FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Auu kako mi je drago da potpisujemo ugovore sa mladim igracima i to na malo duze periode, medzutim hajde neka mi neko objasni pricu od prije par mjeseci u vezi onog malog sto je potpisao za Lpool gdje je prica pukla kako mi "ne mozemo zakonski" potpisivati ugovore sa tako mladim igracima a gle sad 16god. tipu i ugovor?? Mozda sam ja totalno zaluto ovdje sa ovom pricom, ali eto ako neko moze da pojasni ovo unaprijed zahvaljujem.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
mislim da je i ovo amaterski ili stipendijski ugovor, profesionalni nije sigurno...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Pise profesionalni http://fkzeljeznicar.ba/sadikovic-potpi ... ovor/3852/" onclick="window.open(this.href);return false;anonimni je napisao/la:mislim da je i ovo amaterski ili stipendijski ugovor, profesionalni nije sigurno...
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
e onda stvarno ne znam... mislio sam da je ovako jer do sad nisam znao da maloljetni i inače mogu imati takve ugovore (općenito, ne samo u fudbalu), pa me ovo dobro začudilo...
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Može biti i profesionalni, sa 16 godina si radno sposoban, tako da može, ali mislim da je stipendijski ugovor, valjda mali nije napustio skolu...
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Pravovremenom selekciom dječaka i pružanjem dobrih uslova za razvoj te djece dobićemo mnogo jače mlađe selekcije, i mnogo jaču ligu.Pooštravanjem kriterija bi se popravili uslovi, i napredak bi bio evidentan.Spominješ Višću, logično je da mu trener ne vjeruje, jer dolazi iz lige gdje se igrači prodaju za kikiriki.Ne moram ti pričati o tome, znaš bolje od mene kako ide.Ali opet Višća ima bolju statistiku od igrača koji je doveden kao pojačanje i koji je plaćen 2-3 puta više nego on.Znači nije sve tako crno kako se želi prikazati.Više je sivo.kralj_je_mrtav je napisao/la:
E, sad. Ti u prvom postu napisao da ono imamo talenata za bacanja, a ja smatram da je ta prica suplja. Ti spomenu Viscu, a on u prosjecnom ili pak ispodprosjecnom Istanbulu ne moze spojiti dvi utakmice u prvom timu. I pogledaj paradoks, toliko talenata imamo da nam je pomenuti Visca jedan od najvecih, a napisah sad fakte vezane za njega. Moje misljenje je da smo mi u banani, govorim za BiH, sto se tice klinaca. Mi od 95 svi zajedno govorimo da smo talentovana nacija, da imamo milion talentovanih fudbalera, ebemo Halilovicu sve jer mi imamo mali milion takvih, a nikad, ali nikad niti jedna nasa mlada selekcija nije napravila nista. Fakti! E,za takvu situaciju ima i nekih drugih razloga, a jedan od njih je i taj sto se danas klinci ne selktiraju. Svakoj skoli fudbala pa tako i Zeljinoj je najbitnije da ima sto vise djece, da se clanarine placaju, a kvalitet se manje cijeni. Nekad je to drugacije bilo, ali ti danas u kadetima recimo imas 100 klinaca. Pa, su onda oni rasporedjeni u neke A, B, C, D selekcije, pa onda da cirkus bude veci, karikiram, njih 70 u isto vrijeme treniraju na istom stadionu. Ne, znam, to je jedan primjer zbog cega smo u banani, pa onda playka, face i slicno. Na plohama klinci ne igraju fudbal. Pogledaj A selkciji, vidi gdje je vecina igraca naucila sutati loptu. Mi smo, kao fudbalska nacija, mrtvi bez dijaspore.
Kako očekivati da se uzimaju veće cifre za perspektivne igrače ako samo jedan klub u cijeloj ligi drži do nekih principa po tom pitanju, a ostali prodaju igrače za prvu cifru koja im bude ponuđena. (vidi se na primjeru Grahovca iz Borca)
Opet ponavljam uz par dobrih transfera, i reorganizaciju omladinskog pogona, i poboljšanjem uslova (trening kamp, akademija za mlade igrače), došlo bi do napretka.
Što se tiče omladinskih selekcija, ne vidi se baš ogromna razlika između domaćih igrača i "stranaca".
Da rezimiram, talenta je uvijek bilo i biće ga, ali potrebni su dobri uslovi i školovan kadar da i mi jednog dana počnemo proizvoditi igrače.
DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
@kralj,
Nije vezano za vasu diskusiju,ali zaboravio si da su nasi kadeti igrali na evropskom prvenstvu prije 4-5 godina pod vodstvom Velimira Stojnica. Znaci,nije bas da nijedna ekipa nije nista napravila. Ide to sve naprijed i ici ce jos vise.
Nije vezano za vasu diskusiju,ali zaboravio si da su nasi kadeti igrali na evropskom prvenstvu prije 4-5 godina pod vodstvom Velimira Stojnica. Znaci,nije bas da nijedna ekipa nije nista napravila. Ide to sve naprijed i ici ce jos vise.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Napredak postoji, samo je on vrlo mali, a tvoj problem je što sve gledaš previše pesimistično.Talenata ima to je činjenica, ali isto tako činjenica je da je talent mali preduslov da postaneš igrač.Igrač se postaje redom, radom i disciplinom.Možda sam ja budala što vjerujem da će biti bolje, ali šta ću nadam se.
DRUG NEBI TI PUNCA
Prati malo utakmice, poneki trening te djece i sve će ti se samo kazati.
DRUG NEBI TI PUNCA
Moze,sto da ne.Sa 15 godina su fudbaleri potpisivali profesionalne ugovore.Samo tada se i roditelji vise pitaju.anonimni je napisao/la:e onda stvarno ne znam... mislio sam da je ovako jer do sad nisam znao da maloljetni i inače mogu imati takve ugovore (općenito, ne samo u fudbalu), pa me ovo dobro začudilo...

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Mi smo zemlja sa najvise talenata. Za nas je svako talentovan koji provoza svog vrsnjaka. Na kraju karijeru zavrse u Vrbanjusi, Famosu, Unisu... Primjer Đip, smatrali ga strasnim talentom(razlog proglasenja talentom: bio prvi strijelac lige), a sad sigurno negdje konobarise u nekom sarajevskom kaficu.
Nasim "talentima" i njihovim roditeljima mora biti jasno da nisu talenti nego samo djeca koja znaju dobro baratati loptom i da bez ozbiljnog rada nema uspjeha. A tu klubovi nemogu puno uticati.
Džeko je najbolji primjer da bez ozbiljnog rada nema rezultata. A o uvjetima u kakvim je on trenirao i igrao ne moramo nista govoriti.
Nasim "talentima" i njihovim roditeljima mora biti jasno da nisu talenti nego samo djeca koja znaju dobro baratati loptom i da bez ozbiljnog rada nema uspjeha. A tu klubovi nemogu puno uticati.
Džeko je najbolji primjer da bez ozbiljnog rada nema rezultata. A o uvjetima u kakvim je on trenirao i igrao ne moramo nista govoriti.
NO PYRO NO PARTY
evo npr. IBricic je napravio finu karijeru plus uzimajuci činjenicu da je kao dječak ostao bez majke.kralj_je_mrtav je napisao/la:Ma ja, mi imamo taj talentovani gen, samo nas ebu radne navike, uslovi i slicno. Ja zamolih da svi zajedno pokusamo nakon Edina naci nekog talentovanog klinca koji je fudbalski odgojen ovdje, a da je napravio nesto, ali slabo se ko javi. Pa eto recimo da je i do uslova, trening kampova, pa valjda bi bar njih pet u om vremenskom periodu nesto napravilo, ali...bagrcavi je napisao/la:Prati malo utakmice, poneki trening te djece i sve će ti se samo kazati.
Rahimić .
-
- Kontakt:
Fina tema. Talenat je samo 5% u karijeri jednog igraca,ostalo je njegov rad. Primjera bez tih 5% imate milion,od nasih Salihamidzica,Rahimica,Joldica i sl. do R. Carlosa, Boatenga i sl. po svijetu.
Eh sad,za rad su potrebni uslovi (tereni,svlacionice,oprema) i skolovan kadar. Ovo prvo mi nemamo,ali sigurno imamo bolje nego prije 5 godina. Za ovo drugo nisam siguran ali da je dobro,sigurno nije.
Medjutim,ono sto meni daje optimizam u svemu tome je jedna pozitivna konstanta u Zeljeznicaru sto klub polako ali redovno (a cini mi se da ce biti jos i brze) ubacuje igrace iz podmlatka u prvi tim.
To je dobar put za nas.
Eh sad,za rad su potrebni uslovi (tereni,svlacionice,oprema) i skolovan kadar. Ovo prvo mi nemamo,ali sigurno imamo bolje nego prije 5 godina. Za ovo drugo nisam siguran ali da je dobro,sigurno nije.
Medjutim,ono sto meni daje optimizam u svemu tome je jedna pozitivna konstanta u Zeljeznicaru sto klub polako ali redovno (a cini mi se da ce biti jos i brze) ubacuje igrace iz podmlatka u prvi tim.
To je dobar put za nas.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Pa ronaldo (onaj pravi) je bio proglasen najnetalentiranijim nogometasem ja mislim,a kasnije posto najbolji na svijetu.. rad i samo rad prave igraca.
Ide na bolje, najbolji primer Zolotic.neroazzuro je napisao/la:Fina tema. Talenat je samo 5% u karijeri jednog igraca,ostalo je njegov rad. Primjera bez tih 5% imate milion,od nasih Salihamidzica,Rahimica,Joldica i sl. do R. Carlosa, Boatenga i sl. po svijetu.
To je dobar put za nas.
Prvo bi se trebalo malo krenuti od naseg novinarstva.Nemas ni jednog normalnog covjeka da napise nesto da valja u ovoj Bosni.Nego daj samo pisi crno,nista ne valja,nikad nece valjati.Sto li je to tako?I to je jedan od razloga zasto ne napredujemo.
Okrenes hrvatske medije,portale ljudi hvale sve svoje.Od neke djece,pa do ovih velikih.Jednostavno mediji grade neku sliku o svemu.Nekad prikriju neku stvar,nekad napisi onako kako jeste,ali u bitu rade dobro svoj posao.Kod nas kad neko i valja novinarcici razni ne daju prostor tome,vec valjaju gluposti da li je Dzeko u sauni s Amrom iza 12h i slicne stvari.
Kod nas su samo obicni seratori u svemu.Daj seri od novina do portala.
Naravno neceom nikad ni izaci iz tog kruga.
Okrenes hrvatske medije,portale ljudi hvale sve svoje.Od neke djece,pa do ovih velikih.Jednostavno mediji grade neku sliku o svemu.Nekad prikriju neku stvar,nekad napisi onako kako jeste,ali u bitu rade dobro svoj posao.Kod nas kad neko i valja novinarcici razni ne daju prostor tome,vec valjaju gluposti da li je Dzeko u sauni s Amrom iza 12h i slicne stvari.
onda sam bio dobro neupućenDevil je napisao/la:Moze,sto da ne.Sa 15 godina su fudbaleri potpisivali profesionalne ugovore.Samo tada se i roditelji vise pitaju.anonimni je napisao/la:e onda stvarno ne znam... mislio sam da je ovako jer do sad nisam znao da maloljetni i inače mogu imati takve ugovore (općenito, ne samo u fudbalu), pa me ovo dobro začudilo...

i igra za Radnik iz Hadžića usput... ovdje čim te neko proglasi talentom, opustiš se i izgubiš se, čim vidiš šansu za prvi tim nekog drugog kluba, bježi iz Želje, sad se takvim sve to vraća, dok oni koji i jesu talenti, rade i trude se polako koračaju ka prvom timuBuu je napisao/la:Primjer Đip, smatrali ga strasnim talentom(razlog proglasenja talentom: bio prvi strijelac lige), a sad sigurno negdje konobarise u nekom sarajevskom kaficu.

Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
e to si upravu, kod nas samo neke crnjake pisu, ne svi i ne bukvalno, a vecina sigurno, samo neke crnjak teme o nasem sportu, sportistima, pa covjeku nekad stvarno zacudo odkud nama dragulji poput Džeke, itd...Dona je napisao/la:Prvo bi se trebalo malo krenuti od naseg novinarstva.Nemas ni jednog normalnog covjeka da napise nesto da valja u ovoj Bosni.Nego daj samo pisi crno,nista ne valja,nikad nece valjati.Sto li je to tako?I to je jedan od razloga zasto ne napredujemo.
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█
- SarajlijaTM
100% si u pravu drug,al ne samo da pljuju kad ne treba nego i stvaraju nepotrebnu euforiju takodjer kad ne treba,ne bi li im ko procitao clanak.euforicni/pljuvacki naslovi,a ispod par recenica rekla/kazala ili licnih frustracija.patriot je napisao/la:e to si upravu, kod nas samo neke crnjake pisu, ne svi i ne bukvalno, a vecina sigurno, samo neke crnjak teme o nasem sportu, sportistima, pa covjeku nekad stvarno zacudo odkud nama dragulji poput Džeke, itd...Dona je napisao/la:Prvo bi se trebalo malo krenuti od naseg novinarstva.Nemas ni jednog normalnog covjeka da napise nesto da valja u ovoj Bosni.Nego daj samo pisi crno,nista ne valja,nikad nece valjati.Sto li je to tako?I to je jedan od razloga zasto ne napredujemo.
@kralj,procitaj dobro prvi post,to ti je jedan od razloga,zasto je stanje ovakvo kakvo jeste,tj. ko sto govoris
U pravu si ti u mnogim stvarima,al ne navede razloge sto je to tako ili npr. kako da ne bude tako.
I da nemamo talenata,imamo,svaka mahala jbt ima nekog svog "hairliju" od kojeg bi moglo biti nesto jbt i on na kraju propadne,ako nema koga da ga "gura" ili usmjeri pravilno,a zasto? E zato sto smo mi takav narod,pa vjerujemo svemu sto procitamo i raznim pljuvanjima po PL i objavama da smo "predzadnji" u evropi i sl. A niko da kaze da ni jedan nas klub nema uslove kao bilo koji drugi u evropi,jbt da ta ista djeca igraju po kamenjarima haman,da niko ne vodi racuna sta ce biti s njima nakon sto uplate clanarinu do sljedece clanarine,cast izuzetcima. da ih se prodaje za sicu cim nesto pokazu,da ih nekriticni roditelji vode u 17 ligu njemacke ne bi li uzeli na njima 5k maraka,a da klub nema mogucnost da se zastiti od toga. jarane puno je faktora zasto ne i o tome citamo stalno,hajd za promjenu da procitamo "kako bi moglo" npr. , "kako bi trebalo".
Ev npr. zadnje tekme jeseni na grbavici,na poluvremenu su djeca sutala penale na velikom terenu,pred punim stadionom,jel to bilo da popune prostor?Nije,tako se djeca vezu za klub,tako im se daje nada da mogu sta postici svojim radom,tako im se dize samopouzdanje... Jel ko napisao slova o tome? Nije al se zato sedmicama pisalo da su manijaci navijali ubij sr... ,pa se od muhe napravio slon, ako me kontas sta ti govorim?
Pa sad zbog svega toga,ukupno,ja,a vjerovatno i dosta ostalih imam druga koji je nekad igrao za zelju,extra talentovan lijevi bek bio,pa odigrao par turnira sa prvim timom,svi vidjeli nesto u njemu,al nasa "bajna" uprava u to doba mu rekla donesi 10 milja pa ces igrati i momak odustao,bacio se u konobare. Pa onda poslje toga par godina citav termin voza "reprezentativca" koji je dao tih 10milja,a prisutni placu od sege...
I sta se sad desava,sad sina koji je talentovan nece da odvede da trenira,poucen iskustvom,da se i on ne sje.be ko i stari. Pa ja moram da zaprijetim da cu ga ja odvesti da trenira ako on nece,a malom srce ko katedrala.
I sto rece u prvom postu momak,karikiram: "Nek se i slaze,al nek se i procita nekad da je sta kako treba,malo motiva djeci,malo morala raji jbt..."
Potpisuje vam Luis Ibanez bivsi igrac Dinama i Mustafa Kucukovic
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 77 gostiju.