FIFA 13

FIFA, PES, GTA, Fortnite...

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan

MirsoNi
Kontakt:

Re: FIFA 13

Post Postao/la MirsoNi » 13 jan 2013, 21:52

Otelo je napisao/la:
afa97 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Danas igram FIFU,FA Cup 3 il 4 kolo.Ugl. vodim 2:0 na poluvremnu pocetak drugog 2:1,i drzim se do 90min probise me po beku ubacise i puff 2:2.Fkt iritira jer te nenormalno stisnu kad gube i tesko je zadrzat prednost u zadnjim trenucima.Fantasticno
Kad cuvas rezultat probaj namjestiti mentalitet na defensive ili ultra defensive, onda igraci nece previse ici u napad nego ce se fokusirati na odbranu
Kod mene ti je napad cijelu tekme.Drzim se te filozofije trpaj protivnika dok mozes jer kad budes htio neces moci pa ako ga primim primim
Taktika Brendan Rodgersa hahahahahh :D :D :D
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 13 jan 2013, 22:11

http://www.ea.com/intl/football/fifa-ul ... hnIKCS:ps3
Sta kazete? Imajte li neke sugestije?

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 13 jan 2013, 22:33

SvenZ je napisao/la:http://www.ea.com/intl/football/fifa-ul ... hnIKCS:ps3
Tako mi se tim zvao na prosloj igri ;)

Zar nemas neki jaci tim....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 13 jan 2013, 23:33

Ponos Torina je napisao/la:
SvenZ je napisao/la:http://www.ea.com/intl/football/fifa-ul ... hnIKCS:ps3
Tako mi se tim zvao na prosloj igri ;)

Zar nemas neki jaci tim....
Ah ****, imao sam pa su mi hakovali, sad sam poceo iz pocetka. Ovo mi je za sad odlican tim

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 14 jan 2013, 16:34

koju tipku treba drzati da igrac napada protivnickog ? drzim krug, ali nista, moj ga napadne i stane dok ga ovaj prolazi, ili sta vec treba raditi u defanzivi. Ovo je nakon 2008 prvi put da igram Fifu. Na pesu je mnogo lakse igrati odbranu :D

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 14 jan 2013, 17:13

Semirr je napisao/la:koju tipku treba drzati da igrac napada protivnickog ? drzim krug, ali nista, moj ga napadne i stane dok ga ovaj prolazi, ili sta vec treba raditi u defanzivi. Ovo je nakon 2008 prvi put da igram Fifu. Na pesu je mnogo lakse igrati odbranu :D
Jel na ps3 igras.Ako igras,moras znati da postoje 2 nacina odbrane.Ja igram kao i vecina tacical defanding.To ti je totalno drugacije od igranja na pesu.Imao sam isti problem jer sam tek na fifu presao od 12-ke.Pomoci cu ti malo,ali detaljnije i potpunije igranje odbrane potrazi na fifa 13 contorle,nacices na netu.Pratiti igraca mozes drzanjem x,on ce ga pratiti ali ga nece napadati.Loptu oduzimas sa kockom,ali je moras pritisnuti u pravo vrijeme ,inace si donji.Takodjer ima opcija da drugim igracem pratis napadaca,mimo onog kojim upravljas.Sad brate ja to radim mehanicki,da me ubijes nisam siguran koja je tipka,eto to provjeri.Taokodjer imas opciju joockey,to ti je isto postavljanje igraca odbrambenog u igri 1 na 1,to ti je l2 ili r2 ,provjeri,jer ja to slabo koristim,a to izgleda kao postavljanje,prati igraca ja ko blizu i naravno opet za oduzimanje moras pritisnuti kocku u pravo vrijeme.
Sad ono sto je kljucno kod tactical odbrane,je to sto se zasniva uglavnom na greski napadaca,tj cekanju iste.Igrac sam prati ,napadaca i oduzece mu loptu,ako ovaj srlja ,i proba probijanje.Desava se i da prodju bez problema,ali zato i jeste takticka odbrana,jer imas par opcija,i nije samo prati igraca i stisci kocku.
Pokusao sam ti malo pomoci,ali eto za ove ostale varijante,pogledaj malo detaljnije,mada smatram da ih neces pretjerano koristiti,pogotovo ne neko kao ti koji si dugo na pesu bio.Moze ti pomoci ovo pozivanje 2 igraca,pa samo provjeri koja je tipka,rekao bi ti ja ali ponavljam nisam kuci a to radim po osjecaju,ne obracajuci paznju na tipku.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 14 jan 2013, 17:56

barbarez je napisao/la:
Semirr je napisao/la:koju tipku treba drzati da igrac napada protivnickog ? drzim krug, ali nista, moj ga napadne i stane dok ga ovaj prolazi, ili sta vec treba raditi u defanzivi. Ovo je nakon 2008 prvi put da igram Fifu. Na pesu je mnogo lakse igrati odbranu :D
Jel na ps3 igras.Ako igras,moras znati da postoje 2 nacina odbrane.Ja igram kao i vecina tacical defanding.To ti je totalno drugacije od igranja na pesu.Imao sam isti problem jer sam tek na fifu presao od 12-ke.Pomoci cu ti malo,ali detaljnije i potpunije igranje odbrane potrazi na fifa 13 contorle,nacices na netu.Pratiti igraca mozes drzanjem x,on ce ga pratiti ali ga nece napadati.Loptu oduzimas sa kockom,ali je moras pritisnuti u pravo vrijeme ,inace si donji.Takodjer ima opcija da drugim igracem pratis napadaca,mimo onog kojim upravljas.Sad brate ja to radim mehanicki,da me ubijes nisam siguran koja je tipka,eto to provjeri.Taokodjer imas opciju joockey,to ti je isto postavljanje igraca odbrambenog u igri 1 na 1,to ti je l2 ili r2 ,provjeri,jer ja to slabo koristim,a to izgleda kao postavljanje,prati igraca ja ko blizu i naravno opet za oduzimanje moras pritisnuti kocku u pravo vrijeme.
Sad ono sto je kljucno kod tactical odbrane,je to sto se zasniva uglavnom na greski napadaca,tj cekanju iste.Igrac sam prati ,napadaca i oduzece mu loptu,ako ovaj srlja ,i proba probijanje.Desava se i da prodju bez problema,ali zato i jeste takticka odbrana,jer imas par opcija,i nije samo prati igraca i stisci kocku.
Pokusao sam ti malo pomoci,ali eto za ove ostale varijante,pogledaj malo detaljnije,mada smatram da ih neces pretjerano koristiti,pogotovo ne neko kao ti koji si dugo na pesu bio.Moze ti pomoci ovo pozivanje 2 igraca,pa samo provjeri koja je tipka,rekao bi ti ja ali ponavljam nisam kuci a to radim po osjecaju,ne obracajuci paznju na tipku.
hvala druze na detaljnom objasnjenju ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 jan 2013, 18:01

@semir ako skontas kako dati 2-3 gola po tekmi odbrana ti nece trebat,al je nekad problem i centar proci kad stisnu
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 14 jan 2013, 19:38

Otelo je napisao/la:@semir ako skontas kako dati 2-3 gola po tekmi odbrana ti nece trebat,al je nekad problem i centar proci kad stisnu
ma mnogo sam bolji u ofanzivi, ali ne mogu dati golova, koliko ih mogu primiti. U vecini slucajeva gol primam da mi odbrana stoji visoko i uvijek imam 2 slobodna igraca, jedan navuce moju odbranu, a drugi dobija loptu i sam ide na mog golmana. Al evo sad sam odigrao par prijateljskih utakmica pa mislim da napreduje :D
Ne pocinje mi se jos Career Mode :lol:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 14 jan 2013, 20:17

Semire druze provjerio sam ti za dodatnog igraca r2 drzis i on stize u pomoc zajedno sa onim kojeg kontrolises.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 14 jan 2013, 20:18

Ja igram FIFU na PC, da li neko zna kako namjestit da radi desni analog na fifi čuo sam da je to problem ako se koristi obični joystick a ne onaj orginal od xboxa :?

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 14 jan 2013, 20:29

Otelo je napisao/la:Danas igram FIFU,FA Cup 3 il 4 kolo.Ugl. vodim 2:0 na poluvremnu pocetak drugog 2:1,i drzim se do 90min probise me po beku ubacise i puff 2:2.Fkt iritira jer te nenormalno stisnu kad gube i tesko je zadrzat prednost u zadnjim trenucima.Fantasticno
To je stvarno cudo kako stisnu kad ganjaju rezultat,pa se covjek izgubi i jos su pravo agresivni da fakticki ne mozes loptu zadrzati,ali postoji dobra taktika ,meni se slicno desilo maloprije.Vodim 2-0 smanje 2-1 10 minuta do kraja.Pokusavam zadrzavat,uslijedio je presing 6 igraca,ono sto je bitno je loptu prebaciti naprijed do napadaca ili sredine ,znaci klasicni kontra napad,jer ostave jako puno prostora,i ko se dobro snalazi moze to jako dobro iskoristiti.
Ja sam fulio takvu sansu,primam gol za 2-2 i onda u 90 zabijam za pobijedu.Ali vjerujte da sam mislio i ja da je jako tesko to izdrzati,jer obicno svi bi gradili ili zadrzavali,samo naprijed u kontru i moze se dobro iskoristiti taj presing.
VOLIM TE ZELJO

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 14 jan 2013, 20:38

barbarez je napisao/la:Semire druze provjerio sam ti za dodatnog igraca r2 drzis i on stize u pomoc zajedno sa onim kojeg kontrolises.
to sam shvatio nakon prvog tvog posta. Uglavnom shvatio sam da X i r2 pridju igracu koji vodi loptu, ali da moram sa kockom ili npr klizeci da bi mu je oduzeo :D

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 14 jan 2013, 21:01

EBSCO je napisao/la:Ja igram FIFU na PC, da li neko zna kako namjestit da radi desni analog na fifi čuo sam da je to problem ako se koristi obični joystick a ne onaj orginal od xboxa :?
poslao sam ti na pp samo to kopiraj u fifa 13 folder u my document,to sam ja prepravljao i konfigurisao....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 18 jan 2013, 01:20

ko hoće patch s našom repkom nek se javi u pp. Ima još svašta novog, nova lica, tetovaže, milion novih stvari. ;)
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Hedg
Kontakt:

Post Postao/la Hedg » 18 jan 2013, 15:42

Da li može pomoć molim vas. Kupio sam FIFU 13, stavio da se extractuje u program files na Local Disk C, i kad se završilo sve to, krekovao sam i kad uđem u FIFU, pojavi mi se prvo onaj krug EA Sports, zatim uđe u FIFU, početna "Lionel Messi" tu stoji 5-6 sekundi i izbaci mi iz igrice, nikakvih naznaka nema, jednostavno izađe.. Da li znate u čemu je problem. Unaprijed hvala.
4.10.2009

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 18 jan 2013, 15:45

Hedg je napisao/la:Da li može pomoć molim vas. Kupio sam FIFU 13, stavio da se extractuje u program files na Local Disk C, i kad se završilo sve to, krekovao sam i kad uđem u FIFU, pojavi mi se prvo onaj krug EA Sports, zatim uđe u FIFU, početna "Lionel Messi" tu stoji 5-6 sekundi i izbaci mi iz igrice, nikakvih naznaka nema, jednostavno izađe.. Da li znate u čemu je problem. Unaprijed hvala.
treba ti origin

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jan 2013, 15:56

Ja igram bez Origina i fercera sve
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 18 jan 2013, 16:13

Hedg je napisao/la:Da li može pomoć molim vas. Kupio sam FIFU 13, stavio da se extractuje u program files na Local Disk C, i kad se završilo sve to, krekovao sam i kad uđem u FIFU, pojavi mi se prvo onaj krug EA Sports, zatim uđe u FIFU, početna "Lionel Messi" tu stoji 5-6 sekundi i izbaci mi iz igrice, nikakvih naznaka nema, jednostavno izađe.. Da li znate u čemu je problem. Unaprijed hvala.
Pogledaj jel imaš dovoljnu konfiguraciju, update drivere i te stvari :D

Hedg
Kontakt:

Post Postao/la Hedg » 18 jan 2013, 21:36

Ma konfiguracija je i više nego predobra.. Grafička karta 512 MB, 2 GB RAM, 2.8 Dual Core.. Ne znam stvarno, a taj Origin, je li obavezan?
4.10.2009

Odgovori

Natrag na “eSports”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.