FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- KB-TM87
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zolotić Nermin će biti rekorder 

Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
zeljocity je napisao/la:http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 99094.html ko zna nek prevodi..
google translate je sasav heheh..
Iz teksta
Eldin Adilović, 26 godina, 1,91 metara visok i bosanski Dupli pobjednici lige čelnici FK Željezničar Sarajevo pod ugovorom do ljeta. U prošloj sezoni s 19 golova bio najbolji strijelac Adilović u 28 utakmica Premier lige, ove sezone je pogodio šest puta u 15 utakmica. "Apsolutno zanimljiv igrač", izjavio je u nedjelju Hinterberger na zahtjev, ali tek "kandidat". Zadnji Adilović je u FC Augsburga u razgovoru..

Imaju najjaci prevod hahahahaha
Ajde, uvijek se moze naci zamjena za nekog..U nasoj ligi su pare najbitnije

dijelimo isto misljenje, ali to je na malo duze staze... ako se razumijemo.KB-TM87 je napisao/la:Zolotić Nermin će biti rekorder
- legenda reala
- Kontakt:
Bitno je i da se Adilović dobro pokaže u novom klubu za nove transfere.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
logičnolegenda reala je napisao/la:Bitno je i da se Adilović dobro pokaže u novom klubu za nove transfere.

daBogda da mi Adila prodamo i za pola miliona, znaju Nijemci kako to ide u našoj ligi, ja se nadam da ćemo bar pola miliona i zaraditi, al' čisto sumnjam...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
Ako udamo padavicara za ove solde,ja placam turu u Lo Le Miu 

Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!
zapamti šta si reko, nemoj poslije da se izvlačišBlingBling je napisao/la:Ako udamo padavicara za ove solde,ja placam turu u Lo Le Miu

DRUG NEBI TI PUNCA
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma ne vrijedi trenutno ni jedan igrac u PL ni 600.000 KM , a kamo li 600.000 eura. Said je bio posljednji igrac cija se realna cijena moze vrtit oko miliona ali on je otisao za dosta manje zbog takvog ugovora, a ovo sve bi bio posao iz snova kad bi se prodao bilo ko za 500.000 KM da ne pricam eura ..
mozda neko dijete ima kao Dzeko sto je bio, tj sigurno ima, ali prema trenutno prikazanom niko ne vrijedi ni blizu ove cifre.
mozda neko dijete ima kao Dzeko sto je bio, tj sigurno ima, ali prema trenutno prikazanom niko ne vrijedi ni blizu ove cifre.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ma nek ima po hr i srb. Haj neka te zivota ti...ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ne vrijedi trenutno ni jedan igrac u PL ni 600.000 KM , a kamo li 600.000 eura. Said je bio posljednji igrac cija se realna cijena moze vrtit oko miliona ali on je otisao za dosta manje zbog takvog ugovora, a ovo sve bi bio posao iz snova kad bi se prodao bilo ko za 500.000 KM da ne pricam eura ..
vrijedi, vrijedi, al mi ponizavamo sami sebe, a ocekujemo da nas drugi cijene. ako zagreb, inter zapresic ili sibenik mogu prodati igraca za 1-1.5 milion, onda sigurno i nasi vrijede, samo sto nema para i ne radi se dobro, pa se uzima 70.000 eura za kapitena mlade reprezentacije.ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ne vrijedi trenutno ni jedan igrac u PL ni 600.000 KM , a kamo li 600.000 eura. Said je bio posljednji igrac cija se realna cijena moze vrtit oko miliona ali on je otisao za dosta manje zbog takvog ugovora, a ovo sve bi bio posao iz snova kad bi se prodao bilo ko za 500.000 KM da ne pricam eura ..
Sasa Kajkut pitarima tabut!
mislim da si pogresno postavio stvari, vrijede igraci i vise sigurno od milion, ali ne vrijedi liga koja obezvrjednjuje igrace, isti ovakav Said u nasoj ligi je vrijedan 100 000, a isti taj Said u Dinamu vrijedi 2 000 000 i vise.ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ne vrijedi trenutno ni jedan igrac u PL ni 600.000 KM , a kamo li 600.000 eura. Said je bio posljednji igrac cija se realna cijena moze vrtit oko miliona ali on je otisao za dosta manje zbog takvog ugovora, a ovo sve bi bio posao iz snova kad bi se prodao bilo ko za 500.000 KM da ne pricam eura ..
tako je i za Adilovica, Svraku, Kvesica iz Zelje... ili onaj mali Mesanovic kojeg je Sloboda imala, da je bio u bilo kojem normalnom klubu van BiH dosad bi vrijedio par miliona ali on se jos vuce po PLBiH.
milion primjera, isti ovaj Dzeko da je ostao u BiH nebi vrijedio 200 000.
tako sa hocu da kazem da si ti pogresno postavio stvari... znaci ima graca koji vrijede skoro u svakom klubu jedan ili 2 negdje 3,4... malo je to ali ima. problem je sto liga nevalja
- darknes001
- Kontakt:
Konacno nek je doslo i to vrijeme,da ne moramo letit da prodamo igrace posto poto da bi mogli izmiriti obaveze,zato kad imas para u klubu i mozes se cjenkati i traziti vecu lovu, pa za godinu il dvije bice i preko milion eura ponuda,bitno je da polahko rastu cijene igraca koji igraju za zelju,pa tako ce i drugim ekipama rast cijena,samo je problem sto vecina njih mora da proda posto po to da bi prezivjeli.
To mislite da su nesto bolji nasi komsije od nas? a oni uspijevaju levate da prodaju za velike cifre al oni imaju rejting oni odbijaju ponude,evo konacno i mi odbijamo ako nije onoliko kolko mi trazimo, pa mamic bi rado vidio pola igraca iz zelje u svom dinamu i za njih uzeo sigurno po 10m eura sigurno pogotovo za kvesica i zolotica, evo samo primjer zeba mi smo ga pustili dzaba da ide samo da imamo finu atmosferu a on razbija glavu sto ga nije doveo,a i zainteresovan je za antolovica,zna da bi za njega dobio fine pare, SVAKA CAST OSIMU PA NE DOZVOLJAVA DA IDU IGRACI VISE ZA SICU na pravom smo putu da postanemo ozbiljna ekipa samo nam jos stadion fali da bi mogli privuci i jake sponzore
To mislite da su nesto bolji nasi komsije od nas? a oni uspijevaju levate da prodaju za velike cifre al oni imaju rejting oni odbijaju ponude,evo konacno i mi odbijamo ako nije onoliko kolko mi trazimo, pa mamic bi rado vidio pola igraca iz zelje u svom dinamu i za njih uzeo sigurno po 10m eura sigurno pogotovo za kvesica i zolotica, evo samo primjer zeba mi smo ga pustili dzaba da ide samo da imamo finu atmosferu a on razbija glavu sto ga nije doveo,a i zainteresovan je za antolovica,zna da bi za njega dobio fine pare, SVAKA CAST OSIMU PA NE DOZVOLJAVA DA IDU IGRACI VISE ZA SICU na pravom smo putu da postanemo ozbiljna ekipa samo nam jos stadion fali da bi mogli privuci i jake sponzore
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma ne vrijede, daj boze da kojeg mozes probrat, ogradio sam se da mozda ima neki...
jedno je koliko vrijedi igrac, a nesto sasvim drugo za koliko ga je menadzer sposoban uvalit. ovdje dolazimo do toga da Mamicevi igraci ne vrijedi ni blizu toga koliko je on sposoban da ih proda, isto tako sto ne bi volio da Osim uvali nekoj ovci Adilovica i za milion eura, ali pricamo o njegovoj realnoj vrijednost a ne tome koliko je neko nekoga u stanju sje.ati.
a zasto igraci iz srpske i hrvatske lige vrijede vise od nasih i to dosta vise, razlog je jednostavan: iz tih liga svake sezone ode 1-2 ako ne i vise igraca koji su u stanju igrati u ligama petice, iz BiH premijer lige svakih 10 godina neko ode direktno u lige petice i bude u stanju da igra
..a liga, reputacija, pojava talenata u proslosti itd odredjuje REALNU trzisnu vrijednost igraca o kojoj ja govorim, a ne subjektivnu..nama Dzeko subjektivno nema cijenu, ali je njegovu realnu i trzisnu cijenu jako lako odrediti.
da ovdje postoji kvalitet rado bi timovi dosli i dali 100.000 eura za nase igrace, mogu skoro svakog kupit za te pare i popunili roster timova liga petice, ali nazalost na tom smo nivou da trenutno smatram da ne postoji ni jedan igrac u PL BIH koji moze igrati u Engleskoj, Talijanskoj ili Spanskoj ligi...uz dosta rada u Njemackoj mozda ali veliko mozda.
jedno je koliko vrijedi igrac, a nesto sasvim drugo za koliko ga je menadzer sposoban uvalit. ovdje dolazimo do toga da Mamicevi igraci ne vrijedi ni blizu toga koliko je on sposoban da ih proda, isto tako sto ne bi volio da Osim uvali nekoj ovci Adilovica i za milion eura, ali pricamo o njegovoj realnoj vrijednost a ne tome koliko je neko nekoga u stanju sje.ati.
a zasto igraci iz srpske i hrvatske lige vrijede vise od nasih i to dosta vise, razlog je jednostavan: iz tih liga svake sezone ode 1-2 ako ne i vise igraca koji su u stanju igrati u ligama petice, iz BiH premijer lige svakih 10 godina neko ode direktno u lige petice i bude u stanju da igra

da ovdje postoji kvalitet rado bi timovi dosli i dali 100.000 eura za nase igrace, mogu skoro svakog kupit za te pare i popunili roster timova liga petice, ali nazalost na tom smo nivou da trenutno smatram da ne postoji ni jedan igrac u PL BIH koji moze igrati u Engleskoj, Talijanskoj ili Spanskoj ligi...uz dosta rada u Njemackoj mozda ali veliko mozda.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
@tz
ti si mnogo pesimistican, ima finih igraca, i u Borcu, Sirokom, mom Zelji, konama nasim, cak i u Celiku, pa i manjim klubovima... i njihova vrijednos treba da je odraz individualnosti evo Grahovac njegova realna trzisna vrijednost nebi smjela biti ispod milion eura, on je kapiten mlade reprezentacije i svaki igrac mlade reprezentacije je prica za sebe...
uz malo bolji trening i uslove ti igraci mogu mnogo pruziti i njihova realna vrijednost kao odraz njihove individualnosti samim tim je puno veca, nego kad nose teret igranja u ovoj ligi koja im srozava cijenu.
posto je ovo tema Zeljo reci cu da iz te mlade reprezentacije pored Bukvica kojem ne bih davao cijenu, Zeljini bekovi Cola i Kvesa, i u sredini Zolotic sigurno vrijede vec svaki po milion KM, i to samo jer igraju u PLBIH da isti oni kao individualci igraju u JSL vrijedili bi po milion Eura, a da igraju u nekom drugom klubu u BiH a ne sampionu vrjedili bi 100 000 KM.
dakle molim te nemoj mjesati trzisnu vrijednost koja nosi teret igranja u PLBIH, i individualnu vrijednost igraca.
nazalost mi ne mozemo bolje prodati igraca ali to ne znaci da oni vise ne vrijede.
a to sto si rekao da ne mogu igrati u ligi petice to je tacno, ali nema veze sa ovim dosad navedenim. jer nisam pricao o tolikim ciframa.
ti si mnogo pesimistican, ima finih igraca, i u Borcu, Sirokom, mom Zelji, konama nasim, cak i u Celiku, pa i manjim klubovima... i njihova vrijednos treba da je odraz individualnosti evo Grahovac njegova realna trzisna vrijednost nebi smjela biti ispod milion eura, on je kapiten mlade reprezentacije i svaki igrac mlade reprezentacije je prica za sebe...
uz malo bolji trening i uslove ti igraci mogu mnogo pruziti i njihova realna vrijednost kao odraz njihove individualnosti samim tim je puno veca, nego kad nose teret igranja u ovoj ligi koja im srozava cijenu.
posto je ovo tema Zeljo reci cu da iz te mlade reprezentacije pored Bukvica kojem ne bih davao cijenu, Zeljini bekovi Cola i Kvesa, i u sredini Zolotic sigurno vrijede vec svaki po milion KM, i to samo jer igraju u PLBIH da isti oni kao individualci igraju u JSL vrijedili bi po milion Eura, a da igraju u nekom drugom klubu u BiH a ne sampionu vrjedili bi 100 000 KM.
dakle molim te nemoj mjesati trzisnu vrijednost koja nosi teret igranja u PLBIH, i individualnu vrijednost igraca.
nazalost mi ne mozemo bolje prodati igraca ali to ne znaci da oni vise ne vrijede.
a to sto si rekao da ne mogu igrati u ligi petice to je tacno, ali nema veze sa ovim dosad navedenim. jer nisam pricao o tolikim ciframa.
[youtube][/youtube]
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ma ja ne razumijem pojedince, zasto se uopste raspravljate sa neadekvatnim osoba, posebno sa komsijama i slicnim. Oni imaju ugovore sa igracima gdje igrac dode, igra koliko hoce, ide kad zeli, cvakne lovu, a njima sta da, dobro je. Pored toga, glavni dio je da novodosli igrac izjavi u medijima, "Sarajevo je najbolji klub", i onda se raspravljate sa takvim.
Ma prodat cemo ga, pa kako god, ako za 400.000€ mila majka, ako ne, ni 300.000€ nije mala cifra. Jest da je sramota, najbolji je strijelac lige, ali posto liga slabo kotira, a na euro sceni nista godinama, ovo bi onda bila mila majka...Po meni vise bi znacaj imao ako bi otisao u Njemacku cvajtu kako se pise, nego sada 50.000€gore ili dode, radi buducih tranfera, naravno..
Sto se tice Amarove izjave, ne bi sa njim slozio, Sarajevo je ostalo bez Belog i Husejnovica, a posebno ovaj drugi im je bio od vitalnog znacaja jer se igra zasnivala na njemu. Ne vidim tu nekog drugog igraca koji moze prevagu donjeti. Ako ove godine budu bara-bara sa Olimpicom, bice im mila majka... Po meni, jedini pravi konkurent, gdje smo mi zaista bara-bara, mada stanje na tabeli ne govori tako, jeste Siroki Brijeg, ma koliko drugi bjezali ili podcjenjivali tu ekipu.
Ma prodat cemo ga, pa kako god, ako za 400.000€ mila majka, ako ne, ni 300.000€ nije mala cifra. Jest da je sramota, najbolji je strijelac lige, ali posto liga slabo kotira, a na euro sceni nista godinama, ovo bi onda bila mila majka...Po meni vise bi znacaj imao ako bi otisao u Njemacku cvajtu kako se pise, nego sada 50.000€gore ili dode, radi buducih tranfera, naravno..
Sto se tice Amarove izjave, ne bi sa njim slozio, Sarajevo je ostalo bez Belog i Husejnovica, a posebno ovaj drugi im je bio od vitalnog znacaja jer se igra zasnivala na njemu. Ne vidim tu nekog drugog igraca koji moze prevagu donjeti. Ako ove godine budu bara-bara sa Olimpicom, bice im mila majka... Po meni, jedini pravi konkurent, gdje smo mi zaista bara-bara, mada stanje na tabeli ne govori tako, jeste Siroki Brijeg, ma koliko drugi bjezali ili podcjenjivali tu ekipu.
mene raduje sto je sve transparentno znaci za toliko smo ga ponudili , toliko prodali pa koja god da cijena bude tj. zna struka za koliko ga max mogu prodati , realno nesto sumnjam da cemo ga tusnuti za ovu cijenu al da uzmemo i pola extra , ovi posljednji transferi su dokaz visca toliko , sehic toliko onaj toliko , na zebu ne racunamo moze naci klub drugi itd. a ne da raja razbija mozak cijelu sezonu koja je cijena ko ima jace izvore i slicno ...
- justFlowFKZ
- Kontakt:
Ako Adil ode u Munchen ima ga ko i tamo bodriti. Cut ce on opet za Zelju ne sekirajte se nista.

Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...
~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com
CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft
~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com
CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft
Zolotic je bas nesto posebno za nasu ligu mislim da odavno nije bilo boljeg igraca ... Po meni bi trebao biti u a repci prije sesara svrake a pogotovo prije zahirovica...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.