Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

nate
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Post Postao/la nate » 15 jan 2013, 21:58

S lakocom rjesavamo Madjare.Nisam se nadao da cemo ih slomit ovako.

Obrana vrhunska,napad moze bolje.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 15 jan 2013, 22:06

Kontre, samo kontre, recept za pobjedu (8od10 u I. pol.) Još kad se uzme koliko obrana ima mađarski golman, razlika je mogla biti i veća. Al, i ovo je dobro.
Al kad vidim onu mladost na vanjskim pozicijama, uh..milina :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 15 jan 2013, 23:30

Kako suvereno!!

Razmontirali smo Madjare.Bravo momci.

Svi su odigrali odlicno.Istaknuo bih Duvnjaka i Kopljara.Svidja mi se ova nasa mladost sa Stepancicem i Mandalinicem kao bekovima.Sjajno.

Spanjolci cuvajte se 8-)

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 15 jan 2013, 23:31

Hrvatska uzima ovo.
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jan 2013, 00:02

Mađari navodno neki potajni favoriti, a Hrvati ih lako klepiše, iako Hrvatska s njima tradicionalno dobro izlazi na kraj.

A stvarno je užas ova organizacija prvenstva, pa danas na utakmici Njemačka-Argentina sto puta su provjeravali vrijeme za zapisničkim stolom, te popravljali vrijeme na semaforu, te reprezentacije nisu znale kad i kako protiče vrijeme za isključene igrače. Svako ko je to gledao vidio je svu moguću lakrdiju. Sve te stvari se dešavaju u Španiji u kojoj se igra druga najjača liga Evrope. Naravno da Rukometna federacija snosi veliki dio odgovornosti isto.
A režija ovih prenosa je izvanredna , ponavljanje određenih situacija traje pola sata, pa onda ima čovjek tu sreću da propusti po koji gol u živom prenosu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 16 jan 2013, 00:08

Dobra Hrvatska.
Momče Hercegovče

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jan 2013, 00:09

effe_sa je napisao/la:Mađari navodno neki potajni favoriti, a Hrvati ih lako klepiše, iako Hrvatska s njima tradicionalno dobro izlazi na kraj.

A stvarno je užas ova organizacija prvenstva, pa danas na utakmici Njemačka-Argentina sto puta su provjeravali vrijeme za zapisničkim stolom, te popravljali vrijeme na semaforu, te reprezentacije nisu znale kad i kako protiče vrijeme za isključene igrače. Svako ko je to gledao vidio je svu moguću lakrdiju. Sve te stvari se dešavaju u Španiji u kojoj se igra druga najjača liga Evrope. Naravno da Rukometna federacija snosi veliki dio odgovornosti isto.
A režija ovih prenosa je izvanredna , ponavljanje određenih situacija traje pola sata, pa onda ima čovjek tu sreću da propusti po koji gol u živom prenosu.
Uvijek ih Hrvati dobiju i to ubjedljivo, imaju igru za njih tj. ovima ne odgovara brza igra Hrvatske.
Sam Duvnjak je poslije prošle utakmice, rekao ma dobićemo mi njih, igraju najbolju odbranu, ali nadtrčat ćemo ih.

Organizacija jedino što mi se sviđa je ova grafika rezultata i blagovremeno objavljivanje koliko ko ima golova ;)

Ja pregleda Crnogorce,Njemce i Hrvate i ne pogleda, kiša-snijeg-vjetar signal ode ispod 50% :cry: i jbg :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 16 jan 2013, 00:20

Još jedna srpska rutinska pobjeda,ali iapk protiv dosta slabijeg protivnika ;) Opet je selektor kombinovao i dodatno razigrao neke igrače,što je super,a i Gajić je dobio priliku da se razbrani i iskoristio je na pravi način....Ne bih da nasjecam,ali zaista igramo poprilično dobro,raznovrsno..Da su tu još Manojlović u odbrani,te Rnić u ona smjera,bila bi ekipa za visoke domete....ne kažem da i sad ne možemo do medalje,ali treba su tu dosta stvari poklopiti...ja bih bio zadovoljan na primjer plasmanom od 6.mjesta pa naviše ;) .....POljaci se mogu i moraju dobiti,i onda sa Slovencima za prvo mjesto koje bi nam u 1/8 f i Egipat/Alžir,a kako sad stvari stoje u eventualnom 1/4f vjerovatno Rusiju/Njemačku...ali o tome je zaista rano pričati..Prvo pobjediti Poljsku u šta sam više nego uvjeren i onda napasti to 1.mjesto!

Hrvatska jako dobro izgleda,ali mislim da neće biti prvi u grupi,jednostavno Španci "moraju" biti prvi,ipak su domaćini,sudije,navijači,a realno ipak su oni i jaka ekipa....Tako da očekujem Hrvate na 2.mjestu....a to ih vodi 99% na Francuze u 1/4f...
Mens sana in corpore sano.

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 16 jan 2013, 00:22

Mi ako udjemo u četvrtfinale to će biti super. Dalje šta Bog da. Mada mislim da nismo ništa lošiji ni od Rusa ni od Švaba ako odemo na njih.
Smoke Weed Everyday!

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 16 jan 2013, 00:28

EvoMene je napisao/la:Mi ako udjemo u četvrtfinale to će biti super. Dalje šta Bog da. Mada mislim da nismo ništa lošiji ni od Rusa ni od Švaba ako odemo na njih.
Ako bi došli do 1/4f ,i dobili Švabe ili Ruse,realno je da ih dobijemo,jer imamo jaču reprezentaciju i od jednih i od drugih,trenutno,a i u zadnje vrijeme...Inače Švabe nam leže na tim velikim takmičenjma,ne pamtim kad su nas dobili,a daleko su oni od velesile,kao i Rusi....al,da ne pričamo uprazno,do 1/4f ima još dosta.....Polako.

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 16 jan 2013, 00:35

Padali su Madjari i ranije, ali ovako zblanuti i sa izrazom nemocu na licima, nikada nisu bili.

Prosto ljudi problijedili, razbili smo ih obranom. Csaszar, covjek koji reseta bilo koju obranu, danas nije znao gdje ce. On ljulja obranu, ona ljulja njega, jednostavno brzi smo i snazniji, a i dosta kvalitetniji.

Madjari su na SP dosli napaljeni, i spremni kazu sami "kao nikada", ali nedovoljno za Hrvatsku. Regularno je moglo biti i 15 razlike, da Gojun, Cupko, Sprem i Strlek nisu promasili mrtve zicere.

Slijedi Egipat, tuca vjerojatno.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 jan 2013, 14:39

Hrvati juce razlokali Madjare neverovatno ubedljivo. Sto je jos bolje, ovi Madjari deluju najubedljivije u poslednjih 10 godina i onda im se desi potop. Mislim da su Hrvati sasvim sigurno u top3 favorita za zlato, uz Spance i Francuze.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 16 jan 2013, 14:42

MaGiCa je napisao/la:Hrvati juce razlokali Madjare neverovatno ubedljivo. Sto je jos bolje, ovi Madjari deluju najubedljivije u poslednjih 10 godina i onda im se desi potop. Mislim da su Hrvati sasvim sigurno u top3 favorita za zlato, uz Spance i Francuze.
Danci?Oni su po meni isto medju 4 favorita.

doci
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la doci » 16 jan 2013, 18:26

SB90 je napisao/la:jeste li skontali da za australiju brani drugi golman bugojanske iskre? :)
ja koliko znam da ima samo BEK Almir Pandzo al on i ne igra jer je povrijedio prste ili nesto tako!
Zivio u Australiji i tako dobio državljanstvo ,igrao za Iskru trenutno studira u Sarajevu pozvali ga da igra za njih i frajer pristao!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2013, 19:55

doci je napisao/la:
SB90 je napisao/la:jeste li skontali da za australiju brani drugi golman bugojanske iskre? :)
ja koliko znam da ima samo BEK Almir Pandzo al on i ne igra jer je povrijedio prste ili nesto tako!
Zivio u Australiji i tako dobio državljanstvo ,igrao za Iskru trenutno studira u Sarajevu pozvali ga da igra za njih i frajer pristao!
A ja koliko znam, taj Pandzo je lijevo krilo.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 17 jan 2013, 00:30

Tunis - Brazil 22:27 (11:13)

Teška povreda možda i najboljeg igrača Tunisa, Amina Bannoura u meču sa Crnom Gorom je sigurno ostavila traga. Tunis nije našao pravu zamjenu za ovog sjajnog desnog beka, a većina ostalih igrača se činila umorna nakon teških mečeva sa Francuskom, Njemačkom i Crnom Gorom. Veoma loše suđenje hrvatskog sudijskog para je dosta uticalo na igru u ovoj utakmici. Iako je Tunis poznat po grubljoj odbrani, u ovoj utakmici je nije bilo sa njegove strane, Brazil je igrao puno grublje. Tunis je za obične faulove dobijao 2 minuta, dok su Brazilci za duplo teže prekršaje prolazili bez kazni. Odnos isključenja je bio 5 0 za Tunis, Brazil je kasnije dobio jedino isključenje, pa je konačan omjer suspenzija bio 6 1. Takođe još su neke stvari svirane u korist Brazilaca, a igra Tunisa se raspala u zadnjih deset minuta i više nije bilo šanse da se preokrene rezultat.

Makedonija - Rusija 29:29 (13:16)

Veoma uzbudljiva utakmica između Makedonije i Rusije sa dosta preokreta. Početno vodstvo Rusije od 7:4, Makedonci su anulirali i u 20 minuti poveli sa 12:10, ali onda Rusi prave seriju 6 1 i na odmor se odlazi sa 16:13. Rusija kreće silovito u drugom poluvremenu slamajući makedonsku odbranu veoma brzo i bježi na plus 6 (14:20). Makedonci se nisu predavali jer je ostalo malo više od 20 minuta, pa su u 52 minuti uspjeli da stignu Rusiju i da izjednače na 26:26. Rusi opet vraćaju gol prednosti a onda se igra 6 minuta bez gola. Rusija u 58 minuti pogađa za 28:26, Makedonija veoma brzo uzvraća, ali Rusi ponovo bježe na plus 2 u 59 minuti. Kiril Lazarov pogađa sa sedam metara i vraća nadu Makedoniji, Rusi fulaju napad i Makedonci izjednačavaju. Rusija je imala zadnji napad za pobjedu, ali ga nije uspjela realizovati pa je ostalo neriješeno.

Katar - Čile 31:23 (16:9)

Katar je već do poluvremena stekao solidnu prednost od 7 golova. U drugom poluvremenu Čile je pokušao da stigne rezultat, ali je Katar samo povećavao prednost i bježao na plus 12. Čile je kasnije uspio pronaći svoju igru ali je bilo prekasno, jedino što su uspjeli je da ublaže poraz na minus 8. Katar je jedini teži poraz pretrpio od Danske, dok se se sa Makedonijom i Rusijom nosio dosta dobro. Eldar Memišević , 92 god. je za Katar dao 3 gola u ovoj utakmici. Još jedan igrač sa naših prostora se nalazi u sastavu ove reprezentacije, Bagarić Marko ali ne znam da li je on igrao. Ostali igrači su Arapi.

Crna Gora - Njemačka 21:29 (11:13)

Crnogorcima je ovo bila zadnja šansa da ostanu u igri za osminu finala ali nisu uspjeli. Njemačka je čini se naučila lekciju od poraza kada ih je Crna Gora pobijedila na njihovom terenu u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. Crna Gora je dobro otvorila utakmicu i nakon izjednačene borbe prelazi u vodstvo od 8:7 u 18 minuti. Nijemci onda prave seriju od 5 0, i 5 minuta prije kraja 1 poluvremna imaju prednost od 12:8. Crnogorci uspijevaju smanjiti na 11:12 ali Nijemci ipak odlaze sa 2 gola prednosti na odmor. Crna Gora dobro otvara drugo poluvrijeme i u egalu je sa Njemačkom do rezultata 14:14. ali onda slijedi crna serija i 8 minuta bez gola, Nijemci tada bježe na 21:14, 15 minuta prije kraja. Tračak nade da Crnogorci mogu ostati u igri je bilo u 54 minuti kada su smanjili na 20:25 i imali igrača više ali onda prave par grešaka i definitivno gube. Pohvalio bih još crnogorske komentatore koji su veoma realni, dok su naši komentatori kad je Bosna izgubila od Njemačke stalno ponavljali kako se većini igrača trebamo zahvaliti i tražiti druge.

Island - Danska 28:36 (13:16)

Utakmica koja se slično razvijala kao ona Makedonija - Rusija, ali na kraju otišla u drugom smjeru. Danska aktuelni evropski šampion i svjetski vicešampion, je pokazala da je iznad Islanda. Island je do 40 minute bio koliko toliko u igri, ali Danci 15 minuta prije kraja idu na plus 7 i slamaju otpor Islanđana.

Francuska - Argentina 35:23 (19:6)

Očekivana pobjeda aktuelnog svjetskog i olimpijskog šampiona. Sve je riješeno u prvom poluvremenu, tako da su Francuzi opušteno priveli tok utakmice kraju. Francuska zadnju utakmicu u grupi igra sa Njemačkom, a Argentina sa Tunisom.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 17 jan 2013, 11:13

Tunižani sebi zakomplikovaše život....U slučaju poraza od Argentine ispadaju,što nije nemoguće...A švabe u tom slučaju najvjerovatnije 2.....Grupa B,sve poprilično jasno,bar što se tiče prva dva...Danci prvi,Rusi 99% na 2.mjesu,pomalo neočekivano...Island koji i nije nešto vjerovatno 3. nakon meča sa Katarom,a Makedonci 4....Sve u svemu,Makedoncima se crno piše,jer idu na Francuze..sigurno je da su mogli više sa Islanđanima i Rusima...

Danas Srbija-Poljska,meč gdje možemo i moramo do pobjede nad Poljacima...Bolje izgledamo od njih,oni su imali nekoliko izmjena,novi selektor,a već neko vrijeme su u padu...Očekujem našu(Srbija) pobjedu 4 razlike :D ...

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 17 jan 2013, 12:39

Danas puno sjajnih utakmica.

Kod nas ocekujem rutinsk upobjedu nad Egiptom i da se ovi mladji oslobode i razbiju Egipcane.Prije toga igraju Madjari i Spanjolci, bilo bi sjajno kad bi Madjari pobjedili.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 17 jan 2013, 17:16

Sjajna zavrsnica na utakmici Bjelorusije i Slovenije.Slovenci se obranili zadnji napad i pobjedili!

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 17 jan 2013, 18:24

nate je napisao/la:Sjajna zavrsnica na utakmici Bjelorusije i Slovenije.Slovenci se obranili zadnji napad i pobjedili!
Još Bjelorusi vodili 5 razlike na poluvremenu i ispustili to. Vidi se da nemaju iskustva za ove veće turnire, da im nije Rutenke... Slovenci skoro uvijek igraju na velikim takmičenjima, Bjelorusija se ponekad pojavi.

Ovoj Australiji stvarno treba zabraniti da se takmiči, čak ih i Alžir uzeo skoro 25 razlike. Jedinu pobjedu na svjetskom imaju 2003 protiv Grenlanda, ali im se Grenland 4 godine poslije revanširao :mrgreen:
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.