FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

gerdmuller
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la gerdmuller » 17 jan 2013, 14:29

FRANK RIBERY je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Zasto strani sponzor u Bayernu gospodine Hoeness? Nikad u povijesti ga nismo imali i ti ces sada srusiti tu prekrasnu tradiciju? Nikad necu zaboraviti tvoje rijeci prije nekoliko mjeseci kada si rekao kako novi sponzor moze biti samo njemacki.Schickeria je izgleda bila u pravu.Ti si obican lazljivac.Moj klub na koji sam naucio na neki nacin gubi dusu i to me boli da je to neopisivo :(

Ovo je u interesu Njemačke. Zna se dobro koliko je važna izgradnja plinovoda i koliko Njemačka ovisi o Gazpromu.
pravi navijaci ne misle tako:http://littleskylark.com/blog/wp-conten ... 191_24.jpg
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 jan 2013, 14:50

Ja mislim da nikome nije drago ukoliko to bude Gazprom,bez obzira na moguce milione... a sad nezz ni koliko bi oni dali para, jer eto oni su sponzor Schalke-u,pa nezz tacno koliko njima daju,al pretpostavljam da b nama sigurno davali malo vise nego njima...

Opet kad pogledate Barcelona je imala dosta duzu tradiciju sto se tice ovih sponzorsatava na dresu,najprije je to bio unicef pa Qatar Foundation...ocito da se ni oni nisu mogli vise odupirati...
Nije tolika ni tragedija,ali sad nek mi se Ribery javi i objasni...do kad je nama ugovor sa T-Com??? Ja koliko znam to je nedavno nesh produzeno,tak da je vrlo moguce da je ovo i neka patkica po pitanju Gazproma...

A sta ste ljudi mislili? Pa Neymar je izjavio da bi volio igrati pod Guardiolom, naravno cim je on potpisao ugovor sa Bayernom odmah novinari dizu pompu oko toga,da je kojim slucajem Pep potpisao sa City-em odmah bi krenule spekulacije kako bi mogao preci u City...

Ima li sad gdje onih Juventusovaca i slicnih koji su tvrdili kako Bayern ne mozhe dovesti nekog,koga traze ostale ekipe...jooj ba zabari su bogovi majke mi,treba im zabraniti igranje lige prvaka osim prvaku lige i njega poslati u 3.pretkolo nek se campa sa Dinamo ZG
:lol: :lol: :lol:
Stern des Südens

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 jan 2013, 14:57

ljudi kad ćete više naučit ? Žabari nisu talijani nego francuzi. to je mit koji ljudi često brkaju. Talijani su digići ili paštari, a može i p.e.d.e.r.i . ;) :mrgreen:

mada ne vidim koliko to ima veze sa forumašima koji simpatiziraju ekipe iz Serie A, to su sve ljudi sa ovih područja kao i mi ;)
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 17 jan 2013, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 jan 2013, 14:59

proFCB je napisao/la:Ja mislim da nikome nije drago ukoliko to bude Gazprom,bez obzira na moguce milione... a sad nezz ni koliko bi oni dali para, jer eto oni su sponzor Schalke-u,pa nezz tacno koliko njima daju,al pretpostavljam da b nama sigurno davali malo vise nego njima...

Opet kad pogledate Barcelona je imala dosta duzu tradiciju sto se tice ovih sponzorsatava na dresu,najprije je to bio unicef pa Qatar Foundation...ocito da se ni oni nisu mogli vise odupirati...
Nije tolika ni tragedija,ali sad nek mi se Ribery javi i objasni...do kad je nama ugovor sa T-Com??? Ja koliko znam to je nedavno nesh produzeno,tak da je vrlo moguce da je ovo i neka patkica po pitanju Gazproma...

A sta ste ljudi mislili? Pa Neymar je izjavio da bi volio igrati pod Guardiolom, naravno cim je on potpisao ugovor sa Bayernom odmah novinari dizu pompu oko toga,da je kojim slucajem Pep potpisao sa City-em odmah bi krenule spekulacije kako bi mogao preci u City...

Ima li sad gdje onih Juventusovaca i slicnih koji su tvrdili kako Bayern ne mozhe dovesti nekog,koga traze ostale ekipe...jooj ba zabari su bogovi majke mi,treba im zabraniti igranje lige prvaka osim prvaku lige i njega poslati u 3.pretkolo nek se campa sa Dinamo ZG
:lol: :lol: :lol:
Upravo tako.
Modern fudbal ''tjera'' klubove na takvo nesto.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 17 jan 2013, 15:34

gerdmuller je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Zasto strani sponzor u Bayernu gospodine Hoeness? Nikad u povijesti ga nismo imali i ti ces sada srusiti tu prekrasnu tradiciju? Nikad necu zaboraviti tvoje rijeci prije nekoliko mjeseci kada si rekao kako novi sponzor moze biti samo njemacki.Schickeria je izgleda bila u pravu.Ti si obican lazljivac.Moj klub na koji sam naucio na neki nacin gubi dusu i to me boli da je to neopisivo :(

Ovo je u interesu Njemačke. Zna se dobro koliko je važna izgradnja plinovoda i koliko Njemačka ovisi o Gazpromu.
pravi navijaci ne misle tako:http://littleskylark.com/blog/wp-conten ... 191_24.jpg
Ja bi najsretniji bio kad bi Bayerna kupio Siemens, Bosch, Telecom ili sta već, ali to je tesko za očekivati. GAzprom je kompanija kao i sve ostale, pa kad na dresovima većine velikih klubova stoje strane kompanije zasto onda napadati Bayern ako se to desi.GAzprom sigurno ne bi bio na dresu već kao suvlasnik bi sponzorirao klub, kao sto je to slučaj sa Audijem i Adidasom. A brate takvo je trziste, inače si bez novca niko i nista.Ugovor sa Telecomo traje do 2017 godine.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 17 jan 2013, 15:53

Ja sam protiv ruskih naftasa, raznih sejhova koji misle da se sve moze postići novcem, mislim da ovi naftasi i sjhovi ne znaju kako se igra nogomet al eto kupuju i sponzoriraju klupove sirm evrope i ulazu brdo para ja ne zelim da moj klub bude podn naftaskom sapom :D :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

LJOZE1921
Kontakt:

Post Postao/la LJOZE1921 » 17 jan 2013, 15:55

Ima li neko da prodaje ovakvu duksu
http://c-product.images.fansedge.com/25 ... 5480-Y.jpg
ZELJEZNICAR SAMPIOOOOOOOOOOOON !

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jan 2013, 15:57

Slažem se s @Franck Riberyjem i nemam ništa protiv da Gasprom bude jedan od sponzora. Prvo i prvo danas ste toliko tu diskusiju pokrenulu o Gaspromu, a ja danas na to nisam naletio. Ta špekulacija postoji još od prije.
Ali ne treba ovde zaboraviti jednu stvar, Gasprom bi bio investitor, sponzor, a ne neki sad vlasnik Bayerna, bio bi isto ono što su za sad Adidas, Deutsche telecom, Audi. A jedan dodatni sponzor i sudionik (da tako nazovemo jer dobili bi par procenata Bayernovog akcionarskog društva koje je u sklopu kluba) samo donosi novi novac.

E sad dalji modaliteti kakvi bi bili, to se opšte ne zna. Moguće je da bi dobili jednog predstavnika u upravnom odboru.Znači negativno bi bilo da sad Gasprom preuzme veliku kontrolu nad klubom i da ima ogroman uticaj, a ovako nema zime. Pa neku takvu dominaciju i uticaj nekog sa strane naša uprava nikad ne bi dozvolila.

A koliko god jučer sve bilo lijepo pratiti sve vezano za Pepa i divljenje drugih, sada će ubiti u pojam ova priča oko igrača , transfera, mogućih i nemogućih i sve to ostalo. Najgore što će biti tu glupih špekulacija do bola, koje neće imati veze s vezom.
Doduše bit će i zanimljivo donekle, ali s obzirom koliko su danas mediji ludi i kakve se sve informacije prodaju na tržište da bi ljudi čitali i koliko onda sve ljudi diskutuje o fudbalu, to će na kraju baš više biti za izludit. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 17 jan 2013, 16:10

GAzrpom ne bi preuzeo klub već bi postao manji dioničar.Njihov glas nista bitno ne mijenja jer će 51 posto dionica uvijek biti u vlasnistvu navijača.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 17 jan 2013, 16:32

effe_sa je napisao/la:Slažem se s @Franck Riberyjem i nemam ništa protiv da Gasprom bude jedan od sponzora. Prvo i prvo danas ste toliko tu diskusiju pokrenulu o Gaspromu, a ja danas na to nisam naletio. Ta špekulacija postoji još od prije.
Ali ne treba ovde zaboraviti jednu stvar, Gasprom bi bio investitor, sponzor, a ne neki sad vlasnik Bayerna, bio bi isto ono što su za sad Adidas, Deutsche telecom, Audi. A jedan dodatni sponzor i sudionik (da tako nazovemo jer dobili bi par procenata Bayernovog akcionarskog društva koje je u sklopu kluba) samo donosi novi novac.

E sad dalji modaliteti kakvi bi bili, to se opšte ne zna. Moguće je da bi dobili jednog predstavnika u upravnom odboru.Znači negativno bi bilo da sad Gasprom preuzme veliku kontrolu nad klubom i da ima ogroman uticaj, a ovako nema zime. Pa neku takvu dominaciju i uticaj nekog sa strane naša uprava nikad ne bi dozvolila.

A koliko god jučer sve bilo lijepo pratiti sve vezano za Pepa i divljenje drugih, sada će ubiti u pojam ova priča oko igrača , transfera, mogućih i nemogućih i sve to ostalo. Najgore što će biti tu glupih špekulacija do bola, koje neće imati veze s vezom.
Doduše bit će i zanimljivo donekle, ali s obzirom koliko su danas mediji ludi i kakve se sve informacije prodaju na tržište da bi ljudi čitali i koliko onda sve ljudi diskutuje o fudbalu, to će na kraju baš više biti za izludit. :)
Upravo tome se ja i nadam ako ce vec Gazprom uci u Bayern.Iako naravno da se mene pita nikad ne bih niti jednog stranog sponzora a pogotovo stranog investitora u Bayerna.Samo Deutschland :) Ali bojim se,da ce Gazprom postati treci veliki dionicar(Adidas,Audi)Bayerna i s time ce moci kupiti otprilike 7,8 % dionica kluba.I kao "slag na tortu" vjerojatno ce nam postati i glavni sponzor.
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 17 jan 2013, 16:45, ukupno mijenjano 2 puta.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 17 jan 2013, 16:36

FRANK RIBERY je napisao/la:GAzrpom ne bi preuzeo klub već bi postao manji dioničar.Njihov glas nista bitno ne mijenja jer će 51 posto dionica uvijek biti u vlasnistvu navijača.
Naravno da znam da nece odnosno ne mogu preuzet klub cak i da hoce.Ali ja ne zelim,kao i vecina navijaca,stranog investitora u Bayernu.
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 jan 2013, 16:43

Gazprom kao jedan od sponzora da , Gazprom kao jedan od dioničara Bayerna NE.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jan 2013, 16:45

Citam ovdje postove navijaca Bayerna i ne mogu da vjerujem da vecina ne zna statu kluba, jer u suprotnom ova diskusija oko Gazproma se nebi ni vodila.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 17 jan 2013, 16:47

Saurman je napisao/la:Gazprom kao jedan od sponzora da , Gazprom kao jedan od dioničara Bayerna NE.
E da tako bude uopce se ne bih zamarao niti najmanje...zapravo se tome najvise i potajno nadam ali budi uvjeren da ce nam Gazprom biti ili jedan od dionicara ili glavni sponzor,nazalost.
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 03:58, ukupno mijenjano 2 puta.
- Karl-Heinz Rummenigge

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 jan 2013, 16:47

Nisam ni u snu mogao zamisliti da ce nas Pep preuzeti, ali ipak to se desilo. Izabrao je Bayern, a ne silne milione koje su mu davali Seici i Rusi. Istina je i da u Bayernu nece raditi za hljeb i mlijeko, ali ce ipak zaradjivati mnogo manje nego sto bi to bio slucaj sa Cityem i Celzijem. Njegov dolazak ce nam mnogo znaciti i na polju transfera jer cemo postati pogodno mjesto za igranje.

Sto ce tice sponzora, mislim da ce nam ime trenutnog sponzora biti jos dugo na dresu ;)
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 17 jan 2013, 16:49

amerosm je napisao/la:Citam ovdje postove navijaca Bayerna i ne mogu da vjerujem da vecina ne zna statu kluba, jer u suprotnom ova diskusija oko Gazproma se nebi ni vodila.
kao sto sam vec i napisao pravi navijaci ce uvijek razmisljati ovako:http://littleskylark.com/blog/wp-conten ... 191_24.jpg
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 jan 2013, 16:50

gerdmuller je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Gazprom kao jedan od sponzora da , Gazprom kao jedan od dioničara Bayerna NE.
E da tako bude uopce se ne bih zamarao niti najmanje...zapravo se tome najvise i potajno nadam ali budi uvjeren da ce nam Gazprom biti ili jedan od dionicara ili glavni sponzor,nazalost.

Samo je važno da ne budu jedan od dioničara kluba a što se tiče Gazproma kao glavnog sponzora to me uopšte ne brine ako istresu 30-40 mil godišnje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 17 jan 2013, 16:55

Odrzana press konferencija na kojojje zvanično predstavnjen novi trener i rečeno je da ce Bayern osim novog trenera na ljeto dobiti i novog sponozora ali nije rečeno njegovo ime. Rečeno je i da ce Pep u New yorku ostati da uči jezik i da ne ometa rad kluba do zavrsetka sezone :)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 17 jan 2013, 16:55

Strah me da sta komentarisem o Pepunu,doro dosao ali ako pocne da brlja dobro i osao :),,mala sala.Nadam se da ce on uz Samera uspjeti od Bayerna izvuci jos onih 5-6 % koji mu nedostaju :D ,nadam se da 5-6 % nece biti pravelik zalogaj za njega,to je taj bunker s kojim se mucimo.Odbrani nesmije da dira jer Bayern bez jake odbrane je Bayern koji ne dominira.Pepunu zelim puno lijepih trenutaka u Minhenu a naravno i trofeja.Strpljivi trebamo biti ali........
VOLIM BAYERN

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 jan 2013, 17:09

Evo da razjasnimo stvari. Naravno, 99% se radi o Gazpromu ali nemam bas obicaj da govorim prije nego li dobijem neku zvanicnu potvrdu.
Ako bi Gazprom usao kao dionicar, ne vjerujem da ce to biti vise od 10%. Uprava Bavaraca radi pametnu stvar kada su u pitanju dionice i niti jednoj kompaniji nece dozvoliti preveliku kontrolu nad klubom. Ulazak gazproma kao dionicara u Bayern moze biti samo napredak jer se radi o kompaniji koja je sigurno medju prvih 5 u svijetu i kompaniji koja isklucivo ovdje zeli marketing. Osim sto nema straha da ce Bayern prodavati vise od 10% dionica, nema straha niti od famoznih i ambicioznih ruskih tajkuna jer je Gazprom kompanija sa vecinskim vlasnistvom Ruske vlade. Dakle u narednom periodu mozemo ocekivati priliv dodatnih 100 miliona evra (mozda i vise) na racun Bayerna za otkup dionica i jos jednog sponzora za naredni period (Nagadjam sada, dodatnih 30 miliona godisnje.)
Ja ne znam zasto smo tolko zabrinuti oko ovog jer i sam statut Bayerna govori da se nikome nece prepustiti kontrola nad klubom.

Bayern moze na dresovima reklamirati Gazprom, ali samo nakon 2017 godine iako ne vjerujem da ce se to desiti.
Zasto? nebih sada da opet pisem pa cu se zbog toga citirati sa 1780 strane.

Bayernov sponzorski ugovor o reklamiranju na dresovima s Deutche Telekomom, koji vrijedi do kraja sezone 2012./2013., je jedan od najbogatijih u svijetu nogometa, a ispred je samo Barcelonin ugovor sa Qatar Foundation, vrijedan 30 miliona eura. O vrijednosti tog ugovora postoje razlicite brojke, a kako nijedna nije do kraja pouzdana, Deloitteova procjena je da Bayern od telekomunikacijskog giganta godišnje ima zagarantovano najmanje 22 do 24 miliona eura, dok u ovisnosti o rezultatima taj iznos može porasti i do 30 miliona eura.
Posto je taj sponzorski ugovor Bayerna i Deutsche telecoma na snazi jos ove sezone, stupilo se u nove pregovore i doslo se do dogovora. Bild:
Bisher hat der FCB angeblich 25 Millionen Euro pro Jahr von Telekom bekommen, die Summe soll jetzt auf 30 Millionen angehoben werden. Stimmen diese Zahlen, würde der FCB in den vier Jahren 120 Millionen kassieren. Damit bliebe der Rekordmeister auch weiter die Nummer eins beim Trikot-Sponsoring.

Dakle sada se pominje 30 miliona, i ugovor jednak onom koji ima Barcelona.
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 17 jan 2013, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.