loptu oduzimas sa kockom,ali je moras pritisnuti u pravo vrijeme ,inace si donji.Takodjer ima opcija da drugim igracem pratis napadaca,mimo onog kojim upravljas.Sad brate ja to radim mehanicki,da me ubijes nisam siguran koja je tipka,eto to provjeri.Taokodjer imas opciju joockey,to ti je isto postavljanje igraca odbrambenog u igri 1 na 1,to ti je l2 ili r2 ,provjeri,jer ja to slabo koristim,a to izgleda kao postavljanje,prati igraca ja ko blizu i naravno opet za oduzimanje moras pritisnuti kocku u pravo vrijeme.
Sad ono sto je kljucno kod tactical odbrane,je to sto se zasniva uglavnom na greski napadaca,tj cekanju iste.Igrac sam prati ,napadaca i oduzece mu loptu,ako ovaj srlja ,i proba probijanje.Desava se i da prodju bez problema,ali zato i jeste takticka odbrana,jer imas par opcija,i nije samo prati igraca i stisci kocku.
Pokusao sam ti malo pomoci,ali eto za ove ostale varijante,pogledaj malo detaljnije,mada smatram da ih neces pretjerano koristiti,pogotovo ne neko kao ti koji si dugo na pesu bio.Moze ti pomoci ovo pozivanje 2 igraca,pa samo provjeri koja je tipka,rekao bi ti ja ali ponavljam nisam kuci a to radim po osjecaju,ne obracajuci paznju na tipku.