FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

don_burza
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la don_burza » 13 jan 2013, 20:53

Pricaju po carsiji da je agent od Pepa u Minkenu 8-)

Sigurno je otisao da posjeti one silne pivnice :)
Thomas Müller - Fußballgott

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 13 jan 2013, 22:32

Sta reci... odigrali smo odlicno ove pripremne utakmice i sto je bitno nismo primili gol, znaci nastavlja se ta tradicija da dobro igramo odbranu, to mi je uvijek drago vidjedi :)

Jedva cekam ponovo Bundesligu, pa da krenemo ponovo- naime Furth ce prvi da bude pregazen nazalost al tako je!
FC Bayern !!!!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 jan 2013, 01:33

i sta kaze manager Pep-a? Je li zadovoljan Paulanerom i ostalim proizvodima???
:lol:
Stern des Südens

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 jan 2013, 11:59

stvarno bi volio da Pep preuzme Bayern pa da vidimo onda kako bi sve to izgledalo, kako bi izgledao tad bayern, ali i kako bi se pokazao Pep vodece neki drugi klub osim onoga u kojem je odrastao, za koji je igrao i koji je briljantno vodio s klupe, zanimljivo je dakle kako bi izgledalo to da vodi klub s nekom drugom filozofijom

ako Pep preuzme Bayern postavlja se niz pitanja, a osnovno je kakav bi stil igre trazio, dal bi pokusao napraviti nesto slicno kao u barci, tj ona igra na posjed i tika taka, ili bi pokusao nesto drugo. Ako bi isao na tika taka onda bi morao promijeniti nesto u igrackom kadru je postojeci tim bayerna ne moze to igrati, morao bi promijeniti prakticno pola ekpe.

ja ipak mislim ako on preuzme Bayern da ce tu praviti neki novi sistem, i to je i dobro, tesko bi uopste mogao i naci igrace za tika taku, a bayern vec ima sjajnu momcad i bilo bi logicno da s postojecim kadrom trazi neku svoju igru i sistem, i tu bi se onda i vidjelo koliko je on zaista veliki trener.

ono sto bi sigurno radio je ta neka formacija 4-3-3, koja bi se kao i u barci transformisala cesto u 3-5-2 jer sad bayern ima za to igrace, zadnji vezni martinez bi se povlacio na stopera, a sjajni ofanzivni bekovi lahm i alaba bi se transformisali u krila, vrlo moguce je da bi i ribery mogao malo vise u sredinu terena da veze niti igre, a pitanje je i sta bi bilo s gomezom, dal bi on mogao igrati jer je ipak tip igraca koji moze igrati iskljucivo centrlanog napadaca i nista vise, al opet mislim da pep tu njega zadrzao, igrao bi vjerovatno slicno kao i s barcom dok je tu bio Ibrahimovic, s tim da bi cesto gledali kako ribery ulazi u sredinu, a gomez se izvlaci na stranu

sve u svemu to bi bilo jako zanimljivo i nadam se da cemo to i docekati, mada opasna konkurencija su i engleski klubovi koji zele da ga dovedu i koji ce nuditi puno vece pare od bayerna, al opet Pep ne djeluje ko neko ko gleda iskljucivo pare, vjerujem da bi mu i bayern dao ogromnu platu i puno bolje sportske uslove nego englezi, tu je sigurno ljepse raditi jer je sredina kulturnija i pismenija nego u engleskoj, tako da sve je moguce

nista se to nece znati do kraja sezone, Pep je dokazao vec da je gospodin kad su ga pitali za bayern, kad je rekao da ne zeli govoriti o tome iz postovanja prema Jupu, a i uprava bayerna mora voditi racuna oko toga, ako vec nesto i dogovore s Pepom treba to kriti do kraja sezone, da se ne bi narusila atmosfera u klubu i da ne bi trpili rezultati u ovoj sezoni, mada ja vjerujem da se to radi sve pismeno i pametno i da se mnogo toga zna vec sad, al se ne iznosi u javnost
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Klare

Post Postao/la Klare » 14 jan 2013, 13:37

4 pobjede, gol razlika 14:0, impresivno odrađene pripreme,
Gugo se povremeno uvodio, nije se riziku dalo ni 3%,
Can se također uspješno vratio nakon povrede,
Robben se neočikavano vratio, mada ne bi bilo iznenađenje da je produžio pauzu na još mjesec-dva :geek: ,
Martinez se forsirao, novi klinac uključen u ove pripreme, valjda od sad bude i stalno na treningu sa najboljim :? ,
a Gomeza se štedilo, vjerovatno zbog onog izvrtanja noge sa početka priprema. :?

Usput, kada sam se već dotakao Robbena, jeste li vi po svaku cijenu da se zadrži, ili bi tu željeli pokušati sa nekom novinom tipa Bejl, Isko ili neki drugi kvalitetan krilni igrač? :?:

Moderatoru naš, znaš li šta je ova anketa :? ,
Ok je bilo glasati i sam sam to učinio, ali vidiš li posljedice,
u sred sezone se javlja rasprava o treneru, kao da smo u ****, kao da je to potrebno pod muss.

Anketa je čisti promašaj,
možda i najgori kiks moderacije otkako živi ovaj forum. :x

Jupko drž' se! :!:

ps:a ja glasao za Wengera, pošto me mrzilo pogledati spisak do kraja. :oops:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 jan 2013, 13:43

Klare bolan kakav Bejl pored zivog Robbena ? :mrgreen:
Taj je jednodimenzionalan igrac sa samo solidnom tehnikom.
Pogotovo nije za Bayerna + najveci problem je sto taj ne igra desno vec lijevo, a tu mu je konkurencija Ribery.
Sad se zapitaj moze li taj velski konj uopste biti konkurencija francuzu?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Klare

Post Postao/la Klare » 14 jan 2013, 13:58

Bejl je izuzetan igrač, extra brz sa odličnom tehnikom,
posmatrao sam ga dosta, pa sam stoga i uvjeren u njegove sposobnosti.

Ta brzina mu je jedina dodirna tačka sa jednodimenzionalcima kao što su Wolkot, Lenon, Nani...,
ali pored toga ima čitav arsenal raznovrsnih ideja i poteza.

Jeste da igra lijevo, da se to srediti..., no samo sam pustio mašti na volju :mrgreen: , ne mora on, neko treći.
Jer htjeli priznati ili ne(i meni je teško priznati), ali ne lažimo se Robbenova karijera je pri kraju,
može on bljesnuti na momenat, no u globalu gledano povrede su ga i previše potrošile, ti mišići nemaju kapacitet kakav su nekada imali.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jan 2013, 14:03

E sad se nakon nekog vremena opet s tobom slažem Klare... :) Bale je stvarno igračina, fenomenalan je, ima brzinu (i to nevjerovatnu), sjajna promjena pravca, solidna tehnika, fantastičan šut. Samo mi je malo pao u formi u zadnje vrijeme,nekako je bio bombastičniji prije. Njegov dolazak za sad nije realan, jer trebali bi dosta para iskeširat, dok bi ga uklopili , ovo, ono....Uprava nije o tome ni razmišljala najvjerovatnije. Ali ovako ga spomenut nije loše i svakako da se radi o sjajnom fudbaleru. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 14 jan 2013, 14:15

Povrede i engleski nogomet su usporili na trenutak taj razvoj,
no činjenica stoji da je u današnjem nogometu jedan od rijetkih fudbalera koji su naprosto nezadrživi,
takve motoričke sposobnosti stopljene sa izvrsnom tehnikom i ljevicom, a pritom i inteligencijom daju specijalno brušene dijamante.

A što se tiče Robbena, vjerujem da većina računa na Holandeza(među njima sam i ja), no stvarno se čovjek treba zapitati da li je njegov muskulus još uvijek sposoban za ono najbolje? :?:
Mišljenja sam da je njegova karijera opasno uzdrmana,
kapu mu skidam za srčanu borbu protiv tolikog broja neugodnih povreda.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 14 jan 2013, 16:54

Sto bas Balea moramo ? :D
Ja bih i Gotze-om bio zadovoljan :oops:
A Robben jos nije potrosen,ima on jos puno da pokaze i ja ga jos ne bih mijenjao :)
Samo nek' ne dovode Schurrlea iz Leverkusena...

Sta vi mislite,dodje nama Pep na kormilo kluba na ljeto,a Neymar skoro izjavio da ima veliku zelju da radi s istim i onda dovedemo i Neymara :lol:

Ne gotivi Neymara kao igraca toliko,ali bilo bi lijepo za cut' da smo klapili igraca kojeg zeli sva fudbalska krema Europe :lol:

EDIT:
https://www.facebook.com/photo.php?v=515469111830712

Gol Schweinija protiv Basela i Gomeza protiv Unterhachinga :)

Klare,obrati paznju na Martinezovu ulogu kod Schweinijevog gola :)
#miasanmia

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 jan 2013, 17:52

Dajte ljudi kakav Balo,nas Šaciri je za njega igracina po svim aspektima fizickim i psihickim,fali baleu svasta toga,pa cak i inteligencije nogometne naravno :D .
VOLIM BAYERN

Klare

Post Postao/la Klare » 14 jan 2013, 18:06

schweinsteiger je napisao/la:obrati paznju na Martinezovu ulogu kod Schweinijevog gola
Ma daj :P , Mandžikimir obavio posao, a ovaj se spetljao i jedva izmetiljao. :D

Gomo zakosatio, vakat mu se šišat', a on i Šaćiri već po neki put čine ubitačan tandem. :)

Došao je vakat da ova generacija učini nešto veliko, LP je neki vid moranja,
samo da Dortmund izbjegnemo,
ali kao da gledam čekaće nas kad-tad :x , gamad dosadna. :lol:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 14 jan 2013, 19:10

Jel vi ozbiljno mislite da bi Bale ikada pristao doci u Bundesligu? Taj ukoliko bude odlazio iz Tottenhama jedine opcije su Real Madrid i Barcelona. Mozda i neki klub u Engleskoj tipa City ili Chelsea, al u sumnjam da bi takvo sto uradio navijacima Tottenhama.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2013, 19:19

Pristao bi on doći, al' se postavlja pitanje bi li Bayernova uprava bila luda/glupa/ pa izdvojila 70 miliona Eura za njega. :lol: A, u ovom trenutku imaju 2 odlična krila + jednog koji obećava i može napraviti nešto u budućnosti. S te strane uopće ne vidim potrebu da se daje ovolika svota novca, posebno ne za igrača koji nije ništa osvojio u svojoj karijeri. Da se razumijemo, Bale je sigurno u top 5 krila na svijetu (računam i desna i lijeva, da ne bi bilo zabune), al' za 70 miliona Bayern, s obzirom kakve temelje u ekipi ima, može napraviti čudesa. :D
effe_sa je napisao/la:Samo mi je malo pao u formi u zadnje vrijeme,nekako je bio bombastičniji prije.
Bale je sada dobrano korisniji i sveukupno bolji igrač negoli prije 2 godine (recimo). Sada češće ulazi u sredinu, jedno vrijeme je igrao i lažnu devetku, radio je na tehnici (naravno, brzina mu je i dalje najvažniji faktor), popravio izvođenje slobodnih udaraca, popravio pas igru. Ovaj Bale je mašina. Al' za prihvatljivu svotu. Jer, onih 70 miliona mogu platiti samo 4 kluba (Barca, Real, City i Chelsea).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 14 jan 2013, 19:43

poz raja red je da se koja prozbori druze klare vezano za druga robena :D sta reci moje misljenje je da bi roben trebao ostati iako su ga narocito u eri bayerna pocevsi od one teske povrede i haman pola godine pauze ,pa do ove posljednje dovele do pitanja ima li sve ovo smisla dalje.Roben je dosao u bayern kada je bio skoro pa u nock downu i svojim umjecem i vjestiom podario nam dugo ocekivano finale nakon slavne 2001 ne zaboravne to se nikako ne smije zaboraviti i otpisati od njegovog dolaska krecu nove prve stranice ovog novog mocnog bayerna koga svi respektuju i koga se svi pribojavaju istina je ,da su ga unistile povrede i da def.on one velike povrde kod nas i pauze pola godine nije to taj roben da su njegove performanse umanjene silom prilika ,ali on jos nije za odbaciti prije svega ima iskustvo veliki broj velikih tekmi i mislim ako nista radi toga prvenstveno radi LP ,ima u njemu jos malo onoga starog robena stoje nekada presudno kod timova.PS:Ne znam za vas ali meni se cini da je roben dosta povecao brzinu

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 14 jan 2013, 19:44

Monolog je napisao/la:Pristao bi on doći, al' se postavlja pitanje bi li Bayernova uprava bila luda/glupa/ pa izdvojila 70 miliona Eura za njega. :lol: A, u ovom trenutku imaju 2 odlična krila + jednog koji obećava i može napraviti nešto u budućnosti. S te strane uopće ne vidim potrebu da se daje ovolika svota novca, posebno ne za igrača koji nije ništa osvojio u svojoj karijeri. Da se razumijemo, Bale je sigurno u top 5 krila na svijetu (računam i desna i lijeva, da ne bi bilo zabune), al' za 70 miliona Bayern, s obzirom kakve temelje u ekipi ima, može napraviti čudesa. :D
Zasto bi pristao doci? Kao da mu je neki napredak u karijeri ako predje iz Tottenhama u Bayern. Tottenham igra jako dobro ove sezone, jednako kao i prosle. Kako stvari stoje, trebali bi igrati i LP iduce sezone. Osim toga izgleda da klub ima ambicija. Pored toga, dramaticno bi mu pala popularnost ukoliko bi otisao iz Premiershipa u Bundesligu. A i opcenito su rijetki slucajevi da neki Britanac igra u Njemackoj.
Kazem, jedino Real i Barcelona. Uostalom vidjet cemo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2013, 19:50

Čekaj, ti ustvari želiš reći da je Bayern stepenica niže u odnosu na Tottenham? :roll: Čuj nije napredak u karijeri. :roll: Bayern je pojam za skoro sve klubove i sigurno jedan od 8 najvećih klubova svih vremena, a ti kažeš da bi Baleov dolazak bio korak nazad. Jašta.

Da, Tottenham igra dobro ove sezone, al' da l' im je to garant da će igrati LP? U Bayernu bi svake sezone igrao i imao priliku osvojiti Klempu. Budimo realni, u Tottenhemu to nije slučaj. Ne da neće osvojiti (pomaknimo se s mjesta), već neće igrati svake sezone najprestižnije fudbalsko klupsko takmičenje.

Što se tiče Engleza u Njemačkoj - tu si u pravu. No, ne zbog toga što je to korak nazad u njihovim karijerama, već zato što su precijenjena antifudbalska nacija i koja tek u posljednje vrijeme (ovo se ustvari odnosi na ligu, da ne bi bilo zabune) gleda malo šire i shvata da se fudbal igra i van Otoka. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 14 jan 2013, 19:51

Greivis je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Pristao bi on doći, al' se postavlja pitanje bi li Bayernova uprava bila luda/glupa/ pa izdvojila 70 miliona Eura za njega. :lol: A, u ovom trenutku imaju 2 odlična krila + jednog koji obećava i može napraviti nešto u budućnosti. S te strane uopće ne vidim potrebu da se daje ovolika svota novca, posebno ne za igrača koji nije ništa osvojio u svojoj karijeri. Da se razumijemo, Bale je sigurno u top 5 krila na svijetu (računam i desna i lijeva, da ne bi bilo zabune), al' za 70 miliona Bayern, s obzirom kakve temelje u ekipi ima, može napraviti čudesa. :D
Zasto bi pristao doci? Kao da mu je neki napredak u karijeri ako predje iz Tottenhama u Bayern. Tottenham igra jako dobro ove sezone, jednako kao i prosle. Kako stvari stoje, trebali bi igrati i LP iduce sezone. Osim toga izgleda da klub ima ambicija. Pored toga, dramaticno bi mu pala popularnost ukoliko bi otisao iz Premiershipa u Bundesligu. A i opcenito su rijetki slucajevi da neki Britanac igra u Njemackoj.
Kazem, jedino Real i Barcelona. Uostalom vidjet cemo.
A jok eto nije mu napredak iz jednog Tottehama , preći u jedan od najboljih klubova na svijetu svih vremena . Pa sad Bayern da pošalje ponudu za Balea , grabio bi i šakom i kapom da dođe u Bavarsku ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 14 jan 2013, 19:54

Jest Bayern veci klub od Tottenhama, al ga **** sto je u Bundesligi.

Edit: Da je Tottenham u Bundesligi, igrao bi i on svake godine LP. ;)
Zadnja izmjena: Greivis, dana/u 14 jan 2013, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jan 2013, 19:57

Ograničeni Bale u Bayernu i to za 70 mil :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: MostarskiSin i 3 gosta.