Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

GunnerS
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la GunnerS » 14 jan 2013, 23:41

Ja odavno nisam ovako igrača gotivio, od vremena Zinedina Zidana...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 14 jan 2013, 23:49

Ovakve igrace moras cijeniti bas zbog toga sto takvi danas postaju raritet. Mada, rano je jos donositi zakljucke, sta znas da mu sutra nece "sjevnut" da ode, pa bar Arsenal ima sa tim iskustva. Ali mora se priznati da se vidi da covjek voli svoj klub tako da vjerujem da bi mogao ostati tu do kraja.
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 14 jan 2013, 23:51

iDon je napisao/la:Ali mora se priznati da se vidi da covjek voli svoj klub tako da vjerujem da bi mogao ostati tu do kraja.
Wilshere meni liči na Raula, Maldinia ili Del Piera, svi su oni vođe svojih timova a sva trojica su bili legende kako timova tako i fudbala.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 jan 2013, 00:21

Ja ne sumnjam u Jacka, on ostaje ali Arsenal treba malo poraditi na ambicijama, krajnje je vrijeme.

Ipak, lahko je bilo Raulu, Maldiniju i Del Pieru, oni su se naosvajali trofeja i bili na vrhuncu slave sa svojim klubovima. Ostao bi i ja da sam na njihovom mjestu. :mrgreen:
Maldini je Ligu Prvaka osvojio 5x a ukupno 8x igrao finale. Prvak italije 7x i jos milion nekih drugih trofeja. U kojem je to klubu u ono vrijeme mogao vise? Sto bi isao iz Milana?
Raul je 3x osvojio Ligu Prvaka i 6x bio prvak Spanije.
Del Piero je 4x igrao finale Lige Prvaka a osvojio samo jednom. 6x prvak Italije.
Pitanje je ko bi od njih ostao da im klub nije osvojio nijedan trofej?!

Postujem ja sve igrace koji su ostali vjerni svojim klubovima ali cinjenica je da oni u ono vrijeme nisu mogli puno bolje. Del Piero je ostao u Juventusu kad su bili izbaceni iz Serije A i to je za svaku pohvalu.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 00:26

Eto nisam htio navoditi al evo ti primjer Gerrarda, Tottia, Buffona...itd itd... Ima ovakvih igrača dosta. ;) A svi su velikani i WC igrači. Ovakvi igrači se poštuju svugdje u svijetu i mislim da će Wilshere ići ovakvim koracima ovih nabrojanih i da će voditi Arsenal ka novim titulama.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 jan 2013, 00:37

Ja se nadam da hoce ali treba covjeku dati platu i dovesti igrace sa kojima se to moze. Da mu ne pukne film jer svakom se moze desiti da mu pukne film. Covjek ostavi zenu i troje djece..... Sve se moze desiti kad ne ide onako kako covjek hoce da ide.

Gerrardu svaka cast ali osvojio je bar Ligu Prvaka i Europa Ligu.. I opet ga mnogi i postuju i zale istovremeno.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 15 jan 2013, 00:42

Polako ljudi. Prolazimo kroz krizu, al' se radi. Ja se sam mogu istovijetit sa ovim projektom Arsenal III, drugi pokušaj vraćanja nepobjedivih pod palicom Wengera, jer bih i ja ovim putem kren'o.

Bitno je sačinit jezgru, baš poput Maldinija i svih bitnih igrača koji su se generacijama smijenjivali. :mrgreen: To je ono što S.Željo kaže "igrači deset godina igraju za klub". Biće dovoljno i manje, al' da ta jezgra usklije.

Nije meni ni nedostatak lige prvaka belaj. Biće mi neobično srijedom i utorkom, al' ide se pravcem, na koji liga prvaka nema puno uticaja. 80% igrača koji su tu bi došlo u Arsenal i da ne igramo LP.

Za samo kakve dvije tri sezone bićemo opet jedni od najjačih u EPL. Ono, baš jaki da će ljudi biti neodlučni ima li ko jačih u EPL - a to je ova generacija, dok ona malko sazrije i uz to će se dovoditi novi igrači, pojačanja. Arsenal je ipak sad u situaciji kada ne može prodavati svoje najbolje igrače jer ih nema. Ima petoricu skoro podjednakih u statističkim kategorijama i dosta igrača u zreoj dobi, koje se drugim velikim klubovima ne isplati dovoditi - za to sam navij'o.

A ako jednog dana zapadnemo u strašne probleme, Fabregas će se vratiti. :) nećemo

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 00:46

Ima Wilshere vremena za uspjehe. Tek je "došao" na ovaj svijet tako da... Nadam se da će samo u Arsenalu ga vezati za ovaj klub što više i što prije ( 10-tak godina ugovora :D ) i da će mu dovesti nekoga da ima s kime da igra.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 15 jan 2013, 00:49

Ovaj ugovor mu ističe 2019, isto tako Jenkinsonu, Chamberlainu, Gibbsu i Ramseyu. Za Jenkinsona se takodje ne brinem, on je nastavak loze u familiji Goonersa.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 00:50

Znam, al et, ja da sam na mjestu njih ja bi njima, svih 5, vezao 10 godina za klub :D

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 15 jan 2013, 01:43

i ramsey do 2019 hmm mislim i sam sam nedavno pisao o tome da mislim da on moze uspjeti i treba mu pruziti priliku i povjerenje
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 15 jan 2013, 09:05

Ramsey je neshvaceni umjetnik na terenu...

makkaj
Kontakt:

Post Postao/la makkaj » 15 jan 2013, 10:17

Vozdra raja. Dugo obilazim ovaj topik, pa odlučih da se i ja registrujem, kao strastveni navijač našeg nekada ozbiljnog kluba, koji je na našu žalost zadnjih prekonekoliko godina postao skupljalište i stratište različitih spodoba, poluproizvoda i nehljeba od igrača, što je naravno rezultiralo nesvjesnom reakcijom podrugljivog osmjeha pri pomenu našeg, nekada ozbiljnog, imena.

Prije svega, moram reći da sam fasciniram optimizmom i nadljudskom strljpivošću nekih od vas, koji i nakog svih mogućnih sranja, prevara i ubleha koje doživjesmo i dalje čekate da ramzi postane novi zidan, da diabiju prestanu otpadati noge svaku drugu utakmicu, da venger i uprava počnu povlačiti konkretne poteze kad vraćanju kluba u sami vrh evropskog fudbala (gdje po finansijama, reputaciji i infrastrukturi objektivno i pripada) umjesto prosipanja najjadnije demagogije nakon svakog novog neuspjeha i čekanja da venger sastavi nove Nepobjedive....SVAKA ČAST. Da klub nema sve uslove da bude top, i da jedina prepreka ka tome nije proljev od klupske politike kojom se vodi, nikakav problem nebi bilo način na koji igramo i rezultati koje ostvarujemo već godinama.

Činjenica je da par ljudi drži klub kao svog taoca, plešući po živcima navijača toliko dugo da smo se svi već dobrano navikli na to, uvijek pronalazeći nove izgovore zašto nam kokoške kradu igrače koje toliko želimo dovesti, zašto nas balvanske ekipe otresu ko slinu, zašto sa nestrpljenjem čekamo da nas pojača nekakav Yaya Bannana dok drugi dovode Vertonghene, Hazarde, Van Persije, zašto se igrači za koje i slijepac vidi da nisu ni za HULL sitija guraju u prvi tim da bi se nešto kao dokazalo ili šta već...it goes on and on.

Zovite me glory hunterom ako hoćete, ali ja sam debelo pesimističan da pod vengerovom palicom možemo više išta veličanstveno postići (prije će Squillaci dobiti Ballon d'Or), te da nam je uz ovakav odnos snaga jedini put prema dole...to je jednostavno tako, svaka priča ima svoj kraj, klubu trebaju korjenite promjene a ne kozmetičke korekcije. Arsenal je trenutno krava koja daje puno mlijeka, zlatna koka za ljude iz uprave odnosno vlasnike, ali to ima cijenu značajnog pada ugleda koji rezultira ili će rezultirati nemogućnošću dovođenja top igrača odnosno odlaskom istih čim se ukaže prilika. Jednostavno čini mi se da ekipa iz uprave više čita samuelsona nego li se interesuje za fudbalski porsperitet kluba.

Raspisao sam se opasno, a nije mi cilj da ko novajlija smaram, lijep pozdrav za sve topnike, i zapamtite keep on keeping on ;)

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 15 jan 2013, 11:36

Svaka cast na postu, kvalitet je tu, ko da me Bog cuo pa nam posla nekog da poboljsa ovu temu :)

Samo se opasno razilazimo u misljenjima, tvoje je da nema šanse da nas Wenger uz ovakvu politiku kluba izvuce iz ovog, a moje je :'' Ko ce, ako nece on ? ''

Ma ja vjerujem u ove momke, i sam sam bio jedno vrijeme takav kao sto si ti, znaju ovi ovdje, svi me napadali zbog pesimizma, ali sam shvatio da moramo vjerovati u njih, pa ako mi ne vjerujemo, ko ce ?

pozz
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 15 jan 2013, 12:18

You can see that since he came back he is growing and growing. And I think at the moment he is at a good level.

“He is a world-class midfielder and he can only get better because he is young, coming back from more than a year out with injury. So I am very confident he will come back really strong.”

Kapiten o Jacku :)
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 15 jan 2013, 12:39

Ukljucili smo se u borbu za Zahu.

eh da nam je jedan ovakav paker
[youtube][/youtube]
bio mi je jedan od najdrazih u toj generaciji, steta

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 15 jan 2013, 13:09

sto stavi to odma me uhvati nostalgija za tim partijama arsenala i kad su jos mogli do naslova :)

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 15 jan 2013, 13:09

I ja sam ga volio baš... Šteta zbog povrede, da je nije bilo, možda bismo te sezone i osvojili nešto.. Ako se ne varam bili smo 1. dok on nije povrijeđen. :cry:

A čuj ti @vede, bio protiv Wengera skroz, al' vraća se na Pravi Put. :P

makkaj, dobro došao na pdf. ;)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 jan 2013, 13:24

Sakrijte se u misije rupe hejteri, Gervinja je poslao jasnu poruku! :mrgreen:

http://www.goal.com/en/news/3194/video/ ... ID=HP_BN_4
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 jan 2013, 13:29

Eto ti naših igrača Afrikanaca, čim odu u Afriku vrate se starim navikama i odma' počnu pušit na bong.

slika
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.