FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Pale_Companion
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Pale_Companion » 12 jan 2013, 15:38

M4kaveli je napisao/la:Ma vidis da je i meni smijesno to za Neuera.
Ali eto, kad vec ne moze, nije los ni Ter Stegen. 8-)

morat će bome farsa fino iskešat da ga dobije ;)

vrijeme u kojima su njemački talenti odlazili za siču je prošlo
Agieren statt reagieren

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 jan 2013, 16:10

Cini mi se da je upravo ter Stegen izjavio kako uopste ne razmislja o Realu,da ima jos ciljeva koje zeli ostvariti u Gladbachu i da se veoma fino osjeca u Gladbachu!
Stern des Südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 jan 2013, 16:11

Prvih 11 za tekmu protiv Basela u 16:30

Aufstellung: Neuer - Lahm, vanBuyten, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribéry - Mandžukić

m_ballack
Kontakt:

Post Postao/la m_ballack » 12 jan 2013, 16:41

pozdrav bavarci,
ima li gdje prenos utakmice ili neki link,
hvala

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 jan 2013, 16:47

Nema drug ni prenosa ni linka,vodimo vec 0:2 Mandzo i Schweini :D

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 jan 2013, 17:24

Klare je napisao/la:I naveo si Favrea? :?
Luciena iznimno poštujem, cijenim njegov rad, on je jedan od najboljih stručnjaka današnjice,
ali sumnjam da bi taj strogo pedantni režim imao uspjeha na duže staze u Bayernu.
Upravo tako, taktika Favrea kao i Heynckesov Bayern. Naravno, razlika je jedino u individualnoj klasi.

Favre igra jedan tako lijep nogomet da je to melem za oči. Prema naprijed svaka akcija ima glavu i rep a prema iza to izgleda toliko balansirano da je to lijepo za gledati. Ako ćemo realno, njegov sistem je najbliži trenutno Bayernovom. Tako da ne vidim prepreku da sa boljim igračima Favreova igra postane još duplo bolje. Pa, i ja se mučim bezveze -> šta li je uradio samo prošle sezone sa Danteom, Reusom i Neustadterom a šta li bi uradio sa ovakvim igračima koje Bayern ima?

Pa nije ni Guardiola savršen. Da li možemo sa sigurnošću reći da bi Guardiolin sistem savršeno funkcionirao znajući da imamo sporije stopere? Guardiola bi nas vratio u eru van Gaala što se tiče obrambene taktike. Naravno, možda se varam ali jedno je sigurno: nitko nije savršen.

Da ne duljim, poslije Guardiole volio bih vidjeti Luciena Favrea na našoj klupi.

CuMuRaS
Kontakt:

Post Postao/la CuMuRaS » 12 jan 2013, 17:57

Guss Hiddink ;)
Dilamo CRNI UGALJ !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 jan 2013, 18:08

Neznam zašto sada tražiti "savršenog trenera", kad smo već sada savršena ekipa. Pa nije da smo u kurcu i da nam treba neki **** revolucionar koji će nas izdignuti iz pepela...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 jan 2013, 18:40

anton 1983 je napisao/la:Neznam zašto sada tražiti "savršenog trenera", kad smo već sada savršena ekipa. Pa nije da smo u kurcu i da nam treba neki **** revolucionar koji će nas izdignuti iz pepela...
Sexualna ekipa jesmo, ali nismo bas savrseni :D
Postat' cu kao papagaj (neko me je ovdje jednom tako i nazvao :mrgreen: ) ponavljajuci jedno te isto, zato necu govoriti gdje je slabost Bayerna. Ovdje samo raspravljamo o novom treneru jer je veoma vjerovatno da Jupp ide u penziju. Bar po pisanju nekih medija.

Basel dobio tricu 8-)
I ne znam koliko je tacna informacija, Sammer namjerava ponuditi novi ugovor Buytenu.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 jan 2013, 20:16

Danas odigrali prijateljsku s Baselom.
0:3 za nas :D
Mandzukic (8'), Schweinsteiger (12'), Ribery (37')

startnih 11:
Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribéry - Mandzukic

I naravno,sretan rodjendan Hitzfeldu :D
#miasanmia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 jan 2013, 20:28

[youtube][/youtube]

a zadnjeg gola 8-)
#miasanmia

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 13 jan 2013, 09:20

anton 1983 je napisao/la:Neznam
znamo da nemas blage, a opet dispr, and that's why we call u bitch 8-)
schweinsteiger je napisao/la:a zadnjeg gola
zato je mandzukic bolji od gov.njeza.
totalna dominacija malog führera mandze 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

CuMuRaS
Kontakt:

Post Postao/la CuMuRaS » 13 jan 2013, 12:31

Muller Thomas DOMINIRA ! 8-)
Dilamo CRNI UGALJ !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jan 2013, 12:42

effe_sa je napisao/la: Zar toliko ne podnosiš Finka kao trenera? :)
Tanko je sve to. Sa Baselom je napravio par dobrih stvari dok je u Hamburgu prosječan (da ne kažem da je podbacio).
Ni kao igrač nije bio neka vedeta, nego eto više da popuni rupe. Zasad mi je smiješna i pomisao da se dovodi u kontekst sa Bayernom.
effe_sa je napisao/la: Ma veliki su izgledi da ode, a i jeste čovjeku vrijeme za penziju. Npr i da sve osvoji ove sezone, on je onda opet sve svoje ispucao. Neke inovacije su onda nemoguće.
Šta'š tek reći za Fergia? :mrgreen: Jupp mi se nikad nije sviđao kao trener, čak sam bio i protiv njegovog dovođenja onda kada su Klinsija šutnuli pet kola prije kraja sezone (sve se bojao da ga ne ostave :D ). Nekako mi i tada izgledao kao istrošen (što je ustvari i bio, jer je poznato da je iz zdravstvenih razloga pravio pauzu), međutim, očigledno da mu je Leverkusen dobrodošao i da je u konačnici napravio neki pomak kao trener nekog Bundesligaša. Doživio je on nekoliko fijaska, te se tretirao kao auslaufmodel.
Posrećilo mu se da je pukla tikva između Rumenog i Galonje i tako ponovo dobije šansu da trenira Rekordmeistera.
Jupp je kao igrač bio vrhunski golgeter (možda poslije Bombera i najbolji koji je Njemačka imala) i kao takav zasigurno ne gaji defanzivan, ziherački (meni toliko mrzak) fudbal. Filozofija Bayerna još od par godine ranije je da se igra atraktivno, napadački. Tu je odbrana dosta ispaštala i svjedoci smo šprdanja na njihov račun. Osnovni zadatak Hejke je bio da to konsolidira u čemu je i uspjeo (Hare je to fino istakao). Promjenio je 'navike' nekim igračima (kao što je Robben) koji daleko više pomažu odbrani nego li je to bio slučaj ranije. Rezultat tome je kud i kamo manji učinak u napadu, pa se ljudi pitaju šta se to dešava sa Arjenom, hoće li se ikad vratiti u formu i sl.
Vidimo da je Ribery na kraju snage (inače jaka i istrenirana mrcina) polovinom drugog poluvremena. Sve to, jer i on dosta više pomaže odbrani.
Ne bih ja baš isključio mogučnost da on produži, pogotovo ako ne dobiju pravog nasljednika.
effe_sa je napisao/la: Scholl i Sammer bi sigurno dobro funkcionisali. Ova varijanta svakako može proći, iako ipak možda još malo Scholli mora peći zanat. Prvi tim nekad u budućnosti može preuzeti. Effe i Sammer nije nemoguća varijanta, jer Matthias nije u lošim odnosima sa Stefanom. Međutim, obojica su hitzkoepfe, pa je to malo problematično. A ja mislim da je Effenberg planiran za upravni odbor i da će on nekad u narednim godinama tamo uletit, moguće isto kao i Kahn.
Šta reći, sve moji ljubimci. :D Još da nađu mjesta za Lizarazua i Braciku. :)
Sammer je oduvijek moj ljubimac (još kada je pobjegao od Stazi-ja i ukrasio se u Švabenlandu + što je veoma brzo izbacio onaj ružni DDR akcenat :mrgreen: ) i svaka varijanta sa njim je za pozdraviti.
Gledam jutros na **** klasik BuLija i utakmice protiv BvB-a 2001 (ona što skoro spominjaste na temi BL kviz) i Motzki se kao tadašnji trener žutih nešto buni kod pomoćnog suca (jer su u kratkom vremenu poništena dva gola Borussiji - jedan neopravdano, onaj Bobićev) i trči Kahn kao razjarena zvijer ka Sammeru da mu uputi Vogel slika :D

Nije Slomka loš, daleko od toga. Samo ne znam je li sada vrijeme za tako nešto. Osjeti se da je ova ekipa na vrhuncu, treba neko jako dobar i iskusan pa da se ovo sve ovjeri sa osvajanjem Klempe (zašto ne i više njih :mrgreen: ). Neko ko neće iznova mjenjati sistem (to je faktički i nemoguće a da se dođe do dobrih rezultata) i uz malu doradu i vlastiti šmek još više usavršiti ekipu.
To za Di Matea si pogodio. Ne podnosim bunkerisanje i nekakvu 'taktičku defanzivu' ma kakve god ona dala rezultate.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2013, 13:12

geronimo je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: Zar toliko ne podnosiš Finka kao trenera? :)
Tanko je sve to. Sa Baselom je napravio par dobrih stvari dok je u Hamburgu prosječan (da ne kažem da je podbacio).
Ni kao igrač nije bio neka vedeta, nego eto više da popuni rupe. Zasad mi je smiješna i pomisao da se dovodi u kontekst sa Bayernom.
Kao prvo šta ti svašta napisa, a meni glava trenutno puca.... :) Al et po nešto ću napisat....Zanimljive si stvari iznio pa moram, kad sam već tu. :)
Ne bi se složio da je Fink baš s Hsv-om prosječan, nije tamo lako radit. Mislim da radi solidan posao, a vidjet ćemo do kraja sezone dokle će dogurat. A s Baselom je mislim napravio fantastične stvari i postavio im dobar osnov.
geronimo je napisao/la: Šta'š tek reći za Fergia? :mrgreen:
Fergie je posebna mrcina, a i njemu je skoro vrijeme da se povuče.
geronimo je napisao/la:Jupp mi se nikad nije sviđao kao trener, čak sam bio i protiv njegovog dovođenja onda kada su Klinsija šutnuli pet kola prije kraja sezone (sve se bojao da ga ne ostave :D ). Nekako mi i tada izgledao kao istrošen (što je ustvari i bio, jer je poznato da je iz zdravstvenih razloga pravio pauzu), međutim, očigledno da mu je Leverkusen dobrodošao i da je u konačnici napravio neki pomak kao trener nekog Bundesligaša. Doživio je on nekoliko fijaska, te se tretirao kao auslaufmodel.
Znam da ti se nije sviđao i da si bio protiv njegovog dovođenja, barem ovo nakon van Gaala, tih se tvojih komentara sjećam. A ovo prije nisam još bio na forumu, samo u tih zadnjih 5 kola kad je privremeno preuzeo, tada mi je djelovao da je unio preporod, ipak je tad izborena Liga prvaka koja je došla u pitanje.
geronimo je napisao/la: Posrećilo mu se da je pukla tikva između Rumenog i Galonje i tako ponovo dobije šansu da trenira Rekordmeistera.
Jupp je kao igrač bio vrhunski golgeter (možda poslije Bombera i najbolji koji je Njemačka imala) i kao takav zasigurno ne gaji defanzivan, siherački (meni toliko mrzak) fudbal. Filozofija Bayerna još od par godine ranije je da se igra atraktivno, napadački. Tu je odbrana dosta ispaštala i svjedoci smo šprdanja na njihov račun. Osnovni zadatak Hejke je bio da to konsolidira u čemu je i uspjeo (Hare je to fino istakao). Promjenio je 'navike' nekim igračima (kao što je Robben) koji daleko više pomažu odbrani nego li je to bio slučaj ranije. Rezultat tome je kud i kamo manji učinak u napadu, pa se ljudi pitaju šta se to dešava sa Arjenom, hoće li se ikad vratiti u formu i sl.
Vidimo da je Ribery na kraju snage (inače jaka i istrenirana mrcina) polovinom drugog poluvremena. Sve to, jer i on dosta više pomaže odbrani.
Slažem se ja s ovim većinom. Ali moraš priznat da one nekad kasne izmjene ili prošle sezone nedovoljna rotacija, sve to izgleda ipak ziheraški. On ide na sigurnost. Mislim nije to uvijek tako ni loše. A ti znaš da je Bayern u velikom dijelu svoje historije imao jaku odbranu, pa po kompaktnosti smo poznati. Mi nismo ni u novijem periodu imali loše stopere i generalno cijelu odbranu, ali zbog stila igre odbrana je ispadala smiješna. Tu se slažem s tobom da je on to stabilizovao i tu je odradio veliki posao. Znači nemam ja puno kritika na njegov račun, čak mu i za prošlu sezonu nemam toga puno zamjerit. Spada on u visoku klasu trenera, samo zbog određenih kritični tački prije spomenutih, te zbog toga što sve više djeluje kao potrošen, mislim da treba svježina na klupi.
geronimo je napisao/la: Nije Slomka loš, daleko od toga. Samo ne znam je li sada vrijeme za tako nešto. Osjeti se da je ova ekipa na vrhuncu, treba neko jako dobar i iskusan pa da se ovo sve ovjeri sa osvajanjem Klempe (zašto ne i više njih :mrgreen: ). Neko ko neće iznova mjenjati sistem (to je faktički i nemoguće a da se dođe do dobrih rezultata) i uz malu doradu i vlastiti šmek još više usavršiti ekipu.
Ma Slomka bi mislim ubrzao igru, igra bi bila dosta direktnija i još brža, bile bi tu fantastične transformacije iz odbrane u napad, a da ne govorimo da je Slomka najbolji taktičar među trenerima u Njemačkoj, pa čak i u širim krugovima jedan od jačih taktičara.
geronimo je napisao/la:To za Di Matea si pogodio. Ne podnosim bunkerisanje i nekakvu 'taktičku defanzivu' ma kakve god ona dala rezultate.
Ma meni je rezultat u prvom planu. :)
Dobro preveliko bunkerisanje je bez veze, dosadi vremenom. Najbolji balans je imao Hitzfeld, on je znao sjajan balans između defanzive i ofanzive napravit.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 13 jan 2013, 13:56

effe_sa je napisao/la:a meni glava trenutno puca
Od čega živ bio :? , garant si neznajući noć proveo u društvu onog nam srebreničkog čovjeka punog kondicije. :lol:

A evo i Geroslav se oduprijeo onom što ga mrzi :mrgreen: , pa napisao konačno jedan kvalitetan i nadasve nemisteriozan post.

Dotakli smo se Wengera, i ono kako on izvlači sebi korist iz tih transfera.

Pa ne bih baš tako rekao, jeste da on dovodi igrače po svojoj želji,
ali činjenica stoji da nema novčanu moć zadržati svoje najbolje igrače,
ipak ti novci nisu u njegovim rukama,
odozgo se dozvola dobija za takvo nešto.

Stoji da je on maher za talentovane mladiće,
ali još više stoji da je to pametan čovjek, onaj koji posjeduje ogromno fudbalsko znanje,
a njegov sistem je onaj koji najviše odgovara ovom Bayernu,
najbrže bi se prilagodio, ne bi bilo većih odstupanja,
a još bi tih inovacija donio, kojih si itekako željan.

Dosta tu još razloga ima, ali mrzi me pisati. :mrgreen:

Uglavnom u paru sa Sammerom bi imali najidealnije moguće rješenje,
a naravno pod broj 1 želimo ostanak Juppa. :D

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 13 jan 2013, 20:23

Ljudi kakvo vam je misljenje o Hojbjergu? Ovo sto sam ja danas gledao me fasciniralo jer decko osim sto je velik potencijal je nogometno inteligentan.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 13 jan 2013, 20:39

gerdmuller je napisao/la:Ljudi kakvo vam je misljenje o Hojbjergu? Ovo sto sam ja danas gledao me fasciniralo jer decko osim sto je velik potencijal je nogometno inteligentan.
Vjeruj, samo sam njega gledao kad je ušao.Prvi put kad je primio loptu fascinirao me i bit će u top3 veznjaka za nekoliko godina sto posto sam siguran.Džabe rasprave Gustavo-Martinez ovo je zvjerka :twisted:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 jan 2013, 20:44

Klopp 8-)
Po meni jedan od najboljih trenera zadnje 2-3 godine. Mada je pitanje kako bi se snasao u Bayernu kada se u startu ocekuju velika dostignuca.
Naravno u slucaju da Jupp ne ostane, mada sam za tu opciju. Dobro radi posao, pogotovo ove sezone gdje je Bayern superioran u najmanju ruku :mrgreen:
Od ostalih ponudjenih u ovoj anketi Hiddink, ostale opcije vise-manje.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 jan 2013, 20:47

gerdmuller je napisao/la:Ljudi kakvo vam je misljenje o Hojbjergu? Ovo sto sam ja danas gledao me fasciniralo jer decko osim sto je velik potencijal je nogometno inteligentan.
Dobar, dobar :D
Bas kao sto kazes, nogometno inteligentan.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.