Olimpik Sarajevo

lolcina
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la lolcina » 10 jan 2013, 20:04

Mancini je napisao/la:
lolcina je napisao/la:Da ste ga toliko voljeli ne bi Olimpic trcao za navijacima po Bosni, bilo bi mu sasvim dobro i na Otoci. Ostavite se kvazi ljubavi prema klubu, da nije Graciceve sposobnosti ovaj klub bi zavrsio ko Djerzelez.
Nemoj šuplju priču prosipati,ja sam skoro svaku tekmu gledao.Zbog takvih kao što si propadaju razni klubovi u raznim sportovima jer nedolazite na utakmice istih.
Kao prvo, komentarisem kao neko sa strane, nisam navijac Olimpica ali cinjenica je da Gracic radi dobar posao. Sarajevo (grad) ima dovoljno populacije da se iz njega izvuce nekoliko hiljada navijaca za Olimpic, ali nije islo i Gracic se lagano pokupio jer nema kome igrati, niko ne prepoznaje i ne podrzava njegove ideje koje su itekako produktivne jer u situaciji kad nemas podrsku vlasti i navijaca biti u vrhu tabele nije mala stvar, pa kakva god liga bila. A ti sad nastavi "puniti" Otoku...
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 10 jan 2013, 21:13

lolcina je napisao/la:
Mancini je napisao/la:
lolcina je napisao/la:Da ste ga toliko voljeli ne bi Olimpic trcao za navijacima po Bosni, bilo bi mu sasvim dobro i na Otoci. Ostavite se kvazi ljubavi prema klubu, da nije Graciceve sposobnosti ovaj klub bi zavrsio ko Djerzelez.
Nemoj šuplju priču prosipati,ja sam skoro svaku tekmu gledao.Zbog takvih kao što si propadaju razni klubovi u raznim sportovima jer nedolazite na utakmice istih.
Kao prvo, komentarisem kao neko sa strane, nisam navijac Olimpica ali cinjenica je da Gracic radi dobar posao. Sarajevo (grad) ima dovoljno populacije da se iz njega izvuce nekoliko hiljada navijaca za Olimpic, ali nije islo i Gracic se lagano pokupio jer nema kome igrati, niko ne prepoznaje i ne podrzava njegove ideje koje su itekako produktivne jer u situaciji kad nemas podrsku vlasti i navijaca biti u vrhu tabele nije mala stvar, pa kakva god liga bila. A ti sad nastavi "puniti" Otoku...
O čemu ti pričaš? :o Neka je ti nisi punio!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 10 jan 2013, 21:18

Ma treba napisati peticiju :lol: :lol: :lol:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 10 jan 2013, 22:19

open je napisao/la:Ma treba napisati peticiju :lol: :lol: :lol:
Neka si ti svoj zadatak izvršio,slučajno se registrovao. :lol: :lol: :lol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 10 jan 2013, 22:20

Mancini je napisao/la:
open je napisao/la:Ma treba napisati peticiju :lol: :lol: :lol:
Neka si ti svoj zadatak izvršio,slučajno se registrovao. :lol: :lol: :lol:
Pusti me biće čudno. Nisam ti se obratio.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 11 jan 2013, 12:03

dovede gracic nekakvog navodno bivseg igraca watforda, doveo je i onog iz slobode sto je bio na probi u cityu, dobra mu je politika, sad vidjecemo kako ce se pokazati...
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 11 jan 2013, 12:18

Perspektivni Haris Hodžić potpisao za Olimpic
Mlada nada bh. nogometa, Haris Hodžić, nova je akvizicija sarajevskog premijerligaša Olimpica.

Hodžić je 18-godišnjak koji je rođen u Londonu, a koji je nastupao za momčad Watforda, nekadašnjeg engleskog premierligaša. Jednom prilikom je Hodžić izjavio da navija za Velež iz Mostara, no put ga nije odveo u Hercegovinu.

Ovaj perspektivni nogometaš karijeru će nastaviti na Otoci, odnosno Goraždu, gdje će Olimpic igrati od sljedeće polusezone.

Iz Olimpica su nam potvrdili kako su zadovoljni transferom, te kako je Hodžić potpisao ugovor na dvije godine.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/haris ... 83618.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lijevi bek,dosadasnji clan U18 Watforda..vidjet cemo kako ce se snaci u novom klubu.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 11 jan 2013, 13:41

Dobar potez, ali opet mislim da je trebao naći veći grad, Bihać ili Brčko bi bili idealni.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 11 jan 2013, 17:44

Edol je napisao/la:Dobar potez, ali opet mislim da je trebao naći veći grad, Bihać ili Brčko bi bili idealni.
I ja sam razmisljao o tome,mislim da je Tuzla bila idealna za njegove ambicije.Ali u svakom slucaju,siguran sam da Gracic ne ocekuje sad da ce svaku utakmicu imati 10 000 navijaca,jer tu cifru jedva napune zeljo i sarajevo u nekim bitnim utakmicama.Vjerovatno je zelio sredinu koja ce jasno stati iza Olimpika,i sam Gracic je rekao da je prioritet identifikacija sa regijom i kantonom..Volio bi ako neko moze da nam malo poblize opise potencijal Gorazda i te regije kad je u pitanju broj stanovnika.Olimpik kao i mnogi drugi klubovi u BIH ce egzistirati prije svega na prodaji igraca a veci broj publike ce svakako biti odredjeni plus.

Mozda ga je privuklo to sto je cesto na tekmama repke u Gorazdu atmosfera bila super,mozda to sto je Gorazde ne tako udaljeno od vecine gradova koji imaju klubove u premier ligi pa ce samim tim i troskovi kao i vrijeme putovanja biti krace,mozda je dobio jake garancije da ce grad i regija stati iza ovog kluba,il je zelio da napravi neko istocnobosansko cudo..mnogo je tu nepoznanica..Ali ako je on odlucio da je Gorazde taj grad sumnjam da bi svoje milionske investicije bacao u neznano i bez pokrica.Zna taj covjek sta radi zato mu i jest klub u vrhu.

Volio bi da mi neko iz Gorazda kaze kako oni gledaju na sve ovo,da li vlada euforija u gradu i hoce li generalno stati iza ovog projekta?
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 11 jan 2013, 17:57

Malo sam googlao i vidim da na području općine Goražde danas živi oko 30.000 stanovnika.Jos mi je manje jasno zasto se bas odlucio za ovu sredinu.. ;) Jedino logicno misljenje koje se namece je da zeli sredinu u kojoj nece imati pritisak.Stvarno nemam druge ideje,mozda ima i neke patriotske ambicije da malo ozivi ovu sredinu. :mrgreen:
Jer sudeci po broju stanovnika cak i moja opstina Gracanica sa cca 60 000 stanovnika je duplo bolji izbor od ovoga..Jel ima neko blizak gospodinu Gracicu da nam malo bolje objasni motive odlaska u Gorazde..da ne bude zabune,volio bi da je dosao u Tz,ali ako su vec ovi lopovi sto vode slobodu otjerali covjeka drago mi je da je dosao u Gorazde.Samo mi nije bas jasno motiv odlaska u taj kraj kad je imao na stotine perspektivnih u BIH?

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 jan 2013, 10:47

Pozdrav..
Gorazde je sprotski grad i odvuijek je to bio i drago mi je sto je Gracic izabrao bas njega.
on sa Bektom i Granovom moze napraviti extra stvari...za grad Gorazde..a i kompletan Podrinjski kanton..
ne treba samo racunati grad vec treba racunati i komplet od Ustikoline pa po selima haman do Prace :D
ima tu naroda..takodzer blizu je i Sarajevo pa samim tim bice i bruku raje kada budu gostovala dva velikana..
uglavnom mnogo bolji izbor od Tuzle u svakom smislu.. ;) i nadam se da ce sto duze potrajati i da ce biljeziti dobre rezultate..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 12 jan 2013, 11:01

mma_hz je napisao/la:Pozdrav..
Gorazde je sprotski grad i odvuijek je to bio i drago mi je sto je Gracic izabrao bas njega.
on sa Bektom i Granovom moze napraviti extra stvari...za grad Gorazde..a i kompletan Podrinjski kanton..
ne treba samo racunati grad vec treba racunati i komplet od Ustikoline pa po selima haman do Prace :D
ima tu naroda..takodzer blizu je i Sarajevo pa samim tim bice i bruku raje kada budu gostovala dva velikana..
uglavnom mnogo bolji izbor od Tuzle u svakom smislu.. ;) i nadam se da ce sto duze potrajati i da ce biljeziti dobre rezultate..
Nema te na temi Sarajeva,jesi to poceo za Gorazde ,ovaj Olimpic navijat.Gracic pronasao svoj interes i to je razlog.Iz Sarajeva pobjegao jer nikad nece doci do izrazaja pored nas i Sarajeva.Gorazde je prespektivno u pm ,ali eto otom potom.**** ga brate svaki grad je onda po tom tvom sportski grad,nek ima bilo koju sportsku ekipu .Mislim hajde reci mi sta je to vrijedno pomena,uradjeno od tog sportskog grada.Evo sad nesto malo rukometasi,ali uzmimo situaciju u rukometu,moja raja iz mahale bi dobro stajala.Bio sam par puta u Gorazdu ,mrtav grad ,zivi samo kad je festival.Sa druge strane mi je drago jer mislim da ljudima treba vise dogadjanja,i sto bi volio da i taj narod nas tamo stane na noge.
ALi opet mislim koliko gradova u BiH nazivaju se sportskim,mi bi onda trebali biti velesila u sportu..SPortske li drzave,sve go lopov i kriminalac,a sporta ni na mapi.Garant ti je neko iz Gorazda pa si ovo usminko. heheheh
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 jan 2013, 11:14

barbarez je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Pozdrav..
Nema te na temi Sarajeva,jesi to poceo za Gorazde ,ovaj Olimpic navijat.Gracic pronasao svoj interes i to je razlog.Iz Sarajeva pobjegao jer nikad nece doci do izrazaja pored nas i Sarajeva.Gorazde je prespektivno u pm ,ali eto otom potom.**** ga brate svaki grad je onda po tom tvom sportski grad,nek ima bilo koju sportsku ekipu .Mislim hajde reci mi sta je to vrijedno pomena,uradjeno od tog sportskog grada.Evo sad nesto malo rukometasi,ali uzmimo situaciju u rukometu,moja raja iz mahale bi dobro stajala.Bio sam par puta u Gorazdu ,mrtav grad ,zivi samo kad je festival.Sa druge strane mi je drago jer mislim da ljudima treba vise dogadjanja,i sto bi volio da i taj narod nas tamo stane na noge.
ALi opet mislim koliko gradova u BiH nazivaju se sportskim,mi bi onda trebali biti velesila u sportu..SPortske li drzave,sve go lopov i kriminalac,a sporta ni na mapi.Garant ti je neko iz Gorazda pa si ovo usminko. heheheh
A stacu na temi Sarajeva kad ste je zauzeli i sami se na njoj prepucavate..nemam ja sta tamo traziti trenutno..
nisam poceo navijati jos za vukove s Drine al su mi sada simpaticniji.ako nista ovo ce bar donjeti vise posla ljudima koji tamo zive,vjeruj da ce ovo trznuti malo grad..pa covjece kad repka rukometna igra tamo to je ludilo opste.kakvo nase Sarajevo kakavi bakraci ,mi smo mrtvi s obzirom na br stanovnika i br na utakmicama nasih klubova...naravno da Gracic uvijek trazi korist kao i svaki biznismen..al sada tacno reci koja je njemu korist od ovoga ti nebi znao..mogao bi samo bubat bezze..ako mu je korist veca posjeta..neka mu bude..to bi svakako znacilo da se grad trznuo i to je valjda dobro. :roll:pa sta je taj grad imao osim festivala i rukometa malo da bi imao razloga da zivi..s obzirom sta mi sve u Sarajevu imamo mi smo ba mrtvaci veliki ;) . ..sve u svemu meni je draze u Gorazde otici gledat Sarajevu nego u preko mora i dolina daleku Tuzlu.. :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 13 jan 2013, 14:02

Haris Hodžić, pojačanje Vukova iz Engleske:
"Olimpic je ambiciozan, a United novi prvak Engleske"
Piše: M. Dautbegović
Danas, 13:47
Mladi i talentovani fudbaler, koji igra na poziciji lijevog krila Haris Hodžić potpisao je prošle sedmice dvogodišnji ugovor sa bh. premijerligašom Olimpicom.
PREPORUČI

Printaj
Hodžić je u Olimpic došao iz redova engleske ekipe Watforda, u kojoj je naučio svoje prve fudbalske korake.

"O Olimpicu sam čuo sve pozitivno, na terenu i vani terena. Naravno da je to jedan od boljih klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Pratio sam često bh. ligu kad sam živio u Engleskoj tako da sam poznat sa ostalim klubovima iz Premijer lige. Znam da Olimpic ima dobru priliku da se plasira u Evropu za iduću sezonu", kaže Hodžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Nije baš česta situacija da igrači iz engleskog Championshipa dolaze u Premijer ligu BiH. Šta te navelo na to da napustiš Watford i dođeš u Olimpic?

"U Watfordu se dogodile velike promjene za kratak period vremena. Došli su novi vlasnici, novi stručni štab, mnogo novih igrača... Trenutno u prvom timu ima 13 igrača koji su došli na posudbu. Naravno, svi hoće da igraju, tako da sam imao minimalnu šansu da zaigram u prvom timu. Kontaktirao me direktor Olimpica Nermin Demirović, pregovarali smo preko telefona i nakon razgovora sam odlučio da potpišem za Olimpic jer je to klub sa ambicijama", priznaje Hodžić.

Rođen si u Engleskoj, gdje si odrastao, da li će biti problema da se privikneš na život u Bosni i Hercegovini?

"Naravno da će na početku biti malo čudno jer sam rođen u Londonu, živio sam tamo čitav život, ali sve je to dio sporta. Neće biti problema da se priviknem na novi klub i sredinu".

Za koga navijaš u Engleskoj i šta misliš ko će biti prvak?

"Navijam za Manchester united i nadam se da će oni ove sezone biti prvaci Engleske".

Pratiš reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ko bi bio igrač kojem se najviše diviš?

"Ne mogu reći da imam najdražeg reprezentivca, ali ako bih morao izabrati jednog igrača, bio bi to Miralem Pjanić".

Messi ili Ronaldo?

"Ronaldo".

PES ili FIFA?

"Ma, samo FIFA", kroz smijeh je zaključio razgovor za SportSport.ba Haris Hodžić.
Dobro dosao novopeceni Vuče :D Bit ce ovo Gorazde prava masinerija samo da Husref poslozi kockice u ekipi i da navijaci u Gorazdu od pocetka podrze ovaj projekt..Za cijene ulaznica sam siguran da ce biti medju najjeftinim u BIH.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jan 2013, 17:46

Prvo i prvo Olimpic ostaje Olimpic samo sa sjedistem u Gorazdu.
FK Gorazde ostaje kao simbol tog grada i nema govora o gasenju tog kluba.

Dobar Gracic, nek ode i u Konjic, Bihac nek i tamo napravi stadione, kako je krenuo. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 13 jan 2013, 17:52

bhsport je napisao/la:Prvo i prvo Olimpic ostaje Olimpic samo sa sjedistem u Gorazdu.
FK Gorazde ostaje kao simbol tog grada i nema govora o gasenju tog kluba.

Dobar Gracic, nek ode i u Konjic, Bihac nek i tamo napravi stadione, kako je krenuo. ;)
Prežvakana tema.

A da ti jadničko znaš koliko ne znaš ;)

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 13 jan 2013, 17:53

Šta je sa Olimpikom jel krenuo sa priprermama,Sinoć je u Livnu na turniru malog nogometa u finalu igrao i Mahir Karić i proglašen za najboljeg igrača turnira,odnosno odigrao je cili turnir-odličan momak,svaka čast.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 13 jan 2013, 17:58

plavobijeli je napisao/la:Šta je sa Olimpikom jel krenuo sa priprermama,Sinoć je u Livnu na turniru malog nogometa u finalu igrao i Mahir Karić i proglašen za najboljeg igrača turnira,odnosno odigrao je cili turnir-odličan momak,svaka čast.
Prozivka je 15. ili 16. januara. Nisam siguran.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jan 2013, 18:26

Hajradinovic u Zapresicu.

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 13 jan 2013, 23:20

slika
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.