FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la M4kaveli » 18 jan 2013, 15:35

Bilall je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Koliko ja znam, dobijat ce nesto manje od 6 miliona eura po sezoni.
Tih 17 mil. je za cijeli mandat. :mrgreen:
Vjerujem ja da se ti zezas, ali i kada bi bilo tako onda se opet radi o solidnom iznosu.
Mjesecna plata bi mu opet bila oko pola miliona evra netto.
Ja brijem da ce Guardiola zaradjivati do 7 miliona evra netto u Bayernu godisnje.
Eto i Rummenigge demantovao te spekulacije.

I da, sretan rodjendan nasem buducem treneru 8-)
Pa eto.
Nisam puno pogrijesio .. milion gore-dole.
Sta je to za Bayern ? :D

P.S. Mozda Villa na ljeto predje u Bayern.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jan 2013, 15:37

Napokon pocinje!

slika

Inace, dva dana su prosla od kako je izasla informacija da je Pep novi trener a meni je vec puna glava spekulacija.
Isco se sada spominje.
Prvi put da sam zadovoljan. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 jan 2013, 15:55

Cestitke na dovodjenju Guardiole !

Sto sam primjetio on samo bira klubove gdje su titule vec osigurane i gdje nece biti velikih problema poput Barcelone i Bayerna.

U Spaniji je imao samo za titulu protivnika iz Madrida,u Njemackoj ce samo imati u B.Dortmund i ne vidim ko bi im mogao postati konkurencija u Njemackoj..

Zbog cega nije izabrao Englesku za svoju sljedecu trenersku destinaciju,gdje ce imati vise protivnika za titulu ..npr da preuzem Arsenal ili Liverpool,gdje bi imao dosta protivnika za titulu i u borbi za neka evropska takmicenja..

Cijenim sve sto je do sad uradio u svojoj trenerskoj karijeri,ali ovako se ne postoje najveci !! ;)

Pozdrav !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 18 jan 2013, 16:00

Današnja naslovna strana kataloskog Sporta:

pored standardnih vijesti o Barci tu je i ova

"- Pep neće dovesti nijednog Barçinog igrača. Bayern mu je za pojačanja dao 240 miliona eura."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jan 2013, 16:13

SultanSulejman je napisao/la:Današnja naslovna strana kataloskog Sporta:

pored standardnih vijesti o Barci tu je i ova

"- Pep neće dovesti nijednog Barçinog igrača. Bayern mu je za pojačanja dao 240 miliona eura."

240 mil :lol: :lol:

Valja sad trpiti nebuloze medija do ljeta o tome ko će doći u Bayern.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2013, 16:25

Saurman je napisao/la:

Joj i mene je ovo nasmijalo, ali stvarno ovi mediji iz ovih pojedinih država mogu lupat, to je čudo jedno... 240 miliona eura :o :o :lol: :lol: :lol: Pa ne mogu sebi doći? Hebo te, ko da će cijeli tim renovirat..... :lol:

A dobar mi je i ovaj komentar gore da je trebao Pep doći u Arsenal i Liverpool? :) Prvo se pitam kako bi ga platili oni, uz poštovanje prema Liverpoolu, ali oni baš trenutno štede i prave rekonstrukcije po tom pitanju. A po mnogim parametrima ni jedan ni drugi klub ne bi bili konkurencija u dovođenju Pepa.

E sad na osnovu ovih nekih komentara i pitanja zašto je došao u Bayern, ispadne, kad ovako čovjek skonta da je Pep trebao otići u lošiji, prosječni klub i tamo se dokazat, jer po novoj logici veliki trener postaješ ako vodiš lošiji klub??? :D :D :D Ja tako skontah.....Sad nešto ili nije uredu sa mnom, ili ne vidim dobro, ili se svijet malo okrenuo naopačke ili je to sad tolika ljubomora prema Bayernu? :D Meni svejedno, ali eto nek ostali uzmu kako hoće..... :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jan 2013, 16:32

effe_sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Joj i mene je ovo nasmijalo, ali stvarno ovi mediji iz ovih pojedinih država mogu lupat, to je čudo jedno... 240 miliona eura :o :o :lol: :lol: :lol: Pa ne mogu sebi doći? Hebo te, ko da će cijeli tim renovirat..... :lol:

A dobar mi je i ovaj komentar gore da je trebao Pep doći u Arsenal i Liverpool? :) Prvo se pitam kako bi ga platili oni, uz poštovanje prema Liverpoolu, ali oni baš trenutno štede i prave rekonstrukcije po tom pitanju. A po mnogim parametrima ni jedan ni drugi klub ne bi bili konkurencija u dovođenju Pepa.

E sad na osnovu ovih nekih komentara i pitanja zašto je došao u Bayern, ispadne, kad ovako čovjek skonta da je Pep trebao otići u lošiji, prosječni klub i tamo se dokazat, jer po novoj logici veliki trener postaješ ako vodiš lošiji klub??? :D :D :D Ja tako skontah.....Sad nešto ili nije uredu sa mnom, ili ne vidim dobro, ili se svijet malo okrenuo naopačke ili je to sad tolika ljubomora prema Bayernu? :D Meni svejedno, ali eto nek ostali uzmu kako hoće..... :lol:

Imam osjećaj kad bi sad Bayern doveo Mesija odmah bi se pojavili stručnjaci sa tezom lahko je Mesiju, došao na gotovo što nije otišao u Fortunu Düsseldorf neka se tamo dokaže. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 18 jan 2013, 16:34

harry_90 je napisao/la:Cestitke na dovodjenju Guardiole !

Sto sam primjetio on samo bira klubove gdje su titule vec osigurane i gdje nece biti velikih problema poput Barcelone i Bayerna.

U Spaniji je imao samo za titulu protivnika iz Madrida,u Njemackoj ce samo imati u B.Dortmund i ne vidim ko bi im mogao postati konkurencija u Njemackoj..

Zbog cega nije izabrao Englesku za svoju sljedecu trenersku destinaciju,gdje ce imati vise protivnika za titulu ..npr da preuzem Arsenal ili Liverpool,gdje bi imao dosta protivnika za titulu i u borbi za neka evropska takmicenja..

Cijenim sve sto je do sad uradio u svojoj trenerskoj karijeri,ali ovako se ne postoje najveci !! ;)

Pozdrav !
Pa vidi jednu stvar, trofeji mu sto se tice domacih takmicenja sigurno nece biti problem,eto Jupp je imao nesrecu da bude trener Bayern-a u sezonama u kojima je BvB igrao NAJBOLJI moguci fudbal u bundeski, nadam se da ce ove sezone uzet.
Nama je puno vece zelja i prioritet da se klempo osvoji i dovede u Minhen,jer 12 godina ga nismo uzeli,a u zadnjih 14 godina smo igrali 4 finala uz tri poraza!!!

Zasto ne bi postao najbolji,nek u 3 sezone osvoji jednom ligu prvaka, a gdje je dva puta, nece postati nego ce samo sebi ucvrstiti epitet jednog od najboljih!!!
Stern des Südens

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 18 jan 2013, 16:36

Isco prema Marci prva zelja Guardiole u ljetnom prelaznom roku, njegova vrijednost je oko 20 milijona evrica
P.s
Kad smo za Martinrza mogli dati 40 milijona mozwmo vala i za ovog Isca dati 20 :D
" onclick="window.open(this.href);return false;!
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 18 jan 2013, 16:37

Jucer bas pricam sa bratom koji je takodjer nas navijac Bayerna, ali nesto ne gotivi ni Barcelonu pa ni Guardiolu, te smo se dogovorili sljedece .. Naime on smatra da ce Pepa nasa uprava istjerat do marta sljedece godine, i da ce Pep dobit otkaz zbog losih rezultata ili sta vec, ja naravno kazem da ce ostat barem sezonu , to ono minimalno sto ce ostat :P

Ako ostane duze od marta sto je on rekao, dobijam od njega orginal dres Bayerna kojeg god igraca, ako ipak on dobije i Guardiola dobije otkaz do marta. ja bratu moram kupit 2 gume za auto Citroen Xantia :P neka sigurica je to ipak :lol: :lol:
FC Bayern !!!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2013, 16:39

Saurman je napisao/la:

Imam osjećaj kad bi sad Bayern doveo Mesija odmah bi se pojavili stručnjaci sa tezom lahko je Mesiju, došao na gotovo što nije otišao u Fortunu Düsseldorf neka se tamo dokaže. :)
Rekli bi lako mu je u Bundesligi driblat i prolazit igrače, zato je otišao u Bayern.... :lol: :lol:

Prije nam je klub među nekima bio ciganski, jer smo kao na guzove uzimali Real, Manchester i slično i na guzove uzeli klempu 2001. godine. Do tad je ta priča bila kod hejtera. A danas je Bayern klub koji atraktivno igra, ali je ipak loš jer nije uzeo klempu (gle čuda finale izgubio....). A uz to smo još postali veliki rasipnici novcem.

Samo opet ima tu i par onih za koje je Bayern bio precijenjen i bezvezna ekipa, a od prije 2 dana je Guardiola po njima došao u najjači ili jedan od 2-3 najjača kluba. Pa ko je sad lud??? :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 18 jan 2013, 16:44

majku mu, safato me njakav crnogorski sindrom koji mi vec danima ne dozvoljava da sastavim neki postic :roll:
al kad je gvardo u pitanju, onda se mora 8-)
sta reci, koju posluku porati?

vrhunski trener, bez ikakve sumnje. cova je ponajbolji ucenik holandske fudbalske skole koju je usavrsio i doveo do perfekcije. dakle, mi ne tribamo ocekivati da ce gvardo furati nesto drugo osim onoga sto je jos od malih nogu usadjivano u nj. kratko i jasno - bunkere i slicna njesra necemo gledati.
gvardo ce na najbolji nacin nastaviti tamo gdje je stao jedan drugi strucnjak i veliki ucitelj najbolje f-skole na svijetu - cika van hal. da, konacno cemo se rijesiti hejnkesovog jalovog fudbala koji je prezentiro vrhunsku odbranu i posve jalov, providan i bezidejan napad.

hoce li gvardo uspjeti u svabiji? mere bit bidne, mere bit ne bidne.
njegov erfolg ne ovisi o njemu samom niti o njegovim igracima, ma daleko od toga.
njegov erfolg ovisi o jednom covi - uliju henesu.

ako se debelo crveno prasi i dalje bude mijesalo u trenerov poso, gvardiola ce propast ko zeton i bice odbacen poput potrosenog kurdoma (ako neko ne zna sta je kurdom, slobodno se moze obratiti herr jevricu).

skoro procitah neki galov intervju u kojem rece da je svaku yebenu odluku morao objasnjavati g-dinu svinji, koji je ne tako rijetko nudio ´bolja rjesenja´.

sad, ako sama i gvardo dobiju odrijesene ruke, gledat cemo najbolji bayern svih vremena koji ce titule slaviti pocetkom aprila. da bi se izvukao sav gvardin potencijal, morli bi mu dopustiti da nastavi tamo gdje je stao gal kako bi do kraja implementirao tu savrsenu 4-3-3 formaciju koja je glavni produkt holandske skole fudbala.
znaci, gvardo prodaje svoj produkt, pa ako hocemo uspijeh, onda ga moramo uzeti kompletnog, bez ikakvih kompromisa, ustupaka i nadogradnje.
sto se tice igrackog kadra, mislim da gvardo na raspolaganju ima materijal kakvog nikada nije imao.
nijemci sa svojim ogromnim talentom mogu ispuniti sve sto trener hoce.
a sto se tice discipline, tu im niko ziv ne moze parirati. vjerujem da ce skakati na svaku trenerovu rijec, pa tamam komanda glasila. bacajte se u ladno dunavo, breeee :lol:

amidza je napet ko puska, a posebno ga raduje cinjenica da limitirani gov.njez nema sta da trazi u toj dominatorskoj ekipi koja ce se posloziti 8-)
sad, ako uz gomu podje i svinja, onda ce stari amidza slaviti treci bajram 8-)
eventualna pojacanja?
ne triba nam niko 8-) 8-)
riberi, roben, muler i sacir su yebena navala kojoj se ne moze suprostaviti nijedna odbrana.
nego, nest mi govori da ce sacir kod gvarde imati ogromnu ulogu.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 18 jan 2013, 17:23

secer je napisao/la: riberi, roben, muler i sacir su yebena navala kojoj se ne moze suprostaviti nijedna odbrana.
nego, nest mi govori da ce sacir kod gvarde imati ogromnu ulogu.

au al me razočara ... pa gdje ti je Kroos :| ... ovaj ima da ubija na sredini ako bude slušao instrukcije guardiole, naravno da ga zaobiđu povrede ... Kroos će biti glavna karika u Bayernu i dobit će ono "nešto" pod Guardiolom, barem ja tako vidim ...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 18 jan 2013, 17:42

cuj gdje mi je kros :oops:
pa valjda u sredini. gore nabrojah navalu, dok je kros igrac sredine terena.

sto se tice eventualnih pojacanja, necu spominjati nikoga iako na trzistu ima finih igraca koji bi unaprijedili bayu.
ali, kod adze je opusteno, opusteno... 8-) ako neko dodje, bice to slag na tortu.

a sto se tice formacije, postoji vise kombinacija 8-)
mogucnost pjerva:

riberi-------sacir-------muler (roben ce da bidne povrijedjen :mrgreen: )
-----krosonja------? (falio bi nam brzi veznjak)
--------martin il gusta

mogucnost di cvajte:

ribi------muler------roben
-----------sacir-------------
------kros-------martin-----

treca:
kupujemo gocinja :oops:

cetvrta i men najdraza - formacija u kojoj bi riberi godisnje zabijo 100+ golova + sto bi barem na sezonu-dvi zamijenio mesituljka. 8-) 8-)
formacija koja se na spanskom vice e formacion dominacion y totale

roben-------riberi-------e-muler
--------------sacir-----------------
-------kroso--------martinez-----
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 18 jan 2013, 17:50

secer je napisao/la:cuj gdje mi je kros :oops:
pa valjda u sredini. gore nabrojah navalu, dok je kros igrac sredine terena.

istina da je u sredini, ali ovaj što ima viziju za poturiti loptu ravnog mu nema (ajd et bolji je Xavi da odvadim malo :D) još dodaj šut ... više će on visiti pred 16 protivnika nego na sredini ...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 18 jan 2013, 18:04

Momci, baš me interesiralo do kad Klopp ima ugovor..... Vidi, vidi, slučajnost ili ne..... upravo do 2016. godine. :D

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 18 jan 2013, 18:38

Stefan Effenberg je napisao/la:Momci, baš me interesiralo do kad Klopp ima ugovor..... Vidi, vidi, slučajnost ili ne..... upravo do 2016. godine. :D

:lol: :lol: kao i 90% igraca BvB-a,svi su vasi posle 2016 pocevsi od Doktora pa do Kuronje,Rols Rojsa itd. :lol: :lol:
Mislim svaka cast na transferu Pepa i na onome sto radi ljudi u klubu kako za yayu tako i za Bundesku ali kad je Doktor u pitanju...manite se nebuloza,mislim uredu je sanjati ali... ;)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 18 jan 2013, 18:51

Svaka čast na dobrom treneru.

Moje mišljenje je da će dostići zvjezdane visine sa Bayernom i da je upravo tu da kojeg Klempu proba donijeti navijačima u Minhen, moći će to ako ne bude dao da mu ''popuje'' Uli.

Uli i Hitfeld su imali taj nekakav ''bliži'' odnos možda i zbog godina pa su mogli uspješno da sarađuju dok sa mlađim trenerima Hoeness i nije imao toliko mnogo uspjeha.
Morati će da pusti Guardiolu da radi kako hoće (a ovaj će vjerovatno još ''kojeg++ Španca ''vrnuti'' u tim)

Ako Pepe bude pokušavao da gradi sistem igre sličan Barcinom mislim da ''teškaš'' od Gomeza u napadu nema šta da traži.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 18 jan 2013, 19:03

smopiBVB je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Momci, baš me interesiralo do kad Klopp ima ugovor..... Vidi, vidi, slučajnost ili ne..... upravo do 2016. godine. :D

:lol: :lol: kao i 90% igraca BvB-a,svi su vasi posle 2016 pocevsi od Doktora pa do Kuronje,Rols Rojsa itd. :lol: :lol:
Mislim svaka cast na transferu Pepa i na onome sto radi ljudi u klubu kako za yayu tako i za Bundesku ali kad je Doktor u pitanju...manite se nebuloza,mislim uredu je sanjati ali... ;)
Jbg, odmah te uhvati panika čim spomenem/o te mogućnosti. Osobno, volio bih da Klopp bude što duže na klupi Borussie ali ako će Guardiola otići 2016. godine onda se i ti možeš složiti da bi Klopp nakon 8 godina Borussie mogao promijeniti malo podneblje. Tako da, smireno, bez panike jer nema potrebe za istom.

Ovo što ću sad napisati nije mi baš drago ali moram biti objektivan i reći slijedeće: Meni je realno da Guardiola odradi svoj posao u Bayernu, zahvali se za odlične 3 godine, ode u Manchester United i da njega na klupi Bayerna naslijedi Klopp. Tebi ako nije, u redu. Samo budi uvjeren da će Bayern željeti Kloppa i samo Kloppa nakon Guardiole. Kao što smo sad željeli Guardiolu i sve snage usmjerili na njega a sa strane ostavili mnoge fudbalske stručnjake.

Nekako će i realno oko 2016. godine biti smjena generacija pa u slučaju Guardiolina odlaska Bayern pruža Kloppu mogućnost stvaranja ekipe po njegovom guštu i njegovim zamislima. Tako da, Klopp u Bayernu za 3 godine ima itekako smisla.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 jan 2013, 19:16

hoce li sad guardiola krenuti trenirati ili tek od naredne sezone?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: HerrMarkusen i 15 gostiju.