La Bundesliga vs Die Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- Prescritto
- Kontakt:
Re: La Bundesliga vs Die Serie A
Realnost je u međusobnom duelu između te dvije selekcije. Italija u svakom duelu protiv Njemačke demonstrira svoju superiornost.
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!
Prescritto je napisao/la:Realnost je u međusobnom duelu između te dvije selekcije. Italija u svakom duelu protiv Njemačke demonstrira svoju superiornost.

Jeli realnost engleske lige engleska reprezentacija.kakve su ti to usporedbe.Bundesliga je 5 stepenica iznad Serie A.
- Prescritto
- Kontakt:
Pročitaj posljednji post na prethodnoj stranici pa onda kolutaj očima. 

E' tornata la squadra più odiata d'Italia!
effe_sa je napisao/la: Drugi primjer kad govorimo o ligama, onda neko počne isticat to kako je talijanska liga prije bila toliko moćna, a npr tada se govori o trenutnom stanju. Nije nikad ni BuLi bila za odbacit, u 90-tim jedno vrijeme i najjača, pa čak i 80-tim dijelom, a uvijek je bila u top 3 i dugo i ispred Engleza.
E to su to neke nerealne stvari i pogledi. A što se mene tiče lično, svako zna da ja realno pišem na svakoj temi. Samo eto uvijek se ove neke stvari mogu opazit.
Kad je to BuLi bila najjaca u 90im

Uvek bila u top3

Ispred Engleza bila samo u onom periodu od Heysela do kraja 90ih, i mozda u 70im. Ali, to je veliko mozda.
Ma realan si ti, nema sta.
A oko titula: valjda je jasno da se SP i EP ne mogu porediti. Nije ovo rukomet, pa da su te paralele moguce.
Italija je druga najuspesnija nacija na SP ikada, Nemacka je treca.
Na EP stvari stoje drugacije: Nemacka, Spanija, Francuska, Italija.
- LateraleSinistro
- Kontakt:
Zbog ovakvih gluposti ponekad treba izbjegavat ovakve teme.nate je napisao/la:Prescritto je napisao/la:Realnost je u međusobnom duelu između te dvije selekcije. Italija u svakom duelu protiv Njemačke demonstrira svoju superiornost.![]()
Jeli realnost engleske lige engleska reprezentacija.kakve su ti to usporedbe.Bundesliga je 5 stepenica iznad Serie A.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Ovo ne moram ni argumentovat, koliko je smiješno pitanje, pošto ti dovoljno pratiš fudbal to znaš. A nisi senilan da si zaboravio....MaGiCa je napisao/la:
Kad je to BuLi bila najjaca u 90im![]()
![]()
![]()
![]()

Naravno da nije rukomet, kad je čak u fudbalu teže osvojit titulu.MaGiCa je napisao/la: A oko titula: valjda je jasno da se SP i EP ne mogu porediti. Nije ovo rukomet, pa da su te paralele moguce.
Italija je druga najuspesnija nacija na SP ikada, Nemacka je treca.
Na EP stvari stoje drugacije: Nemacka, Spanija, Francuska, Italija.
I nemoj mi tog osporavanja titula, s tim si već jednom prije ispao smiješan.Ti osporavaš titule jednog takmičenja da bi nešto dokazao. Tu odmah u argumentaciji padaš. I nema se tu šta dalje diskutovat.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- LateraleSinistro
- Kontakt:
Effe veoma si realan, al ako vec Italija nije dominantnija fudbalska sila od Njemacke, kako onda u direktnim medjusobnim duelim je 15:7 za Italijane, kako brate Njemci vec decenijama ne vide pobijede nad Italijanima na velikom takmicenju, jbga taj podatak direktnog duela, koji mi je najmjerodavniji kad se neko poredi, cesto se sakrije u cosak kod nekih fanova Elfa, al hajd tema je ionako smor i svako vuce i vuci ce dok je svijeta i fuce na svoju stranu.Uzaludan posao a nema plate

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
kakvim bolan decenijama, Njemci nikad nisu pobjedili Italijane u zvaničnoj utakmici!LateraleSinistro je napisao/la:Effe veoma si realan, al ako vec Italija nije dominantnija fudbalska sila od Njemacke, kako onda u direktnim medjusobnim duelim je 15:7 za Italijane, kako brate Njemci vec decenijama ne vide pobijede nad Italijanima na velikom takmicenju, jbga taj podatak direktnog duela, koji mi je najmjerodavniji kad se neko poredi, cesto se sakrije u cosak kod nekih fanova Elfa, al hajd tema je ionako smor i svako vuce i vuci ce dok je svijeta i fuce na svoju stranu.Uzaludan posao a nema plate![]()
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Ja nisam nikad bježao od ovog podatka , od ovog statističkog gore što si naveo i drugih činjenica navedenih u tvom postu. Ali smiješno kad neko osporava neke druge stvari. Ljudi hoće da dokažu nešto osporavajući činjenicu titula.LateraleSinistro je napisao/la:Effe veoma si realan, al ako vec Italija nije dominantnija fudbalska sila od Njemacke, kako onda u direktnim medjusobnim duelim je 15:7 za Italijane, kako brate Njemci vec decenijama ne vide pobijede nad Italijanima na velikom takmicenju, jbga taj podatak direktnog duela, koji mi je najmjerodavniji kad se neko poredi, cesto se sakrije u cosak kod nekih fanova Elfa, al hajd tema je ionako smor i svako vuce i vuci ce dok je svijeta i fuce na svoju stranu.Uzaludan posao a nema plate![]()
Al gledaj sad Talijani imaju taj omjer bolji od Nijemaca, reprezentacija, ali to je sasvim druga stvar. Ja sam gore spominjao titule. I Bayern ima bolji omjer od Reala, pa Real ima više titula prvaka Evrope...

Neke činjenice, pojedinih forumaša ne treba ni komentarisat, jer oni sebe sami u postovima pobiju.
Ti postovi su nabijeni kompleksom i nekom čudnom zadojenošću....

A diskusija i mene smara nekad o nebitnim stvarima, pa se često i ne osvrčem....

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Pitao sam te konkretno pitanje, na koje nisi odgovorio. Dakle, ponovicu: Kad je to BuLi bila najjaca liga Evrope u 90imeffe_sa je napisao/la: Ovo ne moram ni argumentovat, koliko je smiješno pitanje, pošto ti dovoljno pratiš fudbal to znaš. A nisi senilan da si zaboravio....![]()
![]()

Sta je teze osvojiti: evropsko ili svetsko prvenstvo u fudbaluNaravno da nije rukomet, kad je čak u fudbalu teže osvojit titulu.

Niti nekog/nesto osporavam, niti ispadam smesan. To tvoje ucitavanje je nesto posve drugo, te kao takvo ima prodju medju istomisljenicima. Teze ide kod nas drugih...I nemoj mi tog osporavanja titula, s tim si već jednom prije ispao smiješan.Ti osporavaš titule jednog takmičenja da bi nešto dokazao. Tu odmah u argumentaciji padaš. I nema se tu šta dalje diskutovat.
Ja ne kontam po kojem osnovu su "kobasičari" veća fudbalska nacija od "žabara", ja ne znam jel neko ovdje nekoga pravi ludim, ili šta kad trofeji na koje se vi pozivate govere totalno kontra vas, pa da krenemo redom:
Reprezentacije:
SP: Italija 4, Njemačka 3
EP: Njmačka 3, Italija 1
Titule na SP imaju veću težinu, jer su ove 4 titule osvojene u konkurenciji sa najvećom fudbalskom nacijom Brazilcima i još kad se uzme činjenica da Njemci nikad nisu dobili Italijane u zvaničnoj utakmici, svak normalan će reći da je Italija daleko uspješnija.
Ne znam ima li potrebe stavljati klubske trofeje, kad su tu Italijani bar dva puta bolji.
LP:
Italija 12- Njemačka 6 Sam Milan ima više od svih Njemaca zajedno.
Kup UEFA/ Evropska liga
Italija 9- Njemačka 6
Kup pobjednika Kupova:
Italija 7- Njemačka 5
Svjetsko klupsko prvenstvo:
Italija 2- Njemačka 0
Interkontinentalni kup
Italija 7- Njemačka 3
Ja ne znam po kojem osnovu Njemci ikako mogu u rečenicu s Italijanima i bilo ko u Evropi.
Italijanski fudbal je u krizi zadnjih godina ( period poslije Kalčopolija ), i došao je na najniže grane, pa je možda od oka gledano laicima jača Njemačka liga. Realnost kaže opet suprotno, a to je da su Italijani i poslije Kalčopolija bili svijetski prvaci, a njihovi klubovi dva puta osvajači Lige prvaka, pametnom je i ova poslijednja rečenica dovoljna, A njemci su za to vrijeme osvojili ništa ( 0 ).
Reprezentacije:
SP: Italija 4, Njemačka 3
EP: Njmačka 3, Italija 1
Titule na SP imaju veću težinu, jer su ove 4 titule osvojene u konkurenciji sa najvećom fudbalskom nacijom Brazilcima i još kad se uzme činjenica da Njemci nikad nisu dobili Italijane u zvaničnoj utakmici, svak normalan će reći da je Italija daleko uspješnija.
Ne znam ima li potrebe stavljati klubske trofeje, kad su tu Italijani bar dva puta bolji.
LP:
Italija 12- Njemačka 6 Sam Milan ima više od svih Njemaca zajedno.
Kup UEFA/ Evropska liga
Italija 9- Njemačka 6
Kup pobjednika Kupova:
Italija 7- Njemačka 5
Svjetsko klupsko prvenstvo:
Italija 2- Njemačka 0
Interkontinentalni kup
Italija 7- Njemačka 3
Ja ne znam po kojem osnovu Njemci ikako mogu u rečenicu s Italijanima i bilo ko u Evropi.
Italijanski fudbal je u krizi zadnjih godina ( period poslije Kalčopolija ), i došao je na najniže grane, pa je možda od oka gledano laicima jača Njemačka liga. Realnost kaže opet suprotno, a to je da su Italijani i poslije Kalčopolija bili svijetski prvaci, a njihovi klubovi dva puta osvajači Lige prvaka, pametnom je i ova poslijednja rečenica dovoljna, A njemci su za to vrijeme osvojili ništa ( 0 ).
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- suicidesquad
- Kontakt:
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient#History" onclick="window.open(this.href);return false;MaGiCa je napisao/la:Pitao sam te konkretno pitanje, na koje nisi odgovorio. Dakle, ponovicu: Kad je to BuLi bila najjaca liga Evrope u 90imeffe_sa je napisao/la: Ovo ne moram ni argumentovat, koliko je smiješno pitanje, pošto ti dovoljno pratiš fudbal to znaš. A nisi senilan da si zaboravio....![]()
![]()
Hvala.

Ti sam odgovori na ovo pitanje i dokaži da nisi senilan. Po ovom si senilan, žao mi je što to moram konstatovat.MaGiCa je napisao/la:
Pitao sam te konkretno pitanje, na koje nisi odgovorio. Dakle, ponovicu: Kad je to BuLi bila najjaca liga Evrope u 90imHvala.

Teže je Svjetsko kad se patiš s Novim Zelandom...MaGiCa je napisao/la: Sta je teze osvojiti: evropsko ili svetsko prvenstvo u fudbaluMislim da je odgovor jasan i da usled njega tesko da mogu da se sabiraju rezultati sa ova dva takmicenja.

I stvarno su na svjetskom teže grupe, od ovih na evropskom.

Kakvo učitavanje? Šta ja učitavam? Znaš li opšte značenje pojma učitavanje. Ti svaki put kad sa mnom pričaš počneš i pojmove brkat. Nevjerovatno.MaGiCa je napisao/la: Niti nekog/nesto osporavam, niti ispadam smesan. To tvoje ucitavanje je nesto posve drugo, te kao takvo ima prodju medju istomisljenicima. Teze ide kod nas drugih...

Kod koga drugih....Pa ti i nemaš istomišljenike, u tome je najveći problem. Svo ovde vrijeme vodiš borbu protiv vjetrenjača, dokazuješ nedokazivo. Osporavaš titule, Uefine rang liste, ništa po tebi ne valja.

Samo ću te sad napomenut, pošto si ti pokrenuo kao prvi u historiji fudbala, priču o Bayernovom monopolu, onda sad fino dođi i nakloni se Bayernu na temi Bayerna, ko što drugi sportski rade, a sad možeš slobodno da pričaš o monopolu, ali o MONOPOLU BAYERNA U EVROPI.......

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
To su koeficijenti. Mislim da smo o njima zilion puta raspravljali.suicidesquad je napisao/la: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient#History" onclick="window.open(this.href);return false;

I nisam pitao tebe, vec @effe-a.

effe_sa je napisao/la: Ti sam odgovori na ovo pitanje i dokaži da nisi senilan. Po ovom si senilan, žao mi je što to moram konstatovat.
Tesko da sam senilan. Rano mi je za tako sto.
A i nema potrebe da me zalis, kad imas svoj vlastiti zivot. Zali se npr. na one
koji te nisu naucili da kriticki razmisljas i kako da osmislis odgovore na postavljena ti pitanja.

Nemoj Novi Zeland i ostale supersile. Pitam te za Brazil, Argentinu, Urugvaj, Meksiko i sl.Teže je Svjetsko kad se patiš s Novim Zelandom...Onda jeste teže svjetsko...
![]()
I stvarno su na svjetskom teže grupe, od ovih na evropskom.![]()
Oni su garant boranija za Republiku Irsku, Latviju i ostale evropske divove.
Jbga, sav se pogubim kad se 1 autenticna intelektualna gromada nadje ispred mene. Nisam navikao na tu klasu. Oprosti.Kakvo učitavanje? Šta ja učitavam? Znaš li opšte značenje pojma učitavanje. Ti svaki put kad sa mnom pričaš počneš i pojmove brkat. Nevjerovatno.![]()

Osporavam tituleKod koga drugih....Pa ti i nemaš istomišljenike, u tome je najveći problem. Svo ovde vrijeme vodiš borbu protiv vjetrenjača, dokazuješ nedokazivo. Osporavaš titule, Uefine rang liste, ništa po tebi ne valja.![]()

Ne bih te vise zadrzavao. Hor beckih, pardon: minhenskih, decaka te ceka da im terciras.
Kad izmonopolisete Evropu, eto mene da vam se poklonim. Do tada - nema potrebe. Fair and square. Nadam se da se slazes.Samo ću te sad napomenut, pošto si ti pokrenuo kao prvi u historiji fudbala, priču o Bayernovom monopolu, onda sad fino dođi i nakloni se Bayernu na temi Bayerna, ko što drugi sportski rade, a sad možeš slobodno da pričaš o monopolu, ali o MONOPOLU BAYERNA U EVROPI.......![]()
A ovo je dobra fora da sam ja 1. koji je pomenuo Bayern i BuLi u kontekstu monopola.

Da sam znao da ce mi to biti najveci doprinos covecanstvu, osmislio bih tu ideju jos u infantilnom periodu svog bivstvovanja, tamo negde pocetkom 90ih.

Koji su hejt Otpisani i Bata Zivojinovic prema Svabama stvorili na ovim prostorima to nije normalno
Thomas Müller - Fußballgott
Pa baš zato što si mlad i što se opterečuješ stvarima koji su zabavna strana života, zato i žalim. Odgovor želim od tebe da čujem. Dobro se zna kad su njemački timovi pokorili oba evropska takmičenja. Nemoj uvijek zataškavat činjenice koje ti ne idu u prilog. Ja to nikad ne činim. To bi ti mogao dokazat, tako što bi ti izlistao postove koji bi dokazali moju realnost.MaGiCa je napisao/la: Tesko da sam senilan. Rano mi je za tako sto.
A i nema potrebe da me zalis, kad imas svoj vlastiti zivot. Zali se npr. na one
koji te nisu naucili da kriticki razmisljas i kako da osmislis odgovore na postavljena ti pitanja.![]()
Problem je u tome što ti imaš nešto protiv Nijemaca, a ja nemam ništa protiv Talijana. Problem je što ja mogu priznat uspjeh Talijana, a što ti nikad ne možeš priznat uspjeh Nijemaca. Problem je što si one najprljavije diskusije između 2 tabora na forumu (nazovimo ih takvim) ti izazvao.
A moj život je odličan, čim sam uvijek happy i vidi koliko još strpljenje imam da ti često odgovaram na prežvakane stvari.

Hvala na komplimentu.MaGiCa je napisao/la: Jbga, sav se pogubim kad se 1 autenticna intelektualna gromada nadje ispred mene. Nisam navikao na tu klasu. Oprosti.![]()

Ironija ti je jača strana, a argumentacija iskreno nije. Bilo je simpatizera talijanskog fudbala ovde kojima ja priznam neki dokaz, ali jasan dokaz, argument. Ali kod tebe primjetim 90 % ironije, a 10 % argumenata. Ja stalno vidim kod tebe mržnju prema njemačkom fudbalu. Ali ti to nećeš da priznaš.U tome je problem.MaGiCa je napisao/la: Ne bih te vise zadrzavao. Hor beckih, pardon: minhenskih, decaka te ceka da im terciras.
Po tvojoj teoriji, filozofiji koju si ovde na forumu ponudio, Bayern je sad stvorio monopol u Evropi. To je tvoje gledanje monopola i onako kako si ga ti raširio ovde. Tvoju teoriju samo možemo sad proširit znači na širi prostor.MaGiCa je napisao/la: Kad izmonopolisete Evropu, eto mene da vam se poklonim. Do tada - nema potrebe. Fair and square. Nadam se da se slazes.
Nakloniti se ili povuči teoriju, filozofiju, pitanje je sad?

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Dečko objasnio!KSIVLE je napisao/la: MEĐUSOBNI DVOBOJI
CHAMPIONS LEAGUE: Bundesliga - Serie A 12-4-7 43:32
EUROPALEAGUE: Bundesliga - Serie A 2-5-1 14:12 (u Italiji su igrane 2 utakmice više)
PLASMAN U EUROKUPOVIMA ZADNJIH 5 SEZONA
Bundesliga u ovom razdoblju ima:
- 2 finala CL (Bayern 2x)
- 1 polufinale CL (Schalke)
- 2 četvrtfinala CL (Schalke, Bayern)
- 1 finale EL (Werder)
- 3 polufinala EL (Bayern, HSV 2x)
- 4 četvrtfinala EL (Bayer, Wolfsburg, Schalke, Hannover)
Serie A u ovom razdoblju ima:
- 1 pobjednika CL (Inter)
- 3 četvrtfinala CL (Roma, Inter, Milan)
- 1 polufinale EL (Fiorentina)
- 1 četvrtfinale EL (Udinese)
Sada bih zamolio ovog trola (koji je davno trebao biti trajno baniran s ovog foruma) i sve ostale talijane koji zastupaju istu tezu da mi objasni kako je to Serie A bolja od BL ako su Bundesligaši u međusobnim mečevima poprilično uspješniji i ako imaju poprilično bolje dosege u Eurokupovima zadnjih sezona? Kako je Serie A bolja od BL ako UEFA-in koeficijent ide debelo u korist Bundesligaša? Šta taj ****..ni koeficijent uopće predstavlja ako ne omjer snaga/kvalitete jeb..enih liga? Kako je SA bolja ako je 7 klubova iz BL prezimilo u Europi, a iz Serie A samo 5? Kako je bolja ako su po kladionicama i Bayern i BVB veći favoriti u CL od Juvea? Kako je bolja ako su sva 3 Bundesligaša u CL osigurali prvo mjesto u svojim skupinama bez imalo muke? Kako je bolja ako je se prvak BL prošetao skupinom smrti i skoro u istoj osvojio maksimalnih 18 bodova? Kako je bolja ako eminentni stručnjaci povezani sa Serie A (Trapp, Prandelli, Toni, Mourinho...) tvrde da je BL poprilično ispred?
Koji su to objektivni kriteriji po kojima je Serie A trenutno ispred BL? Preklinjem nekog od "Talijana" da mi odgovori na ovo jednostavno pitanje. Zatrolali ste cijelu temu, a nijedan objektivan kriterij niste dali iz kojeg proizlazi da je Serie A bolja od BL.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Stvarno ne razumjem ove Bundesligase sto se raspravljaju sa Italijanima. Vidite da su zasljepljeni i da bi vecina sada tvrdila da je Italijanska privreda jaca od Njemacke ili da su tu negdje...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Zanimljiv razvojni put je imala "talijanska" pro-Serie A argumentacija u ovoj raspravi, pri čemu bih uz temu na ovome forumu pridodao istu temu na jednom drugom forumu na kojem sam prije pisao. Dakle, prije nekih 3-4 godine, jedan BL fan je na tom drugom forumu postavio ovu temu. U početku je tema nailazila na podsmjeh Serie A fanatika i komentare s visoka kako BL nije ni do gležnja SA, iako su ih već tada Bundesligaši počeli uredno peglati u Eurokupovima. Kako su Bundesligaši postajali bolji i uspješniji, tako se i argumentacija SA fanova mijenjala, pa su tako periodično, ovisno o tome šta je u kojem trenutku Digić-fanovima više odgovaralo, bili bitni UEFA koeficijenti, međusobni omjeri, međusobni omjeri u LP, titule u LP, vrijednost na TM, povijesni dometi, igrači koji igraju u tim ligama... Pošto je već tamo od onog Schalkeovog sprdanja sa Interom i SA-ovcima počelo dolaziti u glavu da su se stvari drastično promjenile glede omjera tih dvaju liga, rasprava je sve više potiskivana, argumentirani pro-BL postovi su brisani ili zatrpani spamom i trollanjem SA-ovaca, a na kraju je SA orjentirana moderatura počela pribjegavati i baniranju.
Koliko vidim, i na ovom forumu SA-mašinerija djeluje po istom principu (sreća je jedino da je moderatura nepristranija). Doduše, samo otvaranje teme je bilo potpuno besmisleno pošto je u trenutku otvaranja stanje između ovih liga kristalno jasno, ali to je sad nebitno. Bitno je da SA-ovci uporno spamaju temu prvo svojim subjektivnim procjenama (što je sasvim legitimno dok se ne prijeđe granica dobrog ukusa), a onda kada su potučeni objektivnim argumentima, hvataju se povijesti, reprezentacija i čega sve ne, iako je tema ovdje KOJA JE OD OVIH LIGA TRENUTNO JAČA.
Činjenice kažu sljedeće:
1. BL je zadnjih par sezona po svim parametrima ispred SA.
2. SA je povijesno ispred BL, s tim da je i BL imala periode dominacije što SA fanovi negiraju.
3. Elf i Azzuri su 2 najjače Europske reprezentacije, te uz Brazil i najjače svjetske.
Pošto ste se sad uhvatili reprezentacija, da napišem koju i o tome. Tu i jedni i drugi imaju poprilično dobre argumente, tako da bi se ovdje čak mogla i voditi kvalitetna rasprava (iako za mene dileme nema). Ja ću kao poklonik njemačkog nogometa iznijeti one koji idu u prilog Elfa, a koji su poprilično brojniji od onih u prilog Azzura:
- Elf ima najviše velikih titula
- Italija je 2 SP osvojila u vrijeme kada se za titulu natjecalo 15-20 reprezentacija (pritom 1934. nije nastupio tada aktualni prvak Urugvaj, dok su Argentina i Brazil igrali sa slabim sastavima koji su k tome još bili i opterećeni višemjesečnim putovanjem brodom; 1938. nisu nastupili pak Njemačka, Urugvaj i Argentina)
- Njemačka ima više finala SP
- Njemačka ima 11 medalja sa SP, Italija samo 7
- Njemačka je 12 puta bila među prva 4 na SP, Italija samo 8 puta
- Njemačka je 17 puta nastupila na SP (nikada nisu zakazali u kvalifikacijama), te su u u tih 17 nastupa čak 16 puta završili među najboljih 8; kod Italije je taj score 17/10
- Njemačka je osvojila 3 EP, Italija 1
- Njemačka je bila 6 puta finalist EP, Italija samo 3 puta
- Njemačka je 8 puta bila na EP među top 4, Italija samo 4 puta.
Zasad dovoljno. Ako bude trebalo, novi argumenti su spremni.
Koliko vidim, i na ovom forumu SA-mašinerija djeluje po istom principu (sreća je jedino da je moderatura nepristranija). Doduše, samo otvaranje teme je bilo potpuno besmisleno pošto je u trenutku otvaranja stanje između ovih liga kristalno jasno, ali to je sad nebitno. Bitno je da SA-ovci uporno spamaju temu prvo svojim subjektivnim procjenama (što je sasvim legitimno dok se ne prijeđe granica dobrog ukusa), a onda kada su potučeni objektivnim argumentima, hvataju se povijesti, reprezentacija i čega sve ne, iako je tema ovdje KOJA JE OD OVIH LIGA TRENUTNO JAČA.
Činjenice kažu sljedeće:
1. BL je zadnjih par sezona po svim parametrima ispred SA.
2. SA je povijesno ispred BL, s tim da je i BL imala periode dominacije što SA fanovi negiraju.
3. Elf i Azzuri su 2 najjače Europske reprezentacije, te uz Brazil i najjače svjetske.
Pošto ste se sad uhvatili reprezentacija, da napišem koju i o tome. Tu i jedni i drugi imaju poprilično dobre argumente, tako da bi se ovdje čak mogla i voditi kvalitetna rasprava (iako za mene dileme nema). Ja ću kao poklonik njemačkog nogometa iznijeti one koji idu u prilog Elfa, a koji su poprilično brojniji od onih u prilog Azzura:
- Elf ima najviše velikih titula
- Italija je 2 SP osvojila u vrijeme kada se za titulu natjecalo 15-20 reprezentacija (pritom 1934. nije nastupio tada aktualni prvak Urugvaj, dok su Argentina i Brazil igrali sa slabim sastavima koji su k tome još bili i opterećeni višemjesečnim putovanjem brodom; 1938. nisu nastupili pak Njemačka, Urugvaj i Argentina)
- Njemačka ima više finala SP
- Njemačka ima 11 medalja sa SP, Italija samo 7
- Njemačka je 12 puta bila među prva 4 na SP, Italija samo 8 puta
- Njemačka je 17 puta nastupila na SP (nikada nisu zakazali u kvalifikacijama), te su u u tih 17 nastupa čak 16 puta završili među najboljih 8; kod Italije je taj score 17/10
- Njemačka je osvojila 3 EP, Italija 1
- Njemačka je bila 6 puta finalist EP, Italija samo 3 puta
- Njemačka je 8 puta bila na EP među top 4, Italija samo 4 puta.
Zasad dovoljno. Ako bude trebalo, novi argumenti su spremni.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.