FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Jedina veca grupa koja je dosla u Mejdan su bili Rockersi iz Zavidovica.Bilo ih je ono bas...pravo gostovanje.Igrali su Solana i Krivaja,rukomet.Palili su baklje ispred dvorane,a mi im skandirali Dajte nam minutu,navodno da se skupimo u vecem broju,tad su nas svakako nadjacali,ali nije bilo veceg okrsaja.Sa nama bili i zmajevi,posebno sudo guta iz Si sela,koji je sa vodjom Rockersa bio u rovu.Bilo je to 1996 godine.U svakom slucaju su nas nadjacali u maloj dvorani.Nitko se nije nadao da ce doci u tolikom broju.Nasa,po meni najveca brojnost,izuzmemo Celika,bilo je protiv VelezaOkupili smo se ispred carsijske cesme.Najmanje 1500.Malo sranje ispade zbog Sadata iz C.njiva,napali ga ovi sa bulevara,ali hibrid,a tko drugi,staje na crtu,poziva ih 1 na 1 i tu je bio kraj frke.Lik je stvarno bio,kad krene,mrak na oci i ide da pogine.Takav je bio,kaze poginuce za pravdu i druga.Krenuo je korteo tako dug,da je bio od skvera do semafora.Nijad nas vise nije bilo.Poslije te tekme smo korteom otislina ditu i poslije na jalu,tacnije,pred pozoriste.Zanimljivo je da je ekipa nas navijaca prva koja se pocela skupljati na Jali i preko pasarele 97,98 godine.Zacetnici:-D Vino se kupovalo u istoj prmdavnici u Pasazu.Od te ekipe,pola nije medju zivima,neki su se smirili,cak su i advokati,a dosta ih je odljepilo,na stetu.Jedna jaka generacija i po meni nikad ponovljiva.
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ako mislis na Gorana Lukica kako necu znat pa ko brat mi i brat mu Mikisuperior1982 je napisao/la:Emir Mustafic zv.Hibrid je iz Srebrenice.Jako fin,ali i jako jak i spreman momak u svoje vrijeme.Sada je malo u Srebreoici,malo na P.Bunaru i nije bas najbolji sa zdravljem,na zalost.Njega mi je ono bas zao,jer ga vrlo dobro poznajem.Istina je da su on i Marsen oteli trans Demonima na frajerski nacin,jednostavno uletjeli medju njih.Tu ne smijemo zaboraviti ni kesu,diverzanta u ratu sa nekih 17-18 godina,kao ni rahm pasu i Gorana celu iz Belgije,koji su tu takodje ucestvovali.Goran je,jedan od petorice momaka koji je oteo tras grobarima sa Ozrena i iz Beograda.Lik nije dao trans i dobio je sikiru po ramenu.Trans je,nazalost,zapaljen pred kinom,a radilo se o jakoj grupi,ili Alkatraz ili Juzni front.Molili su preko Cao tifo da se vrati,ne znajuci da je zapaljen.Veliki trofej,ali u to vrijeme,tehnologija 0 bodova,tako da je ostala samo prica.Gorana,ako neko zna,neka i provjeri.Nadalje,na utakmicu sa Bosnom izVisokog je krenulo oko 50 fukara,a ne 20,jer sam licno bio.Skupili smo se ispred stadiona i krenuli trotoarom.Neki djedica je,videci nas sa drugog kraja ceste uzvikivao Bosna,Bosna,aludirajuci na drzavu,a ne znajuci da Slobodi gostuje Bosna iz Visokog.Ja sam hodao uz Hibrada na sta je on,bas se sjecam rekao:Vidi djeda,jest odvaljen,pobrko loncice,smicalica.Hibrid je tada nosio sal Real Betis,ako se stariji sjecaju.Jeene priliketje na prijateljskoj utakmici zgazio jednog hrvaca sa Slatine,da je ovaj bjezeci od njega,sav krvav uletio na stadion,bjezeci preko terena i prekinuo utakmicu.Tad smo sjedili na B tribini.Ne treba zaboraviti niti okrsaje izmedju njega i Marsena,ili Marsena i keshe u Mejdanu.Znaci,poslije ratna 3 ubjedljivo najspremníja lika na tribini.Detalje tuca se sjecam,ali ne bih o tome na ovom mjestu,jer je bilo i ubadanja.Jedne prilike,dosli Robijasi u vecem broju,face kao iz KPdoma.Postave trans na A tribini,svi se sj.bali,ali Marsen,u ditinom dresu,skace na gradu i skida transove!
a ja grobari su preko tempo novina tad trazili svoj trans nazad izgubljen u Tuzli

nego vidim da si neko od ovih nasih koji smo tih godina isli pa se sigurno poznajemo jer vidio sam da si me i prozvao po prezimenu... citam i vidim sebe u ovim postovima jednostavno

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
- Kontakt:
Moj dobar prijatelj iz Sarajeva,koji je bio kao i ja,uz svoj klub na gostovanjima,ispricao mi je jedantdozivljaj iz Tuzle.Ona utakmica,kad su horde bile na D tribini,a nas poprilican broj,mas i frka ispala.Nisu mogli duze vremena izaci napolje,jer smo ih cekali ispred stadiona.Bilo nas je najmanje 2000.Frka sa murijom,pola grupe na desno od stadiona,pola prema ircu.Murija potjera,mi bjezimo,ma ubise nas palicama,kad cujes sa kraja mase negdje Juris,mi svi na njih,uhvatili ih u sendvic.Poderemo se sa njima,pa opet oni krenu na nas.Nemas pojma odaklf te ko udara i ganja.Pjano sve.Cesta gori.Kaze meni taj hordas,Da ste krenuli na nas bilo bi mrtvih,nasi imali utoke!!!Eto kako su shvatali gostovanje u Tuzli.Nekad navece su izasli pognutih glava,usrani,prvi na celu je bio Mai u nekom sorcu i starkama.To vece su i mene pokupili na banji,bio u majici ffc i sa salom.Tu je od svih nas najgori bio Brcak iz Soline,lud 100 na sat,stane sam pred drotove i skine se,nag.zi.,provocira.
.Isto tako,kad je gostovao Zeljo,frka,manijaci se izmjesali sa gledaocima,fola neofirni,parkirali auta u Batvi,a nenin ih prati,taman ulaze u auto,kad lik kamencugu u rukama i sam zamahne u glavu manijaka,ovaj pade ko mrtav jbt,a nas im polupa im auto.Eh,mogu slobodno reci jbs sadasnjost!:-D

- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma bilo je tad dobro ta tekma..samo tad je dobrih batina od drotova dobio ba onaj lik zaboravimu ja ime rhamet mu dusi umro je navijao je za Zmaj sa Pasom rahmetli se taodjer druzio imao je kovrdjavu kosu i bio je invalid protezu imao..brate covjeka drotovi udaraju spade mu proteza krvari i oni ga i dalje udarjau.. tad smo se mi dole zaletili na onu policiju poceli one prasinare lupat.. samo se sjetim kad su to vidjeli specijalci kako napadose i one prasinare ja crnjaka
.. kaze onaj specijalac prasinaru kako va skaze nije sramota ubise vas ova djeca
...ali kad specijalci pustise kerove sa lanaca brate bilo nas je i na zgrradama 
samo horde su tu krive jer kad je Smijecanin dao onaj gol iz indirekta oni su one stolice sa D tribine bacali na atletsku i das smo se mi samo sa istoka prebacili tamo na C vecina nas ne svi

samo horde su tu krive jer kad je Smijecanin dao onaj gol iz indirekta oni su one stolice sa D tribine bacali na atletsku i das smo se mi samo sa istoka prebacili tamo na C vecina nas ne svi

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
- Kontakt:
U pravu si,Zmaj Celik je bila utakmica.Malo je i meni izblijedjelo pamcenje.Ovaj sto jetbio sa Pasom je djuka,ziv je i zivi na sjenjaku,pirija ga zovu.Nogu je izgubio na Kapiji.Najgori su bili oni koji su pili iz onih flasa.Unutra ndma cega nije bilo,talog na talogu.Ti su vecinom prvi isli.Cak je i trans bio APO5.Poznata je cinjenica da su ratu na obje strane bile koristene te supstance,.pogotovo kod diverzanata.Stao rat,nasima fino,sto bi prestali
Bilo je dogadjaja,kada je jedan nas momak prenocio poslije tekme sa zeljom i u neka doba noci se istovario na po Grbavice,ili npr. se ofarba i isara crveno crnom bojom i hoda po Sarajevu trazeci da ga neko napadne,ili na po tekme poturi suzavac umjesto dimne,onako iz zaj.bancije kao npr sa Dzerzelez Zenicom i td. Sjecam se takodje da smo cesto navijali sa manijacima protiv Zmaja,u svari sa Zmajevima nikad nismo bili zajedno,osim nekad pred kraj njihovog kluba kad smo skandirali Zmajevi Fukare.Mosnik,Sjenjak citav osim B bloka,Si selo,Slavinovici bili su uz Zmaj.Od mladjih se sjecam rahm.bonga,perune,tarze ...od starijih Pasa,dzuka,sudo guta,Nebojsa,Nikola,Caja sa Slatine,pindo,junac,besa,keta,jape,nano,Goran teretana,Goran Sandric i td...Pasa oblacio bijeli vojni skafander.Dodjes u skolu,srednja,svi sa salovima Zmaja.Jbg,ja sam tad nosio naravno Slobodin,a cesto su se skidali.Mi njima,oni nama i td.Meni niko nije B-) Za derbi,kad ih je bilo visetod nas jet bila ta nocna utakmica,ali samo 1. poluvrijeme.Ljudi gledali na direktnom prenosu,i sve ono penzionisanihtnavijacatje doslo na 2. poluvrijeme,nisu mogli gledati uspjeh Zmaja kao kluba,a srozavanje. Slobode!Tad smo ih i nadigrali i u sportskom i u navijackomtduhu.Oni su imali donatore,pare,SDA. stranku,a mi smo bili Fukare,ali cista obraza i punog srca kao i danas.Zato kazem,kad tad nismo otisli u zaborav,ne vjerujem da cemo danas

-
- Kontakt:
Jos cu ti reci da se taj ker specijalaca zvao Amor i dan danas se sjecam,rott je bio.Jbn u p.m.X( Bojao sam se njega ko djavola.Posle onih utakmica na Grbavici,bio snijeg,mi do pasa,iskamenjaju nas manijaci i td.Eh sad doslo na naplatu,dosao Zeljo u Tuzlu,atmosfera,nocna tekma,pun istok i neko sutnu loptu na stajanje.Dodje igrac Zelje,trazi loptu,lik,ne bih ga imenovao,umjesto lopte baci ciglu-direktan pogodak.Jos ovaj glupan pruzio ruke da je uhvati,mislio lopta.Tad je bio pocetak kamenjanja gostujucih igraca i navijaca-sarajevskih...
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Brate divno se sjetiti ovih divnih trenutaka mene ovo dira sve kad se sjetim..znam sta sam prolazio tako ko klinac sve da bi obezbjedio se otisao na gostovanje..i meni je izrazito cast i ponos reci da sam bio jedna od tih oji je kazem bio na tom prvom gostovanju van granica BiH sa ekipom jer tad je zaista nasa grupa bila ne toliko brojna, ali je zaista imala najveci broj ludaka koji su imali muda da brane ponos nase carsije
Mene je tad ni dzenaza nije mogla odvojiti od Slobode i tribine jednostavno sam bio bolestan mislim da sma i sad samo sto eto nisam dole
...jedne godine to nakon rata zavrsna sam godina srednje skole bio a jendu sam godinu i izgubio bogami najvise zbog Slobode
.. i sad trebam izgubit godinu opet a Sloboda igra kup na gostovanju a stara je znala da ja cu zbog Slobode jos jednu godinu halalit
... zena je odmah vidjela da kuci nema rekvizita mojih i odmah se uputila ka stadionu zna gdje ce ona mene naci
.. ja crnjaka kad zena dodje u masu dole mi se spremamo i moli me kaze idi propast ces opet
.. reko mati izvini ali ne mogu ja ako ims reko cenera uleti da imam sta jest ako ne idi kuci ja ne mogu da ne odem na tekmu
.. ma svi su se dole valjali pred stadionom kakva je to scena bila 
Onda brate ono protiv Celika 1-4 slomim bolan ruku 2 sata pred utakmicu i kud bolan da idem kakvom crnom doktoru gips da mi stalvja zadrzat ce me reko par sati jos sa gipsom na utkamicu nisma reko lud
.. meni drugobi moji izvukli ono namjestlai ruku kaze stavi obloge od luka crvenog bijelog nem,a kakvog nisma stavio
.. pa brate ja sam usmrdio onu citavu tribinu protiv celika
.. brate narod bjezo od mene hahahahahhaha... ludilo ludilo ludiloooooooo istok je poludio
Pa povrata iz sarajeva i u semizovcu stala ona kolona i sad bas nas 5-6 bio je i Hibrid skupa odemo pred jednu kucu da pitamo ima li hljeba
.. izadje nam zena i nama petorici daje hljeba i secera da umacemo
..hvala joj ali njena reakcija je bila ta da je ona gledala finale Kupa SARAJEVO-SLOBODA i kaze jeste li vi oni sto bacate one "VATRE" na stadionu 
joj hocu opet ludila
.. eto otac dolazi u avgustu ako nam klub prezivi idemo skupiti svu staru ekipu, a bogami javili su mi se svi ovi iz stare ekipe na FB kazu da planiraju se organizovati ponovo
..volio bi da i Kesa bude tad dole, ali on je bio sad evo u Tuzli vidim pa bi volio bas da se to sve skupi ko nekad 
Mene je tad ni dzenaza nije mogla odvojiti od Slobode i tribine jednostavno sam bio bolestan mislim da sma i sad samo sto eto nisam dole

Onda brate ono protiv Celika 1-4 slomim bolan ruku 2 sata pred utakmicu i kud bolan da idem kakvom crnom doktoru gips da mi stalvja zadrzat ce me reko par sati jos sa gipsom na utkamicu nisma reko lud

Pa povrata iz sarajeva i u semizovcu stala ona kolona i sad bas nas 5-6 bio je i Hibrid skupa odemo pred jednu kucu da pitamo ima li hljeba

joj hocu opet ludila

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Serak..
sjecas li se CVRKE iz nase ulice i Verzije.,po meni su bili jedni od zescih !!
I kad se sjetim koji si ti golman bio u svoje vrijeme,a proslavio si se gore na tunelu,s Krekom (amunike babajaro)

joj pa kad smo trenirali u OFK Tuzla na pasa bunaru kod (gargamena),pa nas ljudi namaraju,pa dodje kreka
Van Dam,namarise njih ..joj majko oplaka...kad se sjetim rata i Huske Ismetinog,tvog starog rivala
**** te jest bilo zanimljivo !!!!
sjecas li se CVRKE iz nase ulice i Verzije.,po meni su bili jedni od zescih !!
I kad se sjetim koji si ti golman bio u svoje vrijeme,a proslavio si se gore na tunelu,s Krekom (amunike babajaro)

joj pa kad smo trenirali u OFK Tuzla na pasa bunaru kod (gargamena),pa nas ljudi namaraju,pa dodje kreka
Van Dam,namarise njih ..joj majko oplaka...kad se sjetim rata i Huske Ismetinog,tvog starog rivala

**** te jest bilo zanimljivo !!!!
Jedan grad,jedna ljubav .. Sloboda u srcu
FKR87-Tz
FKR87-Tz
Dado, odlicno se sječam tog kupa naGrbavici i tvoje stare pred polazak haha. Ti cijelo vrijeme pricao samo da stara ne skonta da sam krenuo na tekmu kad baš pred polazak eto ti nje.
Ti se ucrnio da valja, ali se isto sjecam da smo ti govorili da odes u skolu i probas popraviti te ocjene. To se naravno nije desilo! Tad se zavrsnica kupa igrala kroz triling Želje, Bosne i nas. Dovoljan nam je bio remi na Grbavici, ali je Zeljo jos u 1.pol poveo 3-0! Tad nam je Samir Muratovic zabio gol glavom s ruba sesnaesterca,tad je i igrao napadaca. Buco nam je vratio nadu u drugom,ali je ostalo 3-1. Sjecam se tih godina kada se ide na Grbavici parkiramo se po naselju prema skenderiji, izadjemo na cestu gdje voze trole i do stadiona sretnemo jos par grupica fukara. Kolko se vrijeme promjenilo, sad si dobar ako odes na gostovanje, a ne zakamenjaju ti auto.
Btw,kad se demone razmontiralo sjecam se kako su uletili na teren,a ja kao kadet dodavao lopte na toj tekmu. Prvi i posljednji put HAHAHA. Bio bas ispod stajanja, gledam ja ludilo na istoku par metara od mene cijelu tekmu. Kontam ja,ma koji ku.yac radim, j.ebo dodavanje lopti i nikad vise me marker nije vidio

Btw,kad se demone razmontiralo sjecam se kako su uletili na teren,a ja kao kadet dodavao lopte na toj tekmu. Prvi i posljednji put HAHAHA. Bio bas ispod stajanja, gledam ja ludilo na istoku par metara od mene cijelu tekmu. Kontam ja,ma koji ku.yac radim, j.ebo dodavanje lopti i nikad vise me marker nije vidio

tuzlanska Sloboda
- SultanSulejman
- Kontakt:
SaltCityAttack kad okači trans na ogradu Fukare CHICAGO 

-
- Interni moderator
- Kontakt:
cuj ovog postenjacineSB90 je napisao/la:normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
jel ovo za kerove mislite na ono protiv Zelje kad se preko Jale bjezalo...preko vode do slobode hahaha il ima nesto sto je ipak prije mene bilo 

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- TzBulevar87
- Kontakt:
A sta druze kako vas treba gledat?? Neki dan pricam s curom koja zivi u okolini Tuzle i prica kako Tuzlu ne voli kako ovo, kako ono.. Studira ovdje, sestra joj ide u skolu tu, mati i otac rade.. znaci nije gledano sa sportskog aspekta niti bilo kojeg oblika rivalstva. I sad ja trebam da ne mislim da sam vise bice u odnosu na takve?? de mi objasni sto K.urva ne voli tuzlu?? nema nikakvog razloga care moj, znam masu ljudi, tuzlaka, koji zive i rade i studiraju u sarajevu al neko da kaze od njih da mrzi sarajevo.. mah dajj molim te da mrzi ne bi iso tamo i radio sta radi, cak i jedan od jacih likova sa tribine i ikona tribine nase zivi i radi u sarajevu.. drugo ti je sportsko rivalstvo druze a drugo sto ste vi masa zatrcanih s.eljacina pa pokusavate bit nesto sto niste i ne ide vam to, normalno da cu vas gledat kao gradjane drugog reda!SB90 je napisao/la:normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...
075
Za to ste vi krivi. Ima malo drugaciji naglasak pocne zajebancija(seljak ovo ono...). I sad vam je stanje takvo kakvo jeste. Da dolaze u Tuzlu samo zato sto moraju. U Sarajevu je to jos gore, ovdje ne vole nikoga barem one "prave sarajlije"(naravno ima tu izuzetaka).TzBulevar87 je napisao/la:A sta druze kako vas treba gledat?? Neki dan pricam s curom koja zivi u okolini Tuzle i prica kako Tuzlu ne voli kako ovo, kako ono.. Studira ovdje, sestra joj ide u skolu tu, mati i otac rade.. znaci nije gledano sa sportskog aspekta niti bilo kojeg oblika rivalstva. I sad ja trebam da ne mislim da sam vise bice u odnosu na takve?? de mi objasni sto K.urva ne voli tuzlu?? nema nikakvog razloga care moj, znam masu ljudi, tuzlaka, koji zive i rade i studiraju u sarajevu al neko da kaze od njih da mrzi sarajevo.. mah dajj molim te da mrzi ne bi iso tamo i radio sta radi, cak i jedan od jacih likova sa tribine i ikona tribine nase zivi i radi u sarajevu.. drugo ti je sportsko rivalstvo druze a drugo sto ste vi masa zatrcanih s.eljacina pa pokusavate bit nesto sto nista i ne ide vam to, normalno da cu vas gledat kao gradjane drugog reda!SB90 je napisao/la:normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...
NO PYRO NO PARTY
ja mrzim seljake 

- TzBulevar87
- Kontakt:
A ja ti kazem da tuzlaci koji zive u sarajevu ne mrze sarajevo jer tu hljeb zaradjuju dok kod ove gamadi ovdje nije tako i naravno da ih ne zelim ni blizu sebe nit na tribini, cast izuzecima koji vole tuzlu i sve njeno..Buu je napisao/la:Za to ste vi krivi. Ima malo drugaciji naglasak pocne zajebancija(seljak ovo ono...). I sad vam je stanje takvo kakvo jeste. Da dolaze u Tuzlu samo zato sto moraju. U Sarajevu je to jos gore, ovdje ne vole nikoga barem one "prave sarajlije"(naravno ima tu izuzetaka).TzBulevar87 je napisao/la:A sta druze kako vas treba gledat?? Neki dan pricam s curom koja zivi u okolini Tuzle i prica kako Tuzlu ne voli kako ovo, kako ono.. Studira ovdje, sestra joj ide u skolu tu, mati i otac rade.. znaci nije gledano sa sportskog aspekta niti bilo kojeg oblika rivalstva. I sad ja trebam da ne mislim da sam vise bice u odnosu na takve?? de mi objasni sto K.urva ne voli tuzlu?? nema nikakvog razloga care moj, znam masu ljudi, tuzlaka, koji zive i rade i studiraju u sarajevu al neko da kaze od njih da mrzi sarajevo.. mah dajj molim te da mrzi ne bi iso tamo i radio sta radi, cak i jedan od jacih likova sa tribine i ikona tribine nase zivi i radi u sarajevu.. drugo ti je sportsko rivalstvo druze a drugo sto ste vi masa zatrcanih s.eljacina pa pokusavate bit nesto sto nista i ne ide vam to, normalno da cu vas gledat kao gradjane drugog reda!SB90 je napisao/la:normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...
075
A ja ti kazem da tuzlaci koji zive u sarajevu ne mrze sarajevo jer tu hljeb zaradjuju dok kod ove gamadi ovdje nije tako i naravno da ih ne zelim ni blizu sebe nit na tribini, cast izuzecima koji vole tuzlu i sve njeno..[/quote]TzBulevar87 je napisao/la:Za to ste vi krivi. Ima malo drugaciji naglasak pocne zajebancija(seljak ovo ono...). I sad vam je stanje takvo kakvo jeste. Da dolaze u Tuzlu samo zato sto moraju. U Sarajevu je to jos gore, ovdje ne vole nikoga barem one "prave sarajlije"(naravno ima tu izuzetaka).Buu je napisao/la:[quote="TzBulevar87"normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...
A sta druze kako vas treba gledat?? Neki dan pricam s curom koja zivi u okolini Tuzle i prica kako Tuzlu ne voli kako ovo, kako ono.. Studira ovdje, sestra joj ide u skolu tu, mati i otac rade.. znaci nije gledano sa sportskog aspekta niti bilo kojeg oblika rivalstva. I sad ja trebam da ne mislim da sam vise bice u odnosu na takve?? de mi objasni sto K.urva ne voli tuzlu?? nema nikakvog razloga care moj, znam masu ljudi, tuzlaka, koji zive i rade i studiraju u sarajevu al neko da kaze od njih da mrzi sarajevo.. mah dajj molim te da mrzi ne bi iso tamo i radio sta radi, cak i jedan od jacih likova sa tribine i ikona tribine nase zivi i radi u sarajevu.. drugo ti je sportsko rivalstvo druze a drugo sto ste vi masa zatrcanih s.eljacina pa pokusavate bit nesto sto nista i ne ide vam to, normalno da cu vas gledat kao gradjane drugog reda!
Ja nisam ni rekao da tuzlaci mrze Sarajevo, nego da je vamo takvo stanje da "prave sarajlije" nemogu ocima gledati bilo koga ko je doselio u Sarajevo. Takav smo mi narod srbin pazi na srbina, hrvat na hrvata, a bosnjo bosnji dusu bi mu uzeo da moze.
NO PYRO NO PARTY
- TzBulevar87
- Kontakt:
@Buu
a ja ti samo poredim i dajem primjer, ti kazes sami smo sebi krivi, nismo jarane krivi su oni sami sebi jer su seljacine teske, hljeb negdje zaradjujes a ne znas to cijenit.. osipam se na ove oko tuzle vjeruj mi!
a ja ti samo poredim i dajem primjer, ti kazes sami smo sebi krivi, nismo jarane krivi su oni sami sebi jer su seljacine teske, hljeb negdje zaradjujes a ne znas to cijenit.. osipam se na ove oko tuzle vjeruj mi!
075
Ja nisam ni rekao da tuzlaci mrze Sarajevo, nego da je vamo takvo stanje da "prave sarajlije" nemogu ocima gledati bilo koga ko je doselio u Sarajevo. Takav smo mi narod srbin pazi na srbina, hrvat na hrvata, a bosnjo bosnji dusu bi mu uzeo da moze.[/quote]Buu je napisao/la:A ja ti kazem da tuzlaci koji zive u sarajevu ne mrze sarajevo jer tu hljeb zaradjuju dok kod ove gamadi ovdje nije tako i naravno da ih ne zelim ni blizu sebe nit na tribini, cast izuzecima koji vole tuzlu i sve njeno..TzBulevar87 je napisao/la:Za to ste vi krivi. Ima malo drugaciji naglasak pocne zajebancija(seljak ovo ono...). I sad vam je stanje takvo kakvo jeste. Da dolaze u Tuzlu samo zato sto moraju. U Sarajevu je to jos gore, ovdje ne vole nikoga barem one "prave sarajlije"(naravno ima tu izuzetaka).Buu je napisao/la:[quote="TzBulevar87"normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...
A sta druze kako vas treba gledat?? Neki dan pricam s curom koja zivi u okolini Tuzle i prica kako Tuzlu ne voli kako ovo, kako ono.. Studira ovdje, sestra joj ide u skolu tu, mati i otac rade.. znaci nije gledano sa sportskog aspekta niti bilo kojeg oblika rivalstva. I sad ja trebam da ne mislim da sam vise bice u odnosu na takve?? de mi objasni sto K.urva ne voli tuzlu?? nema nikakvog razloga care moj, znam masu ljudi, tuzlaka, koji zive i rade i studiraju u sarajevu al neko da kaze od njih da mrzi sarajevo.. mah dajj molim te da mrzi ne bi iso tamo i radio sta radi, cak i jedan od jacih likova sa tribine i ikona tribine nase zivi i radi u sarajevu.. drugo ti je sportsko rivalstvo druze a drugo sto ste vi masa zatrcanih s.eljacina pa pokusavate bit nesto sto nista i ne ide vam to, normalno da cu vas gledat kao gradjane drugog reda!
Niko nikog ne cuva, a to vi mladi mislite, za to vi i jeste krivi.Ako na mladim svijet ostaje, dok se ne uozbiljite nece na dobro. Ako me razumijete
Ovo nije vezano za temu Fk Sloboda, s toga se izvinjavam. Poz
Maniaacs je u pravu. Često sam u Srbiji i Hrvatskoj, a imam rodbine iz reda sva tri naroda i uočio sam da većina misli kako se drugi međusobno paze što svakako nije tačno. Pogledajte kakav je odnos prema Hercegovcima u Zagrebu ili ljudima iz RS-a u Beogradu. Jednostavno smo postali primitivno društvo u kojem je važnije kako se ko zove i kako govori, nego kakav je čovjek. U svemu tome mi je smiješno kako se ljudi odnose prema drugima kao da su oni sami iz centra Pariza, a zapravo ovaj iz Kalesije ismijava drugog iz Vukovija.