FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

zlajci
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la zlajci » 14 jan 2013, 15:29

Kapellen je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:neznam ja nebi mogao navijati za Zvezdu i Partizan nema tih para..Sta moj otac treba covjek koji je obisao pola evrope sa Ciganima gledao sve te silne utakmice Zvezde na gostovanju i kuci kao sto su finale u Bariu, u Minchen, Milanu i mnoge druge.. kod mene je stari bio lud za tom Zvezdom ako je iko kriv sto su se moji roditelji razveli kad sam bio djete to je upravo ta njegova ljubav za stadionom, Zvezdom i naravno nikad nije dolazio sa obiljezjima Cigana na Tusanj iz postovanja jer je volio i svoju eipu iz carsije i naravno iz postovanja pred prijateljima.
Eh jedan takav covjek danas se sere na Zvezdu iz vise razloga..jednostavno kao da nikad ta Zvezda nije postojala u njegovom zivotu.... a onda neko ko nikad nije otisao i ko nije prosao djetinstvo nikakvo zbog tih Cigana-grobara navija i divi se tim ljudima hmmmm haloo ba ljudii... ti ljudi su nam tamo djetinstva unistili
upravo to,uredu prije rata ko je navijao,al danas kad vidim pojedince da pored slobode gotive zvezdu partizan ii idu snjima u kop,povraca mi se od tog,ako si pravi navijac navijat ces samo za svoj klub u gradu,gdje si rodjen i odrastao uz njeg i nemozes nikad volit tamo neki klub vise od Slobode,al to je kad nas u gradu normalno nazalost postalo,pun mi je racku tih BG furkii u gradu.
Ne vjerujem da ima onih koji navijaju za komšije, ali ja isto se naježim kada mi neko počne pričat kako navija za Real, City, Bayern itd itd, a nikad ga na Tušnju nisam vidio :shock:
tuzlanska Sloboda

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 jan 2013, 15:37

a pazi brate i ja gledam po FB onaj dan kad smo ispali iz lige neki i dalje se vesele nekoj pobjedi Manchester Uniteda, Milana, Barcelone i td.. pa haloo i ja sam recimo simpatisao ili simpatisem Milan to je ono sa rajom nekad kad se znalo sjest rostilj raspalit gledat tekma malo se podjelimo da se moze vodit kakva rasprava dok cugas :).. ali ebo Milan ba mogu poginut sve i jedan sutra boli me qurac daj da mi Sloboda prezivi... ali ad sam vidjeo da i dalje i u teskim trenutcima neki ljudi z akoje nisam vjerovao da su bas takvi pisu o Manchesteru i slicnim onda stvarno sam se zgrozio.

Pa brate mi kad smo ispali reprezentacija BiH 7 dana nakon toga igra u Chicagu protiv Mexica pa ja brate nisam mogao navijati ko covjek opusteno, jer sv emi je roz glavu isla moja Sloboda.. reprezentacija ok volim je svakako, ali ne mogu jednostavno nisma se mogao opustiti znajuci da je jedan dio mene potonuo ... naravno ja nisam se predomisljao ponjeo sam obiljezje nase svetinje i ako znam da BhF nedozvoljavaju da tu budes sa njima sa nekim drugim obiljezjem... ma mene je licno bolio qurac i ako su se protivili nesto pricali eto kao mogu li taj sal uklonit.. ja naravno sam samo rekao da mi samo silom moze neko natjerati da uklonim taj sal svetinje i tu moras da me savladas da bi uspjeo u tome, jer drugacije nece moci..SLOBODA ZIVI VJECNO, A SVE OSTALO SU SITNICE !!!!!!!!
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 14 jan 2013, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 14 jan 2013, 15:41

zlajci je napisao/la:p.s. ja uopće ne ne znam nikoga tko navija za Partizan i zvezdu u fudbalu...a nisam primjetio ni neke bg furke... Jel može tko preciznije o tome???

Ma ima ciganije furaju se na to strasno. Eno bas na Sjenjaku pisali grafitima Partizan (prije par godina), al je to prekrizeno i pise dole Fukare :mrgreen: .

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 14 jan 2013, 15:48

ahmad_tz je napisao/la:
zlajci je napisao/la:p.s. ja uopće ne ne znam nikoga tko navija za Partizan i zvezdu u fudbalu...a nisam primjetio ni neke bg furke... Jel može tko preciznije o tome???

Ma ima ciganije furaju se na to strasno. Eno bas na Sjenjaku pisali grafitima Partizan (prije par godina), al je to prekrizeno i pise dole Fukare :mrgreen: .
I ja sam vidio kod Pazar škole,nemaju neki pametnija posla pa.. :roll:

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 14 jan 2013, 16:38

Ja licno poznajem dvojicu koji prate Partizan, al prate u smislu da vrlo cesto odu na kosarku a nekad i na fudbal bgm. Al eto poceo sam ih izbjegavat jer sam mislio da im je to samo neka prolazna furka u pocetku a sada su izbrisani kod mene i njihovi i brojevi i sve ostalo, a i pozdrav dobiju preko qrca. Da se razumijemo u pitanju je neka mladja generacija koji prije rata nisu ni znali sta je partizan, da su neki prijeratni navijaci ne bi se ophodio tako prema njima :)
075

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 jan 2013, 16:40

Decica po gradu nam se furaju i svrsavaju na grobare i delije..sramota :roll:

Nego zna li neko ima li sta od prozivke ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 14 jan 2013, 16:49

zlajci je napisao/la:Ode priča u pogrešnom smjeru!
Pričamo o kvaliteti košarke koja se može viditi na 2h vožnje.
Lično nisam nikada otišao i ne mislim, ali znam ljudi koji jesu, stariji likovi, mahom sportski i košarkaški radnici...i to ne mislim da su išli što navijaju za Partizan već zato štu mogli viditi likove od Diamantidisa, Papalukasa, Spanulisa, Nocionija, Huevasa, Navara, Jasikeviciusa i mnoge mnoge druge.
terabajt je napisao/la:Kao prvo ne postoji bruka ljudi koji vole gledati partizan mozda ti i jos par bolesnika,kakav ti i tuzlak idi rokni se.
U redu je :lol:

Ja iskreno volim gledati i Olimpiju, kad se samo sjetim final foura 1997.god kad Milić slomi tablu na zakucavanju, kakav je play bio Ariel Mcdonald u to vrijeme. A tek Chucky Atkins koji je odigrao par sezona u Ciboni da bi se na velika vrata vratio u NBA...

Hoću da kažem, ja na to gledam kroz prizmu sporta...komšije su prije par sezona dograbile final four Evrope i imali u šaci veliki Oly čiji je roster bio procjenjen na skoro 50 puta skuplji od Partizanovog. Svaki uspjeh sporta sa ovih prostora diže rejting i cijenu i naših sportista...posebno košarkaša...

p.s. ja uopće ne ne znam nikoga tko navija za Partizan i zvezdu u fudbalu...a nisam primjetio ni neke bg furke... Jel može tko preciznije o tome???

Drug uredu jee otic pogledat tekmu,ko simpatise kosarku i to da bi vidio neke zvijezde,to je sasvim normalno,al navijat srcem za partizan ili zvezduu i osjecat se kao pripadnik grobara ili cigana,a vam u fukarama godinama,to vec ne mozee,mislim svako moze simpatisat i evropske klubove,bayern,real,barcu,milan al zna se da slobodu volis srcem da si pripadnik jedne jedinee navijacke skupine a to su Fukare Tuzla..nemoze se brate bit u 2 razlicite navijacke skupine,po tom se vidii da od njeg nikad nece bit pravog ultrasa,znaci da mu je samo stalo do furke da svijet vidi kako se on fura na grobare cigane i td..
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 14 jan 2013, 17:10

Kapellen je napisao/la:
zlajci je napisao/la:Ode priča u pogrešnom smjeru!
Pričamo o kvaliteti košarke koja se može viditi na 2h vožnje.
Lično nisam nikada otišao i ne mislim, ali znam ljudi koji jesu, stariji likovi, mahom sportski i košarkaški radnici...i to ne mislim da su išli što navijaju za Partizan već zato štu mogli viditi likove od Diamantidisa, Papalukasa, Spanulisa, Nocionija, Huevasa, Navara, Jasikeviciusa i mnoge mnoge druge.
terabajt je napisao/la:Kao prvo ne postoji bruka ljudi koji vole gledati partizan mozda ti i jos par bolesnika,kakav ti i tuzlak idi rokni se.
U redu je :lol:

Ja iskreno volim gledati i Olimpiju, kad se samo sjetim final foura 1997.god kad Milić slomi tablu na zakucavanju, kakav je play bio Ariel Mcdonald u to vrijeme. A tek Chucky Atkins koji je odigrao par sezona u Ciboni da bi se na velika vrata vratio u NBA...

Hoću da kažem, ja na to gledam kroz prizmu sporta...komšije su prije par sezona dograbile final four Evrope i imali u šaci veliki Oly čiji je roster bio procjenjen na skoro 50 puta skuplji od Partizanovog. Svaki uspjeh sporta sa ovih prostora diže rejting i cijenu i naših sportista...posebno košarkaša...

p.s. ja uopće ne ne znam nikoga tko navija za Partizan i zvezdu u fudbalu...a nisam primjetio ni neke bg furke... Jel može tko preciznije o tome???

Drug uredu jee otic pogledat tekmu,ko simpatise kosarku i to da bi vidio neke zvijezde,to je sasvim normalno,al navijat srcem za partizan ili zvezduu i osjecat se kao pripadnik grobara ili cigana,a vam u fukarama godinama,to vec ne mozee,mislim svako moze simpatisat i evropske klubove,bayern,real,barcu,milan al zna se da slobodu volis srcem da si pripadnik jedne jedinee navijacke skupine a to su Fukare Tuzla..nemoze se brate bit u 2 razlicite navijacke skupine,po tom se vidii da od njeg nikad nece bit pravog ultrasa,znaci da mu je samo stalo do furke da svijet vidi kako se on fura na grobare cigane i td..
A znam na kog mislis s nase tribine drug i u potpunosti se slazem s tobom :!:
075

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 14 jan 2013, 17:11

Kad vec pricate o podruznicama da se i ja ukljucim :D
Fukare nemaju podruznice iz 2 razloga:
1.Stanje u Slobodi
2.Mentalitet građana Tuzle
Kad smo kod prvog samo skontajte što bi neko iz Gračanice navijao za Slobodu kad ima Bratstvo u istoj ligi?
A kada je u pitanju druga stavka to je potesko objasnit.Da bi se dobila podruznica ljudi se moraju postovat i ne omalozavat,a ne recimo kad smo igrali sa Zeljom i dolaze Manijaci na stadion svi odmah govore "Gledaj seljacina iz Lukavca,Kalesije,Zivinica itd a na tribini sa nama momci iz Kalesije koji mogu brat brtu dovest 50 ljudi na stadion.
I drugo u Tuzli se najmanje navija za Slobodu htjeli vi to priznat ili ne,vecina se lozi na Beogradske klubove dok sad je postala furka da se navija i za Zelju i Sarajevo.
Znaci da bi se dobile podruznice prvo se mora aktivirat raja u Tuzli pa tek onda momci sa strane,tj mora se stvorit "kult Slobode" u gradu kojega sada nema.

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 14 jan 2013, 17:24

haver je napisao/la:Kad vec pricate o podruznicama da se i ja ukljucim :D
1.Stanje u Slobodi
Kad smo kod prvog samo skontajte što bi neko iz Gračanice navijao za Slobodu kad ima Bratstvo u istoj ligi?
A kada je u pitanju druga stavka to je potesko objasnit.Da bi se dobila podruznica ljudi se moraju postovat i ne omalozavat,a ne recimo kad smo igrali sa Zeljom i dolaze Manijaci na stadion svi odmah govore "Gledaj seljacina iz Lukavca,Kalesije,Zivinica itd a na tribini sa nama momci iz Kalesije koji mogu brat brtu dovest 50 ljudi na stadion.
I drugo u Tuzli se najmanje navija za Slobodu htjeli vi to priznat ili ne,vecina se lozi na Beogradske klubove dok sad je postala furka da se navija i za Zelju i Sarajevo.
Znaci da bi se dobile podruznice prvo se mora aktivirat raja u Tuzli pa tek onda momci sa strane,tj mora se stvorit "kult Slobode" u gradu kojega sada nema.
Dugo nisam smiješniji post pročitao :lol:

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 14 jan 2013, 17:25

haver je napisao/la:Kad vec pricate o podruznicama da se i ja ukljucim :D
1.Stanje u Slobodi
I drugo u Tuzli se najmanje navija za Slobodu htjeli vi to priznat ili ne,vecina se lozi na Beogradske klubove[b] dok sad je postala furka da se navija i za Zelju i Sarajevo.[/b]
I ovo da cujem..
075

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 14 jan 2013, 17:28

TzBulevar87 je napisao/la:
I ovo da cujem..
Mah brate nabija malac postove,samo na krivoj temi.Tema Vicevi je na Diskusije

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 14 jan 2013, 17:55

SultanSulejman je napisao/la:
I ovo da cujem..
Mozda,a mozda imam vise utakmica Slobode pogledanih nego ti ;) iako sam rođen 50km od Tuzle ;) Ja ti kazem onako kako jest.Moja klegica s faxa rođena Tuzlanka navija za Zelju i ide na tekme ;) a ti misli sta hoces.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 jan 2013, 18:12

ma kolegica ti ba nasla ebaca na internetu dopisuje se siri noge na kameri i to je to.. to ti je danas logicno ebiga ..pazi kod nas djevojke u tuzli nisu nikad nesto gotivile nas fukare, jer smo ti mi ono bili previse i vezani za klub pa smo ih i zapostavljali mozda zato :).. neznam ja znam da je kod mene djevojka svaki svoj praznik cekala prvo da se zavrsi tekma ili neko gostovanje.. ebig ameni je nje jadnice vazda bilo zao kad sad skontam, ali ljubav prema slobodi je uvjek bila jaca :).. zato i nisu voljele mozda Slobodu i Fukare ebiga :).

Drugo evo kakve to veze i kod mene djevojka buduca supriga je iz Sarajeva navija za Sarajevo, ali evo i za Slobodu sve vise i vi se .. mislim dresove fura , auto koje vozi Sal slobode je tu, zastavica i td kako nece navikla se .. sta covjek voli ima i da zena voli :)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 14 jan 2013, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 14 jan 2013, 18:15

SaltCityAttack je napisao/la:ma kolegica ti ba nasla ebaca na internetu dopisuje se siri noge na kameri i to je to.. to ti je danas logicno ebiga ..pazi kod nas djevojke u tuzli nisu nikad nesto gotivile nas fuare, jer smo ti mi ono bili previse i vezani za klub pa smo ih i zapostavljali mozda zato :).. neznam ja znam da je kod mene djevojka svaki svoj praznik cekala prvo da se zavrsi tekma ili neko gostovanje.. ebig ameni je nje jadnice vazda bilo zao kad sad skontam, ali ljubav prema slobodi je uvjek bila jaca :).. zato i nisu voljele mozda Slobodu i Fukare ebiga :).

Drugo evo kakve to veze i kod mene djevojka buduca supriga je iz Sarajeva navija za Sarajevo, ali evo i za Slobodu sve vise i vi se .. mislim dresove fura , auto koje vozi Sal slobode je tu, zastavica i td kako nece navikla se .. sta covjek voli ima i da zena voli :)
Razumijem ja vas sve brate i cijenim al' **** kad ti dođeš kao čovjek sa strane i vidiš takve stvari :D na to sam ciljao svojim postom a ne na prozivanje.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 14 jan 2013, 18:21

haver je napisao/la:
SultanSulejman je napisao/la:
I ovo da cujem..
Mozda,a mozda imam vise utakmica Slobode pogledanih nego ti ;) iako sam rođen 50km od Tuzle ;) Ja ti kazem onako kako jest.Moja klegica s faxa rođena Tuzlanka navija za Zelju i ide na tekme ;) a ti misli sta hoces.
Pa ako pogledas malo slike sa utakmica iz ove i prosle sezone vidices dosta djevojaka na tribini, nemam ti vise sta pricat.. a ta tvoja kolegica, pa prava je kolegica neka :mrgreen:
075

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 jan 2013, 18:22

ma ja negledam te djevojke uopste za koga koja navija... jendostavno taj internet fb i te stvari ih navode na zlo :)..a stace ba djeca su to jer nepamte nista vrijedno od Slobode...da je Sloboda u boljoj situaciji nebi ni one razmisljale tako kao ta tvoja prijateljica... mislim ja sam znao u TZ par momaka prije navijali su za Zelju .. evo neznam ovaj trojan adis zna onaj nam je u komsiluku bio Kuhinja navijao je za Zleju, ali on nesmije na temu otici kad igramo u Tuzli protiv njih samo u Sarajevo :)... ko zna mozda se znao i izvuci nekad da mi nismo znali.. samo hajde sta mi tu sad mozemo drug nam ba svako ima pravo da navija za koga hoce
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 14 jan 2013, 18:43

SaltCityAttack je napisao/la:ma ja negledam te djevojke uopste za koga koja navija... jendostavno taj internet fb i te stvari ih navode na zlo :)..a stace ba djeca su to jer nepamte nista vrijedno od Slobode...da je Sloboda u boljoj situaciji nebi ni one razmisljale tako kao ta tvoja prijateljica... mislim ja sam znao u TZ par momaka prije navijali su za Zelju .. evo neznam ovaj trojan adis zna onaj nam je u komsiluku bio Kuhinja navijao je za Zleju, ali on nesmije na temu otici kad igramo u Tuzli protiv njih samo u Sarajevo :)... ko zna mozda se znao i izvuci nekad da mi nismo znali.. samo hajde sta mi tu sad mozemo drug nam ba svako ima pravo da navija za koga hoce
Ma ja dado i ne volim vidit zensko na tribini al sta ces ako voli neka je tu, i sto jest jest ne pamtim kad sam bio na utakmici a da nije bila ekipa neka djevojki da navija :)
075

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 14 jan 2013, 18:46

ja samo molim Boga dragog da te kvazi grobare neko prepozna ko balijandere pa da vide kako srbi rjesavaju problem sa turcima koji vole partizan..kako ce ih jednom neko iznabijat prije nego sto stignu jugu objasnit da oni eto nisu balijice nego verni navijaci partizana iz tz...pa kad ih budu kornjace izvlacile iz lokve krvi sa juga pa do puta na CUM ce imat kad kontat gdje su pogrijesili..inace taj c.etnicki sljam sa juga vec godinama mase barjacima mladica i karadzica a o parolama podrske necu ni da pisem...al dok balijicama dodze iz g.u.z.i.c.e u glavu treba neko da popusi dobre batine na tom jugu...a vec par godina se par likova hladno setka po carsiji u dresovima partizana...da se razumijeno...skroz sam u toj prica da neko treba navijat za klub koji voli i normalno je da u ovolikom gradu ima ljudi koji gotive druge klubove al taj partizan...fujj...jug im je goli c.e.t.n.i.k
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 14 jan 2013, 18:55

Bravo @staragarda kajat će se kad ih skontaju, ne trpe Grobari i Delije nikoga ako ne moraju. Ne ovisi im tribina o par bošnjaka, radije će ih prebit da se mogu ****. ;)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.