FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- gerdmuller
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Dajte ljudi ne spustajte se na njegov nivo...ignorirajte ga
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Ne stoji ovo ni iz bliza takorio_Ferdy88 je napisao/la:Nije provjerena informacijaBilall je napisao/la: Nije Bayern klub koji grca u dugovima poput Uniteda koji je morao prodati Ronalda da bi realizirao kreditne obaveze. Provjerena informacija!![]()
Ronaldo je sam izrazio želju za odlaskom u Real puno prije tog transfera, tako da je Fergie tu iskamčio od njega još godinu i naredne ga prodao za rekordan iznos![]()
Dakle nije zbog dugova, već zbog KriŠtijanove želje za Madridom (suma je za ono što on pruža Realu bila i mala), a on je tu ispao fer jer je ostao još tu jednu godinu![]()
Što se tiče dugova Uniteda, oni su nastali kupovinom od strane Glazera, koji su kredit, uzet za kupovinu Uniteda, prebacili na Unitedovo ime, odnosno kompaniju koja se bavi njegovim financijama, i sada se taj kredit uredno servisira svake godine i iznosi negdje oko 350 mil funti, a početna suma je bila preko 700 mil![]()
Dakle i pored tog kredita, United ostvaruje profit svake godine i izdvaja se određena suma noFca za pojačanja, a novi sponzorski ugovori (Chevrolet, Nike, poslovna strategija o sklapanju prava za korištenje brenda Uniteda za pojedinačne države, tako da je tim putem United sklopio ugovore sa sponzorima iz 40 različitih zemalja) garantuju dalje smanjenje i isplatu tog kredita (duga)
Da ne idem u dalji off, mislim da je jasno šta sam htio reći

Znam ja da mediji svasta danas pisu, te poslovali pozitivno, te ostvarili dobit od 130 miliona funti, a kada pogledas realnost, vidis da Glazer sve vise zeli prodati odredjeni dio dionica u klubu da bi smanjio dugove koji jesu bili oko 700 miliona pocetne sume, mozda i vise, a danas iznose nekih 400 miliona funti.
Ronaldo je otisao jer je Real Madrid ponudio bezobraznu sumu od preko 90 miliona, a United od 2005 pa sve do njegovog transfera nije zabiljezio pozitivan financijski izvjestaj. Tek prodajom Ronalda je zabiljezena financijski pozitivna sezona.
Oko 40 miliona funti kreditnih obaveza godisnje razara United.
Zadnjih godina, United varira i ne moze se nista sa preciznoscu rec s tim da je sigurno ovo prvo sto sam rekao,

.
Razlika izmedju Bayerna i Manchestera je kao nebo i zemlja.
Realni budimo, Bayern takvu kapitalizaciju nikada nece dozivjeti jer ce uvijek 50+1 % dionica biti u vlasnistvu FC Bayern fans, (clanski model upravljanja)

Bayern dugi niz godina (vise i ne brojim) posluje u financijskom plusu i samo sa takvim sistemom upravljanja i poslovanja uspijeva zadrzati svoje najbolje igrace, a svjedoci smo i da je Bayern odolio ponudi Reala od 80 miliona evra za Riberya.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nemoj se uvrijediti ali tvoje ne stoji, jer ja bolje poznam ovu materiju pošto sam i sam navijač UnitedaBilall je napisao/la: Ne stoji ovo ni iz bliza tako![]()
Znam ja da mediji svasta danas pisu, te poslovali pozitivno, te ostvarili dobit od 130 miliona funti, a kada pogledas realnost, vidis da Glazer sve vise zeli prodati odredjeni dio dionica u klubu da bi smanjio dugove koji jesu bili oko 700 miliona pocetne sume, mozda i vise, a danas iznose nekih 400 miliona funti.
Ronaldo je otisao jer je Real Madrid ponudio bezobraznu sumu od preko 90 miliona, a United od 2005 pa sve do njegovog transfera nije zabiljezio pozitivan financijski izvjestaj. Tek prodajom Ronalda je zabiljezena financijski pozitivna sezona.
Oko 40 miliona funti kreditnih obaveza godisnje razara United.
Zadnjih godina, United varira i ne moze se nista sa preciznoscu rec s tim da je sigurno ovo prvo sto sam rekao,Malcolm Glazer vec zadnjih par godina zeli dokapitalizirati klub i prodati odredjeni dio dionica a sve u cilju odplate dugova
.
Razlika izmedju Bayerna i Manchestera je kao nebo i zemlja.
Realni budimo, Bayern takvu kapitalizaciju nikada nece dozivjeti jer ce uvijek 50+1 % dionica biti u vlasnistvu FC Bayern fans, (clanski model upravljanja)![]()
Bayern dugi niz godina (vise i ne brojim) posluje u financijskom plusu i samo sa takvim sistemom upravljanja i poslovanja uspijeva zadrzati svoje najbolje igrace, a svjedoci smo i da je Bayern odolio ponudi Reala od 80 miliona evra za Riberya.

Ja ne govorim ništa za Bayern, to vi bolje znate, ali kad je u pitanju United onda sam baš upućen i znam kako stoje stvari

Realnost je da je dug oko 360mil funti (kao što sam i rekao), prema zadnjem izvještaju (nakon što su Glazeri već prodali određeni broj dionica i time smanjili ovaj dug)
United bilježi pozitivnu bilancu i ishod, a prošle godine (sa 30.6) je iznosio 23.3 mil funti, nakon svih odbitaka i troškova na transfere (dokaz u tabeli br 1)

Osim toga svake godine se na te transfere izdvoji oko 40-50 mil funti, zavisno od potreba i onoga što Fergie zahtijeva

Nakon ovog izvještaja kao što sam rekao već, potpisan je ugovor sa General Motorsom da Chevrolet bude glavni sponzor na dresovima, u trajanju od 7 godina, na $559 milliona, ili $70.0 milliona po sezoni, plus signing bonus od $18.6M + $18.6M dvije godine unaprijed, a u procesu pregovora je i novi ugovor za prizvođača sportske opreme, a to bi opet trebao biti Nike, i taj bi ugovor sa ovim već sklopljenim te povećanjem kolača od TV prava za Prem donosi dodatno povećanje prihoda i naravno smanjenje duga koji se svake godine servisira i smanjuje uredno

Evo kako izgleda ukupna zarada u poređenju sa ostalim velikanima,

Ronaldo je otišao prvenstveno zbog svoje želje da igra u Madridu, jer ga je Fergie više puta pokušao uvjeriti u suprotno (i uspjeo za godinu dana produžiti njegov boravak na OT), ali ipak je Ronijeva želja da igra na Bernabeu i ta ponuda, koja s obzirom na ono što on donosi (kako na terenu, tako i u povećanju zarade kluba od marketinga i zarade od prodanih dresova) i nije bila prevelika cijena za Real jer im se isti isplatio kroz gore navedeno

Da dalje ne bi išli u off, pošto je ovo pdf Bayerna, a ne Uniteda, neću dužiti priču

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Monologni je bar normalno diskutovao. Ovo sad vec prerasta u pisanje gluposti. Poceli se cak i neki Bogovi prizivat.
Cuj Guardiola.
Budite mi pozdravljeni.

Cuj Guardiola.

Budite mi pozdravljeni.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Prvo moram priznati da vam je anketa dobra,trenutno mozda i najaktuelnija tema kod vas a to i jeste bit!
Druga stvar,odnosi se opet na anketu...onaj ko je postavio,sve pohvale,dosta izbora i mnogo kandidata sto je cini zanimljivom ali,ovi sto tipuju na Doktora,jel to neka zahebancija ili
Ne bih volio da se shvati kao provokacija,jer nije ali ne mogu da vjerujem da neko misli(ako vec misli a ne zahebaje se)da bi Doktor to mogao uraditi...
Vidim vecina vas je za Guardiolu,ali ko ce vjerovati ovim nadri novinarima,sad postignut dogovor,sad sve demantovano...Koliko bi se uklopio u sistem yaye ne znam ali bi sigurno promjenio dosta toga!
Druga stvar,odnosi se opet na anketu...onaj ko je postavio,sve pohvale,dosta izbora i mnogo kandidata sto je cini zanimljivom ali,ovi sto tipuju na Doktora,jel to neka zahebancija ili

Ne bih volio da se shvati kao provokacija,jer nije ali ne mogu da vjerujem da neko misli(ako vec misli a ne zahebaje se)da bi Doktor to mogao uraditi...
Vidim vecina vas je za Guardiolu,ali ko ce vjerovati ovim nadri novinarima,sad postignut dogovor,sad sve demantovano...Koliko bi se uklopio u sistem yaye ne znam ali bi sigurno promjenio dosta toga!
rio_Ferdy88 je napisao/la: Nemoj se uvrijediti ali tvoje ne stoji, jer ja bolje poznam ovu materiju pošto sam i sam navijač Uniteda![]()

Ne dovodim ja u pitanje tvoje znanje kao navijaca i jednog forumasa kojeg respectujem. Znam da si dobro upucen u materiju ali moram rec da sam i ja jer su sve ovo stvari koje su se doticale i mene i prirode mog posla u nekom ranijem periodu. Ne govorim kao navijac Bayerna, nego kao neko drugi iako se trudim i ovdje zadrzati svoju anonimnost.
ja sam stavio "nekih 400 miliona funti" Zasto? Oslonio sam se na jedan clanak koji sam ja napisao i objavio prosle godine na jednom portalu, naravno pozivajuci se na strane izvore. Ako je u medjuvremenu United platio jednu raturio_Ferdy88 je napisao/la:Realnost je da je dug oko 360mil funti (kao što sam i rekao), prema zadnjem izvještaju (nakon što su Glazeri već prodali određeni broj dionica i time smanjili ovaj dug)

Prica o prodaji dionica se poteze vec zadnje 3 godine uz napomenu, "prodavati ce se, ali ce se zadrzati vecinski udio" i to je ono najgore sto se desilo ovom Unitedu. Odemo ja i ti, pa kupimo klub sa kreditom od 700 miliona i taj kredit nakacimo istom tom klubu da ga on otplacuje tako da cemo ja i ti za 15 godina dobiti klub za 0 funti. Unitedu je prisiven kancer s tim kreditom.
To je razlog zbog cega je bolji clanski model upravljanja, kao kod Bayerna i Njemackih klubova uopste.
Zbog ovog Nijemci ne dozvoljavaju nekontrolisanu kapitalizaciju klubova. Tamo mozemo kupiti ali samo do 49%

Kada sam govorio o financijskim izvjestajima, vjeruj naci cu ti precizne podatke da je United od 2005 pa sve do prodaje Ronalda biljezio gubitak

Jedino zadnijih godina stvari su se promijenile i variraju (kao sto sam i rekao),2008/09 poslovalo se pozitivno, citiram "Za usporedbu, poslovnu godinu 2008/09. Manchester United je okončao u plusu od 25 miliona funti, ali prvenstveno zbog prodaje Cristiana Ronalda u Real Madrid ", dalje 2009/10 napravljen ogroman gubitak, 2010/11 poslovalo se pozitivno, i 2011/12 isto tako pozitivno.
Mislis ovakvi kao jageronimo je napisao/la: Ma šta mi to napriča.![]()
Znaš i sam da je odluka o JH odlasku/ostanku trebala pasti do (najkasnije) trećeg mjeseca, trenutno je izmjena servei spominje se da će do kraja januara biti poznato šta će biti sa Hejnkom.
Dakle, sve u pravo vrijeme.![]()
I sa tim velšanskim kepecom si pokrenuo diskusiju (širih razmjera) tako da se sada valja bosti sa ovima koji misle da su nenadmašni.

93,4 % " !!!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Da, taj IPO (initial public offering) se desio nekad u augustu, a na taj način je ponuđeno 10% dionica na berzi, od čije je prodaje najveći procenat otišao na saniranje duga, tako da je taj dug sada oko 360mil funti, a vjerujem da će s obzirom na sve sponzorske ugovore koji su potpisani, povećenje zarade od TV prava taj dug vremenom biti u potpunosti saniranBilall je napisao/la: Prica o prodaji dionica se poteze vec zadnje 3 godine uz napomenu, "prodavati ce se, ali ce se zadrzati vecinski udio" i to je ono najgore sto se desilo ovom Unitedu. Odemo ja i ti, pa kupimo klub sa kreditom od 700 miliona i taj kredit nakacimo istom tom klubu da ga on otplacuje tako da cemo ja i ti za 15 godina dobiti klub za 0 funti. Unitedu je prisiven kancer s tim kreditom.
To je razlog zbog cega je bolji clanski model upravljanja, kao kod Bayerna i Njemackih klubova uopste.
Zbog ovog Nijemci ne dozvoljavaju nekontrolisanu kapitalizaciju klubova. Tamo mozemo kupiti ali samo do 49%![]()

Slažem se da je njemački članski model upravljanja, dugoročno bolji i zdraviji za klubove, međutim Englezi su se odlučili za potpuni liberalizam u tom segmentu tako da su svi koji imaju noFce dobrodošli u Prem (bez obzira što mnogi od njih imaju i skrivene namjere što nekad za rezultat ima npr Portsmouth

Slažem se da u tih prvih par godina nakon kupovine od strane Glazera situacija i nije bila baš u plusu (što je bilo neminovno nakon tog kredita za koji su se sredstva morala iznaći, dokaz slika br 1), ali je redovno dug servisiran (prvenstveno zbog ogromne zarade svake godine) i što je najvažnije United za to vrijeme nije bilježio pad u rezultatima na terenu, a svake godine se izdvaja noFac na pojačanja, tako da ne oskudijevamo ni u tom segmentuBilall je napisao/la:Kada sam govorio o financijskim izvjestajima, vjeruj naci cu ti precizne podatke da je United od 2005 pa sve do prodaje Ronalda biljezio gubitakzbog kreditnih obaveza. Mozda je United i tada bio medju vodecim klubovima po pitanju ukupnog prihoda, ali su rashodi jednostavno bili preveliki.
Jedino zadnijih godina stvari su se promijenile i variraju (kao sto sam i rekao),2008/09 poslovalo se pozitivno, citiram "Za usporedbu, poslovnu godinu 2008/09. Manchester United je okončao u plusu od 25 miliona funti, ali prvenstveno zbog prodaje Cristiana Ronalda u Real Madrid ", dalje 2009/10 napravljen ogroman gubitak, 2010/11 poslovalo se pozitivno, i 2011/12 isto tako pozitivno.

Za usporedbu, poslovanje Bayerna u tom periodu:

I dug Bayerna, odnosno dug za stadion:

Za 2010/11 je situacija bila daleko pozitivnija i godina je završena u plusu od 30mil, a prošla godina kao što sam već rekao u plusu od 23,3 mil, te je vidljivo da je prisutan trend pozitivnog poslovanja i smanjenja duga, odnosno njegovog brisanja kao konačnog cilja

Glazeri su klasični ekonomi i kapitalisti (jer ne bi oni uzeli United da im ne donosi profit

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
@rio_Ferdy88, uživam čitajući tvoje postove, na ovoj i drugim temama (mada navijam za @Bilalla, to znaš
). Veoma mi se sviđa diskusija koja se ovdje povela, vrlo je kvalitetna i uopće nije off.

24.04.1991.
Stern des südens
Stern des südens
Ma nije rasprava off, poceli smo malo porediti klubove tako da nas moderacija nebi trebala sankcionisati ako se doticemo Uniteda i Engleskih klubovagorstak je napisao/la:@rio_Ferdy88, uživam čitajući tvoje postove, na ovoj i drugim temama (mada navijam za @Bilalla, to znaš). Veoma mi se sviđa diskusija koja se ovdje povela, vrlo je kvalitetna i uopće nije off.

@rio_Ferdy88
nadasve dobar post. Malo sam se pomutio u ovim tabelama jer je ovo malo presitno za moje oci

Na slici Manchester United profit trend od 2006 do 2010 se i potvrdilo ono sto sam govorio. Proizvodili se veliki gubici izuzmemo li sezonu kada je prodan Ronaldo, i DA, tek u zadnje dvije godine imamo naznake napretka. Ono u cemu se sigurno ovdje necemo sloziti je to, da je Ronaldo mogao ostati u Manchester Unitedu da je bilo vise zelje za njim a manje za onih 90 miliona evra. Ja drzim da bi ga uspjeli zadrzati.
O modelima upravljanja klubovima, pa mislim da i tu imamo ako nista priblizno misljenje.
Clanski model upravljanja klubom je daleko bolji. Danas u Bayernu imamo dva velika dionicara, Adidas koji je 2002 kupio oko 9% dionica za oko 80 miliona evra i Audi koji je isti iznos dionica 2009 platio oko 90 miliona evra i plus se obavezao kroz sponzorske ugovore upumpati jos dodatnih 200 miliona evra u klub do 2019 godine.
Ta dva velika dionicara su jednim dijelom garancija otplate stadiona i uspijesnog poslovanja kluba, a nemaju prava ONI prisivati nikakve kredite klubu kao sto je to uradio Glazer sa tih 700 miliona funti. Znamo svi koliko su se Englezi samo bunili i protestvovali zbog tih dugovanja.
- gerdmuller
- Kontakt:
Bastian o svojim početcima u Bayernu.
"Oliver Kahn mi je rijetko kad htio reći i "zdravo". Svako od igrača je imao svoj ručnik, a mog nikad nije bilo, poslije sam shvatio da Kahn jednim ručnikom briše svoju glavu, a drugim (mojim) svoje rukavice."
"Oliver Kahn mi je rijetko kad htio reći i "zdravo". Svako od igrača je imao svoj ručnik, a mog nikad nije bilo, poslije sam shvatio da Kahn jednim ručnikom briše svoju glavu, a drugim (mojim) svoje rukavice."

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Fanstastična se diskusija vodi između Billala i Rio ferdyja, ali nije ni čudo jer su to obojica ljudi koji uvijek imaju strašne argumente ne lupaju u prazno i ne zabadaju nos u stvari o kojima nemaju pojma (a znamo da takvih ima nekolica ovde....
).
Ovo nešto od diskusije sam uspio upratit, teško je sad sve pročitat i iznanalizirat, ali ovim podacima treba vjerovat. Međutim Rio-u vjerujem na ovim podacima.
Jedna od činjenica je da ima ManU pozamašan dug još uvijek, a Bayern nema dugova. S druge strane ManU pravi nešto veći obrt još uvijek od Bayerna. U suštini u borbi za jednog igrača ManU i Bayern su od prilike u jednakim pozicijama, iako je to sad teško procijenit, jer u zadnje vrijeme ManU i Bayern nikad nisu bili zainteresovani za istog igrača.
Manchester je npr. tamo pred kraj prošlo vijeka i početkom ovog, znači početkom 2000-tih imao puno veći obrt od Bayerna i ako se dobro sjećam bio je najbogatiji klub na svijetu, uglavnom klub koji je pravio ogroman obrt. Ja kada sam prvi put čuo za ManU-ov dug bio sam iznenađen jer mislim da oni ipak dosta razumno posluju. Nikad Fergie nije pravio lude transfere, često je izvlačio pojedine igrače od nekud, pa od njih pravio igračine, a dovodio je i zvijezde, samo njemu nikad nije bio cilj onako nasumično dovodit igrače kao na menadžerskoj igrici (a to njihovi rivali građani baš rade). I još taj mangup Manchini jedan dan bude zainteresovan za jednog igrača za kojeg je bio i Bayern, ali naredni dan kada zaista skonta da je ovaj s našim timom postigao dogovor, da izjavu kako je on preskup za njih.....
A šta je za njih preskupo, kad oni bacaju pare kroz prozor , ko dijete u slatkog programu nekog tržnog centra (naravno kada ga roditelji daruju velikom količinom novca
).
Činjenica je da je Fergie se znao odreći i svojih veliki igrača, kada je vidio da na njima može mnogo zaradit, tako da su se pravile mnoge tu rotacije, neki odlazili, neki novi nosioci igre dolazili. Dok Bayern bilo da kupi već skoro gotovu zvijezdu, bilo da napravi od solidnog igrača zvijezdu, teško ili skoro nikako te igrače ne prodaje. Znamo da su masne pare uzete za Hargreavesa za kojeg više u klubu nisu smatrali da toliko može pružiti ko što je do tad pružao (a pružio je do tad puno).
I naravno još jedna je stvar bitna i to za one koji su barkali po transfer politici bavarskog giganta i tome koga Bayern može dovest a koga ne, a to je da nije ista stvar ako prodaješ dosta igrača, ili bar neke velike igrače, a onda kupuješ dosta veliki i ona situacija kada zadržiš sve svoje velike igrače i onda opet povremeno kupiš neku bombetinu. E upravo ova druga stvar govori o toj snazi i finansijskoj moći Bayerna.
Ovo oko Guardiole postaje sve vruće i vruće, jer naime danas je Rummenige stručno izbjegao pitanje i u svom odgovoru nije dao jasno demantovanje. Naime rekao je kako Bayern se neće izjašnjavati po pitanju špekulacija. E sad možete to tumačit kako hoćete, ovu njegovu izjavu.
I prema određenim španskim medijima i novinarima, Guardiolu Bayern jako privlači i uopšte on nije zainteresovan za rad na otoku iako mu tamo nude basnoslovne sume.

Ovo nešto od diskusije sam uspio upratit, teško je sad sve pročitat i iznanalizirat, ali ovim podacima treba vjerovat. Međutim Rio-u vjerujem na ovim podacima.
Jedna od činjenica je da ima ManU pozamašan dug još uvijek, a Bayern nema dugova. S druge strane ManU pravi nešto veći obrt još uvijek od Bayerna. U suštini u borbi za jednog igrača ManU i Bayern su od prilike u jednakim pozicijama, iako je to sad teško procijenit, jer u zadnje vrijeme ManU i Bayern nikad nisu bili zainteresovani za istog igrača.
Manchester je npr. tamo pred kraj prošlo vijeka i početkom ovog, znači početkom 2000-tih imao puno veći obrt od Bayerna i ako se dobro sjećam bio je najbogatiji klub na svijetu, uglavnom klub koji je pravio ogroman obrt. Ja kada sam prvi put čuo za ManU-ov dug bio sam iznenađen jer mislim da oni ipak dosta razumno posluju. Nikad Fergie nije pravio lude transfere, često je izvlačio pojedine igrače od nekud, pa od njih pravio igračine, a dovodio je i zvijezde, samo njemu nikad nije bio cilj onako nasumično dovodit igrače kao na menadžerskoj igrici (a to njihovi rivali građani baš rade). I još taj mangup Manchini jedan dan bude zainteresovan za jednog igrača za kojeg je bio i Bayern, ali naredni dan kada zaista skonta da je ovaj s našim timom postigao dogovor, da izjavu kako je on preskup za njih.....

Činjenica je da je Fergie se znao odreći i svojih veliki igrača, kada je vidio da na njima može mnogo zaradit, tako da su se pravile mnoge tu rotacije, neki odlazili, neki novi nosioci igre dolazili. Dok Bayern bilo da kupi već skoro gotovu zvijezdu, bilo da napravi od solidnog igrača zvijezdu, teško ili skoro nikako te igrače ne prodaje. Znamo da su masne pare uzete za Hargreavesa za kojeg više u klubu nisu smatrali da toliko može pružiti ko što je do tad pružao (a pružio je do tad puno).
I naravno još jedna je stvar bitna i to za one koji su barkali po transfer politici bavarskog giganta i tome koga Bayern može dovest a koga ne, a to je da nije ista stvar ako prodaješ dosta igrača, ili bar neke velike igrače, a onda kupuješ dosta veliki i ona situacija kada zadržiš sve svoje velike igrače i onda opet povremeno kupiš neku bombetinu. E upravo ova druga stvar govori o toj snazi i finansijskoj moći Bayerna.
Ovo oko Guardiole postaje sve vruće i vruće, jer naime danas je Rummenige stručno izbjegao pitanje i u svom odgovoru nije dao jasno demantovanje. Naime rekao je kako Bayern se neće izjašnjavati po pitanju špekulacija. E sad možete to tumačit kako hoćete, ovu njegovu izjavu.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Auuuuueffe_sa je napisao/la:Fanstastična se diskusija vodi između Billala i Rio ferdyja, ali nije ni čudo jer su to obojica ljudi koji uvijek imaju strašne argumente ne lupaju u prazno i ne zabadaju nos u stvari o kojima nemaju pojma

Podaci su tacni 1/1 Tacniji ne mogu biti!effe_sa je napisao/la:Međutim Rio-u vjerujem na ovim podacima.
Bayern kao klub posluje dugi niz godina uspijesno, 13 godina po mojim podacima, ali dio grupacije je i Allianz Arena koja je tri godine rezultirala gubitkom. Stavio sam to u jednom postu nekada davno ovdje citat jedne kolumne:
Rio Ferdi potvrdio:Od svog otvaranja 2005. godine Allianz Arena ima utjecaj na ukupne prihode i rashode, a 2011. godina je bila prva u kojoj je ta kompanija pridonijela pozitivnom poslovnom rezultatu sa 0,9 miliona eura zarade, u odnosu na gubitke koje je donosila prethodnih godina: 2008. - 7 miliona eura, 2009. - 10 miliona eura i 2010. - 3 miliona eura.

A sto se tice poslovanja Uniteda:
Rio Ferdi objasnioBilall je napisao/la: Kada sam govorio o financijskim izvjestajima, vjeruj naci cu ti precizne podatke da je United od 2005 pa sve do prodaje Ronalda biljezio gubitakzbog kreditnih obaveza. Mozda je United i tada bio medju vodecim klubovima po pitanju ukupnog prihoda, ali su rashodi jednostavno bili preveliki.

Ima Bayern dug za stadion, ali je to dug sasvim druge prirode i potpuno razlicit od ovog koji ima United.effe_sa je napisao/la:Jedna od činjenica je da ima ManU pozamašan dug još uvijek, a Bayern nema dugova.

Ma da, ali to ne računam u dugovanja, mislim ova klasična, ko što si i sam zaključio.Bilall je napisao/la:Ima Bayern dug za stadion, ali je to dug sasvim druge prirode i potpuno razlicit od ovog koji ima United.effe_sa je napisao/la:Jedna od činjenica je da ima ManU pozamašan dug još uvijek, a Bayern nema dugova.
A to sa stadionom je malo zamršeno, to sam baš ovako ponekad čitao i pratio, oni su preko Alianza odlučili da otplaćuju stadion, mislim naša uprava. Sam si gore rekao Alianz arena je dio grupacije, a sam i znaš da postoji FC Bayern AG i da unutar njega je sam klub. E sad tu bi se imalo svašta nešto objašnjavat i sam bi se ovde zapetljao.

Evo i najnovija je vijest da po pitanju trenera Hoeness i njegov uži krug već zna odluku, zapravo donijeli su odluku i poznata im je sva situacija....Šta mislim o Guardioli i kako bi se situacija mogla razvijat , pričao sam prije, ali o tome ćemo govorit kada sve bude konačno. Samo jedno je jasno dovođenje Guardiole bi bio jedan znak cijeloj nogometnoj Evropi, pa čak i jedan jak šamar konkurenciji, jer mnogi su ga klubovi želili dovest.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ako je Guardiola onakav bezmud kakvim ga Ibrahimovic opisuje u svojoj knjizi, koji god tim da uzme iduce sezone, mene zivo interesuje kakve ce rezultate postizati. Ibra o njemu kaze da funkcionise samo u sistemu gdje svi igraci gledaju u pod i govore "tako je sefe", a cim mu se neko suprotstavi gleda da se tog igraca rijesi. Mene je malo podsjetio i na Klopa i ono njegovo gljenje i druzenje sa igracima, a cim neko kaze da je nezadovoljan dobije odrijesene ruke da ide iz kluba (Barios, Perisic).
E sad nije ni Ibrahimovic cvjecka, pa se ovo njegovo moze uzeti sa rezervom, ali bi bilo fora da odbije ponude sa Otoka i dodje u Bundesku. Posebno bi anto svrsio od srece
, jer je doticni vec odbio neke od talijana (Milan, a mescini i Inter).
E sad nije ni Ibrahimovic cvjecka, pa se ovo njegovo moze uzeti sa rezervom, ali bi bilo fora da odbije ponude sa Otoka i dodje u Bundesku. Posebno bi anto svrsio od srece

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
''Kao igrač nisam mogao ostvariti svoj san igranja u Engleskoj. Ali nadam se u budućnosti da ću imati izazov treniranja ondje. To je jedinstvena liga. Želim osjetiti navijače, okruženjem medije i stil igrača'', rekao je Guardiola, trener koji je Barcelonu odveo do 14 trofeja u četiri sezone provedene na klupi.
sve je izglednije da ce otici negdje u englesku
Ovo je bio njegov govor povodom godišnjice engleskog fudbalskog saveza i tu je rekao volio bi nekad u budućnosti trenirati neki klub u Engleskoj. Prema tome izjava se može različito tumačit.badstuber je napisao/la:''Kao igrač nisam mogao ostvariti svoj san igranja u Engleskoj. Ali nadam se u budućnosti da ću imati izazov treniranja ondje. To je jedinstvena liga. Želim osjetiti navijače, okruženjem medije i stil igrača'', rekao je Guardiola, trener koji je Barcelonu odveo do 14 trofeja u četiri sezone provedene na klupi.
Bit će tu još dosta špekulacija, jer jučer je skoro sigurno bio u Bayernu prema nekim medijima, danas su ga već preselili u Englesku.

Ova izjava kada se detaljno pogleda u orginalu ne znači opšte kao njegova odluka da će otići u Englesku. Ali s druge strane to ne možemo isklučit. Ja za sad samo o izjavi govorim....

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
dobro je rekao effe, ako guardiola preuzme bayern, to ce biti jedan veliki samar konkurenciji, narociti engleskim oligarsima i sejkovima koji bi mu ponudili sigurno vise para nego bayern, i ako ih odbije i preuzme bayern to bi bilo ljepota
nikakvog razloga nemaju navijaci da strahuju da bi pep kao trener mogao podbaciti u bayernu, pustite ibrahimovica i njegova baljezganja, odavno je poznato koji je to egocentrik i krkan kao osoba. to sto su igraci barce u svlacionici slusali pepa kao djaci u skoli je potpuno pozitivno, to govori koliki je pep autoritet, i da u bayernu tako ga slusaju to bi znacilo samo nesto dobro za klub, koliko sam ja upoznat sa odnosima u bayernu i uopste njemackim mentalitetom i radnom etikom,nijemci upravo to i cijene, ne vole svabe krkanluk i izigravanje zvijezde kako to ibrahimovic radi i kako je pokusao uraditi u barci i dobio nogu,i zato mu je naravno krivo jer ga je pep prizemljio
vjerovatno bi to napravio isto i u svlacionici bayerna, odmah bi se nametnuo kao neosporni autoritet, igraci bi umjesto da glume zvijezde posvetili se iskljucivo fudbalu i to donosi rezultat, ostaje dakle samo da se vidi dal ce zaista u bayern, a sto se tice njegovog kvaliteta i toga da bi jos vise poboljsao igru bayerna, to je neosporno i o tome uopste ne treba ni raspravljati niti imalo strahovati
nikakvog razloga nemaju navijaci da strahuju da bi pep kao trener mogao podbaciti u bayernu, pustite ibrahimovica i njegova baljezganja, odavno je poznato koji je to egocentrik i krkan kao osoba. to sto su igraci barce u svlacionici slusali pepa kao djaci u skoli je potpuno pozitivno, to govori koliki je pep autoritet, i da u bayernu tako ga slusaju to bi znacilo samo nesto dobro za klub, koliko sam ja upoznat sa odnosima u bayernu i uopste njemackim mentalitetom i radnom etikom,nijemci upravo to i cijene, ne vole svabe krkanluk i izigravanje zvijezde kako to ibrahimovic radi i kako je pokusao uraditi u barci i dobio nogu,i zato mu je naravno krivo jer ga je pep prizemljio
vjerovatno bi to napravio isto i u svlacionici bayerna, odmah bi se nametnuo kao neosporni autoritet, igraci bi umjesto da glume zvijezde posvetili se iskljucivo fudbalu i to donosi rezultat, ostaje dakle samo da se vidi dal ce zaista u bayern, a sto se tice njegovog kvaliteta i toga da bi jos vise poboljsao igru bayerna, to je neosporno i o tome uopste ne treba ni raspravljati niti imalo strahovati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Za Bayern je bolje da takav limitirani lik zaobidje njihovu klupu u širokom luku.
U svakom slučaju ja jedva čekam da ga bilo tko angažuje pa da se vidi o kakvom mediokritetu je riječ.
Ili možda neki fanatici ovdje vjeruju da je i Tito world class expert.
U svakom slučaju ja jedva čekam da ga bilo tko angažuje pa da se vidi o kakvom mediokritetu je riječ.
Ili možda neki fanatici ovdje vjeruju da je i Tito world class expert.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.